יתרון זריקת הפרוליה 60 מ"ג

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/08/2017 | 19:00 | מאת: ליאור נחשון

מה יתרון הפרוליה לחצי שנה על פני כדור חד שבועי. שההתמודדות שלי איתו קשה. אבל היום אחרי הזרקה . שוכבת כמו עם שפעת וכאבי שרירים. כאשר אני גם חולת פיברומיאלגיה. כל כאב מועצם אצלי פי כמה...

PROLIA, אשר החומר הפעיל בו הינו DENOSUMAB, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. חומר פעיל זה אינו קיים בצורת מתן פומית (טבליות. טיפות, סירופ וכו') , אלא רק בזריקות למתן תת עורי. הכדור החד שבועי אותו נטלת שייך למשפחה אחרת לטיפול באוסטאופורוזיס - המכונה ביספוספונטים. לא ציינת בפנייתך מהו משך הזמן בו נטלת את הכדור החד שבועי ומהי סיבת ההחלפה לProlia. לעיתים מחליפים את הטיפול על רקע חוסר יעילות מספקת, רקע של אי ספיקת כליות, בעיות בוושט ובעיות הענות. בנוסף, ציינת כי ההתמודדות שלך עם הכדור החד שבועי הינה קשה, וייתכן כי הרופא המטפל מעוניין לנסות אופציה טיפולית אחרת. כמו בכל תרופה, השימוש ב Prolia עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. כאבי עצמות ושרירים הינם תופעת לוואי נפוצה בשימוש בזריקות Prolia ויש לקחת זאת בחשבון בעת השימוש בתרופה. לרוב, תרופות ניתנות כשהתועלת מלקיחתן עולה על הסיכון הטמון בשימוש בהן. במקרים רבים, הכאב נסבל ואינו מוביל להפסקת השימוש בתכשיר. במידה והכאב מחמיר עם הזמן או במידה והכאב בלתי נסבל, יש לגשת לרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי