תופעות לוואי חמורות מתרופה דרמובט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/07/2017 | 22:40 | מאת: חן

סובלת מתופעת לוואי - וגירוד עז בכל הגוף. התחיל מיד אחרי תחילת לקיחת תרופה דרמובט במשחה וטיפות. אשמח לדווח. איפה מדווחים? לדעתי גם תגובת רופא העור שגויה- חזרתי אליו עם הפריחה הקשה אבל אמר שזה בכלל לא קשור, ונתן לי עוד משחות וכדורים משני סוגים נגד אלרגיה. אמר להמשיך עם דרמובט. אני מגורדת ברמה קיצונית. היום רופאת המשפחה והרוקח אמרו שחייבת לחזור לרופא ושכדאי להפסיק דרמובט. כך גם כתוב בעלון התרופה. הרופא לא לגמרי זמין..

Dermovate הינו תכשיר המכיל Clobetasol propionate, השייך למשפחת הסטרואידים. תופעות הלוואי של גירוד ופריחה הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות לתרופה. התופעות יכולות להיות תגובת רגישות יתר לתרופה או לחומרי העזר בתכשיר (המשחה מכילה פרופילן גליקול אשר עלול לגרום לגירוי בחלק מהמשתמשים). הבעיה היא שתגובה מקומית יכולה להיות דומה לתסמינים של המצב בו מטפלים. ככלל, סמיכות תופעת לוואי לתחילת שימוש בתרופה מעלה את הסבירות לקשר סיבתי. יחד עם זאת, לא ציינת בפנייתך את מחלת הרקע, וייתכן כי היא מהווה פקטור נוסף המשפיע על הגירוי. יש לפעול עפ"י הנחיות הרופאה המטפלת ולפנות בדחיפות לרופא עור (זמין) ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי