למיקטל+ רוקסט פלוס+קנאביס רפואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/07/2017 | 13:57 | מאת: סיגל

חולה בטרשת נפוצה, בגלל כאב קשה נאלצת לקחת למיקטל כ- 16 שנים כיום במינון 600 מ"ג. התקפי כאב קשים כיום בליווי ספסטיות כואבת, מחפשת פתרונות נוספים. האם שילוב רוקסט עשוי לחולל שינוי? תודה

אחד מהתסמינים הבולטים בחולי "טרשת נפוצה" הוא כאב. מקורו של כאב זה הינו ב"קצר חשמלי" בעצבים כתוצאה מאותות עצביים פגומים או כתוצאה מפגיעה בשרירים. כאב זה יכול להתבטא ככאב ראש, כאב מתמשך בגפיים, כאבי גב, התכווצויות שרירים- ויכול להיות בעל אופי אקוטי או כרוני. כאב כתוצאה מפגיעה עצבית במערכת העצבים המרכזית מוקל לרוב על ידי שימוש בתרופות ספציפיות להתוויה זו- תרופות אנטי אפילפטיות (דוגמת Carbamazepine ו Lamotrigine- החומר הפעיל בלמיקטל) ותרופות אנטידפרסנטיות (דוגמת Amitriptyline). כאב כתוצאה מספאזם של השרירים מוקל לרוב באמצעות חומר מרפה שרירים , כגון baclofen. Rokacet הינו תכשיר המכיל אקמול (Paracetamol), קפאין, וחומר נוסף הנקרא קודאין. קודאין הינו חומר אופיואידי חלש, הניתן בדרך כלל לשיכוך כאב ולדיכוי שיעול. שימוש בקודאין ו/או ובאקמול אינו נחשב כקו ראשון לטיפול בכאב הנובע ממחלה זו. יש לגשת לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית על מנת להתאים את הטיפול האופטימלי למצבה.

01/08/2017 | 14:56 | מאת: סיגל פ.

תודה. האם בקלוסל יחד עם הלמיקטל מייצרים קונטרה- אינדיקציה? האם לקחת יחד? סיגל

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי