שאלה לגבי תופעת לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/06/2017 | 15:23 | מאת: רויטל

שלום רב, האם התרופות אפו גו (אפומורפין) ונקסיום עלולות לגרום לבצקות בכפות הרגליים? האם נטילה של שתיהן עשויה לגרום לתגובה בין תרופתית של בצקות? תודה רבה

APO-go (אשר החומר הפעיל בו הינו apomorphine hydrochloride) הינו תכשיר המותווה לטיפול בתופעת ה “on-off” בחולי פרקינסון. מספר מקרים של בצקות פריפריות תועדו עם השימוש בתכשיר. בעלון לרופא של התכשיר, שכיחות תופעת לוואי זו אינה ידועה אולם לפי נתונים שלאחר שיווק, נראה כי שכיחות התופעה עומדת על 1.4%. תופעת הלוואי נובעת ככל הנראה מההשפעה הדופמינרגית של התכשיר. Nexium (אשר החומר הפעיל בו הוא esomeprazole) עלול גם הוא לגרום לתופעת לוואי לא שכיחה של בצקות פריפריות. מנתונים שלאחר שיווק נראה ששכיחות תופעת לוואי זו נעה בין 0.6-1.3%. המגנון אינו ידוע לחלוטין, אך נראה כי הסבירות לתופעת לוואי זו עולה בנשים צעירות הלוקחות את התרופה. ככלל, טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת עולה על הסיכון. סמיכות הופעת תופעת לוואי לתחילת נטילת תרופה ו/או שינוי מינון מעלה את הסבירות כי קיים קשר סיבתי. יחד עם זאת, הופעת בצקת עלולה להוות סימפטום למחלות שונות. יש לגשת לרופא לבירור והתאמת טיפול תרופתי במידת הצורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי