אני מזה יותר משנה על כדורי זלדיאר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/07/2017 | 05:16 | מאת: מאטי

אני לוקחת מזה יותר משנה זלדיאר למשכי כאבי גב ופשוט התמכרתי לזה ואני לא מצליחה להירדם בלי זה.. ועליתי כבר ל4 כדורים ביום ובלי זה אני פשוט סובלת מחום יתר בגוף ותנעות לא רצינוליות ורציתי לדעת עם עדיף לרסק את הכדור הזה. לנוזלי כדי לרדת במינון

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. לתכשיר זה פוטנציאל לגרום לתופעת לוואי של תלות והתמכרות (למרכיב ה-TRAMADOL), ואף לתסמיני גמילה. לא ציינת בפנייתך האם העלייה במינון הכדור נעשתה בהוראת רופא, אך המצב אותו את מתארת, מצב בו את זקוקה למינונים עולים של התכשיר, אינך מצליחה להרדם בלי נטילת התכשיר ואף חשה בתופעות לוואי גופניות עם הפסקת השימוש בתכשיר, מעידים על מצב של תלות בתרופה. אין להפסיק את השימוש בתכשיר בבת אחת או להוריד במינון על דעת עצמך אלא רק תוך התייעצות עם הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית. קיים תכשיר נוזלי המכיל TRAMADOL – מאפשר מתן טווח מינונים לפי מספר הטיפות. יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול / הפסקתו ההדרגתית.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי