טיפות עיניים ונימול בשפתיים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/07/2017 | 08:31 | מאת: דוידה

שלום למנהלי הפורום רופאת עיניים נתנה לי טיפול לעיניים אופטילסט סיסטיין באלאנס hylo comod האם אחד המרכיבים של הטיפות יכול לגרום לנימול בשפתיים ולכאב ראש? אני אלרגית לאופטלגין תודה

Optilast, אשר החומר הפעיל בו הינו AZELASTINE HYDROCHLORIDE, אנטי היסטמין, המיועד להקלה ומניעה של דלקת עיניים אלרגית, הינו התכשיר הרשום היחידי מבין התכשירים שציינת. Systane ו Hylo-comod אינם מוגדרים כתרופות ונמכרים ללא מרשם רופא למטרת הרטבה וסיכוך. בין תופעות הלוואי הידועות של Optilast הן גירוד מקומי בעין, טעם מר בפה ויתכן שגם כאב ראש. יש לציין שטשטוש ראייה עלול לגרום לכאב ראש. לא ציינת האם נימול בשפתיים מופיע לאחר הזלפת תכשיר מסוים או שזו תחושה קבועה. ככלל, תופעת לוואי המופיעה בסמוך לנטילת תרופה מעלה את הסבירות לקשר סיבתי. במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת או מחמירה, יש לגשת לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי