פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1224 הודעות
1171 תשובות מומחה

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.
25/06/2017 | 15:23 | מאת: רויטל

שלום רב, האם התרופות אפו גו (אפומורפין) ונקסיום עלולות לגרום לבצקות בכפות הרגליים? האם נטילה של שתיהן עשויה לגרום לתגובה בין תרופתית של בצקות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

APO-go (אשר החומר הפעיל בו הינו apomorphine hydrochloride) הינו תכשיר המותווה לטיפול בתופעת ה “on-off” בחולי פרקינסון. מספר מקרים של בצקות פריפריות תועדו עם השימוש בתכשיר. בעלון לרופא של התכשיר, שכיחות תופעת לוואי זו אינה ידועה אולם לפי נתונים שלאחר שיווק, נראה כי שכיחות התופעה עומדת על 1.4%. תופעת הלוואי נובעת ככל הנראה מההשפעה הדופמינרגית של התכשיר. Nexium (אשר החומר הפעיל בו הוא esomeprazole) עלול גם הוא לגרום לתופעת לוואי לא שכיחה של בצקות פריפריות. מנתונים שלאחר שיווק נראה ששכיחות תופעת לוואי זו נעה בין 0.6-1.3%. המגנון אינו ידוע לחלוטין, אך נראה כי הסבירות לתופעת לוואי זו עולה בנשים צעירות הלוקחות את התרופה. ככלל, טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת עולה על הסיכון. סמיכות הופעת תופעת לוואי לתחילת נטילת תרופה ו/או שינוי מינון מעלה את הסבירות כי קיים קשר סיבתי. יחד עם זאת, הופעת בצקת עלולה להוות סימפטום למחלות שונות. יש לגשת לרופא לבירור והתאמת טיפול תרופתי במידת הצורך.

25/06/2017 | 12:39 | מאת: איילה

היי, האם אפשר לשתות שנדי 1.5% אלכוהול עם התרופות האלו פעם-פעמיים בשבוע?

לקריאה נוספת והעמקה

Tranaxal (אשר החומר הפעיל בו הינו CLORAZEPATE) שייך למשפחת ה benzodiazepines (BZ), משפחת תרופות הפועלת על רצפטורים במוח ועלולה לגרום לדיכוי מערכת העצבים המרכזית. אלכוהול מגביר את אפקט דיכוי מערכת העצבים המושרית על ידי התכשיר, ולכן אין לצרוך אלכוהול במקביל לנטילת התרופה. Viepax, (אשר החומר הפעיל בו הוא venlafaxine), שייך למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. השילוב של נטילת תכשיר זה, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית, יחד עם אלכוהול, לא מומלץ אף הוא. ההשפעה של שילוב התרופות עם אלכוהול (בפרט Tranaxal) על מערכת העצבים המרכזית עלולה להשתנות מאדם לאדם, ולכן מומלץ להמנע משתיית אלכוהול- גם אם בכמות קטנה. במידה והנך נוטל בכל זאת כמות קטנה של אלכוהול לצורך אירוע מיוחד, יש להיות מודע להשפעות האפשריות של השילוב על מערכת העצבים- ולהיות מודע לסימני עייפות, פגיעה בעירנות, וירידה ביכולות המוטוריות.

20/06/2017 | 22:57 | מאת: גילה

האם התכשיר מסוכן לרגישים לפנילין?בכוויות באזור החלציים האם מסוכן לאזור הפות??

לקריאה נוספת והעמקה

קרם Silverol, אשר החומר הפעיל בו הוא SULPHADIAZINE SILVER, הינו קרם המיועד לטיפול בכוויות, פצעי לחץ וכיבים עוריים. השימוש בקרם צריך להיות מוגבל לאיזור הכוווית בלבד, ויש להשתדל שלא לגלוש לאיזור העור הבריא. מעבר לכך, ניתן למרוח באיזור החלציים, יש לעשות זאת בהתאם להנחיות מהרופא (כולל הנחיות כיסוי/אי כיסוי המקום). ב-2014 משרד הבריאות בישראל הוציא אזהרה לגבי שימוש במספר אצוות של silverol במטופלים עם רגישות לפניצילין. אזהרה זו אינה בתוקף והיום ואין מניעה לרגישים לפניצילין להשתמש בסילברול. התכשיר אינו ניתן לרגישים לתרופות ממשפחת הסולפונאמידים.

20/06/2017 | 15:44 | מאת: אמיר

אני משתמש כבר שנה בזריקות דעפרוספן לבעיות עור, בקצב של פעמיים לחודש, תוצאות שהתקבלו מבדיקת דם לאחרונה , גילו כולסטרול גבוה שווה 380, טריגלצרידים נורמלים, האם הרמה הגבוהה של כולסטרול נובעת משימוש מתמשך בדיפרוספן ?

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. רמת ה LDL (הכולסטרול ה"רע") יכולה להיות מושפעת מגורמים רבים- בהם מצבים רפואיים, גנטיקה אורח חיים ודיאטה. ככלל, תופעות לוואי הנובעות משימוש בסטרואידים הן לרוב תלויות מינון ושכיחותן עולה בשימוש במינונים גבוהים של סטרואידים. יחד עם זאת- הרבה מתופעות הלוואי של סטרואידים עלולות להתרחש גם בשימוש ממושך וכרוני במינונים נמוכים. לנטילת סטרואידים עלולה להיות השפעה מטבולית על הגוף, אך מחקרים שבדקו את ההשפעה של נטילת סטרואידים על פרופיל השומנים בגוף הראו תוצאות סותרות, וחלק מהם אף הוכיחו השפעה מיטיבה של נטילת סטרואידים על מצבים של דיסליפידמיה (בעיקר באנשים בני 60 ומעלה). לא ציינת מה היה מועד המדידה הקודמת לזו שציינת ומה היו הממצאים בה. בנוסף האם היו שינויים נוספים במצב הרפואי או בתרופות שהתרחשו בשנה האחרונה. יחד עם זאת, הופעת תופעת לוואי בסמיכות לנטילת התרופה מעלות את הסיכון לקשר בין הטיפול לתופעה. יש לגשת לרופא לבירור ולהתאמת טיפול תרופתי.

18/06/2017 | 17:29 | מאת: זהבית

18/06/2017 שלום, אני בת 75. נוטלת סוגים שונים של תרופות מרשם ביניהן לאיזון סוכרת,שומנים בדם,קרדיולוגיה ועוד. בשנים האחרונות אני סטבלת מאד מהתכווצויות שרירים תכופות בעיקר לפנות בוקר, שהתחילו בשוקיים, המשיכו לכפות הרגלים, ובזמן האחרון גם לזרועות ואפילו ללסת בעת פיהוק. כבר קרוב ל-4 שנים שאני לוקחת מגנוקס 520, אחד ליום,ולאחרונה אני מרגישה כאילו אני לוקחת פלסיבו. שום רגיעה ! שאלתי,אם מצד אחד קיימת תרופה יותר חזקה לתופעה הזו, ומצד שני, במידה שלא קיימת, האם ניתן לקחת יותר מאשר קפסולה אחת ליום. עד כמה""" ואיזה תוצאות עלולות להיות לכך?? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

התכווצויות שרירים (muscle cramps) עלולות להופיע במגוון מחלות או הפרעות, חלקן נוירולוגיות וחלקן אחרות. מספר גורמי סיכון העלולים להעלות את הסיכון לתופעה הם גיל, חוסר איזון אלקטרוליטים (לא רק מגנזיום), תרופות (כגון משתנים) , מחלות רקע (חוסר איזון בלוטת תריס, בעיה בתפקודי כליות) ועוד. שימוש בתרופות ממשפחת הסטטינים (תרופות המיועדות להורדת רמת כולסטרול) עלול גם הוא לגרום לנזק לשרירים ולדלקות (אשר יובילו להתכווצות שריר בלתי רצונית) כתלות במינון. תוספי מגנזיום הוכחו במספר מחקרים כיעילים למניעת התכווצויות שרירים. יש לציין כי התכשיר Magnox אינו מוגדר כתרופה אלא כתוסף. לא ציינת בפנייתך את רשימת התרופות הספציפית שהנך נוטלת, ומהן מחלות הרקע. יש לפנות לרופא המטפל על מנת לשלול מחלות רקע העלולות לגרום להתכווצויות ו/או קשר אפשרי לתרופות שהנך נוטלת. קיימים טיפולים שניתן לשקול (טיפולים תרופתיים, ויטמינים מינרלים- האם נשלחת לבדיקת דם? האם נבדקו רמות?). מומלץ לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול.

17/06/2017 | 12:43 | מאת: אורי

שלום רב, אני סובלת מכאבי גב ודלקות בשרירים ובמפרקים ב- 3 שנים האחרונות ולכן אני לוקחת כשנה ברצף משכך כאבים מסוג טרמדקס במינון ממוצע של 400 מ"ג ביום. בגלל כאבי הדלקת וגילי המתקדם 45 נשלחתי לעשות בדיקות דם מסוג: גלוקוז,ויטמין בי12, ספירת דם כללית, אלקטרוליד NA + K , אנדו הורמון TSH , LIPID PROFILE UREA CREATININE (GOT (AST השאלה שלי: כמה זמן נשארת בגוף המנה האחרונה של הכדור-טרמדקס במינון 400 מ"ג? והאם זה משפיע על תוצאות הבדיקות הנ"ל גם אם אני בצום של 12 שעות וגם ללא הכדור? ב- 12 שעות הללו? תודה מראש אור

לקריאה נוספת והעמקה

הפינוי מהגוף של Tramadex, אשר החומר הפעיל בו הוא Tramadol, תלוי בגיל ובתפקוד בכלייתי והכבדי וכן בצורת המתן של התכשיר (כדורים לשחרור מידי או מושהה). לא ידוע לי על השפעה של הכדור על בדיקות המעבדה שציינת, המחייבת הפסקת טיפול לפני הבדיקה. בכל מקרה כאשר התרופה ניטלת במינון גבוה ולתקופה ממושכת, לא מומלץ להפסיקה בפתאומיות ללא ייעוץ רפואי. ירידה הדרגתית במינון תפחית/תמנע תופעות גמילה מהתכשיר. מעבר לכך, דווחו מקרים של עלייה באנזימי כבד וברמות קראטינין (מדד לתפקוד כלייתי) במטופלים בתכשירי tramadol ולכן יש ליידע את הרופא המטפל ששלח אותך לבדיקות על כך שהנך לוקחת את התכשיר באופן כרוני.

16/06/2017 | 01:14 | מאת: קובי

שלום וברכה קבלתי מהרופא לעשות שטיפות כלורהוסידין של דרודנט ... אצמול בטעות הבקבוק נשפך עליי לפנים והשפריץ עליי הרבה בתוך העיניים .לא מרגיש משהו מיוחד קצת גירוי האם החומר הזה מסוכן לעיניים והאם עליי לעשות משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

Tarodent הינו תכשיר המכיל Chlorhexidine ומיועד לשטיפת חלל הפה בלבד. כמצוין בעלון לצרכן יש להימנע ממגע בעיניים ולשטוף היטב במים אם התכשיר בא במגע עם העניים. בכל מקרה, מומלץ להיוועץ ברופא עיניים.

15/06/2017 | 07:46 | מאת: קולטאול

ברצוני לשאול האם הכדור קולטאול גורם לנזקים כל שהם בשימוש ממושך של כמה שנים מינון 3 ביום למעי רגיז תודה שפרה

לקריאה נוספת והעמקה

Colotal, אשר החומר הפעיל בו הוא Mebeverine, הינו תכשיר מרפה שרירים ונוגד עוויתות אשר פועל ישירות על השריר החלק של מערכת העיכול. לרוב, השימוש בתכשיר נסבל היטב, ותופעות הלוואי (הכוללות בעיקר אלרגיה, כאב ראש, בחילה וכאבי בטן) הינן קלות וחולפות. למיטב ידיעתי אין מניעה משימוש ממושך במידה והטיפול עוזר.

13/06/2017 | 22:18 | מאת: עופא

שלום רב האם מותר לשתות אלכוהול כאשר נוטלים זינט 500 פעמים ביום?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידועה השפעת גומלין בין צריכה מתונה של אלכוהול לצריכת התרופה. עם זאת כיוון שהשימוש בתרופה והזיהום עלולים לפגוע בערנות יתכן שאפקט זה מוגבר בשילוב עם צריכת אלכוהול. אין להרבות בשתיית אלכוהול ויש להיות מודע על ההשפעה האפשרית על ערנות וריכוז במהלך הטיפול.

שלום, אני סובל ממיגרנה שנים ארוכות ומטופל ב- LYRICA 2X300mg ליום. יש לי המלצה מהרופא שכאשר אני מקבל התקף אז לקחת מיד ZOMIG 1x2.5mg ביום וזה אכן עוזר ההתקף חולף תוך שעתיים. לאחרונה תדירות ההתקפים עלתה . האם יש סיבה לזה? האם יתכן שהתמכרתי לליריקה שכן על אף העליה בתדירות של ההתקפים אני משתדל לא להגזים בזומיג ואיני לוקח יותר מ 2 כדורים בשבוע. אגב ההתקף תמיד מתחיל מהשן דרך העין השמאלית ולקרקפת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

LYRICA, אשר החומר הפעיל בו הוא pregabalin, הינה תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית. במהלך הטיפול בתרופה עלולה להתפתח סבילות לתרופה (מצב בו הגוף "מתרגל" לתרופה והשפעת התרופה יורדת עם הזמן). לא ציינת מתי התחיל הטיפול בליריקה והאם אכן הפחית את תדירות המיגרנות בעבר. ישנם מצבים רפואיים רבים העלולים לגרום/להחמיר כאבי ראש וכן שינוי אורח חיים, ורצוי לנהל יומן לניהול ההתקפים, על מנת לאתר טריגרים המחמירים התפרצות מיגרנה (מזג אוויר, מאכלים וכו'). בנוסף, חסר בפנייה רקע הרפואי, ואם ישנם תרופות נוספות שהנך לוקח. ישנן תרופות שונות בשוק למניעת מיגרנה, ויש לפנות לרופא מומחה בתחום לבירור ההחמרה בתכיפות כאבי הראש והתאמת הטיפול התרופתי האופטימלי עבורך.

10/06/2017 | 17:42 | מאת: משה

היי רציתי לדעת מה ההשפעות של השילוב והאם הדבר יכול לגרום לאדם ששילב אמור להתנהג בצורה אלימה ומאוד

לקריאה נוספת והעמקה

Clonex, אשר החומר הפעיל בו הוא clonazepam, הינו תכשיר השייך למשפחת ה Benzodiazepines (BZ) , משפחת תרופות הפועלת על רצפטורים במוח ועלולה לגרום לדיכוי מערכת העצבים. אלכוהול מגביר את אפקט דיכוי מערכת העצבים המושרית על ידי תרופות ממשפחת ה BZ, ולכן אין לצרוך אלכוהול במקביל לנטילת התרופה. לרב, דיכוי מערכת העצבים מתבטא לרוב בסדציה וטשטוש. עם זאת, בין תופעות הלוואי הידועות לתרופה עלולים להופיע עצבנות וחוסר שקט (תגובה פרדוקסלית לטיפול) במטופלים מסוימים. הפסקה פתאומית של התרופה לאחר טיפול ממושך, גם היא יכולה לגרום לתסמיני גמילה הכוללים שינויים התנהגותיים (חוסר שקט, עצבנות וכו). כמו כן יש לקחת בחשבון כי ההשפעה של צריכת אלכוהול מתבטאת בצורה שונה בבני אדם שונים. לסיכום, אי אפשר לשלול תופעת לוואי של אלימות בשילוב של התכשירים. לא ברור מהפנייה מהי ההתוויה שלשמה ניתנו כדורי הקלונקס, מהו המינון, משך הנטילה ותדירות/כמות האלכוהול הנצרך, אך ככלל, יש להימנע מלשתות אלכוהול במהלך הטיפול. במידה והטיפול עצמו גורם לשינויים התנהגות, יש להיוועץ מידית עם הרופא. במידה והוחלט להפסיק את הטיפול בתרופה, יש לעשות זאת בהתאם להנחיות הרופא כדי להימנע מתסמיני גמילה.

05/06/2017 | 13:50 | מאת: איילה

שלום רב, בעקבות חרדות אני נוטלת בבוקר ויאפקס xr 150 מג ו-10 מג טרנקסל, בצהריים 1000 מ״ג הידראה בשל מחלת מיאלופיברוזיס, ובערב 75 מ״ג נורטילין עם 10 מג טרנקסל. האם יש אינטרקציה בין כל הכדורים האלו? האם יש השלכות על הריון? והאם מדי פעם מוצר לי לשתות אלכוהול כגון יין מבעבע? כמן כן, מדי פעם יש תחושה של לחץ בראש, בלבול, חוסר ריכוז וסוג של נתק. האם יש קשר לתרופות אודה לעזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית, אדגיש כי הפורום אינו מספק ייעוץ פרטני לטיפול תרופתי בהריון. ככלל במתן שילוב תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב למול הסיכון לתופעות לוואי כתוצאה מהשילוב. התרופות שהנך נוטלת עלולות לדכא את מערכת העצבים המרכזית (בפרט tranaxal ו nortylin), והשילוב עם אלכוהול עלול להתבטא בדיכוי נוסף של מערכת העצבים ולתחושות של סחרחורות, נמנום וקושי בביצוע פעולות יומיומיות. מומלץ להמנע מצריכת אלכוהול במקביל לטיפול. בנוסף, בשילוב בין viepax (אשר החומר הפעיל בו הוא venlafaxine), ו nortylin (nortriptyline) עלול לעלות הסיכון להפרעות בקצב הלב. הסיכון קיים עבור כל תרופה בנפרד, ושילוב תרופות כאלה עלול להעלות את הסיכון לכך במיוחד במטופלים עם גורמי סיכון לכך (מחלת לב ברקע, הפרעות באיזון אלקטרוליטים וכו). כמו כן, יש לקחת בחשבון סיכון תאורטי לתסמונת סרוטונין כאשר משלבים תרופות שמשפיעות על רמות סרוטונין וליידע את הרופא במידה ומתפתחים תסמינים שיכולים לכוון לכך למשל שינוי במצב הנפשי, דופק מהיר, לחץ דם לא יציב, עלייה בחום גוף, בעיות נוירומוסקולריות ותופעות לוואי במערכת העיכול . במידה וניתן שילוב תרופתי, יש להיוועץ עם הרופא על הצורך במעקב במהלך תקופת הטיפול. לתרופות המשפיעות על מערכת העצבים עלולות להיות תופעות לוואי פסיכיאטריות ונוירולוגיות, כפי שתיארת. יש לקחת בחשבון שגם מצב של חרדה עלול לגרום לשינויים בהרגשה. סמיכות בין הופעת תופעות לוואי לתחילת שימוש בתרופה מעלה את הסבירות לקשר אפשרי בין השניים. במידה ואת מרגישה שתופעות הלוואי אינן חולפות או שהן מחמירות עם הזמן, יש לגשת לרופא לייעוץ. לגבי ההריון- ככלל, תרופות בהריון ניתנות כשהתועלת מנטילתם עולה על החסרונות. ההנחיה לגבי נטילה של כל תרופה הינה פרטנית, ותלויה בין היתר, בתרופה ובחלופות שלה, בשלבי ההריון, במצב הרפואי ובמינון הניתן. מפנייתך לא ברור האם את כבר בהריון או מתכננת הריון, אך אין להפסיק תרופות בבת אחת על דעת עצמך, ויש לפנות לרופא המטפל, על מנת להתאים לך טיפול בהריון. למידע פרטני בנוגע לבטיחות טיפול תרופתי לפני הריון ובמהלכו , אני ממליצה לפנות למרכזי המידע, המתמחים בנושא : מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309), מרכז מידע תרופתי בבלינסון (03-9376911 ).

30/05/2017 | 05:07 | מאת: ולרי

אני בת 51 ואני סובלת ממגרנות מגיל צעיר שהופיעו במיוחד בצורה חריפה בזמן מחזור כששום כדור חר הצליח להפסיק את הכאב. בשנה האחרונה התחלתי לקחת relert 20 והכאב נעלם תוך שעתיים למשך 24 שעות ושוב מופיע. איך ניתן להפסיק את המעגל. התרופה הזאת היא היחידה שהצליחה להפסיק את כאבי הראש ואולם התכיפות עלתה.

לקריאה נוספת והעמקה

Relart, אשר החומר הפעיל בו הוא eletriptan, שייך למשפחת ה"טריפטנים"- המשמשת לטיפול בהתקפי מיגרנה. בהוראות השימוש של התכשיר מצוין כי אם ישנה הטבה בכאב הראש עם לקיחת הטבליה - יחד עם חזרה של כאב הראש תוך 24 שעות מהנטילה- ניתן לקחת טבליה נוספת להקלה (תוך שמירה על מרווח של שעתיים לפחות בין נטילת הטבליה הראשונה לבין נטילת הטבליה השנייה). לא ציינת בפנייתך כמה זמן את כבר משתמשת בתכשיר ובאיזו תכיפות. כדאי לנהל יומן כאב כדי לבדוק האם ניתן לזהות טריגר לכאב או אמצעים אחרים שעוזרים למנוע אותו. ידוע כי שימוש יתר בתרופות לכאבי ראש עלול באופן פרדוקסלי דווקא להחמיר את התופעה, וכך נוצר "מעגל רשע" של כאב ראש- תרופה- כאב ראש. בנטילת תרופות ממשפחת הטריפטנים, הסיכון לתופעה זו, המכונה MOH (Medication overuse headache) עולה בשימוש למשך 10 ימים ומעלה בחודש ובשימוש ממושך. במידה והינך סובלת מהתקפי מגרנה תכופים או ממושכים או פיתחת/בסיכון לפתח כאב MOH יתכן ויש מקום לשקול טיפול מניעתי. בנוסף, חשוב לשלול מגוון מצבים רפואיים שיכולים לגרום/להחמיר כאבי ראש. לכן בכל מקרה, יש לפנות לרופא מומחה בתחום לבירור ההחמרה בתכיפות כאבי הראש ובהתאמת הטיפול התרופתי.

29/05/2017 | 16:27 | מאת: רים

שלום ד״ר יעיל אתמול קבלתי זריקת דיברו ספאן בגלל כאבים בשרירים בכל הגוף ובצבר הזריקו לב בשריר אני לא מגישה טוב יש לי כאבים בכל הגוף כאבי ראש רגלים וגב כמו כאבים של שפעת מה אני רוצה לדעת אם זה רגיל תודה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בזריקת Diprospan הינו Betamethasone ,אשר שייך למשפחת הקורטיקוסטרואידים. בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי בחלק מהמשתמשים ביניהם כאבי ראש, חולשה או כאב בשרירים. יש לפנות לרופא אם התופעות לא חל שיפור בהרגשתך כן ליידע את הרופא בנוגע לתופעות ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך טיפול, אם נדרש. ככלל, לרב, תופעות הלוואי מטיפול בתכשיר קשורות למנה ולמשך הטיפול ועל מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול.

אני מקבלת זריקת פרוליה במשך שנה וחצי. הרופאה טוענת ששנתיים מספיק אבל יש דעות שונות כמה זמן אפשר ורצוי לקבל את הזריקה או שבכל קופה יש גישה אחרת

לקריאה נוספת והעמקה

PROLIA, אשר החומר הפעיל בו הינו DENOSUMAB, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. המחקרים שהוכיחו את יעילות התרופה בהורדת מקרי שבר ובהעלאת צפיפות עצם ארכו כ 1-8 שנים. למיטב ידיעתי כיום, לא הוגדרה תקופת טיפול אופטימלית לטיפול בתרופה. צריך לזכור, כי מצד אחד ההשפעה על בניית העצם היא הפיכה עם הפסקת הטיפול (כלומר צפיפות העצם יורדת, ואף לאחרונה, פורסמו דיווחים על מקרים של שברים לאחר הפסקת הטיפול בתרופה) ומאידך, בשימוש ארוך בתכשיר עולה הסיכון לתופעות לוואי הנובעות מהשלכות ארוכות טווח של דיכוי בניית העצם- כגון אוסטאונקרוזיס של הלסת, עליית סיכון לשברים וריפוי שבר איטי, וזהירות מיוחדת נדרשת במי שנוטל את התרופה לזמן ממושך. משך הטיפול בתכשיר תלוי בהחלטת הרופא המטפל שיקולי כאשר התועלת בהמשך טיפול נשקלת למול הסיכון בהתאם למצבך הרפואי. לא ציינת אם הרופאה מתכננת להחליף לך את הטיפול בטיפול אחר או להפסיקו לחלוטין. בכל מקרה, אם מופסקת התרופה, מומלץ להיוועץ עם הרופא/ה בנוגע למעקב המתאים אחר צפיפות העצם.

21/05/2017 | 09:26 | מאת: אורטל

האם ניתן לשלב בין אוספולוט (sulthiame) לבין רוטס hr. האם יש תופעות לוואי?

Ospolot (אשר החומר הפעיל בו הוא sulthiame) הינו תכשיר המותווה לטיפול באפילפסיה. Roots HR הינו תכשיר המורכב מרכיבים רבים ואינו תרופה אלא כתוסף תזונה. המידע אודות יחסי גומלין בין תרופות לתוספי תזונה וכן המידע אודות יעילות ובטיחות התוסף הינו דל. לפיכך לא אוכל להמליץ על השילוב.

היי אני סובלת מכאבים כרוניים מהאגן והגב. בהמשך החלה עייפות כרונית. ראומוטולוג טוען שיש לי תשישות כרונית... איכשהוא הגעתי לזאלדיאר מאחר וזו לא תרופה אנטי דלקתית שפוגעת בקיבה.... במשך הזמן גיליתי שהזלדיאר במקביל לציפרלקס שאני לוקחת מילים לי את הכאב, את העייפות!!!!!! ומכניס אותי לשאננות נעימה עם מצב רוח וכוח לימים שלמים. רופאת המשפחה טוענת שכנראה אני מכורה מה שזה נכון כי אני לא מתפקדת יום אחד בלי זה!!! שאלתי האם הגיוני שהשילוב בין שתי התרופות יכניס אותי לסוטול נעים ומעלים עייפות? ושנית, האם אכן אפשר להתמכר לזאלדיאר ומה רע בעצם בכדור הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

Zaldiar הינו תכשיר המותווה לכאבים ומכיל Tramadolו- Paracetamol. Tramadol עלול לגרום לתלות אך הוא נחשב כבעל פוטנציאל נמוך לגרום לתלות ביחס לתרופות אופיאטיות אחרות, כאשר ניתן כטיפול בכאב במינונים טיפוליים. מעבר לכך, ככל תכשיר רפואי הוא אינו חף מתופעות לוואי (רשימה מורחבת בעלון לצרכן המצורף לאריזה או בקישור: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_2_295110016.pdf). הטיפול בתכשיר זה, כבכל טיפול תרופתי אחר, ניתן כאשר התועלת מנטילתו עולה על הסיכון. בין התופעות האפשריות לטיפול היא תופעת האופוריה, שהינך מתארת. השילוב בין Cipralex (אשר החומר הפעיל הו הוא escitalopram) ו Zaldiar עלול לגרום לשינויים במאזן הסרוטונין, הורדת הסף לפרכוסים ולשינוי מצב מנטלי. בשל כך במידה וניתן שילוב זה, יש להיות מודע לתופעות האפשריות (מפורטות בעלון) ולהיוועץ ברופא במידה וחל שינוי לרעה בהרגשה. ככלל, תופעה מתרחשות בסמוך לטיפול בתרופה/העלאת מינון/ שילוב תרופות עולה הסבירות כי ניתן לייחס את התופעה לטיפול התרופתי. לא ציינת בפנייתך מהם התכשירים בהם השתמשת לטיפול בכאב לפני Zaldiar והאם בהיסטוריית הטיפולים שלך ישנן תרופות אופיואידיות אשר שימוש ממושך בהן עלול לשנות את האפקט ל Zaldiar. במידה ואת חשה השפעה חזקה של השילוב התרופתי על ההתנהלות היומיומיות שלך, מומלץ להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול. לא מומלץ להפסיק את הטיפול על דעת עצמך משום שלעיתים יש צורך בהפחתת מינון הדרגתית.

14/05/2017 | 07:38 | מאת: פרחיה יחזקאל

התחלתי להשתמש מרגישה הקלה וכמו כן בא לי תכף לישון זה מעניין אותי

לקריאה נוספת והעמקה

מגה גלופלקס הינו תכשיר המכיל Glucosamine Sulfate במינון של 500 מ"ג , Chondroitio Sulfate במינון של 400 מ"ג, ויטמיןC במינון של 167 יחב"ל ומנגן במינון של 2 מ"ג. תכשיר זה אינו תכשיר רשום אלא מוגדר כתוסף תזונה. בין תופעות הלוואי האפשריות לשימוש בגלוקוזאמין הן השפעה על רמות סוכר בחולים סוכרתיים, החמרה בתסמיני אסטמה בחולים עם רקע נשימתי ותופעות לוואי במערכת העיכול כגון שלשול, עצירות כאבי בטן. עם זאת, יש לציין כי המידע אודות יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל, וכי לא קיימות עדויות מספקות ליעילות תכשירים המכילים גלוקוזאמין בפרט. הופעה של תופעת לוואי מסוימת בסמיכות לתחילת נטילת תכשיר מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין השניים, ולכן אם את מרגישה שמאז נטילת התוסף את מרגישה עייפות רבה מן הרגיל, מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך נטילת התוסף.

11/05/2017 | 17:42 | מאת: דנה

השתמשתי בשמפו אגיספור לפי הוראת רופא עור וגרם לי לאלרגיה בקרקפת. נשארו לי עוד בקבוקים מהתרופה. האם במקרה כזה אפשר להחזיר לבית מרקחת ולהזדכות? תודה

לפי הוראות משרד הבריאות אין לנפק תכשירים שהוחזרו לבתי המרקחת ע"י ממטופלים כיוון שהיו נתונות לתנאי אחסון שאינם ניתנים לניטור, לפיכך אין החזרת תרופות לבית המרקחת, אלא למטרת השמדה.

11/05/2017 | 13:55 | מאת: חן

בגלל בעיה בקרקפת ביקרתי אצל שני רופאי עור שונים שנתנו לי טיפול בסטרואידים. רופא 1 נתן משחה GEL XAMIOL 60G רופא 2 נתן תרחיץ אלוקום. ואני שואלת א. איזה תרופה מבין השניים עם פחות סטרואידים? ב. מה ימים מקסימום אפשר לקחת בלי תופעות לוואי? ג. אם אני מורחת מס ימים ויש הטבה אפשר להפסיק מיידי? ד. איזה תרופה מעלה פחות סוכר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

XAMIOL הינו ג'ל המכיל Calcipotriol (נגזרת של ויטמין D) ו BETAMETHASONE (קורטיקוסטרואיד). תרחיץ אלוקום המכיל MOMETASONE FUROATE- שהינו חומר סטרואידי. למרכיב הסטרואידי ישנה פעילות אנטידלקתית והוא מיועד להפחתת דלקת וגרד הנגרמים כתוצאה מבעיות מסוימות בעור ובקרקפת. ככלל, לצורת מתן של תרחיץ ישנה פוטנטיות נמוכה מזו של ג'ל. בנוסף, הפוטנטיות של החומר הפעיל ב- ELOCOM נמוכה מזו של XAMIOL . לא ציינת בפנייתך את ההתוויה לשמה נרשמו לך התכשירים, אך טיפול בסטרואידים במתן טופיקלי צריך להיות מוגבל לזמן הקצר ביותר ולמינון הנמוך ביותר האפשרי על מנת להשיג תגובה. אין להשתמש בכמות גדולה של התרחיץ על אזורים נרחבים של הגוף לתקופה ארוכה. לרוב, ההמלצה להגביל את השימוש עד מספר שבועות כתלות בתכשיר ובהתוויה וחומרת המצב שבו מטפלים. במצבים מסוימים לא מומלץ להפסיק טיפול בחומר המכיל סטרואיד בבת אחת, גם לאחר הטבה, מחשש לחזרה מחודשת של המצב (אפקט rebound), ולכן לעיתים מומלצת הפחתה הדרגתית בשימוש בתכשיר. הנחיות הטיפול (משך, מעקב, הפסקה) יינתנו ע"י הרופא בהתאם למצבך. תכשירי סטרואידים עלולים לגרום לעלייה ברמות גלוקוז. אפקט זה יכול להתרחש גם כאשר תכשירי סטרואידים ניתנים מקומית (בעיקר על שטחים גדולים, שטחים מכוסים, תקופות ארוכות). ככל, ככל שהתרופה פוטנטית יותר, הסיכון לתופעות לוואי עולה אף הוא. ניתן להיוועץ ברופא בנוגע למעקב הנדרש אחר רמות הגלוקוז.

07/05/2017 | 12:32 | מאת: שמואל יעקב

גילי 57.8 עברתי לפני שנה ריסוק אבן כליה גדולה [שמאל], כשלפני 16 שנים היה ארוע דומה באותה כליה, זה נקרא PCNL , ולאחר בירור אצל פרופסור בבי"ח השרון, הוא זיהה את מקור האבן מסוג "ציסטין", והחליט שכדי למנוע היוצרות נוספת של אבני כליה, עלי ליטול באופן כרוני, כדור מסוג UROCIT-K במינון מסוים. מאז תחילת השימוש בכדור, קרו בי שינויים חדשים ומפריעים שמעולם לא היו לי... ואני חושד שהם קשורים לכדור הזה. ברצוני לברר מהן תופעות הלוואי של הכדור, ואשמח לשמוע על כך דעה מעמיקה. תודה רבה שמואל

לקריאה נוספת והעמקה

Urocit-K הינו תכשיר המכיל טבליות בשחרור מושהה של האלקטרוליט פוטסיום (אשלגן) ציטראט. עיקר דיווחי תופעות הלוואי לתכשיר הינן תופעות במערכת העיכול כגון: אי נוחות בטנית, הקאות, יציאות רכות, שלשולים ובחילה והן נובעות ככל הנראה מגירוי מערכת העיכול. ניתן להקל על תופעות לוואי אלו על ידי הקפדה על נטילת הכדור עם האוכל או הורדת מינון (בתיאום עם רופא, כמובן). בנוסף, תופעת לוואי אפשרית נוספת היא עלייה ברמות אשלגן. כאשר תופעה מופיעה בסמיכות למתן טיפול תרופתי או עליית מינון ומשתפרת עם הפחתת מינון או הפסקת הטיפול, עולה הסבירות כי ניתן ליחס אותה לטיפול התרופתי (לא תמיד נכון). עם זאת, לא ציינת בפנייתך האם אתה לוקח תכשירים נוספים אשר עלולים להשפיע על מאזן האשלגן בגוף והאם יש לך מחלות רקע נוספות שיכולות להסביר או לתרום לתופעות שהנך מתאר. במהלך הטיפול, יש לבצע בדיקות דם עם תחילת הטיפול בתכשיר, לאחר שינוי מינון, וכן באופן שגרתי כל מספר חודשים על מנת לנטר רמות אלקטרוליטים (ביניהם אשלגן), קריאטנין וספירת דם. אם תופעות הלוואי מחמירות או אינן נסבלות מבחינתך אם אתה סובל מתופעת לוואי שלא צוינה לעיל, יש ליידע את הרופא להיוועץ עמו על המשך הטיפול /התאמת מינון.

07/05/2017 | 14:57 | מאת: שמואל יעקב

ראשית אני מרגיש חייב! לשבח את התשובה מהירה והמסבירה ביותר - תודה ! שנית, בעניין תרופות מקבילות: כן, אני נוטל ALLORIL300 יומי (לחומצה אוראית) וגם FERRIFOL לחיזוק הברזל שירד אצלי. (שהוחלף מכדורי ברזל קודמים שלא הועילו). מקרה שקרה לפני כחודש וחצי: היה לי שילשול נוזלי בסופ"ש, וביום א' בבוקר כשקמתי, ישבתי לשלשל (סליחה מכבודכם), הייתי עם סחרחורת ובחילה, ואז נשמתי עמוק - ואיבדתי את ההכרה, נפלתי מהאסלה לקדימה על הריצפה, והתעוררתי כעבור מספר דקות. התקלחתי וניגשתי לקופ"ח, רופא המשפחה הפנה אותי למיון תה"ש, שייחסו את המקרה "להתייבשות" עקב השילשול. נתנו לי נוזלים עם אינפוזיה ושחררתי אחה"צ. (רופא המשפחה שלי דחה את החלטת המיון שמדובר בהתייבשות). אם חסרים פרטיםם נוספים, אשמח להשלים שוב המון תודה, טוב שמצאתי את הפורום הזה.. :)

03/05/2017 | 20:11 | מאת: ינה

עקב יובש קשה בעיניים שבין היתר מתבטא בהרגשת דבק קיבלתי את המשחה MAXITROL מרופא עיניים. נאמר לי להשתמש לפי הצורך. מאחר וזה סטרואידים אני פוחדת להשתמש. 1. האם אני עושה נכון? 2.האם זה יכול לעלות סוכר? 3. יש לי טיפול לקרקפת גם באלוקום תרחיץ האם זה לא יותר מידי סטרואידים?

לקריאה נוספת והעמקה

משחת העיניים MAXITROL מותווית לטיפול בדלקות עיניים כאשר קיים זיהום חיידקי , ומכילה 3 חומרים פעילים- dexamethasone (סטרואיד) neomycin (אנטיביוטיקה) polymyxin B (אנטיביוטיקה). תכשירי סטרואידים עלולים לגרום לעלייה ברמות גלוקוז. אפקט זה יכול להתרחש גם כאשר תכשירי סטרואידים ניתנים מקומית (כמו במקרה של תרחיץ Elocom), וכן במתן תוך עיני (אם כי בסבירות נמוכה יותר). ניתן להיוועץ ברופא בנוגע למעקב הנדרש אחר רמות הגלוקוז. ככלל, יש להיצמד להנחיות הרופא המטפל המכיר את הרקע הרפואי שלך ומודע לכלל התרופות שהנך נוטל ולכלל התכשירים בהם אתה משתמש. לא ציינת בפנייתך האם אובחנה אצלך דלקת עיניים שלשמה נרשמה לך המשחה. יש לחדד עם הרופא המטפל את תדירות המתן.

שלום רב, אני לוקחת דקסילנט 30 מג נגד צרבת מזה מספר ימים. יש לי בפה מן ריח מלוח שהוא מאוד חזק ולא נעים בערב. לא מצאתי עדויות לתופעת לוואי כזו מתרופה זו. האם אפשר לייחס זאת לדקסילנט?

לקריאה נוספת והעמקה

DEXILANT, אשר החומר הפעיל בו הוא Dexlansoprazole, הינו תכשיר ממשפחת ה PPI (תרופות המעכבות תעלות מימן) אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. לתכשיר זה עלולות להיות תופעות לוואי של יובש בפה וטעם נשימה רע. גם צרבת יכולה לגרום ליובש בפה וטעם חומצי. אך להבנתי, לא סבלת מתופעה זו בעקבות הצרבת לפני תחילת הטיפול. ככלל, כאשר תופעת המתרחשת בסמוך לתחילת נטילת תרופה, ומשתפרת או חולפת עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול עולה הסבירות כי ניתן לייחס את התופעה לתרופה. בכל מקרה, במידה ותופעת הלוואי מטרידה מאוד ואינה חולפת, מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ איץו על המשך טיפול.

29/04/2017 | 16:25 | מאת: דפנה

עקב אדמומיות בקרקפת וקצת סבוריאה קיבלתי מרופא עור תרחיץ אלוקום. השבוע חפפתי פעמיים עם שמפו צמחי מרפא לטיפול בבעיה שלי אך לא עזר. שאלותי: האם אני יכולה להשתמש בתרחיץ אלוקום או לחכות פרק זמן? האם יש התנגשות בין צמחי מרפא וסטרואידים? האם חפיפה נוספת בשמפו רגיל יכול להספיק בכדי להתחיל להשתמש בתרחיץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מידע על השפעות גומלין אפשריות בין צמחי המרפא בשמפו לתכשירי סטרואידים. מעבר לכך אין מניעה להתחיל שימוש ב Elocom, תוך היצמדות להנחיות השימוש שניתנו לך על ידי הרופא.

29/04/2017 | 00:43 | מאת: איזי

מהו המינון המומלץ בתוסף תזונה מגנזיום , האם יתכן עודף , ואם כן לאילו תופעות הוא יכול להביא.

לקריאה נוספת והעמקה

המינון המומלץ של תוספי מגנזיום תלוי במטרה לשמה ניתן התכשיר. תכשירים שונים מכילים מלחי מגנזיום שונים, יש להשוות לפי כמות מגנזיום אלמנטלית. תופעות לוואי אפשריות הן תופעות לוואי במערכת העיכול: בחילה, הקאה, שלשול. היפרמגנזמיה (עודף מגנזיום) כתוצאה מתוספי תזונה הניתנים דרך הפה הינו פחות שכיח אך אפשרי. תסמיני היפרמגנזמיה כוללים: צמא, ירידה בלחץ דם, טשטוש, בלבול, חולשת שרירים, הפרעות קצב לב, דום לב ועוד. יש להיוועץ ברופא המטפל ולבצע את הבדיקות המתאימות בטרם מתחילים טיפול בתוסף זה.

26/04/2017 | 19:40 | מאת: ערן

בן 72 עד כה נהגתי ליטול אצטיל ל קרנטין .שמעתי שהוא מעלה שכיחות של התקפי לב והפסקתי...האם זה נכון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אצטיל l קרניטין הינו תוסף תזונה ולא תרופה. המידע אודות יעילות, בטיחות ואיכות של תוספי תזונה היו מוגבל.

25/04/2017 | 18:34 | מאת: דפנה

גלל אלרגיה לשמפו אגיספור שמתבטא באודם בקרקפת קיבלתי תרחיץ אלוקום. אני מבינה שזה סטרואידים ופוחדת להשתמש ויש לי מס שאלות: 1. הטיפול הוא ל5 שבועות שבוע ראשון 3 פעמים שבוע שני ושלישי פעמיים שבוע רביעי וחמישי פעם אחת האם זה לא זמן ארוך לטיפול? האם לאחר הטיפול תהיה התפרצות מחודשת של הבעיה? 2. נאמר לי לטפטף מס טיפות על הקרקפת ולאחר 6 שעות לחפוף האם לאחר החפיפה השפעת התרופה פגה ואני יכולה לשים מטפחת ראש? 3. אני לוקחת 1 גלוקומין בערב האם בטיפול כזה יש סכנה לעליית סוכר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

תרחיץ Elocom מכיל Mometasone furoate שהינו סטרואידי טופיקלי. לתכשיר זה פעילות אנטי דלקתית והוא מיועד להפחתת דלקת וגרד הנגרמים כתוצאה מבעיות מסוימות בעור ובקרקפת. כבכל תכשיר המכיל סטרואידים, ההמלצה הינה להשתמש בתרחיץ זה במינון הנמוך ביותר האפשרי, למשך הזמן הקצר ביותר, ואין להשתמש בכמות גדולה של התרחיץ על אזורים נרחבים של הגוף לתקופה ארוכה. משך הטיפול נקבע ע"י הרופא לפי מטרת הטיפול וחומרת המצב. לרב, מפסיקים טיפול עם חלוף הנגעים וכדי להפחית את הסיכוי לריבאונד של המצב העורי מפחיתים הדרגתית את תדירות המתן כל שבועיים (כפי שציינת שהומלץ לך). כיסוי האזור המטופל מגביר את ספיגת התכשיר ולכן אינו מומלץ. אין תרופה החפה מתופעות לוואי, וככלל, טיפול ניתן כשהתועלת מהשימוש בו עולה על הסיכונים. תכשירי סטרואידים עלולים לגרום לעלייה ברמות גלוקוז. אפקט זה יכול להתרחש גם כאשר תכשירי סטרואידים ניתנים מקומית (בעיקר על שטחים גדולים, שטחים מכוסים, תקופות ארוכות). ניתן להיוועץ ברופא בנוגע למעקב הנדרש אחר רמות הגלוקוז.

25/04/2017 | 11:26 | מאת: גליה ישראלי

1.תוך כמה זמן מתפנה התרופה מהגוף ברגע שמפסיקים אותה לגמרי?כי הגיוני שזה לפחות חודש..כי זה גלולות חודשיות.לא? 2.אני חושדת שהתרופה עושה לי תופעות לוואי שליליות ,שהתחילו דווקא אחרי כמה חודשים.זה בעבר קרה לי עם גלולה אחרת-בהתחלה הכול היה נהדר,ואז מצבי התחיל להדרדר -ברגע שהפסקתי אותה-התופעות עברו.. אני לא מדברת על תופעות גניקולוגיות בכלל.אני מדברת על עייפות חולשה דיכאון ועוד.. האם יכול להיות שגם מינס עושה לי את זה?כמה זמן אני חייבת להיות בלי הגלולות כדי לוודא את זה?

לקריאה נוספת והעמקה

Minesse הינה גלולה "משולבת" המכילה 2 חומרים פעילים- חומר פרוגסטרוני ((Gestodene ואסטרוגני (Ethinylestradiol) . החומרים הפעילים שבתרופה מתפנים לגמרי מהגוף תוך כ 3-4 ימים (יש לשים לב שבאריזת הגלולות מופיעות מספר טבליות בצבע לבן אשר אין להם כל פעילות פרמקולוגית). לגלולות, אשר מתערבות במאזן ההורמונים הטבעי של הגוף, תופעות לוואי נפוצות של שינויי מצב רוח (כולל דכאון), עצבנות וירידה בחשק מיני. לגלולות "משולבות" שונות הרכבים שונים ביחס אסטרוגן/פרוגסטרון וכן סוגי נגזרות שונות של פרוגסטרון ואסטרוגן, והשפעתן שונה בין נשים שונות. למרות שהחומר הפעיל בגלולות מתפנה תוך מספר ימים, ייתכן ושינויי מצב הרוח יושפעו מהשינויים ההורמונליים, ולכן ייתכן שהשיפור בהרגשה לאחר הפסקת נטילת גלולות יורגש רק כחודש לאחר ההפסקה. בשוק קיימים סוגים רבים של גלולות ואמצעי מניעה. באם תופעות הלוואי אינן חולפות, יש לגשת לרופא/ת נשים על מנת להתאים לך את הסוג המתאים ביותר.

24/04/2017 | 13:12 | מאת: אתי

מהם תופעות הלואי לאחר קבלת זריקת פרוליה.? לפי ששמעתי התופעות קשות של כאבי שרירים עד כדי שהייה במיטה ליומיים ! תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כמו בכל תרופה, השימוש בפרוליה (אשר החומר הפעיל בה הוא Denosumab) עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. להלן קישור לעלון לצרכן של התרופה במאגר התרופות של משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_3_19182817.pdf אל תיבהלי למקרא רשימת תופעות הלוואי, יתכן ולא תסבלי מאף אחת מהן. יש לקחת בחשבון שחברות התרופות מחויבות לדווח על כל תופעת לוואי שנצפתה במטופלים בזמן השימוש בתכשיר, כך שהרשימה "מכובדת" למדי. לרוב, תרופות ניתנות כשהתועלת מלקיחתן עולה על הסיכון הטמון בשימוש בהן. כאבי שרירים הינה תופעת לוואי נפוצה בשימוש בזריקות Prolia ויש לקחת זאת בחשבון בעת השימוש בתרופה. לרוב, הכאב נסבל ואינו מוביל להפסקת השימוש בתכשיר. במידה והכאב מחמיר עם הזמן או במידה והכאב בלתי נסבל, יש לגשת לרופא.

23/04/2017 | 21:32 | מאת: ו

הפסקתי את הטיפול בתרופה מאחר שהיא גרמה לי טישטוש ראיה. לקחתי 75 מילגרם פעם אחת ביום במשך שישה ימים. עברו שלושה ימים מאז הפסקתי את השימוש בתרופה ועדיין התופעה לא עברה. האם מדובר בהליך הפיך וכמה זמן יקח עד שהתופעה תחלוף.

לקריאה נוספת והעמקה

לתכשיר Lyrica, אשר החומר הפעיל בו הוא pregabalin, אכן יש תופעת לוואי אופטלמולוגיות (עיניות), ובהן טשטוש ראיה. במרבית המקרים שנצפו, תופעות לוואי אלו חלפו עם סיום השימוש. במידה והבעיה אינה חולפת בימים הקרובים יש לגשת לרופא על מנת לברר את המקור לבעיות הראייה.

21/04/2017 | 06:05 | מאת: מיכל

אני מבינה שאם אין פס ז"א שהחומר לא מחולק באופן שווה ובכל זאת אני מעוניינת לקחת רק בערך חצי מהכדור. האם מלבד העובדה שיתכן שאקבל פחות או יותר מחצי טבליה יש איזשהו סיכון בחציית הכדור? אני חוששת לפתח תלות ומעדיפה לקחת כמה שפחות. לפני מספר שנים כשגם נאלצתי לקחת נוקטורנו למשך תקופה , ענה לי פסיכיאטר שהוא לא חושב שיש בזה סיכון.

בעלון לצרכן של התכשיר "Nocturno" מצוין בפירוש כי "אין לחצות או לכתוש את הטבליה". בדרך כלל, ההחלטה האם ניתן לחצות את הטבלייה תלויה בסוג הציפוי ובצורת ההתמוססות והספיגה של החומר הפעיל. לעיתים, כפי שכתבת, החומר הפעיל בטבלייה אינו מפוזר בצורה אחידה ונטילת חצי טבליה אינו מבטיח קבלת חצי מנה. יש להדגיש כי לטבליות "nocturno" אין ציפוי הפועל במנגנון "מיוחד" והחשש מחציית הכדור הוא מקבלת חומר פעיל במינון שאינו מדויק. ככלל, יש להתייחס להנחיות המופיעות בעלון לצרכן בהקשר של חצייה. במידה והרופא המטפל, המכיר את הרקע הרפואי ואת היסטוריית השימוש בתכשיר, ממליץ לחצות את הכדור, ניתן לחצות.

20/04/2017 | 17:50 | מאת: הימן

אני סובלת מכאבים עזים בגב ובכתפיים אני לוקחת או דראמאטיקס או זאלדיאר השילוב עם אסיבאל לשינה האם יש תופעות ליוואי

לקריאה נוספת והעמקה

בישראל אין תרופה רשומה בשם "דראמאטיקס". קיים תכשיר בשם Dermatix המורכב מג'ל סיליקוני ומיועד לטיפול בצלקות- תכשיר זה אינו רשום כתרופה בישראל. Zaldiar הינו תכשיר המותווה לכאבים ומכיל Tramadol ו Paracetamol. Assival , אשר החומר הפעיל בו הינו Diazepam, הינו תכשיר המיועד לטיפול במצבי חרדה. השילוב של Assival ו Zaldiar עלול לדכא את מערכת העצבים המרכזית ולגרום לתופעות לוואי של נמנום ועייפות. במידה ובהוראת רופא עליך לקחת את 2 התרופות, מומלץ להפריד את זמני המתן של תרופות אלו וכן להיות מודע לאפקט זה ולהימנע מפעולות הדורשות ערנות לריכוז.

שלום לפני שנה אבי עבר ניתוח מעקפים ולאחריו התחיל לקבל את התרופה clopidexcl 75. בנוסף הוא מקבל תרופה בשם ביסופרולול פורמראט אינובמד 2.5 מ"ג. ותרופה לזיכרון בשם אסנטה. אבי לא חזר לעצמו מאז הניתוח ורוב הזמן הוא עייף, מתלונן על קור ומתלונן על הרגשה כללית לא טובה. בחודש האחרון הוא ישן רוב הזמן. לחץ הדם שלו תקין, ערכי ההמוגלובין והברזל גם תקינים. האם אכן יש קשר ביו הרגשתו של אבי לתופעות הלוואי של התרופות? והאם יש תרופות אחרת עם פחות תופעות לוואי שאפשר להחליף במקום התרופות הנוכחיות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעת הלוואי של עייפות מקושרת בשכיחות גבוהה עם ביסופרולול, וכן עם אסנטה (אשר החומר הפעיל בה הוא Donepazil). מפנייתך לא צוין כמה זמן אביך נוטל את האסנטה ואת הביסופרולול, והאם הוא נטל אותם גם לפני הניתוח. כאשר תופעת לוואי מופיע בסמיכות לתחילת שימוש בתרופה מסוימת, עולה הסיכוי כי ישנו קשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתרופה. בנוסף , דמנסיה יכולה גם לגרום להפרעות בדפוסי השינה וביניהם שינה מוגזמת במהלך היום. לא ניתן לקבוע מהתיאור האם השינה המוגזמת נגרמת/מוחמרת מהטיפול התרופתי. יש לפנות לרופא על מנת לבדוק בצורה מעמיקה את הסיבה לתופעות הלוואי ועל מנת להתאים טיפול תרופתי מתאים.

האם אקמול או אופטלגין יכולים להגביר טנטון? באקמול כתוב שיכול לגרום לצלצולים באוזניים האם גם להגביר טינטון?

לקריאה נוספת והעמקה

אקמול (אשר החומר הפעיל בו הוא Paracetamol) ואופטלגין (Dipyrone) אינן מ"הידועות" כקשורות להופעת טינטון או להחמרת טינטון קיים. קיימים מספר דיווחים על הופעת טיניטוס במהלך הטיפול בתרופות אלו, אך אחוזי הדיווח נמוכים ביותר וזוהי אינה תופעת לואי נפוצה של הטיפול. במידה ומופיע טיניטוס במהלך הטיפול בתרופה, יש לפנות לרופא לצורך החלטה על המשך טיפול.

שלום רב, בת 47, נמצא לי ויטמין D מאד נמוך - 17, כשהטווח מתחיל מ75, בקופ"ח כללית. אני נמנעת מהשמש בצורה קיצונית, עקב היותי ג'ינג'ית, שנשרפת מאד מהר, ועקב מקרה מלנומה במשפחה. אבל כל תוספי ויטמין D שניסיתי , גורמים לי לחום בלחי ובאוזן, ולתחושה שהאוזניים נסתמוות, כמו שנוהגים בעלייה בהר. בנוסף, באופן כרוני יש לי לחץ דם מאד נמוך 85/50, ותוספי ויטמין D מורידים לי אותו עוד יותר, לרמה בלתי נסבלת. רציתי לשאול 1. באיזה מנגנון וספי ויטמין D גורמים לי לחום בלחי ואוזן, ולאזוניים כמו בעלייה ? האם ע"י גרימת וזודילציה בכלי הדם ? ו/או מנגנון אחרי 2. איך בכל זאת אוכל להעלות את רמות ויטמין D שלי, מבלי שיגרמו לי התופעות שתיארתי ? האם לשהות בשמש בצהרי היום 10 דקות יספיק ? תודה

האם מניסיונכם, ראיתם אנשים שיש להם גם את התופעות שתיארתי בתגובה לתוספים מסויימים של ויטמין D.  ושבסופו של דבר מצאו תוסף שלא עושה את זה ?  כי אני מאד רוצה להעלות את רמות ויטמין D, אבל לא יכולה לסבול את התופעות. ומאד רוצה למצוא תוסף שלא עושה זאת. 

בד"כ הטיפול בויטמין D נסבל היטב, הן לפי הספרות והמחקרים, והן לפי "תוצאות מהשטח". לא ציינת בפנייתך מה המינון של ויטמין D אותו נטלת, אך במינונים מקובלים תופעת הלוואי שציינת אינן מהצפויות. יחד עם זאת, טיפול במינונים גבוהים לתקופה ממושכת עלול להביא לעליה חריגה ברמות הסידן ולתופעות לוואי שונות כגון עייפות, עצירות, יובש בפה, חולשת שרירים והקאות ועוד (אך לא לתופעות הלוואי אותן ציינת). מקובל להניח כי חשיפה יומית קצרה לשמש, של איזור הפנים והזרועות, שווה לנטילת 200 יחידות בינלאומיות של ויטמין D ליום. יחד עם זאת, קשה להעריך במדויק את אורך החשיפה הנדרשת על מנת לקבל את המתנה היומית הנדרשת, מכיוון והוא תלוי בסוג העור, בעונה, ובשעה של היום. מומלץ לפנות לרופא לבירור הסיבה ללחץ הדם הנמוך ולתחושת החום. במידה ונשללו סיבות אחרות, ניתן לשקול החלפת תכשיר/ נטילת המנה השבועית במתן אחד לפני השינה/ הפחתת מינון בייעוץ הרופא המטפל בהתאם למצב הרפואי.

שלום רב. קראתי שצריך לנער את זריקת הדיפרוספן לפני השימוש. אם לא מנערים את התרופה מה הסיכונים?

לקריאה נוספת והעמקה

זריקת DIPROSPAN מכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. לכל אחד מהנגזרות השונות מסיסות שונה ומשך פעילות שונה, והקומבינציה מאפשר את מנגנון הפעולה הרצוי. החומר הפעיל בזריקה מגיע בצורה של סוספנסיה- חלקיקים המפוזרים בנוזל. חלקיקי הסוספנסיה עלולים לשקוע, ולכן ההמלצה היא לנער את המיכל לפני ההזרקה על מנת להבטיח פיזור אחיד של החומר הפעיל הדרוש לפעילות הפרמקולוגית התקינה. מכל מקום, על מנת להבטיח טיפול יעיל ובטוח בתכשירים רפואיים, מומלץ תמיד להיצמד להנחיות השימוש המופיעות בעלון.

05/04/2017 | 13:32 | מאת: עדי

הייתי לפני חצי שנה בטיול תרמילאיים חודשיים בקמבודיה ויטנאם והאזור. לקחתי איתי מלא תרופות שהיו איתי בתיק קטן בתוך התרמיל. הטיול לווה בנסיעות ארוכות באוטובוסים. התרופות עדיין בתוקף אך האם בטוח עדיין להשתמש בהן? לאור זה שלא אוחסנו בבית?

תרופה תשמור על איכותה עד תום תאריך התפוגה כאשר מקפידים על תנאי האחסון, המפורטים בעלון התכשיר. אני לא יודעת לאלו תנאי אקלים, נחשפו התרופות ולכן לא אוכל להמליץ לך להשתמש בהן.

שלום היה לי עיגול קטן אדום באמצע הקרקפת רופאת עור נתנה לי להשתמש בשמפו אגיספור לציין ששאר הקרקפת הייתה בריאה. לאחר שימוש נהיה לי אדמומיות בקרקפת חזרתי לרופאת עור והיא אמרה לי להמשיך להשתמש עד סוף הטיפול המשכתי ולאחר מס חפיפות נהיה לי יותא אדמומיות בכל הקרקפת עם צריבות נוראיות וגרד. הפסקתי להשתמש בשמפו. הרופאה נתנה לי משחה סטרואידית ושמפו לקטופיל לציין שלא השתמשתי במשחה ורק בשמפו לקטופיל הגרד עבר אבל הקרקפת עדיין אדומה. מה עלי לעשות זה כבר שבועיים מהפסקת השימוש באגיספור ואני מאוד מיואשת. כמו כן יש לי הרבה שורשים לבנים האם במצב זה אפשר לצבוע שיער? זקוקה לעזרה דחופה. לציין שאני לוקחת גלוקומין ואולנזפין

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בשמפו AGISPOR הוא BIFONAZOLE. שמפו זה מיועד לשימוש במקרה של הופעת פיטריאזיס ("Tinea") או דלקת עור חלבית (Seborrhoeic dermatitis) בקרקפת. תופעות הלוואי שאת מתארת יכולות לנבוע מרגישות לאחד מהחומרים בתכשיר או מהחמרה של הדלקת/פטריה. מומלץ לא לחזור ולהשתמש בתכשיר בזמן הקרוב ללא ייעוץ רפואי. לקטופיל הינו שמפו למניעת קשקשים ואינו מוגדר כתרופה. צבע לשיער מכיל חומרים כימיים רבים העלולים לגרות את הקרקפת, ורצוי שלא לצבוע את השיער במצב של קרקפת רגישה. במידה והאדמומיות אינה חולפת יש לגשת שנית לרופא.

02/04/2017 | 13:07 | מאת: מירו וסימבלטה

שלום רב, בגלל כאבי גב כרוניים והיעדר שינה נרשמו לי התרופות: מירו ו-סימבלטה. שאלתי: האם שתיהן או אחת מהן גורמת להפרעות קצב לב? בעברי (לפני כ-4 שנים) אבלציה של רפרוף פרוזדורים ולפיכך אני חוששת ליטול אותן. תודה וברכה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לשאלתך על תופעות הלוואי הקרדיווסקולריות של MIRO (חומר הפעיל mirtazapine) -הפרעות קצב דיווחו לעיתים נדירות במהלך השימוש בתכשיר ולרב בהקשר של מינון יתר לפיכך מומלץ מתן זהירות בנטילת התרופה במטופלים עם רקע של מחלות לב וכן באלו הנוטלים תרופות נוספות שיכולות לגרום להפרעות בקצב הלב. CYMBALTA, (חומר הפעיל (DULOXETINE- בין תופעות הלוואי השכיחות הינה פלפיטציות (דפיקות לב מורגשות, גם במנוחה), והלא שכיחות עלייה בקצב לב וכן קיימים דיווחים של הפרעות קצב. ל 2 התרופות אותן את נוטלת ישנה השפעה על פעילות הסרוטונין. בשילוב תרופות המעלות פעילות סרוטונין קיים סיכון (קטן) לתסמונת סרוטונין, המתבטאת, בין השאר, בפלפיטציות ועליית קצב לב. יש לעדכן את הרופא המטפל על הרקע הרפואי שלך וליידע אותו במידה וחל שינוי בהרגשתך במהלך הטיפול המשולב.

שלום. בן 31, לפני שנתיים לקחתי את התרופה ixel במשך חודשיים. הפסקתי אותה מכיוון שחוויתי תופעות לוואי לא נעימות כמו כאבי אשכים ובעיקר אי הנאה מיחסי מין. כשלקחתי את התרופה לא היה לי תחושה באיבר המין, גם בחדירה וגם באורגזמה. הבעיה היא שגם אחרי שנתיים שאני לא לוקח שום תרופה אני עדיין מרגיש את אותן תחושות. יש לציין שאני בן אדם עם תאבון מיני מאוד גדול וגם בתקופות שהייתי בדיכאון תמיד נהנתי ממין והדכאון בחיים לא הפריע. התופעות שיש לי עכשיו הן בדיוק אותו דבר כמו בתקופה שלקחתי את הכדור. אין לי כמעט תחושה באיבר המין והכאבי אשכים נמשכים. יכול להיות שזה בגלל שהפסקתי לקחת את הכדור אחרי חודשיים מיידית ולא בצורה מסודרת? זה ישאר ככה לצמיתות? יכול להיות שאני צריך לקחת את אותו כדור שוב כדי שהכל יחזור לקדמותו? אני מרגיש מאוד מתוסכל וחסר אונים. הטטוסטרון שלי תקין לאחר בדיקה שעשיתי. אשמח לעצה! תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

IXEL, אשר החומר הפעיל בו הוא Milnacipran, מותווה לטיפול באפיזודות דיכאון במבוגרים מעל גיל 18. תכשיר זה שייך למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. לתכשיר זה, כמו לתרופות רבות המותוות לטיפול בדיכאון, תופעות לוואי מיניות נפוצות של בעיות בשפיכה, בעיות בזיקפה וכאב באשכים. ישנן מספר דיווחי ספרות אודות ת"ל מיניות בלתי הפיכות בשימוש בתרופות אנטי דכאוניות. יחד עם זאת, דיווחים אלו התייחסו לתרופות ממשפחת ה SSRI (משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין בלבד), תרופות שמלכתחילה הפונטציאל שלהן לגרום לת"ל בתפקוד המיני גבוהות יותר. יש לגשת לרופא על מנת לבדוק את הסיבה לכאבים ולהפרעות בתפקוד המיני , לשלילת בעיות אחרות ולקבלת טיפול מתאים.

תודה על התגובה ד"ר. לאיזה רופא אני צריך ללכת? באמת יכול להיות שזה לא יחלוף? אם הייתי יודע לא הייתי לוקח את הכדור מלכתחילה. אין איזה כדור שיכול להחזיר את המצב לקדמותו?? או שאני צריך פשוט להשלים עם המצב שלא אהנה ממין יותר בחיים האלה?? זקוק נואשות לעצה או כיוון ):

30/03/2017 | 07:42 | מאת: רפאל

בסיטואציה של בחור שלא יושן מספיק (ולפעמים לא יושן בכלל ) ולקח כבר אמביין ופנרגן שלא בדיוק עזרו לבעייה ואם עכשיו הוא התחיל עם נוקטורנו 7.5MG זה יעזור לשפר את זה ? יש תרופה טבעית לזה ? / כדאי לעבור לאמביין 12.5 מ"ג אם הרופאה אמרה ?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר NOCTURNO, מכיל את החומר הפעיל ZOPICLONE, ממשפחת תרופות ה-Z אשר דומות בפעילותן לתרופות ממשפחת הבנזודאזפינים והינו מותווה להפרעות שינה ולנדודי שינה. גם AMBIEN , אשר החומר הפעיל בו הוא ZOLPIDEM, שייך למשפחת תרופות זו. התכשיר NOCTURNO נמצא יעיל עבור ההתוויה שלשמה נועד אך השפעתו יכולה להיות שונה בין אנשים שונים. מפנייתך לא ברור האם בוצע בירור בנוגע לסיבות /גורמים לבעיות השינה (כמו כאב, מצבי מחלה שונים היכולים לגרום להפרעות שינה וטיפול בהן משפר את הפרעות השינה) והאם היה ניסיון בהתערבויות שאינן תרופתיות כגון הימנעות מצריכת קפאין, ארוחות כבדות, ספורט לפני השינה, הימנעות משינה במהלך היום ועוד. בנוסף לא ברור מה היה משך הטיפול בתרופות שהזכרת והאם בתחילת הטיפול התגובה היתה טובה יותר. חשוב לדעת כי טיפול ממושך בתרופות מיישנות עלול לגרום לתלות וסבילות לתרופות שינה (סבילות- מצב שבו הגוף "מתרגל" להשפעה של התרופה ונדרשים מינונים גבוהים יותר על מנת לקבל את אותו האפקט, אם בכלל). כאמור הטיפול בהפרעות שינה הוא מורכב. יש להיוועץ עם הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית והטיפולית של הבחור על מנת לבחור את התרופה המתאימה למצבו. ככלל, ההמלצה לברר עם הרופא המטפל מהו המקור להפרעות השינה ולנסות לטפל בבעיה ולא בסימפטום. להשתמש בתרופות משרות שינה במינון הנמוך האפשרי ולזמן הקצר ביותר, על מנת למנוע מצב של סבילות ותלות בתרופה. במידה ומפסיקים טיפול על מנת להימנע ממצב של תסמיני גמילה, יש לעשות זאת בהדרגתיות בהתאם להנחיות הרופא.

30/03/2017 | 07:08 | מאת: אלכס

זה נורמלי שיש עייפות שעושה חשק לישון אחרי המודיקייט או שזה בגלל שאני סובל מאינסומניה ועייף גם בלי לקחת אותה ?

לקריאה נוספת והעמקה

MODECATE , כמו כל התרופות האנטיפסיכוטיות, יכול לגרום לתופעת לוואי של עייפות. עם זאת העובדה כי הינך סובל מהפרעות שינה ועייפות ללא קשר לטיפול ומשום ש- MODECATE מקושר במידה נמוכה יחסית לתופעות לוואי של עייפות בהשוואה לשאר התרופות האנטיפסיכוטיות מהדור הראשון – לא ניתן לקבוע האם השימוש בתרופה הוא הגורם לעייפות שהנך חש.

27/03/2017 | 17:22 | מאת: שיר

יש לי שריר תפוס בצוואר. כואב מאוד. קיבלתי מהרופא איבופן 400 3 פעמים ביום. ככלל אני נגד כדורים ובגישה שמה שיכול לעבור לבד לא כדאי לקחת תרופה. האם בכך שלא אטול את הכדורים יש סיכוי להחמרת המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

IBUFEN, אשר החומר הפעיל בו הוא IBUPROFEN, הינו תכשיר נוגד דלקת לא סטרודיאלי, שניתן לקנות גם ללא מרשם רופא. תכשירים מקבוצה זו מותוות לטיפול בכאב ומצבי דלקת. ככל תכשיר רפואי גם תכשירים מקבוצה זו עלולים לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. בין תופעות הלוואי האפשריות: תופעות לוואי במערכת העיכול, במערכת הלב וכלי דם, פגיעה בתפקוד הכליות וכו'. לפיכך התכשיר אינו מומלץ לשימוש באוכלוסיות בסיכון מוגבר לפתח תופעות לוואי כגון במטופלים הסובלים מכיבים/דימומים בקיבה, ירידה בתפקודי כליה או כבד ובקשישים. ציינת בפנייתך כי התכשיר ניתן לך בהוראת רופא, כך שניתן להניח שגורמים אלה נלקחו בחשבון. רשימת תופעות הלוואי המורחבת עם גורמי הסיכון ניתן למצוא בעלוני התכשירים. לנוחיותך להלן קישור: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Ibufen_400_pt_heb_1445324524358.pdf חלק גדול מתופעות הלוואי הן תלויות מינון ומשך טיפול ולכן מומלץ ליטול את המנה הנמוכה היעילה לתקופה הקצרה האפשרית. בכל מקרה, אציין כי ההחלטה האם ליטול תכשיר זה או אחר נתונה בידך וביד הרופא המטפל וזאת עפ"ישיקולים של תועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. במידה וכן תבחר/י ליטול את התכשיר מומלץ ליטול את הכדורים על קיבה מלאה, עם האוכל.

שלום אני סובל כמה שנים בכאבים לאחר שפיכה וקושי ומתן שתן . לאחר בדיקה תקינות גודל ערמונית הרופא נתן לי תרופה לניסיון פרמיקסון . רציתי לדעת אם תרופה גורמת לירידה במצב הרוח ואם יש לה השלכות על התפקוד המיני ואיכות הזרע . אשמח לתשובתכם .

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר PERMIXON מכיל תמצית של הצמח "דקל ננסי". מנגנון הפעולה של התכשיר אינו מובן במלואו, אך במחקרים שונים נצפה שיפור בתסמינים המקושרים להגדלת ערמונית בשימוש בתכשיר. בין תופעות הלוואי הנפוצות המקושרות בשימוש בתכשיר: כאב ראש, כאבי בטן ובחילות. קיימים דיווחי תופעות לוואי שהתקבלו לאחר השיווק של התכשיר אודות שינויי ליבידו בעקבות נטילת התכשיר ושינויי מצברוח (אגיטציה, כעס,דכאון וכו'). יש לציין כי אין תכשיר החף מתופעות לוואי וכי בכל החלטה טיפולית יש לשקול את התועלת משימוש בתכשיר אל מול הסיכון הפונטציאלי.

תודה לך על תשובתך.

25/03/2017 | 23:59 | מאת: שיר

לפני שלושה חודשים חשבו שמצאו לי מיקרואדנומה בהיפופיזה (עם פרולקטין מעט גבוה בדם). אמרו לי לקחת חצי כדור דוסטינקס פעם בשבוע. לקחתי מספר פעמים (נדמה לי חמש חצאים) ומכיוון שהכדור עשה לי תופעות לוואי רבות ולא נעימות הפסקתי על דעת עצמי. הייתי אצל אנדוקרינולוג השבוע ומסתבר שכלל לא בטוחים שיש לי את מה שהם חשבו והפרולקטין המעט גבוה לא נובע מזה. אמר לי להפסיק עם הכדורים לאלתר ולהמשיך בירור. כבר בהתחלה קראתי בגוגל שהכדורים מעט מסוכנים, ולקחתי כי האמנתי שהתועלת גדולה מהסיכון. ועכשיו כשלקחתי אותם ללא צורך אמיתי אני מעט יותר מודאגת. מה הנזק אם בכלל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה דוסטינקס (אשר החומר הפעיל בה הוא Cabergoline) הינה נגזרת של ארגוט, המדכאת ייצור פרולקטין ומיועדת לטפל במצבים שונים הקשורים להיפרפרולקטינמיה כגון העדר וסת, העדר ביוץ, הפרשת חלב שלא בתקופת ההנקה, בין היתר במצבי אדנומות מפרישות פרולקטין. בין תופעות הלוואי הידועות של התכשיר ניתן למנות ישנוניות, ירידה בערכי לחץ דם בעיקר בשינויי תנוחה, כווץ כלי דם בגפיים, תופעות לוואי פסיכיאטריות כגון הימורים בלתי נשלטים וכו'. תופעות אלה לרב הפיכות עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול. מרבית מתופעות הלוואי החמורות של התכשיר (כגון פגיעה במסתמי הלב) מקושרות לשימוש ארוך טווח בתכשיר, וההמלצה על הערכה קרדיווסקולרית ומעקב תקופתי במהלך השימוש בתרופה מתייחסת אף היא למי שנוטל את התכשיר לזמן ממושך. מכיוון ונטלת את התכשיר לזמן קצר, הסיכון לכך נמוך. במידה ואת מרגישה כי תופעות הלוואי אותן חווית עקב נטילת התכשיר אינן חולפות למרות הפסקת הטיפול, יש לחזור לרופא להתייעצות.

25/03/2017 | 16:56 | מאת: מנחם

שלום. נוטל מיקרופירין 75 שהוא מדלל דם. רוצה לקחת אופטיסייף המכיל גם ויטמין E שככל שאני מבין, גם לו השפעה על דיללו הדם. האם מותר לקחתם יחדיו?

לקריאה נוספת והעמקה

לוויטמין E ישנה פעילות נוגדת היצמתות טסיות ולכן מתן משולב עם נוגדי טסיות כגון אספירין עלול להגביר את הסיכון לדמם. הסיכון לדמם הינו תלו מינון ובד"כ בעל משמעות קלינית במינונים גבוהים של ויטמין E. התכשיר אופטיסייף מכיל מינון נמוך של ויטמין E עם זאת, בבחינת הסיכון המשולב, יש להתייחס לגורמי סיכון אחרים לדמם כגון תרופות נוספות (כדוגמת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, נוגדי קרישה, נוגדי דיכאון מסוימים ועוד) , גיל מתקדם וכו'. במידה והוחלט לשלב את הטיפולים, מומלץ ליידע את הרופא על נטילת תוסף התזונה וכן ליידע את הרופא על סימנים לדמם כגון שטפי עור חריגים, דימום מהאף, חתכים המדממים זמן רב, חולשה יוצאת דופן וכו'.

21/03/2017 | 18:22 | מאת: נילי

שלום, שאלתי, האם יתכן שאחרי זריקת פרוליה יעלה בדם הערך של ה pth? ,usv

לקריאה נוספת והעמקה

PROLIA , אשר החומר הפעיל בו הינו DENOSUMAB, הינו תכשיר המותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. שימוש בתכשיר עלול לגרום לירידה ברמות הסידן (בעיקר עם תחילת השימוש). הורמון הפאראתירואיד, או PTH, הינו הורמון המיוצר בבלוטת יותרת התריס ואחראי על משק הסידן בגוף, ובירידת רמות הסידן בגוף- רמתו עולה. באנשים בעלי ירידה חמורה בתפקודי כליות ובאנשים המטופלים בדיאליזה ישנו סיכון מוגבר לירידת רמות סידן ולעליית הורמון PTH בעקבות נטילת PROLIA. ההנחיות למטופלים הנוטלים PROLIA היא לעקוב אחרי רמות סידן ולקחת תוספי סידן וויטמין D, והנחיה זו תקפה במיוחד לגבי אנשים בעלי ירידה בתפקודי כליות. לייעוץ פרטני, יש לפנות לרופא.

27/05/2018 | 20:45 | מאת: פרוליה

האם גירוד וצריבה בעור בעיקר בידיים ובחזה זה תופעה של פרוליה קיבלתי לפני חודשיים

20/03/2017 | 18:05 | מאת: ביבי

שלום רב למומחים היקרים, שכנה שלי אמרה לי שיש בעיה לאכול סלט חצילים כשנוטלים נקסיום. האם יש אמת בדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

NEXIUM, אשר החומר הפעיל בו הינו ESOMEPRAZOLE , הינו תכשיר ממשפחת ה PPI [מעכבי תעלות מימן] אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. על מנת לאפשר את מנגנון הפעולה הייחודי של התכשיר, יש לקחת אותו על בטן ריקה, כחצי שעה עד שעה לפני האוכל. במידה והתכשיר נלקח פעם ביום- ישנה עדיפות ליטול אותו בבוקר, לפני ארוחת הבוקר. מעבר לכך, ההנחיה היא להימנע ככל שניתן מצריכה מרובה של מאכלים חומציים (כגון חציל, שנחשב לירק חומצי) במי שסובל מסימפטומים של חומציות גבוהה בקיבה. זוהי הנחייה כללית שאינה מתייחסת ספציפית למטופלי NEXIUM . לפרטים נוספים לגבי תזונה המשפיעה על חומציות הקיבה- יש לפנות לרופא או לדיאטנית.

18/03/2017 | 11:36 | מאת: אלכס

אם אני לקחתי פלודיקט 25 מ"ג לפני כמה שנים ואחרי 4 חודשים מאז שהתחלתי איתה היו רעידות בידיים+עייפות והם נעלמו אחרי שהפסקתי עם התרופה הזאת ועכשיו אני ייקח מודיקט באותו מינון פעם בשבועיים זה יקרה עוד פעם ? ואיך מפחיתים את הסיכויים לבעיות האלה ? קלופיקסול דיפו יותר טובה ממנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בתכשיר FLUDECATE הוא Fluphenazine decanoate. תכשיר זה מותווה לטיפול בהפרעות פסיכוטיות ונמנה עם "הדור הראשון" של התרופות האנטיפסיכוטיות. FLUDECATE מקושרת במידה נמוכה יחסית לתופעות לוואי של עייפות (בהשוואה לשאר התרופות האנטיפסיכוטיות מהדור הראשון) אך מקושרת ברמה גבוהה לתופעות לוואי המכונות "תופעות לוואי אקסטראפירמידליות"- בהן נכללת גם תופעת הלוואי אותה ציינת של רעד במנוחה. MODECATE הינה תרופה גנרית לFLUDECATE . לא ציינת בפנייתך האם מינון ה MODECATE אותו אתה אמור לקבל זהה למינון ה FLUDECATE, אך ככלל, פרופיל תופעות הלוואי אמור להיות זהה בין תכשירים גנריים עבור אותו המינון. עם זאת, תיתכן שונות מסוימת בחלק קטן מהמטופלים לאחר טיפול בתכשיר גנרי כך שהסבירות לחוות שוב את אותן תופעות לוואי היא גבוהה אך לא ודאית. החומר הפעיל ב CLOPIXOL DEPOT הוא Zuclopenthixol decanoate ופרופיל תופעות הלוואי שלו דומה לזה של FLUDECATE. מעבר לכך, ההחלטה על התרופה המתאימה ביותר למצבך היא של הרופא המטפל, ומומלץ לגשת אליו על מנת לקבל את התרופה המתאימה ביותר למצבך . יש לציין כי עייפות הינה תופעה שלעיתים משתפרת או חולפת עם הזמן ושקיימים תכשירים שונים הניתנים על מנת לטפל בתופעות הלוואי המקושרות לשימוש בתרופות אנטיפסיכוטיות. יש ליידע את הרופא המטפל בתופעות הלוואי במידה והינך סובל מהן.

שלום רב לאחרונה אני צורכת תוסף מזון : זרעי צ'יה. האם יש להם תופעות לוואי? יש לי כאב חד בשורש אצבעות כף הרגל. מה הגורם לכאב הנ'ל. מחכה לתשובה ולתגובה לשאלתי אודה לכם מאד מראש דבי

לקריאה נוספת והעמקה

זרעי צ'יה אינם תרופה, מומלץ לפנות לתזונאית או נטורופטית לבירור הנושא.