כאבים חזקים מאוד בשרירי הגב בשכמות תחושת שריפה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/07/2017 | 21:22 | מאת: אסף

נטלתי כדור אוקסיקונטין 40 מג אחרי שני ניתוחי גב תחתון במשך 4 חודשים ומאז שהפסקתי עם הכדור אני סובל מכאבים עזים בגב עליון שריפה בגב וכאבים בשכמות ובשרירי הגב. האם יש קשר בין הפסקת הטיפול באוקסיקונטין ובין הכאבים ומה יש לכם לספר לי על הכדור הזה ? האם יותר מומלץ לקבל טיפול בזלדיאר ? מה ההשלכות והנזקים בכל אחת מהתרופות ?

OxyContin, אשר החומר הפעיל בו הינו oxycodone, הינו תכשיר המותווה לכאב כרוני בדרגה חמורה עד בינונית. תכשיר זה הינו אופיואיד חזק ומוגדר כחומר נרקוטי. כמו בכל תכשיר, השימוש ב OxyContin כרוך בתופעות לוואי, כשהנפוצות שבהן הינן בחילות ועצירות, ת"ל פסיכיאטריות (עצבנות, שינויי מצב רוח) ועייפות, לרשימה המלאה אתה מוזמן להיכנס לעלון התכשיר במשרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Oxycontin_dr_1362464124893.pdf לתכשיר זה פוטנציאל גבוה לגרום לתלות ולהתמכרות ואין להפסיק את השימוש בו בבת אחת, בפרט לאחר שימוש ממושך (כפי שתיארת). כמו כן, תכשיר זה עלול להחמיר תדירות התקפים במטופלים בעלי רקע של נטייה לפרכוסים. תסמונות הגמילה של התכשיר עלולות לכלול גם כאבי שרירים וכאבי גב. לא ציינת בפנייתך כמה זמן אחר הפסקת התכשיר נמשכו הכאבים והאם הפסקת השימוש בתכשיר נעשתה בהדרגה, אך ייתכן והכאבים אותם אתה מתאר קשורים להשפעות הניתוח עצמו ולא לתכשיר. לא נוכל להמליץ בפורום איזה תרופות "מועדפות" במצבך. הדבר תלוי בגורמים רבים ויש להתייעץ עם הרופא המטפל באופציות הטיפוליות המתאימות למצבך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי