בהמשך לשאלתי לגבי ארטריל - תרופת סיפרו

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/07/2017 | 13:19 | מאת: עדנה

תודה לך עינת על התשובה המבהירה. לחלופין נרשם לי כדור סיפרול לקפיצות הרגליים בלילה. עלי לציין שבפעם הראשונה לקחתי 1 כדור כפי שהרופא אמר - וכאשר קמתי באמצע הלילה נפלתי והתעלפתי....סתם ליידע אותך כרוקחת... מאז אני לוקחת חצי כדור. האם זו אכן תרופה מומלצת לבעיית הקפיצות? שוב תודה מראש עדנה

לקריאה נוספת והעמקה

אחת ההתוויות לתכשיר זה הינה "Restless legs syndrome"- תסמונת "הרגליים הקופצות" המאופיינת בקפיצות רגליים ליליות (כפי שתיארת). תכשיר זה עלול לגרום לתופעות לוואי נפוצות של ישנוניות (בעיקר ישנוניות בשעות היום), סחרחורות ,ירידת לחץ דם בחל ק מהמשתמשים ולכן מומלץ להיזהר בעת מעבר ממצב שכיבה לישיבה/קימה וכן להיזהר בעת נהיגה והפעלת מכונות מסוכנות. בנוסף, שימוש בתרופה עלול לגרום לטשטוש הראיה. במידה ומופיעות תופעות לוואי אלה, יש ליידע את הרופא ולהמשיך בירור במידת הצורך. בד"כ ניתן להתחיל את הטיפול בהתוויה זו בחצי כדור ובמידת הצורך להעלות מינון בהדרגה. לצורך ניטור ותיעוד תופעת הלוואי של התכשיר, אשמח אם תמלאי טופס דיווח תופעת לוואי של משרד הבריאות בקישור: https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getsequence.aspx?formType=AdversEffectMedic@moh.gov.il בריאות שלמה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי