תופעות לוואי מטיפול תרופתי בפטמיד ודופלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/10/2017 | 19:05 | מאת: לורה

שלום רב, בעלי נוטל פאמיד ודופלקס , כטיפול ביתר לחץ דם. החל את הטיפול לפני כחודש. הוא מתאמן באופן קבוע בחדר כושר. מאז שהחל את הטיפול התרופתי , מתלונן על קושי בהכנסת האוויר במאמץ קל וגם בריצה , עד כדי כך שאינו מסוגל להמשיך את הריצה מעבר לשלב מסוים. מה שבעבר הצליח לעשות. עבר אקו לב לפני שבוע שהיה תקין. האם יכול להיות קשור לתופעות לוואי של התרופות ? האם יכול להיות שגורם לסוג של אסטמה במאמץ ? אודה לתשובתכם

Pamid, אשר החומר הפעיל בו הוא INDAPAMIDE, הינו משתן המותווה לטיפול ביתר לחץ דם ובבצקות. Duplex הינו תכשיר המשלב AMLODIPINE ו VALSARTAN ומותווה אף הוא ליתר לחץ דם. תופעת לוואי לא נפוצה לתכשיר Duplex , אשר מקושרת ל Amlodipine , הינה קוצר נשימה. לא ציינת בפנייתך האם ישנן מחלות רקע נוספות אשר יכולות להשפיע על תפקודי הריאה. ככלל, הופעת תופעות לוואי בסמוך לתחילת נטילת תכשיר, מעלה את הסבירות לקשר סיבתי, אך מומלץ לפנות לרופא המכיר את הרקע הרפואי לבירור מקיף ולשלילת אבחנות אחרות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי