שילשול ולקיחת אנטיביוטיקה נגד דלקת שתן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/09/2017 | 10:31 | מאת: אנונימי

שלום נטלפתי 2 כדורי זינט של 500 בהוראת הרופא כטיפול נגד דלקת שתן בערב יצא שאכלתי מנת שווארמה ואז כעבור מספר שעות החלו לי שילשולים חריפים האם זה תופעת לוואי או זה הרעלה ? בנוסף אני נוטלת גלולות מינס להגנה מפני הריון להמשיך לנטול אותן עד סוף החפיסה אבל לא אמשיך להיות מוגנת? רק לקראת החפיסה הבאה אוכל לקיים יחסי מין ללא קונדום?

Zinnat הינו תכשיר המכיל cefuroxime- אנטיביוטיקה ממשפחת הצפלוספורינים. שלשול הינה תופעת לוואי ידועה של התכשיר, אשר חולפת לרוב עם סיום הטיפול. ניתן לשקול נטילת פרוביוטיקה במקביל לנטילת התכשיר (ההמלצה הינה לחכות שעתיים בין נטילת שני התכשירים). במקרה של שלשול חמור במהלך הטיפול באנטיביוטיקה יש לפנות לרופא מיידית, מאחר ששלשול עלול להיות תסמין של זיהום חמור במעי שהינה תופעת לוואי לא שכיחה אך אפשרית של הטיפול האנטיביוטי (לרב בטיפול ממושך). לגבי שאלתך השנייה - כל חפיסת גלולות Minesse מכילה 24 גלולות "אמיתיות" צהובות (אשר מכילות חומר פעיל) ו 4 גלולות "דמה" לבנות. בצורה זו, מתאפשרת נטילה רצופה של הגלולות, ללא צורך בימי הפסקה. כל עוד את נוטלת את הגלולות ברצף (כולל גלולות ה"דמה"), ומתחילה חפיסה חדשה ברגע שאת מסיימת את החפיסה הקודמת, הנך מוגנת מפני הריון. אין מניעה מנטילת גלולות Minesse במקביל לנטילת האנטיביוטיקה, אך במקרה של שלשול חריף המתרחש בתוך 4-3 שעות מעת נטילת טבליה צהובה פעילה, קיים סיכון שהחומרים הפעילים בטבליה לא נספגו באופן מלא, ועל כן יש ליטול טבליה צהובה נוספת מהר ככל הניתן. אם ניתן, יש ליטול את הטבליה הנוספת תוך 12 שעות ממועד הנטילה הקבוע שלך. אם לא ניתן, או שעברו יותר מ- 12 שעות ממועד הנטילה הקבוע, יש לפעול לפי ההוראות המופיעות בעלון לצרכן. אם השלשולים חוזרים , יש להשתמש באמצעי נוסף (כגון קונדום) במהלך תקופה זו עד להתחלת השימוש בחפיסה הבאה. למידע נוסף, יש לעיין בהנחיות המצוינות בעלון לצרכן ובמידת הצורך להיוועץ ברופא. להלן קישור לעלון: file:///C:/Users/yehudit.steinmetz/Desktop/Rishum_3_03787817%20(1).pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי