האים בגלי יש סכנה לאנפקציה בשקדים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/08/2017 | 01:11 | מאת: מור

הנני בת 67.לפתע פתאום קבלתי אנפקציה קשה בשקד אחד בתאריך 6.8.התחלתי לקחת טיפול תרופתי של רוליד היות ואני אלרגית לפצילין. היום הדלקת עברה לשקד השני. כל הבלטות בצוואר נפוחות כאבי תופת. עד כה לקחתי 3 כדורים. האים הטיפול הוא נכון. או שעלי לגשת לרופא. מקרה כזה קרה לי לפני 10 שנים יש לי טמפרטורה 37.4 מעלות. מודאגת שלא יגרום לי נזק בלתי הפיך. תודה

דלקת שקדים (טונסיליטיס) הינה תגובה של השקד לזיהומים והיא עלולה להתרחש על רקע נגיפי (וירוס) או על רקע חיידקי (בעיקר סטרפטוקוק). למרות שדלקות אלו נפוצות יותר בילדים, מבוגרים בכל גיל עלולים לחוות דלקת שקדים. בטרם מתחילים טיפול בדלקת שקדים, יש לוודא שהדלקת הינה אכן על רקע חיידקי, שכן רוב מקרי דלקות השקדים הינן על רקע נגיפי אשר אינו מצריך טיפול אנטיביוטי. מטרתו העיקרית של הטיפול האנטיביוטי במקרה של זיהום חיידקי הינה מניעת סיבוכים. Rulid, אשר החומר הפעיל בו הינו Roxithromycin, הינה אנטיביוטיקה המיועדת לטיפול במספר סוגי זיהומים- כגון זיהומים בדרכי הנשימה וזיהומי עור. תרופת הבחירה לדלקת שקדים הינה אנטיביוטיקה ממשפחת הפנצילין, אך כיוון שאת אלרגית לתרופות ממשפחה זאת , Rulid הינה אופציה מקובלת. יש לציין כי לרוב, השפעת האנטיביוטיקה ניכרת לאחר מספר ימי טיפול. השקדים הינן איברים לימפטיים ונוכחות דלקת עלולה לגרום להתנפחות השקדים ובלוטות לימפה נוספות באיזור, כחלק מהמהלך הטבעי של המחלה. לעיתים, הזיהום עלול להתפשט לאזורים סמוכים, אך כאמור, מטרת האנטיביוטיקה הינה למנוע סיבוכים מעין אלו. במידה ואת מרגישה כי אין הטבה במצבך וכי הכאב במגמת עלייה יש לגשת לרופא להתייעצות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי