הנחיות למתן תרופה iv ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/09/2017 | 22:09 | מאת: תהומי

מהן ההנחיות למתן מגנזיום תוך ורידי. מהן תופעות הלוואי הבולטות של הטיפול

מגנזיום למתן IV מגיע בעיקר כ Magnesium sulfate וניתן להתוויות של פרכוסי רעלת הריון, טיפול בהיפומגנזמיה ומניעת היפומגנזמיה (כחלק תזונה פרנטרלית), נפריטיס בילדים, התקפי אסטמה חמורים והפרעות קצב לב. ישנן הנחיות שונות למיהול התמיסה ומשך המתן כתלות בסוג המתן (IV infusion/IV push וכו') ובהתוויה- להנחיות המתן יש לעיין בעלון המידע, המצורף לתכשיר. בין תופעות הלוואי העיקריות היפרמגנזמיה ות"ל קרדיווסקולריות (וזודילטציה, ירידת ל"ד והסמקה). בנוסף, יש להזהר במתן התכשיר לחולים בעלי הפרעות נוירומוסקולריות (כגון myasthenia gravis), בשל החשש לתופעות לוואי במערכת הנוירומוסקולרית. בנוסף, יש להיזהר במתן התכשיר בחולים עם הפרעה בתפקודי כליות, בגלל החשש להרעלת מגנזיום עקב הצטברותו בגוף. במתן מהיר של התכשיר יש לנטר בעיקר ECG, סימנים חיוניים, ריכוזי מגנזיום, סידן ואשלגן ותפקודי כליות. למידע נוסף יש לעיין בעלון המצורף לתכשיר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי