לנסופרזול עושה גירוי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/07/2017 | 14:16 | מאת: ארז

שלום אני סובל כבר שנה מגירוי בקצה הפין עברתי אורולגים ורופאי עור ולא מצאו כלום כול זה התחיל אחרי דלקת בדרכי השתן . הלכתי לרופא לאלרגיה והוא המליץ לי להפסיק להשתמש בלנסופרזול שאני משתמש כבר 5 שנים 1 יכול להיות שזה גורם לגירוי 2 מה אפשר לקחת במקום לצרבות שאני סובל לא מאותו משפחה תודה רבה

Lansoprazole הינו תכשיר ממשפחת ה PPI (תרופות המעכבות תעלות מימן) אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. ככלל, הופעה של תופעת לוואי בסמיכות לתחילת נטילת תכשיר מעלה את הסבירות לקשר סיבתי. התופעה שהנך מתאר הופיעה לאחר דלקת בדרכי השתן וארבע שנים לאחר התחלת הטיפול כך שיש לשלול סיבות אפשריות אחרות, לפני שמייחסים את התופעה לטיפול התרופתי. תופעת לוואי של גירוי עורי יכולה להיות תופעת לוואי של התכשיר. לא ציינת בפנייתך את הרקע הרפואי, תרופות נוספות שהנך לוקח, מה היתה ההיסטוריה התרופתית לטיפול בצרבת לפני מתן הלנזופרזול, מהי תדירות התסמינים וחומרתם, האם הינך סובל מתסמינים נוספים מלבד הצרבת והאם ידועה הסיבה לצרבת וכן האם קיבלת טיפול לגירוי. קיימות מספר אפשרויות טיפול בצרבת. ראשית מומלץ לשנות במידת הצורך דיאטה ואורח חיים- הימנעות ממזונות המהווים טריגר לצרבות (אוכל מטוגן, מיצי הדר, משקאות מוגזים וכו'), הימנעות מעישון ושמירה על משקל גוף תקין. ישנן טבליות (דוגמת TUMS) וסירופים (דוגמת MAALOX) המכילים חומרים סותרי חומצה ונמכרים ללא מרשם רופא. בטיפול בצרבות המופיעות בתדירות גבוהה ובעוצמה חזקה- ניתן לפנות לרופא לקבלת מרשם לתרופות ממשפחת ה H2 Blockers (Ranitidine/Famotidine ) אשר חוסמות רצפטורים להיסטמין בקיבה ומקלות על תחושת הצריבה וכן קיימות תרופות נוספות מלבד לנזופרזול שמעכבות תעלות מימן. עוד אופציה טיפולית, הנפוצה פחות, הינה נטילה של תרופות פרוקינטיות (Metoclopramide/Domperidone) המשפיעות על פעולות המעי על ידי הגברת התנועתיות במעי לצורך התרוקנות מהירה של הקיבה. בהיעדר המידע שציינתי לעיל, לא ברור האם אפשרויות הטיפול רלוונטיות לך וכן האם יש צורך להמשיך או להחליף טיפול. יש לגשת לרופא המטפל לבירור ולהתאמת טיפול במידת הצורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי