זלדיאר כדור לכאבי גב חזקים הבאים ביחד עם תחושת שריפה בגב

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/07/2017 | 20:13 | מאת: אסף

אני נוטל את התרופה כחודשיים 2 כדורים ביום עקב כאבים עזים בגב עליון ממש כמו שריפה בגב ורציתי לשאול מה הם הנזקים הצפויים באיברים בגוף עקב שימוש בתרופת הזלדיאר ובנוסף אני נוטל ביחד עם הזלדיאר עוד כדור ואבן ששניהם ביחד מאוד עוזרים לי אשמח לקבל תשובה בעניין תודה !

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. כמו בכל תכשיר, השימוש ב Zaldiar כרוך בתופעות לוואי, כשהנפוצות שבהן הינן בחילה, סחרחורות ועייפות. ייתכנו גם שינויי מצב רוח. לרשימה מורחבת אתה מוזמן להיכנס לעלון התכשיר במשרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_2_295110116.pdf (אל תיבהל למקרא כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תחוש באף אחת מהן). בנוסף, לא ציינת בפנייתך האם ישנן מחלות רקע נוספות כמו ליקויים בתפקודי כבד/כליה הדורשים התאמת מינון מיוחדת או עבר של פרכוסים (שכן התרופה עלולה להוריד סף לפרכוסים). בשילוב של התכשיר עם תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים (אלייה שייך התכשיר Vaben) יש לקחת בחשבון את העלייה בסיכון לדיכוי מערכת העצבים המרכזית ולכן יש לקחת זאת בחשבון לפני ביצוע פעולות הדורשות עירנות וריכוז. בנוסף, התרופה zaldiar מכילה paracetamol (החומר הפעיל בתכשירים אקמול דקסמול וכו'). יש להיוועץ ברופא או ברוקח לפני נטילה של משכך כאבים נוסף (אם תצטרך) כדי לוודא כי אינך חורג מהמינונים המקובלים. חשוב לציין כי בנטילה ממושכת הן של ואבן והן של זלדיאר, אין להפסיק את השימוש בתכשיר בבת אחת מחשש לתסמונות גמילה, אלא עפ"י הנחיות הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי