שילוב תרופות עם תוספים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/10/2017 | 13:27 | מאת: אלי

שלום רב לפני מספר חודשים אושפזתי בעקבות פרפור פרוזדורים, במשך שבוע נתנו לי כל מיני תרופות עד שהגיעו למסקנה שזה מתאים לי,בהמשך שינו לי הבוקר וקיבלתי פרוקור 200 מ"ג ,בנוסף אני לוקח פרדקסה 150מ"ג פעמים ביום,ליטורבה 10מ"ג,היטרין 10מ"ג,אבודרט 0,5מ"ג,נקסיום 40מ"ג.(לפני כשבועיים בעקבות תלונות על כאבים חזקים בבליעה עשו לי גסטרוסקופיה והבדיקה לא תקינה,2 כיבים בוושט,גסטריטס בקיבה ומחלת בארט)שאולתי הן:האם בעיות כאלו במערכת העיקול יכולות לנבוע מהתרופות שנתנו לי ? לפני הפרפור הייתי בריא מתפקד וללא תלונות,עושה הליכות כל יום נוסע הרבה לחו"ל,ומאז אני סמרטוט,אני בן 77 ,בנוסף נשלחתי לבדיקת דם ונמצא TSH גבוה(10)ואני צריך עוד כדור לבלוטת התריס,כמו כן לפני הצרות לקחתי כל יום כמוסות של שמן דגים,מולטי ויטמין,ומגנזיום+קלציום,כרגע הפסקתי מפחד שאולי ישפיע על שאר התרופות,האם שילוב של כל אלו נכון?האם חשוב לקחת את כולם או לחלק במשך היום?כולל התוספים?תודה

שלום רב, מפנייתך לא ברור באם קיימים גורמי סיכון לגסטריטיס ומחלת בארט. בהתייחס לטיפול התרופתי, התרופה פרדקסה עלולה לגרום לגסטריטיס ואזופגיטיס. בנוסף, יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול בתכשיר במידה ויש נגעים כאלה שעלולים לדמם. לגבי שילוב התרופות, הרבה מהשילובים תרופתים עלולים לגרום להשפעות גומלין או תופעות לוואי, אך שילובי תרופות ניתנים כאשר התועלת העולה מהשילוב עולה על הסיכון. במקרה זה (לא התייחסתי לתוספי התזונה, כיוון שהבנתי שהפסקת ליטול אותם), השפעות הגומלין המשמעותיות האפשריות הן עם פרוקור שעלול להעלות את החשיפה לפרדקסה ולליטורבה. אין מניעה לשלב את התרופות, לעיתים הרופא יחליט להפחית מינון כתלות בגורמי סיכון ומצב רפואי. בכל מקרה, יש ליידע את הרופא במידה ומתרחשות תופעות לוואי (למשל כאבי שרירים/תסמיני דמם). הנחיות מתן עבור התכשירים מצוינות בעלונים לצרכן המצורפים לתכשיר (למשל היטרן מומלץ ליטול לפני השינה כיוון שעלול לגרום לירידת לחץ דם חדה בשינויי תנוחות, במיוחד בתחילת טיפול. את הטיפול בבלוטת התריס מומלץ ליטול על קיבה ריקה ללא תרופות ומזון נוספים, פדקסה עם כוס מלאה של מים וכו'). מידע נוסף על פרדקסה בכרטיס מידע למטופל: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/A4_Pradaxa_Patient_Card_1449404792483.pdf בכל מקרה יש להיוועץ ברופא בנוגע להחמרה בהרגשתך ובנוגע המשך הטיפול ומעקב.

18/10/2017 | 20:11 | מאת: אלי

תודה על התשובה,אך בדיוק רציתי לדעת אם אני יכול לשלב עם כל אלו גם מגנזיום ואומגה 3,כמו כן חשוב לי לדעת באיזה שעה לקחת כל כדור וכדור יכול להיות שאם אחלק את הזמן יהיו פחות תופעות לוואי?תודה אלי

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי