משחה אופלומצין . תשובה בבקשה מהירה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/06/2017 | 17:35 | מאת: מיכל

שלום קיבלתי את המשחה הנ"ל למריחה לעשרה ימים רשום לשמור במקום קריר ויבש. אני שומרת במפרטורה של החדר על השולחן בפינת אוכל לפעמים במשך היום מפעילה מזגן לא תמיד והימים חמים. שמתי לה היום כשנגעתי במשחה השפורפרת הייתה קצת חמה. למרות זאת מרחתי את המשחה כי לא הייתה לי ברירה. לציין שיש לי עוד שבוע לשימוש מה עלול לקרות במקרה כזה ואיך שומרים תרופות במזג אויר שרבי שכזה?

על פי המידע המופיע בעלון של התכשיר AFLUMYCIN, יש לאחסן את הקרם במקום קריר, מתחת ל25 מעלות. המשמעות היא ששמירת התכשיר בטמפרטורה זו בתנאים שצוינו מבטיחה את שמירת איכות התכשיר עד למועד תאריך התפוגה. ככלל, יש להימנע מלאכסן תרופות במקומות חמים/לחים כגון בחדר האמבטיה או מתחת לשמש ישירה. במידה והתכשיר הונח תחת שמש ישירה או במקרה וישנו חשש כי הטמפרטורה בבית עלתה משמעותית למשך זמן או שהקרם שינה את מרקמו, רצוי שלא להשתמש בתכשיר. החשש הוא מפירוק החומרים הפעילים והיפרדות מרכיבי הקרם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי