טרנקסל ויאפקס ואלכוהול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/06/2017 | 12:39 | מאת: איילה

היי, האם אפשר לשתות שנדי 1.5% אלכוהול עם התרופות האלו פעם-פעמיים בשבוע?

Tranaxal (אשר החומר הפעיל בו הינו CLORAZEPATE) שייך למשפחת ה benzodiazepines (BZ), משפחת תרופות הפועלת על רצפטורים במוח ועלולה לגרום לדיכוי מערכת העצבים המרכזית. אלכוהול מגביר את אפקט דיכוי מערכת העצבים המושרית על ידי התכשיר, ולכן אין לצרוך אלכוהול במקביל לנטילת התרופה. Viepax, (אשר החומר הפעיל בו הוא venlafaxine), שייך למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. השילוב של נטילת תכשיר זה, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית, יחד עם אלכוהול, לא מומלץ אף הוא. ההשפעה של שילוב התרופות עם אלכוהול (בפרט Tranaxal) על מערכת העצבים המרכזית עלולה להשתנות מאדם לאדם, ולכן מומלץ להמנע משתיית אלכוהול- גם אם בכמות קטנה. במידה והנך נוטל בכל זאת כמות קטנה של אלכוהול לצורך אירוע מיוחד, יש להיות מודע להשפעות האפשריות של השילוב על מערכת העצבים- ולהיות מודע לסימני עייפות, פגיעה בעירנות, וירידה ביכולות המוטוריות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי