איחסון תרחיץ אלוקום..............

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/10/2017 | 11:20 | מאת: מיכל

שלום לפני 3 חודשים קניתי תרחיץ אלוקום לטיפול בקרקפת לא פתחתי אותו ואחסנתי אותו בתוך ארון בחדר אמבטיה ולציין שלא מתקלחים בחדר זה. אולם לחדר זה יש חלון קטן ובשעות החמות בקיץ היה חם בחדר. לציין שבתוך הארון כשנוגעים במדפים היו לא חמים.. התרחיץ מאוחסן בתוך הארון בפינה המרוחקת מהחלון. ובתוך האריזה המקורית שלו. השאלה שלי האם התרחיץ טוב לשימוש כעת.?

יש לאחסן תכשירים רפואיים עפ"י הנחיות האחסון בעלון לצרכן על מנת לשמור על יציבות התכשיר עד לתאריך התפוגה. בכל מקרה, לא מומלץ להשתמש בתכשיר שנראה לא תקין (למשל הפרדת פאזות, שינוי צבע, התגבשות וכו'). מעבר לכך, במידה ויש חריגה מהנחיות האחסון בעלון, יש לבדוק מול בית המרקחת/היצרן את יציבות התכשיר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי