כאבים עזים בבטן ותחושת בחילה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/10/2017 | 08:54 | מאת: טל

שלום, לפני 3 ימים התחלתי לקחת דוקסילין בשביל חיידק בדרכי השתן , במקביל לקחתי אקמול צינון, ונורופין . הצינון עבר אבל התחיל לי מאתמול כאבי ראש, כאבי בטן עזים ותחושת בחילה. ניסיתי לקחת קל בטן וכל מיני תרופות סבתא ושום דבר לא עוזר, וההרגשה לא חולפת. האם זה כתוצאה מהאנטיביוטיקה? האם אני יכולה להפסיק באמצע את הטיפול?

Doxylin הינה אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים, אשר מותווית לטיפול במגוון רחב של זיהומים, ביניהם דלקת בדרכי השתן. בחילה הנה תופעת לוואי נפוצה של התכשיר (כ 1-10% ממשתמשי התרופה סובלים מתופעת לוואי זו), וכאבי בטן הינה תופעות לוואי המקושרת לתכשיר בשכיחות נמוכה יותר (0.1-1%). על מנת למנוע תופעות לוואי אלו מומלץ לקחת את התכשיר בסמוך לארוחה. כאבי ראש גם יכולים להיות תופעת לוואי של הטיפול. כאבי ראש חזקים בייחוד אם מלווים בהפרעות ראייה יכולים להיות תסמין של יתר לחץ תוך גולגולתי ומחייבים פנייה לרופא. ככלל, הופעת תופעות לוואי בסמוך לתחילת נטילת תכשיר מעלה את הסבירות לקשר סיבתי. בהקשר זה יש לציין כי לעיתים כאבי בטן ובחילות עלולים להיות סימפטומים של הדלקת ממנה את סובלת. בכל מקרה, אם התסמינים ממשיכים, יש לפנות לרופא לבירור. .

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי