אולנזפין וגלוקומין...............

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/06/2017 | 18:23 | מאת: מיכל

שלום אני אמורה לקחת לאחר ארוחת ערב 1 גלוקומין .אני גם לוקחת בערב 1 אולנזפין של טבע האם אפשר לקחת אותם ביחד?

Olanzapine הינו תכשיר המותווה לטיפול בסכיזופרניה, ניתן לקחתו ללא קשר לארוחות. Glucomin, אשר החומר הפעיל בו הוא Metformin, הינו תכשיר המותווה לטיפול בסכרת. יש ליטול את התכשיר עם הארוחה או מיד אחריה, על מנת להמנע מתופעות לוואי במערכת העיכול. בין תכשירים אלו אין אינטראקציה מיידית, ועל כן ניתן לקחתם ביחד. יחד עם זאת, לקיחה של Olanzapine עלולה לשנות את מאזן הגלוקוז בדם, ועל כן יש לבצע בדיקה לרמות סוכר בתחילת הטיפול ובמהלכו בהתאם לצורך. תדירות המעקב תלויה בהחלטת הרופא המטפל, בהסתמך על המצב הרפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי