פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1098 הודעות
1050 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.
01/05/2016 | 11:34 | מאת: אסתר ויסמן

שלום רב, האם בקבוקוני רמיקייד שנשכחו מחוץ למקרר במשך 16 שעות ראויים עדיין לשימוש בעירוי. תודה רבה, אסתר

לקריאה נוספת והעמקה

למידע זה יש לפנות לחברת התרופות.

24/04/2016 | 00:27 | מאת: שירן

שלום אני השתמשתי בתרופה שנקראת רזין לקחתי שתי קפסולות והתחיל אצלי קושיי בנשימה אז הפסקתי (אני לא יודעת אם באמת בוודאות מהתרופה) הלכתי לרופאה וסיפרתי לה על הקושיי (אך לא סיפרתי על השימוש ברזין לא עלה בדעתי) היא בדקה את הריאות והלב ואמרה שהכל תקין ועשיתי בדיקת דם יצאה שהברזל 45 ויטמין די 10 ומוגלובין 11.9. הרופאה אמרה שלא יכול להיות בוודאות שזה נגרם מאנמיה כי האנמיה לא כל כך גבוהה ואולי זה מחרדה. אז רציתי לשאול האם לדעתכם זה שייך ללקיחת התרופה או שזה לא קשור? הקוששי בא בעיקר בלילה אבל גםביום (בזמן שכיבה ישיבה עמידה) וזה מתבטא בכך שאני לוקחת אוויר ואז לא יכולה להשלים את הנשימה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ככל טיפול תרופתי, התרופה רזין עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. השימוש בתכשיר מוגבל (עד 3 חודשים) בזמן כדי להימנע מתופעות לוואי חמורות כמו יתר לחץ דם ריאתי שגם עלול לגרום לקוצר נשימה, אך תופעת לוואי זו פחות סבירה בטיפול כ"כ קצר. חשוב לציין, שתופעת לוואי של קוצר נשימה עלולה להיות תסמין של מצבים רפואיים שונים (לא ברור מפנייתך האם את מטופלת בתרופות נוספות וכן לא האם קוצר הנשימה לווה בתסמינים נוספים כגון כאב בחזה/קצב לב לא סדיר/עייפות/חולשה וכו'). במידה ומופיע קוצר נשימה, יש להפסיק את השימוש בתרופה ולפנות מיד לרופא כפי שמצוין בעלון לצרכן של התכשיר. אין אפשרות לקבוע בוודאות האם ניתן לייחס את תופעת לוואי לתרופה. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי/עליית מינון וחולפת עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול, אך המצב לא תמיד כך. בכל מקרה במידה ואת ממשיכה לסבול מתגובה זו, יש לפנות שוב לרופא בהקדם לבירור.

23/04/2016 | 12:23 | מאת: דנה

אני נוטלת כשנה את תרופת הציפרלקס עקב הפרעות חרדה ודיכאון, הציפרלקס עזר לי מאוד בנושא של החרדות אך בדיכאון כלל לא עזר ואף הוחמר לי לבינתיים הדיכאון בתקופת הטיפול, כמו כן סבלתי מעייפות קשה וקושי בריכוז במהלך הטיפול, הפסיכיאטר שלי המליץ לי לנסות לעבור לתרופות מסוג SNRI שאולי יוכלו יותר לטפל בדיכאון וכן לעזור עם נושא העייפות, הוא אמר לי להתחיל עם 75 מ"ג במשך שבוע ואז לעלות ל-150 מ"ג. שאלותיי הן כאלה: 1. האם אפקסור XR הוא ה-SNRI האפקטיבי ביותר מכל המשפחה ובעל תופעות הלוואי המועטות ביותר? מדוע לא בחר באיקסל או בסימבלטה? 2.קראתי בכמה מקורות באינטרנט שהפעילות על הנורדרנאלין מתחילה רק במינונים של מעל 150 מ"ג, והמטרה בין היתר לעבור לכדור הזה הייתה כדי שתהיה השפעה גם על הנורדנאלין ולא רק על הסרוטונין (שהטיפול לא חווה הצלחה מלאה).מצד שני זה נשמע לי קצת תמוה, כי הכדור עצמו הוא SNRI ויש כדורים במינונים של 75 מ"ג ו-150 מ"ג, וזה כדור SNRI כך שצריך להיות בכדור אפקט המשפיע על הנורדרנאלין גם במינונים קטנים יותר, אודה אם תוכלי לשפוך קצת אור על הפעילות של הכדור והחלוקה שלו בין סרוטונין לנורדרנאלין (באחוזים) ומאיזה מינונים אמור להשפיע. 3. האם באמת הגמילה מ- SNRI קשה משמעותית מגמילה מ-SSRI? קראתי כל מיני תגובות באינטרנט שאלה כדורים שהתופעות לוואי בגמילה קשות ביותר, מצד שני ראיתי גם תגובות שאומרות שהגמילה שלהן לא יותר קשה מגמילה מ-SSRI. תודה מראש וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

SNRIs הם בעלי פעילות כפולה הן על נוראפניפרין והן על סרוטונין, אך דרגת העיכוב של קליטה חוזרת של סרוטונין ונוראפינפרין תלויה במנה שניתנת ואכן כפי שציינת venlafaxine (המרכיב הפעיל באפקסור) במינון של 75 מ"ג הוא SSRI בעיקרו ואילו במינונים הגבוהים יותר כמו 225 מ"ג יש אפקט משמעותי על נוראפינפרין. תופעות הלוואי העיקריות של תרופות ממשפחת ה-SNRI הן בחילה (שלרב עוברת עם הזמן), סחרחורת והזעה. בנוסף תתכן עליה בלחץ דם (אשר מושפעת מהאפקט על נוראפינפרין), כאבי ראש, השפעה על התפקוד המיני ותופעות לוואי כשל ה-SSRIs כמו עלייה בסיכון לדמם, והיפונתרמיה. לרשימת תופעות לוואי מורחבת ודרכי התמודדות, מומלץ לעיין בעלוני התכשירים באתר משרד הבריאות. קיימים הבדלים במידה בה מופיעות תופעות הלוואי השונות בין התרופות השונות במשפחה. הרופא שרושם את התרופה שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי לפני מתן התרופה בהתחשב במצב הרפואי של המטופל. אני ממליצה לעלות את חששותיך מול הרופא ולדון עימו באפשרות הטיפול המתאימה ביותר עבורך. לשאלתך השלישית, בין הגורמים שיכולים להשפיע על תסמיני גמילה של תרופות אנטי-דיכאוניות הם זמן מחצית החיים הקצר של התרופה (מדד למשך הזמן שהתרופה נמצאת בדם), תסמיני החרדה בתחילת הטיפול, מינון גבוה, משך טיפול ארוך ותסמיני גמילה בעבר. בשל זמן מחצית החיים הקצר של התרופה, הפסקה מיידית של התרופה עלולה לגרום לתסמיני גמילה (אכן מקושרת יותר לתופעות אלה מתרופות אחרות) כגון חרדה, סחרחורות, הפרעות שינה, חולשה וכאבי ראש. על מנת להפחית את תסמיני הגמילה מומלצת הפחתה הדרגתית במינון כאשר מפסיקים את התרופה venlafaxine.

23/04/2016 | 10:47 | מאת: שאלה

אבי בן 80 הוא קיבל זריקת קורטיזון ליד ולקח גם השתמש במוסקול לגב. האם יתכן ששתי התרופות גרמו לתחושת חוסר יציבות ? בעבר קיבל צרוף זה ולא היו תופעות כאלה. במיון עשו סיטי מח רגיל לא נמצא דימום מוחי. מה יכולה להיות הסיבה לחוסר היציבות? הדפעה תרופתית זו או דימום מעקרו במח בעבר היה לו דימום מוחי קל בצרבלום שגרם לתופעה כזו רק עם הקאות ועיוות פה. שיצא ממנו.

לקריאה נוספת והעמקה

חוסר יציבות עלול להיגרם ממגוון ביניהם: גורמים נוירולוגים, בעיות ראייה, מחלות ראומטיות ואורתופדיות, חולשה, כאב, בעיות לב וכלי דם ועוד. גם שימוש בתרופות עלול לגרום לחוסר יציבות. קורטיזון ומוסקול עלולים לגרום לחוסר יציבות מסיבות שונות. קורטיזון עלול לגרום לכאבים/חולשת שרירים ומפרקים ומוסקול עלול לגרום לסחרחורת וחולשה. יש לפנות לרופא בהקדם לבירור הסיבה לחוסר היציבות. במידה ולאחר שלילת גורמים אחרים לחוסר היציבות הרופא סובר כי מדובר בתופעת הלוואי של התרופות, ישקול המשך טיפול בהתאם לשיקולי סיכון מול תועלת. כל עוד התופעה ממשיכה, מומלץ להיוועץ עם הרופא והצוות הסיעודי בנוגע לאסטרטגיות למניעת נפילות ולפעול בהתאם להמלצות.

19/04/2016 | 15:54 | מאת: שוש

אני אמורה להתחיל לקחת ציפרלקס. אני סובלת מיובש בעינים ומעט יובש בפה (יתכן סיוגרן).אחת מתופעות הלוואי של התרופות לדיכאון היא יובש בפה. האם היובש בפה אמור לחלוף עם הזמן? האם יש תרופה אנטי דיכאונית עדיפה על ציפרלקס לסובלים מיובש בפה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יובש בפה ידועה כתופעת לוואי בעיקר של תרופות נוגדות דיכאון בעלות פעילות אנטיכולנרגית כגון תרופות ממשפחת הטריציקלים. תרופות ממשפחת מעכבי ספיגת סרוטונין סלקטיבים כגון ציפרלקס פחות מקושרים עם תופעת לוואי זו, אך תופעת לוואי זו מוכרת גם במהלך שימוש בהם. יובש בפה אינו מהווה איסור לנטילת התכשיר. במידה ומופיע במהלך הטיפול, יש להיוועץ ברופא בנוגע לאפשריות טיפול ומניעה.

קיבלתי דוקסילין כי עברתי הפלה בשבוע 17 (הדופק שלל העובר הפסיק) כבר בכדור השני התחילה מעט אדמומיות בלחיים בחלק שקרוב לאף, אבל לא הייתי בטוחה שזה מהדוקסילין כי נתנו לי גם תרופות בהרדמה הכללית שעשו כדי לבצע את הפעולה כשלקחתי את הכדור דוקסילין השלישי ראיתי שהאדמומיות התפשטה על חלק נרחב יותר של הלחיים והפסקתי את השימוש בתרופה. הגעתי לרופא נשים שהחליף לי אנטיביוטיקה לזינט ונראה היה שהאדמומיות חלפה, אבל הייתי בבית ולא חשופה לשמש. לאחר שבוע מתום האנטיביוטיקה זינט ובעצם כמעט שבועיים האדמומיות חזרה שוב באותו מקום של הלחי (על חצי לחי בשני הצדדים, בחלק הקרוב לאף ). אף פעם לא הייתה לי אדמומיות כזאת לפני כן. יש לציין שגם שמתי לב להופעת נימים קטנים בצדדים של האף. האדמומיות בלחיים התגברה עם חשיפה לשמש. הלכתי לרופא א.א.ג מומחה אחראי מחלקה בבי"ח והוא הסתכל ואמר שיש לי אקזמה בפנים , למרות שהסברתי לו שזה הופיע מהדוקסילין בפעם הראשונה. האבחנה שלו לא נראית לי נכונה, לכן לא קניתי את המשחה שהוא נתן לי. איך יכול להיות שזאת אקזמה בפנים כתוצאה מלחץ נפשי כמו שהוא אמר אם זה לא מגרד לי? היתה לי כמה פעמים אקזמה בגוף וזה מגרד בצורה נוראית ובפנים לא מגרד לי בכלל. החשש לי הוא שיש קשר בין הנימים שהופיעו באף לבין האדמומיות הזאת כי אם זה התפוצצות של נימים ושבירתם אין לזה פתרון חוץ מתרופות ולייזר.... האם האדמומיות שמופיעה בפנים שהיא ידועה וכתובה כתופעת לוואי בעלון התרופה שבגללה צריך להפסיק מיד את התרופה היא תוצאה של התפוצצות נימים או אקזמה? האם האדמומיות שמופיעה כתוצאה מנטילת הדוקסילין אמורה לעבור או שהסתבכתי בצרה שלא הייתה לי לפני כן בגלל נטילת 3 כדורים בלבד של דוקסילין? תודה. גליה

לקריאה נוספת והעמקה

כיוון שחלף פרק הזמן בין נטילת התכשירים להופעת האדמומיות, לא ברור אם ניתן לקשר את התופעה לתכשירים. בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא עור לבירור וטיפול מתאים.

שלום רב מבקשת לדעת על תופעות לוואי ויעילות התרופה , זריקת אנבריל ץ

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה הראתה יעילות עבור ההתוויות המאושרות לתכשיר ביניהן פסוריאזיס. עבור plaque psoriasis, יעילות (המוגדרת כ75% הפחתה בשטח הנגוע ובחומרה) נצפתה ב-38-51.9% מהמטופלים כתלות במינון. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. בין תופעות הלוואי הידועות של התכשיר: תגובות באתר ההזרקה, זיהומים (במידה ומופיע זיהום חדש תחת הטיפול בתכשיר, נדרש מעקב ולעיתים במקרה של זיהום חמור הטיפול מופסק. לפני תחילת הטיפול יש צורך בבדיקת נשאות למחלות שונות כמו הפטיטיס B ושחפת), תגובות רגישות יתר, קיימים דיווחים על ממאירויות, (קשה להעריך את הסיכון בשל הסיכון המוגבר במחלות דלקתיות שונות), תופעות לוואי המטולוגיות (יש לפנות לרופא עם הופעת סימנים חיוורון, דימום, חום עקבי וכו'), תופעות נוירולוגיות כגון תחושת נימול, החמרה של אי ספיקת לב, אירועים של ירידה ברמות גלוקוז בחולי סוכרת. לרשימה מורחבת של תופעות הלוואי האפשריות ודרכי ההתמודדות עמן יש לעיין בעלון התכשיר במאגר התרופות של משרד הבריאות, להלן קישור: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAnonim.asp?TrCod=142%2053%2031950%2000&TrName= בהצלחה.

אמי בת 86 מקבלת את התרופות הבאות כבר זמן רב. מתלוננת מדי פעם על צרבות לאחר נטילתם או כאבי בטן . לא ברור מה ואם משהו מהכדורים גורם לכך. אשמח אם תוכלו לעזור .  בוקר: ויטמין די 400, טריטייס 2.5, סרוקסט 20, פרייזולין, דיזודיאזיד חצי כדור, לנטון ערב : ויטמין די 400, לנטון , פרייזולין, טריטייס 2.5 לילה : בונדורמין , פריזיום 10 האם יש פה שילוב בעייתי כלשהו?  תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית, אציין כי הפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ורוקחי פרטני. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ככל שמספר התרופות עולה הסיכון לכך עולה. במשטר התרופתי, שציינת קיימות השפעות גומלין אפשריות בין התרופות למשל פריזולין עלול לעלות את הריכוז בדם של סרוקסאט, שילוב של תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית כגון פריזולין, פריזיום, בונדורמין ופרוקסטין עלול לגרום לפגיעה בערנות ובתפקוד ועוד. הרופא המטפל שוקל את התועלת הצפויה בשילוב התרופות מול הסיכון שבתופעות הלוואי ומחליט על הטיפול התרופתי בהתאם לכך במעקב והשגחה מתאימים. אין להפסיק טיפול תרופתי על דעת עצמך ללא היוועצות עם הרופא המטפל. תופעות במערכת העיכול ידועות עבור רב התרופות שציינת במידה זו או אחרת והשילוב של תרופות מרובות, מן הסתם, אינו תורם. עם זאת, חשוב לזכור כי לצרבות וכאבי בטן עלולים להיות גורמים נוספים ויש לשלול אותם לפני ייחוס התסמינים לתרופות. יש לפנות לרופא לבירור.

12/04/2016 | 19:32 | מאת: אני

שלום רב, אימי מקבלת כדור שבועי, "פוסבנס", בשל אוסטיאופורוזיס קשה. בינתיים, נטלה ארבעה כדורים . ביום הנטילה סובלת מכאבים חזקים בגוף ובחילה. היום, נטלה את הכדור החמישי וכשהלכה לשירותים יצאה לה יציאה שחורה. אמנם, התופעה מופיעה ברשימת תופעות הלוואי של התרופה, אבל למען השקט הנפשי , רציתי לדעת האם זו תופעה מוכרת? האם שייך לכדור שנוטלת? האם יש מקום לדאגה ובירור אצל רופא המשפחה? תודה רבה מראש, בת מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

כאבי עצמות, פרקים ושרירים הינן תופעות לוואי מוכרות לתכשיר, התסמינים יכולים להופיע תוך יום עד מספר חודשים מתחילת הטיפול. אם התסמינים חמורים, לעיתים יש צורך להפסיק את הטיפול לרב תהיה הקלה לאחר הפסקת הטיפול. לגבי תסמינים במערכת העיכול - יכולים להיגרם ע"י גירוי מקומי של מוקוזת מערכת העיכול ולכן להיזהר במטופלים עם מחלות פעילות במערכת העיכול כגון כיבים, גססטריטיס, בעיות בליעה וכו'. כיוון ששינוי צבע הצואה עלול להיגרם מדימום במערכת העיכול העליונה (יתכנו גם סיבות אחרות), יש לפנות לרופא בהקדם לבירור ולהנחיות בנוגע להמשך טיפול.

שלום, אני רוצה להשתמש בחומר הזה לצורך קוסמטי כמו קרם לחות וחומר סיכה, בריכוז של 30-50 אחוז מהול במים. מקריאה ברשת יש מידע סותר לגבי הבטיחות של החומר הזה. האם הוא מסוכן בריכוז כזה על העור (בכל הגוף), ומה יכול לקרות? האם נתקלת בנזקים כלשהם בשימוש כזה אצל מישהו? הבנתי גם שיש כמה דרגות איכות של החומר כמו usp ועוד שאני לא בקי בהבדלים ביניהם (וקראתי שמשמש גם כתוסף במזון ובסיגריה אלקטרונית), לכן אשמח לתשובה מוסמכת בעניין. תודה רבה מראש!!

לא מדובר על תרופה, אך מהמידע שבידיי, PROPYLENE GLYCOL מוכר ונמצא בשימוש במוצרים קוסמטיים שרשומים בישראל. גם בריכוזים שציינת. למידע נוסף ניתן לפנות ל-5400*

09/04/2016 | 21:34 | מאת: שיר

היי ביום שישי קיבלתי זריקת דיפרוספאן לארגיה בישבן הפעם האחרונה שלקחתי את הזריקה הייתה ליפני שנתיים רצתי לדעת מהם התופעות לוואי? מאז הזריקה הפנים שלי אדומות ויבשות... ממש יובש ובדרך כלל יש לי פנים שומניות בנוסף רציתי לדעת האים מותר לי להתאמן רגיל בחדר כושר אחרי הזריקה? אשמח לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. בין תופעות הלוואי הידועות של סטרואידים: פני ירח, עלייה בתיאבון, תופעות עוריות (כפי שתיארת), תופעות לוואי במערכת העיכול, תופעות לוואי מטבוליות, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים. תתכנה גם תופעות לוואי במערכת שריר שלד ולכן במידה והנך חש כאבים או חולשת שרירים, מומלץ להיוועץ ברופא לפני ביצוע פעילות גופנית שאינה מתונה. תתכנה תופעות לוואי נוספות שלא הזכרתי, לרשימת תופעות לוואי מורחבת, יש לעיין בעלון התכשיר. חשוב לזכור כי התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון ומשך טיפול- לא כל מטופל יפתח את תופעות הלוואי המוזכרות. לתכשיר דיפרוספאן פעילות ממושכת, אך גם תתכנה תופעות לוואי בתקופה זו. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. לרב, התופעות צפויות לחלוף לאחר הפסקת הטיפול, אך השיפור וההטבה לוקחים זמן. בכל מקרה, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו לבירור והמשך טיפול.

07/04/2016 | 11:34 | מאת: יניב

שלום האם ניתן להשתמש באופטלגין במצבי? (גיל 21- אלרגיה לקרדית האבק, מעי רגיז לא ברמה גבוהה עם בטן רגישה. רפלקס וצרבות לפעמים ואני אחרי שפעת עם כאבים שרירים ורגישות בחזה מעקמת. אק"ג תקין אבל במנוחה מרגיש לפעמים את דפיקות הלב)

לקריאה נוספת והעמקה

רשימת המצבים בהם אין להשתמש בתרופה מצוינים בעלון התכשיר (קישור: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Optalgin_TabCap_pt_1333001151394.pdf). נטייה לאלרגיות כנראה מעלה את הסיכון לפתח תגובת רגישות לאופטלגין ולכן יש להיוועץ ברופא לפני תחילת הטיפול בתכשיר.

07/04/2016 | 09:34 | מאת: מלי

שלום רב. שלשום התחלתי טיפול בזינט עקב דלקת גרון. והיום בבוקר השתן שלי היה ממש כהה ברמות של כתום לקראת חום. עדיין כואב לי הגרון אך אין כבר חום. מפחיד אותי.

לקריאה נוספת והעמקה

שינוי צבע שתן עלול להיגרם ממגוון גורמים כמו דימום, טראומה, התייבשות, זיהום, תרופות (כתגובה ישירה או כתסמין של תופעת לוואי כגון פגיעה כבדית, פגיעה בשריר וכו'), מאכלים מסוימים ועוד. צביעת שתן באדום אינה אופיינית/שכיחה לטיפול בזינט. במידה והבעיה חוזרת שוב ללא גורם ידוע (כגון וסת/מזונות מסוימים) יש לפנות לרופא בהקדם לבירור.

06/04/2016 | 09:45 | מאת: עזרה תודה

האם צריכת פפברין במקביל למדלל דם אספירין מסוכנת? מגבירה סכנה של שטף דם במוח? הפפברין נלקח לעיותות עליה ןבטן. האס9ירין במינון נמוך 75. והאם שני אלה מתנגשים עם עם 100 מג סומטרידקס למיגרנה? ואופטלגין טיפות שנלקחות לכאבים. מה הכי מסוכן פה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על השפעת גומלין משמעותית בין התרופות, עם זאת כל טיפול ושילוב תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ככלל, שילוב תרופות ממשפחת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים יחד עם אספירין עלול לעלות סיכון לתופעות לוואי (דימום, מערכת עיכול), עם זאת השילוב עם אופטלגין נחשב פחות בעייתי מבחינה זו. שילוב תרופתי יינתן כאשר התועלת בטיפול ובשילוב עולה על הסיכון וכי השימוש בתכשירים הוא עפ"י המינון ומשך הטיפול, המומלץ ע"י הרופא/עלון לתכשיר. בכל מקרה והנך מרגיש הרעה בהרגשתך, יש ליידע את הרופא ולהתייעץ עמו על המשך הטיפול.

רבות מתופעות הלוואי של התרופה תלויות במינון שניטל ובמשך הטיפול, ההנחיה הכללית היא להשתמש בתכשיר במינון הנמוך היעיל ותקופה הקצרה האפשרית. קיימת הגבלת משך טיפול עבור חלק מההתוויות למשל לאחר ניתוח דנטלי עד 3 ימים ובמינון 120 מ"ג לשיגדון עד 8 ימים (מידע נוסף בעלון לצרכן). לשאלתך, משך השימוש בתרופה תלוי מינון והתוויה וכן בגורמי הסיכון שלך לפתח תופעות לוואי לתכשיר, נא היוועץ ברופא בנוגע למשך הטיפול המתאים לך.

האם ידוע לך על ירידה בהמוגלובין כי תופאות הלווי של PROLIA.ביצעתי 3 זריקות פעם ב חצי שנה עקב אוסטאופורוזיס לפי המלצת הרופא אנדוקרינולוג שלי ושמתי לב שהמוגלובין יורד כל פעם בקצת מי12.9 המוגלובין שלי בדרך כלל ,הגיע ל12. למרות שרמת הפריטין ,ברזל וויטמון ב-12 ללא שינוי.לדברי רופאת משפחה פרוליה יכולה להוריד רמת ההמוגלובין בלי לפגוע בברזל וויטמין b, כי היא עובדת דרך הכליות. שאלתי אם יש מקום לבצע בכל זאת בירור גסטרו וקולונו? אני בת 69 ומרגישה טוב,ללא תלונות על מערכת הגסטרו.לפני 5 שנים בצעתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה. תודה מראש! פולינה

לקריאה נוספת והעמקה

אנמיה יכולה להיות תופעת לוואי (לא שכיחה) של פרוליה, עם זאת אין אפשרות לבסס קשר ודאי בין הטיפול בתרופה לירידה בהמוגלובין. אין אפשרות לבסס קשר בין תופעת לוואי לטיפול תרופתי בלי לשלול גורמים נוספים. המידע בפורום זה אינו תחליף לייעוץ רפואי . אם רופא גסטרו ורופאת המשפחה ממליצים על בירור גסטרו, פני לבירור.

31/03/2016 | 18:55 | מאת: ריקי

שלום רב. בעלי מטופל בטגרטול מזה כשבועיים, עקב טריגמינל נאורלגיה בלחי. כ- 9 ימים לאחר תחילת הנטילה, החלה פריחה על הבטן שהלכה והתפשטה לאיברים אחרים: פריחה אדומה מעט בולטת, שהפכה מנקודות לכתמים ענקיים אדומים, בירכיים, בגב, בגב כפות הרגליים, כמעט בכל הגוף להוציא אזור הפנים. רופאת המשפחה חשבה שמדובר בווירוס. אתמול החלו להופיע בלוטות לימה מוגדלות תחת הלסת והיום- בלוטות לימפה מוגדלות בכל מקום: ראש, צוואר, כתפיים וכו'. הרופאה סבורה כעת שמדובר בתופעות מהטגרטול. אנחנו דואגים ומבולבלים. כשהוא מפסיק לקחת את התרופה, יש לו כאבי תופת (בלחי). מה לעשות? איך אפשר לדעת ממה נובעות התופעות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

קביעה וודאית לקשר בין תופעת לוואי ותרופה אינה פשוטה. קשר בזמנים (הופעה סמוכה לתחילת טיפול/עליית מינון ושיפור עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון), שלילת גורמים נוספים כמו מחלות ותרופות אחרות, תופעת לוואי שקושרה בעבר לתרופה (ידועה ומוכרת) כל אלה מעלים סבירות שניתן לייחס את התופעה לטיפול התרופתי. פריחה, אדמומיות ושלפוחיות יכולים להיות סימנים של תגובות עוריות חמורות שעלולות להיות מסוכנות והינן תופעות לוואי מוכרות לתכשיר. כאשר מופיעים תסמינים המחשידים לתגובה כזו כפי שתוארו, יש להפסיק מיידית את הטיפול בתכשיר. פנו לרופא להתאמת טיפול תרופתי אחר.

29/03/2016 | 16:58 | מאת: יניב

שלום יש אפשרות לקחת נזוקורט אקווה ופרוביוטיק של אלטמן? באותו יום למשך תקופה?

אין מניעה מליטול את שני התכשירים באותו יום.

29/03/2016 | 09:55 | מאת: עירית 95

שלום רב. כמעט בכל תכשירי הקוסמטיקה קייםויטמין e אני לא יודעת אם הוא טבעי או סנטתי. הבעיה היא שלפי האיגוד האמריקאי לקוסמטיקה ( enviroment working group) מוצהר שהחומר מסרטן. רציתי לדעת מה ידוע לכם על כך

לקריאה נוספת והעמקה

ויטמין E מצוי בריכוזים נמוכים בהכנות קוסמטיות רבות המיועדות לשימוש חיצוני ואינו צפוי לגרום לנזק בריאות בשימוש כזה. רכיב זה מאושר לשימוש ע"י משרד הבריאות ורשויות רגולטוריות גדולות בעולם. למידע נוסף ניתן לפנות לקול הבריאות 5400*

25/03/2016 | 14:49 | מאת: שוש

התחלתי להשתמש במשאף ארוסול QVAR100 לפני 4 ימים. (הרופא רשם לי AUTO אבל לא היה בבית המרקחת).התחילה אצלי צרידות. האם יש משאפים שהצרידות היא תופעת לוואי פחותה? מה אפשר לעשות כנגד הצרידות הנובעת מהתרופה ? (חוץ מלהפסיק אותה) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר מכיל תרופה ממשפחת הקורטיקוסטרואידים בשם בקלומטאזון ומיועד למניעת התקפי אסטמה. צרידות ודלקת גרון הינן תופעות לוואי שכיחות של תכשירי קורטיקוסטרואידים בשאיפה ובינהם גם לתכשיר QVAR. המנגנון יכול להיות חולשה של השרירים באזור, גירוי מקומי או פטרת (למניעה תעזור שטיפת חלל הפה/לוע לאחר כל שימוש). לעיתים שינוי סוג המשאף למשל למשאף אבקה מפחית את שכיחות התופעה. תופעה זו חולפת לרב לאחר הפסקת השימוש בתכשיר. אם תופעת הלוואי בלתי נסבלת מבחינתךף יש לפנות לרופא להתאמת הטיפול.

שלום רב, אבקש לדעת האם אפשר לקחת סימבלטה (נגד חרדה ודיכאון) בהיריון? האם ניתן לקחת סימבלטה עם הידראה? במידה וכן, מה טווח השעות בין כדור לכדור? האם ניתן לקחת סימבלטה עם אדויל/אופטלגין? במידה וכן, מה טווח השעות בין כדור לכדור? האם יש תופעות לוואי ללקיחת כל התרופות הנ"ל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה סימבלטה אינה אסורה על שימוש בהריון אך יש להשתמש בה בהתאם לשקול דעתו של הרופא המטפל רק כאשר התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הנזק האפשרי. למידע נוסף אני ממליצה להפנות שאלה זו למרכזי המידע, המתמחים בבטיחות טיפול תרופתי בהריון : מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309) או מרכז מידע תרופתי בבלינסון (03-9376911) . בהמשך לשאלתך, אין מניעה מליטול סימבלטה עם הידראה. שילוב עם נוגדי דלקת שאינם סטרואידים עלול להגביר את הסיכון הפוטנציאלי לדמם. עם זאת, נטילה מדי פעם של נוגד דלקת ללא גורמי סיכון נוספים הינה אפשרית. כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים, לרשימת ת"ל לתכשירים ניתן לעיין בעלוני התכשירים בקישור: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/index.asp?safa=h

שלום וברכה ד"ר עינת גורליק הנכבדה מהנתונים שאציג לפניך לא צריך להיבהל וזאת כי קיים בלבול שיטתי שרווח בציבור ובעקבותיו סטיגמות נוראיות ואלו נובעות מן הבורות בכל תחום בריאות הנפש . ובכן אובחנתי לאחר תקופה ממושכת ע"י אבחונים שונים לבסוף כלוקה בסכיזופרניה ( מחלה כרונית ) וכאן אני שוב עוצר ואומר לא להיבהל , כאשר מדברים על סכיזופרניה רוב הציבור נוקב כמובן באנשים ההוזים מראות שונים ואף שומעים קולות כאלה ואחרים אך במקרה שלפנינו מדובר בסכיזו שפירושה שסע בין הרגש לשכל אך לא ברובד בין 1-10 , 10 הוא המצב של הזיות שמיעת קולות וכאן מדובר בחוסר איזון נפשי שאפשר להגדירו 2 הפוגע במהלך של איכות החיים , יכולת הסתגלות והתמודדות וכו' , (פוגע ביציבות הנפש). כמובן שהמצב מוביל להפרעת דכאון וחרדה , פוסט טראומה , ocd ואף במצב דחק יכולה להתפרץ הרובד ה10 שכולל הזיות וכו . כיום לאחר טיפולים נראה כי הפסיכיאטרית המטפלת ואף רופאים נוספים אינם יודעים כיצד כל כדור פועל ומשפיע ו"אנו" הלוקים במחלה הופכים לסוג של ניסוי בבעלי חיים רק שכאן מדובר בבני אדם . לרוב מדובר בבני אדם שרגישים לכל ניואנס ועוד יותר כאשר מדובר בחומרים הפועלים במערכת העצבים ולכן שאלתי מתייחסת לנושא זה האם לקחת תרופה אתית או גנרית כאשר כבר אבדתי את כל האמון בכל מערכת כזו או אחרת וזאת מתוך בורות בחלקם של האנשים או מתוך אינטרס כלכלי ולכן כאן אולי אמצא תשובה נאמנה וכנה לחלוטין , במקרה הספציפי מדובר באריפליי מיוצרת ע"י חברה ישראלית או באבילפיי המקורית מיוצרת בארה"ב ויש לציין כי כמובן מדובר בנטילת הכדור כנראה לטווח לא קצר ואולי לכל החיים אם לא תהייה החלמה מסויימת , כעת אני רוצה להבין כי הטענה כי פעילות הכדור אולי דומה אך יש לציין כי איננה זהה לחלוטין . כדי להתחיל ניסוי לאחר ניסיון עם רספירדל , סוליאן , זיפרקסה שכולם יצרו תופעות לוואי אדירות מחרדה נוראית עד לחצים בזרימת הדם בחזה באזור הלב והתכווציות , הניסיון האחרון והכנראה אפשרי כדי למצוא רפואה ייעשה ע"י שתי אלו שהצגתי לכתחילה אך כאן המקום לבוא ולשאול באיזה עלי לבחור והשאלה לא ממקום כלכלי וזאת כי אולי לפי דעתי אין לחסוך בבריאות הנפש ולא המקום לתקצב ולעזור בתמיכה במשק הכלכלי אלא לקבל את התרופה המתאימה . מה הכדור המתאים הגנרי שנמצא בשוק התרופות רק בין 3 ל4 שנים ולא נבדק לטווח ארוך לעומת כדור שנמצא כבר 14 שנה. כמובן שבכדור ההעתק לא בטוח כי החומר הלא פעיל שווה לחלוטין לחומר הלא פעיל באביליפיי למרות שלפי דברי הרוקח הראשי שאינני מאמין לו במאת האחוזים ישנה טענה כי הכל דומה לחלוטין ואם כן הרי בתהליך הייצור לפי שיטת החברה בעלת הכדור הגנרי השיטה לא שיטה שווה בדיוק מה שיגרום לשינויים אפילו קלים שבקלים וכמובן שכאשר מדובר במערכת עצבים הדברים ייראו בעתיד , לא לשכוח שלרוב התרופות בעלות שומנים המצטברים לבסוף מעט מעט ברקמת המוח וכאשר ההצטברות גדולה למדי תהייה פגיעה כזאת או אחרת , לפי מעט ידע שנחשתי אליו או שמדובר בשקר . האם כאשר הפטנט של החברה בעלת הכדור האתית מסירה את החיסיון על הפטנט , האם -נחשפים תהליכי הייצור וההפקה כחלק משלמות התרופה או שאין כך הדבר ? -כמובן החלק של הכדור הלא פעיל כמו שהערתי בהתחלה יכול לא לפרק את הכדור בזמן או בקצב הנכון או במקום המדויק וכלה אלה משפיעים על רמת הפעילות והשפעת הרפואה . -הרכב התמיסה יכול מעט להשתנות ובכך לייצור מבנים גבישים אשר יכולים להשפיע על הפעילות וכו . ולפי מיטב הבנתי כאשר החברה מגישה לfda היא בודקת את יעילות התרופה עם סטיות מסויימות ולכן הדברים מעידים כי הכדור היננו זהה במדוייק ונראה כי אין החומרים נמצאים במדדים מדוייקים . או שישנה אפשרות שהתרופה הגנרית תשפיע יותר טוב מהתרופה הגרנית ? מה לקחת דבר שנמצא בשוק והוכיח את עצמו 14 שנה או טענה להעתק שאף אחד עדיין לא ראה השפעתו לאורך טווח ? מה עושים אבדו כל הדרכים ואין לי מענה לבעיה , המכתב ארוך כי כולי טעון על הנושא ואולי אף חזרתי על נושאים ואיננו מסודר לגמרי …...........?!

לקריאה נוספת והעמקה

תכשירים גנריים מכילים את אותו חומר פעיל באותו מינון לטיפול באותה התוויה. בבדיקת התכשירים הגנריים, נערכות בדיקות השוואתיות הכוללות בדיקת מסיסות וריכוזים בדם מול התכשיר האתי ורק לאחר מכן התכשיר מאושר כתכשיר גנרי. כאשר מחליפים בין תכשירים גנריים לא צפוי להיות שינוי בתגובה לטיפול עבור רב המטופלים. עם זאת, תיתכן שונות מסוימת בחלק קטן מהמטופלים. במקרים בהם מתעוררת בעיה פרטנית במתן תכשיר גנרי יש לדאוג לחלופה המתאימה ביותר לכל מטופל בהתאם לשיקול הרופא המטפל.

21/03/2016 | 15:22 | מאת: ביבה

שלום, אחרי נטילה חלקית של התרופה (שמיד השפיעה גרוע) עדין יש יציאות רכות וכאבים בבטן למרות שעברו חדשים בבדיקות מעבדה של הצואה אין ממצאים האם יתכן שעם הזמן הסימפטומים ייעלמו מעצמם כי יש קצת הטבה ,אבל הבטן לא בסדר או ניתן לעשות משהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי האם את נוטלת טיפול אנטיביוטי כרגע או טיפול תרופתי אחר. בהנחה כי הרופא שלל מחלה זיהומית ושאת לא מטופלת בתרופות ואין מניעה אחרת, ניתן לשקול שינוי תזונתי ולשקול תוספת פרוביוטיקה. במידה ואין שיפור נוסף בתסמינים, יש להמשיך את הבירור הרפואי.

29/03/2016 | 00:08 | מאת: ביבה

לפני חדשיים עברתי השתלת שן וקבלתי כדורי dalacin במטרה למנוע דחיה (למרות שההשתלה בסדר) מיד הרגשתי בעיות בבטן ונאלצתי להפסיק נטילת הכדורים כך שיצא שלקחתי עד פחות מ-10 מאז היציאות שלי שלשוליות ויש לי גזים הכאבים בבטן פחתו ,אך עדין יש לפעמים כאב חלש ( כיום מופיעים הרבה גיהוקים כל הזמן וגם בלי קשר לאוכל) בבדיקות מעבדה אין ממצאים בצואה והרופא לא יודע איך לעזור הצרה היא שמאז ועד עכשיו משהו לא בסדר אצלי בבטן האם אפקט התרופה כ"כ ממושך? איך אוכל לצאת מהתופעות הללו ולחזור להיות בריאה לשאלתך-אינני לוקחת כדורים ולא עשיתי שינויים באכילה לא ברור לי למה כל היצאות השלשוליות ממשיכות ואיך אוכל לחזור לאיתני תודה לתשובה

20/03/2016 | 12:08 | מאת: בתיה

שלום רב אני משתמשת בקלונקס ככדור שינה, מזה תקופה ארוכה מאוד. נוטלת בד"כ באמצע הלילה/לפנות בוקר. המינון שלי הוא 0.25 מ"ג ועד 0.5 מ"ג ליום. מעולם לא יותר מ-0.5 מ"ג ליום. ברצוני להיגמל מן התרופה הזו. האם תוכלו לייעץ לי בדבר הדרך הנכונה לגמילה וכן אנא תיידעו אותי מה צפוי לי בתהליך הגמילה הזה (אם בכלל, כי המינון נמוך..) כדי שאדע למה לצפות ובכ"ז להחזיק מעמד. תודה וברכה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להפסיק בנזודיאזפינים בהדרגה על מנת להפחית תסמיני גמילה וחזרת התסמינים. קיימים פרוטוקולם שונים להפסקה הדרגתית של תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. ככלל, יש להתאים את קצב הגמילה למטופל, להתוויה לשמה הוא מקבל את הטיפול, לסוג התכשיר (ישנם תכשירים הפועלים בעלי משך פעילות קצר/ארוך), למינון ולמשך הטיפול בבנזודיאזפינים. כאשר מדובר על תקופת טיפול ארוכה מומלצת הפסקה הדרגתית למרות המינון הנמוך תוך יישום פתרונות לא תרופתיים להפרעות שינה כגון קיום טקס שינה, הימנעות מצריכת קפאין, הימנעות משינה במהלך היום וכו'. בכל מקרה יש לבצע את התהליך בהשגחה והדרכה רפואית תוך מעקב אחר תסמיני גמליה והתאמת המינון וקצב הגמילה בהתאם לכך. תסמיני גמילה מבנזודיאזפינים כוללים: הזעה, טכיקרדיה, רעד, חוסר שינה, חרדה, אגיטציה, בחילות והקאות, הלוצינציות. התסמינים יכולים להופיע תוך יום עד מס' ימים לאחר הפסקת הטיפול ולרב חולפים תוך 1-3 שבועות.

בסד שלום, האם זריקה רדיואקאיבית למיפוי כליות ( טכנציום : https://he.m.wikipedia.org/wiki/טכנציום) יכולה להשפיע על בדיקת ינשוף? עשיתי את הזריקה והמיפוי בבוקר ואת בדיקת הינשוף בלילה . אודה לתשובתכם, ליאורה

לקריאה נוספת והעמקה

ידועים מצבים שיכולים להשפיע על תגובת ינשוף למשל: טיפולים תרופתיים המכילים אלכוהול או מנטול, בחולי סוכרת במקרים מסויימים ואנשים הצורכים דיאטה קטוגנית. לא ידוע לי שתכשיר זה צפוי להשפיע על תוצאות בדיקת ינשוף.

12/03/2016 | 21:24 | מאת: דפנה

שלום רב. לאחר המשבר שהיה לפני מספר שנים לגבי שינוי הפורמולה של ה- אלטרוקסין, רציתי לדעת: איזה אלטרוקסין נותנים כיום בקופות החולים. האם את הישן (הטוב) או שעדיין נותנים את זה שעשה תופעות לוואי רבות והביא בסופו של דבר לתביעה ייצוגית. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר אלטרוקסין המשווק כיום במדינת ישראל ובמדינות רבות בעולם הינו התכשיר בפורמולציה החדש. תכשיר זה עומד בכל הקרטיריונים של רישום תרופות בישראל מהיבטים של בטיחות, יעילות ואיכות. ישנן עוד שתי תרופות רשומות בישראל ומשווקות למטרה זו והן יוטירוקס וסינתרואיד כולן עומדות בתנאים אלה. השינוי שבוצע בתכשיר היה בחומרים הבלתי פעילים ובגודל הכדור, אך החומר הפעיל לא השתנה. עם זאת, חשוב להבין שבמעבר בין תכשירים וכן במעבר לפורמולציה החדשה של אלטרוקסין, יש צורך בניטור תכוף יותר היות ובמטופלים מסוימים נדרשת התאמה מחודשת של מינון התרופה. כיום בישראל בפורמולה החדשה של אלטרוקסין ממשיכים להיות מטופלים אנשים רבים ללא בעיות. יחד עם זאת, בטיפול מסוג זה ישנם מטופלים אשר עבורם תהליך האיזון ממושך יותר (הדבר נכון לכל אחת מהחלופות שציינתי). יש לפנות לרופא המטפל שיתאים לך את הטיפול תוך מעקב רפואי מתאים. .

07/03/2016 | 23:08 | מאת: אילנה

שלום. בני בן 19 מקבל אריפלי 20 מג ליום. לאחרונה יש לו ירידה בריאה וחום. זה קשור לתרופה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראייה מטושטשת הינה תופעת לוואי שכיחה. חום יכול להיות סימפטום של מחלות שונות כמו למשל מחלה זיהומית, עם זאת, עלול להיות חלק מתסמונת שיכולות להתרחש במהלך הטיפול בתכשיר. יש לפנות לרופא לבירור.

07/03/2016 | 21:19 | מאת: עפרה

שלום רב נוטלת זאלדיאר לכאבי גב כבר כמה חודשים. מעוניינת לחדול מתרופה זו. האם יש להורידה בהדרגה כדי למנוע תופעות גמילה? בזמנו נאמר לי שלזאלדיאר לא מתמכרים הגם שהוא מכיל טרמדול. אם רצויה הדרגה - כיצד היא מתבצעת? תודה וברכה עפרה

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לציין כי תופעות גמילה עלולות להופיע בתרופות מסוימות (לאו דווקא ממכרות) וירידה הדרגתית יכולה להפחית אותן. משך הטיפול והמינון משפיעים על הצורך בהפסקה הדרגתית של תרופות. תופעות גמילה עם הפסקת טרמדול יכולות להיות חרדה, רעד, הזעה, בחילה, נדודי שינה וכו'. במקרים מסוימים (בד"כ לאחר תקופת טיפול ממושכת במינון גבוה) כדאי לרדת במינון בהדרגה אך אין הנחיות ספציפיות.

09/04/2017 | 04:29 | מאת: סמחה

מעוניינת לדעת האם השבעת התרופה זאלדיאר שווה לתרופה טרמדקס במיוחד שהייתי מטופלת יותר משנה בטרמדקס 100 במינון 2-3 כדורים ליום והפסקתי אותה על דעת עצמי כי הרגשתי תלות מיותרת אליה והיו לי תופעות ליוואי חזקות במיוחד במצב רוח ובשינה ,מדובר בסבל נוראי,לכן הרופא המליץ לי על זאלדיאר כתחליף לטרמדקס,רק הרגשתי שהשפעת הזלדיאר היא פחות בהרבה מטרמדקס כלומר אני לוקחת 2-3 כדורים פעמים ביום לפחות של זלדיאר על מנת שאוכל לשרוד עם הכאבים זממנה אני סובלת(יש לי שתי פריצות דיסק בצוואר והתקווציות שרירים שלא ידוע עד עכשיו סיבתה ,והניורולוג לדבריו שזה יכול להיות מסיבה נפשית או מעצבים)

27/04/2018 | 13:04 | מאת: ירון

הפסקתי בפתאומיו זאלגיאר 5 כדורים ביום ו 100 טיפות טרמדקס ולפעמים אקמול פורטה.פשוט היא לי שבועים ללא כאב חלום שנאפך במהרה לגהנום טוב מהמוות כאבים בגוף שהסתדרתי איתם הבעיה חרדות ורעידות ופחדים נוראים .פניתי לרופא נתנה ציפרמיל ופרקוסט שממש החמיר תתופע.רק רופא במיון הושיע אותי .קלונקס ועוד כדור לשינה .ואמר להפסיק מידי תפרקוסט ( לטענטו נעשה תראומה קשה לגוף במקום מה שהוא רגיל קיבלמפרקוסט.וכן כמובן אמר דחוף לקחת 4 הוא 5 זאלדיאר ביום אם פורטה אחד .וללכת לפסכיאטר לשינויי מינונים.ואמר אסור בשום אופן להפסיק שום דבר במכה אחת בעיקר תרופות אופתיות... והקלונקס כדור של 0.5 במקרי חרדה קיצוניים כמו אתמול שבעזרת היי לא נצטרך ....

06/03/2016 | 05:56 | מאת: אבי

שלום אני בן 32 , נוטל קונצרטה 36 מ"ג, פאקסט 40 מ"ג וקלונקס. בחודשים האחרונים התחלתי להשתמש בספריי סטרונאז . בבדיקות הדם הופיע לי חוסר באשלגן . השאלה שלי , האם סטרונאז יכל ליהיות אחד הגורמים לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

כאשר תופעת לוואי מתרחשת בסמיכות לתחילת טיפול תרופתי או עליית מינון ומשתפרת עם הפסקתו/הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. התכשיר סטרונאז מכיל את התרופה Triancinolone בטיפול מקומי לאף. עם זאת, לתכשיר יכולים להיות אפקטים סיסטמיים בנוסף לאלו המקומיים במיוחד כאשר משתמשים בו במינון גבוה או לתקופה ממושכת. התרופה Triancinolone עלולה לגרום להיפוקלמיה. יש לפנות לרופא לבירור וטיפול.

06/03/2016 | 01:25 | מאת: דני

שלום רב, אני נוטל מספר תרופות ותוספי תזונה, ברצוני לדעת לגבי זמן נטילה מומלץ עבור חלקם ובאשר לשילובם עם מזון : חומצה פולית 1 מג ברזל 25 מג ויטמין סי 500 מג ויטמין ב12 טירזין 500 אומגה 3 פרופסיה בתודה, דני

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית אציין כי המידע על יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל ויש להיוועץ ברופא אודות הצורך בתוספי התזונה. לשאלתך, מומלץ ליטול ויטמין C וברזל יחד אחרי האוכל על מנת להגביר את ספיגת הברזל. אין ליטול ברזל בסמוך למזון העשיר בסידן/סיבים מלאים/קפאין או לתכשירים המכילים יוני דו ערכיים כמו מגנזיום, אבץ וסידן. מעבר לכך אין הנחיות מיוחדות יש להשתמש עפ"י ההנחיות שימוש הפרטניות לתכשירים.

04/03/2016 | 13:52 | מאת: ברוך

שלום רב, קיבלתי היום זריקת דיפרוספאן עקב בעיית נזלת אלרגית סינוסיטיס (לא כרוני) ואף סתום שלא משתחרר בחודשיים האחרונים.בימים אלו גם סיימתי אנטיביוטיקה זינט. רציתי לדעת מה תפקידו של החומר המוזרק (הבנתי שזה סטרואידים) ואיך הוא אמור לעזור לבעיה שלי ותוך כמה זמן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן התכשיר מכיל את התרופה Betamethasone השייכת למשפחת הקורטיקוסטרואידים. תרופות אלו נועדות להקלה על תסמיני דלקת ותגובות אלרגיות במחלות שונות כגון נזלת אלרגית. הקלה מסוימת יכולה להופיע כבר תוך מס' שעות מההזרקה. המנה ותדירות ההזרקה תלויה בחומרת המצב ובתגובתך לתכשיר.

שלום רב אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגייה ונרשמה לי התרופה סימבלטה. לפני כשלוש שנים עברתי בהצלחה אבלציה לרפרוף פרוזדורים. שאלתי: האם גדול הסיכוי שסימבלטה תגרום להפרעת קצב? כנ"ל לגבי אלטרולט (במקום סימבלטה) - האם גם הוא חשוד כמעורר הפרעות קצב, ועוד: האם מסוכן ליטול תרופות מסוג זה כשיש חסמי הולכה לא חמורים (מסוג וונקבאך). תודה וברכה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

מתן של תרופות מקבוצת הטריצקלים כאלטרולט עלול לגרום להפרעות קצב ובד"כ אינו מומלץ לכאלו הסובלים ממחלות לב כגון קצב לב לא סדיר. התרופה סימבלתה עלולה לגרום לשינויים מסוימים באק"ג כנראה ללא משמעות קלינית משמעותית ולעליית קצב לב. לפני מתן טיפול תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון הטמון בתופעות הלוואי כתלות במצב הרפואי, גורמי הסיכון ומינוני התרופות הניתנות. מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל בטרם התחלת הטיפול.

אנילוקחת ווקטור משך 3 שנים מדי פעם הופיעו נקודות וורודות בודדות על העור ונעלמו לפני כחודשיים חודשים עברתי ניתוח החלפת ברך . כחדש קיבלתי משכחי כאבים טרגין וטראמדקס ובחודש האחרון אני סובלת מאלרגיה חזקה הרבה כתמים וורודים ואדומים וגרד אני מבקשת מאנשי הפורום באם יכולים להציע חי עזרה . האם ידוע תגובה כפי שתארתי לוקטור

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. גרד ותגובות עוריות הינן תופעות לוואי ידועות של שלול התרופות וקטור, טרגין וטרמדקס. כאשר תופעת לוואי מתרחשת בסמיכות לתחילת טיפול ומשתפרת עם הפסקתו עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. כיוון ששני הטיפולים החלו יחד, לא ברור מי מהם גרם לתופעת הלוואי המתוארת. יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול ולבירור האלרגיה.

שלום.מזה כימעט כשבוע אני חליתי בוירוס(כניראה),הכל התחיל מיום שישי כשהתחלתי להיתעטש ולהשתעל ,התחלתי ליטול טבליות של דקסמול סינוס לטיפול ביום ואז אחת ללילה,נטלתי 4 כדורים ליום ואחד ללילה,לא רציתי אבל אימי לחצה שאעשה כך כי בעצמה לא מזמן נטלה בכאלה מינונים ואמרה כי זה בטוח ביותר ושאמרו לה זאת בבית מרקחת וגם רופאה.בלילה שלפני יום ראשון לא הצלחתי לישון בשל דפיקות לב מואצות ובבוקר היה לי חום אך לא גבוה,הלכתי לרופאת משפחה במכבי אשר אמרה לי להמשיך ליטול 4 כדורים וכניראה התכוונה שלוש ליום ואחד ללילה,בלי בכלל להגיד לי אם זה וירוס או צינון.עד עכשיו כבר ארבעה ימים אני נוטלת מינון שאימי יעצה לי והחום עזב לגמרי רק היום,לפני הוא היה פעם יורד ופעם חוזר,זה היה חום לא גבוה ,הכי גבוה היה עתמול בבוקר 37.6,יש לי עד עכשיו שיעולים,נזלת וליחה שמדי פעם יוצאת דרך רפלקס הקעה.כרגע אני מרגישה בחילה קלה מאד מה שלא היה מקודם לכן,לא יודעת מה לעשות כי לפני כל טבליה יש עליי לאכול לפחות משהו כי אני חוששת שאחרת זה יזיק לגוף שלי.השאלה שלי היא בעצם החשש.האם אם כל המינון שהספקתי כבר ליטול (במשך 4 ימים ונשאר עוד יום לסיום הטיפול)יכול כבר להזיק לי חלילה לכליות או כבד ובכלל?! אשמח מאד לתשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר דקסמול סינוס ליום מכיל 500 מ"ג פרצטמול ו-25 מ"ג פסאודואפדרין. התכשיר דקסמול סינוס לילה מכיל בנוסף כלורפניראמין. הנחיות המתן לדקסמול סינוס יום ללא הוראה אחרת מרופא הינן עד 4 קפליות ליממה. בשימוש מקביל בדקסמול סינוס ללילה, יש להחליף מנה של דקסמול סינוס לטיפול ביום במנה של דקסמול סינוס לטיפול בלילה. עם זאת, המינון שציינת אינה עולה על המינון המקסימלי לתכשירים. כל תכשיר עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק המטופלים גם במינונים המקובלים, במידה והנך חווה תופעות לוואי מהטיפול התרופתית, יש ליידע את הרופא.

27/02/2016 | 08:06 | מאת: רונית

האם ניתן לקחת אוגמנטין עם פרוקור ואליקוויס?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על מניעה להוסיף את התכשיר אוגמנטין לתרופות שציינת.

23/02/2016 | 17:46 | מאת: ישעיהו

אם בזמן נטילת Dexamethason

כפי שמצוין בעלון לצרכן לתרופה לא מומלץ לשתות משקאות חריפים בתקופת הטיפול בתרופה

23/02/2016 | 17:43 | מאת: ישעיהו

רציתי לשאול אם יש מניעה לצרוך אלכוהול בזמן נטילת אוגמנטין

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידועה השפעת גומלין בין צריכה מתונה של אלכוהול לצריכת התרופה. עם זאת כיוון שהשימוש בתרופה והזיהום עלולים לפגוע בערנות יתכן שאפקט זה מוגבר בשילוב עם צריכת אלכוהול. אין להרבות בשתיית אלכוהול ויש להיות מודע על ההשפעה האפשרית על ערנות וריכוז במהלך הטיפול.

23/02/2016 | 14:52 | מאת: אמא מודאגת

שלום , בני בן 21 סכיזופרן , נוטל 10 מ"ג זיפרקסה מאחר והיא גורמת לעייפות והוא מתקשה לקום בבוקר המליץ הרופא להחליף לאריפליי 10 מ"ג רציתי לשמוע איך עושים את ההחלפה , האם היא מוסכנת ? ויכולה לגרום להתקפף פסיכוטי נוסף ? מה הם תופעות הלוואי של הכדור ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כמו כל טיפול תרופתי גם הטיפול באריפליי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. הטיפול התרופתי ניתן כאשר התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות לוואי הידועות לתרופה הן תופעות מטבוליות כמו עליית משקל ועלייה ברמות גלוקוז, תופעות לוואי של מערכת העיכול עצירות, בחילות והקאות, יתכנו השפעות נוירולוגיות כגון סחרחורת, כאבי ראש, הפרעות שינה, עייפות וטשטוש, רעד והפרעות בתנועה, חרדה ואי שקט. תופעות לוואי נדירות יכולות להיות תופעות לוואי קרדיווסקולריות, תופעות לוואי המטולוגיות וסיכון להתנהגות אובדנית. החלפה של תרופות מסוג זה לעיתים מתבצעת בהדרגה, אך הנחיות פרטניות יש לקבל מהרופא המטפל ולבצע את ההחלפה תוך ניטור היעילות ותופעות הלוואי ביניהן שינויים בהתנהגות. יש לעיין בעלון לצרכן של התכשיר לרשימה מורחבת של תופעות הלוואי. לנוחיותך הקישור: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Ariply_pt_1401952729099.pdf

21/02/2016 | 12:09 | מאת: הודיה

היי אני סובלת מפטריה הרופאה נתנה לי פלוקנול גלולה אחת לשבוע,לתקופה של שבועיים. יש לי מעט דימום בשתן וטיפה כאבי בטן תחתונה,אשמח לדעת האם זוהי תופעת לוואי לתרופה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. כאבי בטן הינם תופעת לוואי אפשרית לתכשיר. דימום בשתן אינו תופעת לוואי ידועה לתרופה, אך אין אפשרת לשלול קשר עקיף לתרופה. עם זאת, יתכן שהתופעות שתיארת הן ביטויים של המצב הרפואי שלשמו את מטופלת, מומלץ לפנות לרופא לבירור.

19/02/2016 | 16:06 | מאת: עדי

שלום וברכה, לפני שבוע התחלתי לקחת אנטיביוטיקה וממש יומיים אחרי התחילו לי כאבים של חולשה וכבדות בגוף ועייפות נוראית. ממש חוסר אנרגיה ברמות! האם זה מצוי מצב כזה של חולשה מטורפת בגלל ברונכיט או שמא זה בגלל האנטיביוטיקה? אולי צריך היה להפסיק את הטיפול? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול או עליית מינון ומשתפרת עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול. לא ציינת את שם האנטיביוטיקה ולכן אני לא מתייחסת לטיפול ספציפי.עם זאת התופעות שתיארת עלולות להיגרם גם כתוצאה מהזיהום שלשמו את מטופלת, יש לפנות רופא לבירור.

18/02/2016 | 18:52 | מאת: לאה אביב

האם ישנה התנגשות בין התרופה האנטי-חרדתית לוסטרל לבין נטילת מוקסיפן (אנטיביוטיקה)? בתודה ובברכה, לאה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידועה השפעת גומלין בין התרופות שציינת.

היי, אני לוקחת מזה כחודש ציפלרקס והידראה. ציפרלקס 10 מ"ג בבוקר והידראה 2 כדורים בערב. הם יש תגובות בין תרופתיות ביניהם? כמו כן, בקרוב אאלץ להחליף את ההידראה באינטרופרון (זריקות 3 מיליון). האם לציפלרקס ואינטרופרון יש תגובות בין תרופתיות? אשמח לשתבוכתם

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידועה השפעת גומלין בין התרופות שציינת.

15/02/2016 | 10:29 | מאת: אלי

שלום, בן 66, סובל מערמונית שפירה מוגדלת, תופעות של פליטת אבנים קטנות, האורולוג המליץ על xatral 10 mg להקלה על תופעות הלוואי של הערמונית המוגדלת בתחום תכיפות מתן השתן. נאי נוטל diovan 80 פעמיים ביום לאיזון ל"ד, atorvastatin לטיפול בכולסטרול, הבנתי שה-xatral עלול להשפיע על לחץ הדם - האם יכולה להיות התנגשות עם שאר התרופות שנוטל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה קסטרל עלולה לגרום לירידה פתאומית בלחץ דם במטופלים מסוימים במיוחד בשינוי מהיר של תנוחה (לעמידה או ישיבה). תופעה זו יכולה לקרות תוך מספר שעות לאחר לקיחת התרופה וכן להיות מלווה בסחרחורת, הרגשת עייפות, עד לעלפון. הסיכון להופעת לחץ דם נמוך מוגבר יותר בקשישים ובמטופלים הנוטלים תרופות אחרות לטיפול ביתר לחץ דם. קיימות תרופות מסוימות להורדת לחץ דם שמותוות נגד לשימוש עם קסטרל, התרופה Diovan אינה אחת מהן. עם זאת, יש להיות מודע לתופעות הלוואי האפשרויות מהטיפול המשולב במיוחד בתחילתו. רצוי לקחת את המנה הראשונה של קסטרל לפני השינה (על מנת להיות במצב שכיבה) וכן את המנות הבאות לפי תגובה. לעקוב במהלך הטיפול אחר לחץ דם וכמובן להימנע מפעולות העלולות להיות מסוכנות /לגרום לנפילות כל עוד סובלים מהתופעות שתיארתי מעלה. במידה והנך סובל מסחרחורות, ירידה בלחץ דם בעיקר בשינוי תנוחה יש לפנות לרופא לקבלת הנחיות.

11/02/2016 | 00:01 | מאת: שירה

יש לי פתאום נראה לי שזה נקודת שומה פצפונת קצת מעל הריסים בעין אפשר לעשות משהוא להוציא להקל כי זה קצת מציק או שיכול לעבור לבד ויש לי קצת גירוי בעין שנתנו לי טיפות האם יש לזה קשר אולי זה קרה בעקבות הרגישות בעין ?

לקריאה נוספת והעמקה

נא לפנות לרופא לבירור.

10/02/2016 | 19:49 | מאת: דחוף

אבי בן 80 עד לפני שנה היה מקבל ללחץ דם אמלו בבוקר ורמפריל 2.5 בערב. הלחץ דם היה תקין ןהתחיל לרדת ולפני שנה הפסקנו את הרמפריל. עם האמלו המשכנו. ב5.2015 הmicroalbumin/ creatine היה 125. שהמקס 30. היום זה קפץ ל762!!! שאלתנו האם יש להחזרת הרפריל חשיבות בטיפול בבעית המיקרואלבומין קרטינין? עקב ההורדה שלו? האם לחזור לקחת אותו? הרמפריל מסוכן במצב זה או להיפך הוא מתאים למדד גבוהה כזה? או שיש סיבה וטיפול אחר לבעיה ? כמו נציין שאבי חולה בהמופיליה בעחת קרישה בדם ועבר שבץ קל לפני 5 שנים והתאושש. הציעו לנו ברוקחות אולי לקחת תרופה מקבוצת arb האם זה נכון ולא מסוכן לחולה עם בעחת קרישה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ירידה בתפקוד הכלייתי עלולה להיגרם ממגוון מצבים רפואיים ומטיפולים תרופתיים. תרופות ממשפחת מעכבי ה-ACE )ביניהם רמיפריל) וכן ממשפחת ה-ARBs לעיתים עלולות לגרום להחמרה בבדיקות תפקודי כליות בעיקר בחולים בעלי גורמי סיכון אך מצד שני לקבוצות תרופות אלו אפקט מטיב על הכליות ובחלק מהמקרים ניתנות להאטת התקדמות מחלת כליות כרונית. על הרופא להחליט על הטיפול התרופתי המתאים עפ"י שיקולי סיכון מול תועלת בהתאם למצב הרפואי ולכן יש לפנות לרופא להיוועץ עמו בנוגע לצורך בבדיקות נוספות ולהתאמת הטיפול התרופתי.

08/02/2016 | 22:44 | מאת: שלמה

קיבלתי את הכדור שציינתי בכותרת לטיפול ביתר ל"ד. הרופא נתן לי אותו לנסיון למשך חודש לבדוק איך הוא משפיע עלי. עבר חודש והוא בנתים בסדר גמור , הרופא רשם לי המשך טיפול בו ל3 חדשים. במקרה שמתי לב שיש בו מרכיב אמלודיפין . השם "צלצל" לי מאד מוכר (ולא חביב) ושאלתי את הרוקחת האם אמלודיפין הוא החומר שיש בכדור אמלו שגרם לי בעבר נזקים קשים לחניכיים . הרוחקת אמרה שכן אבל שזה לא באותו מינון ואין לי מה לדאוג. ובכן אני מאד מודאג כי בעבר נאלצתי לעבור 3 ניתוחי חניכים קשים תוצאה הטיפול בכדור ההוא (חוסמי ביתא). האם רוקחת צודקת או אני? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מחלות חניכיים עלולות להיגרם ממגוון גורמים ביניהם תרופות. תרופות מסוימות ביניהן תרופות ליתר לחץ דם מסוג חוסמי תעלות סידן כמו אמלודיפין (החומר הפעיל בתכשיר 'אמלו' ואחד החומרים הפעילים בתכשיר 'דופלקס') יכולים לגרום לשגשוג החניכיים. תופעת לוואי זו נדירה מאוד לתרופה. החומרה והפיזור של התופעה הם אינדיבידואלים ותלויי מינון. ההמלצה הכללית היא שאם ניתן, יש להחליף את התרופה שגרמה לתופעה. במקרים בהם אין אפשרות לתת טיפול חילופי- יש לקבל הנחיות למניעה כמו ניקוי שיניים תקופתי ועוד. יש להיוועץ ברופא בנוגע לטיפול המתאים ביותר עבורך.

06/02/2016 | 19:16 | מאת: דניאל

שלום וברכה, האם ידועות לכם תופעות לואי של התרופה בדמות האצת דופק הלב ו/או גרימת פעימות מוקדמות? מקדים תודתי לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

עלייה בקצב לב הינה תופעת לוואי ידועה ושכיחה לתרופה , יש ליידע את הרופא ולעקוב אחר תופעת לוואי זו וקבל הנחיות ממנו בנוגע להמשך טיפול ומעקב (ישנם מקרים שדורשים הפסקת טיפול).

לקחתי ללא סיבה ממשית רק כהגנה ממצב שהשפעת תשפיע על הסינוסים..עכשוו אני מרגיש טוב האם ניתן להפסיק?

על מנת להשיג את האפקט המרבי של הטיפול האנטיביוטי, יש לפעול עפ"י הנחיות המתן ולהתמיד בטיפול עפ"י משך הטיפול שהומלץ ע"י הרופא. משך הטיפול בתכשירים אנטיביוטיים תלוי בסוג הזיהום ובחומרתו. ככלל, יש לסיים את הטיפול גם אם ההרגשה משתפרת לפני סיום משך הטיפול המומלץ על מנת להימנע מהצורך בטיפול חוזר וביצירת חיידקים עמידים לטיפול. עם זאת, אני לא לגמרי מבינה מה הייתה מטרת הטיפול ומה היה המשטר הטיפולי המומלץ, יש לפנות לרופא שרשם את הטיפול ולהיוועץ עימו.

04/02/2016 | 19:33 | מאת: א.ל.

אני לוקחת אמלו נגד לחץ דם. בעלון התרופה כתוב על הפרעת טעם כתופעת לואי. יש לי הפרעת טעם וריח, כולל ריחות מוזרים שאני מרגישה לפעמים. האם זה יכול להיות חלק מתופעת הלואי של התרופה ? במקביל מקבלת גם ספזמקס שמיבשת מאד. אולי השילוב של שתי התרופות גורם לנזק הזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. שתי התרופות עלולות לגרום ליובש בפה ושינויי טעם. כאשר תופעת לוואי מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול/עליית מינון או משתפרת לאחר הפסקת טיפול/ הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול בתרופות מול הסיכון שבתופעות לוואי. מומלץ להרבות בשתייה מים, ניתן להעזר בסוכריות ללא סוכר ולהימנע מצריכת טבק וקפאין על מנת להקל על התסמינים. אם אין שיפור ותופעת הלוואי אינה נסבלת מבחינתך, פני לרופא והיוועצי עמו בנוגע להמשך הטיפול.

07/02/2016 | 17:38 | מאת: א.ל.

השאלה שלי היא אם הופעת ריח שלא קיים במזון כמו ריח שרוף נובעת אף היא מיובש בחלל הפה או מהשפעת התרופה.

02/02/2016 | 23:40 | מאת: ביבה

בגלל השתלת שתל בפה, ניתנה לי התרופה הנ"ל לקחתי רק 7 כדור האחרון ביום רביעי בבוקר עכשיו כמעט עבר שבוע בהתחלה כבר לא היה לי נעים ומידי פעם כאב בבטן היציאות היו כמו בשלשול מיימי והיום התרבו היציאות והמצב מחמיר לא ברור לי למה עדין אני תחת השפעת התרופה איך נפטרים מהשפעת התרופה האם יש משהו שיחסל את ההשפעה שלה?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לרופא מיידית במקרה של שלשול חמור במהלך הטיפול או לאחר סיומו (אפילו עד חודשיים) מאחר שעלול להיות תסמין של זיהום חמור במעי שהינה תופעת לוואי לא שכיחה אך אפשרית של הטיפול האנטיביוטי. לאחר בירור רפואי, הרופא יתאים טיפול למצבך.