תרופת ארטריל רק לברכיים???

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/07/2017 | 11:31 | מאת: עדנה

שלום, כמה שאלות לגבי שקיות ארטריל :בת 77.סובלת מכאבים ועקימות של אצבעות הידיים -תורשתי - ולעיתים כמו רבים בגילי כאבי ברכיים.קראתי באתרים השונים שהתרופה בעיקר לכאבי ברכיים. האם עוזרת גם לקפיצות בלילה של הרגליים שמפריעות לי מאד בשינה? האם עוזרת לכאבים בפרקי האצבעות? כי איני רוצה לקחת סתם תרופות.האם שמוש ממושך יש תופעות לוואי? בדר'כ אני בריאה. לוקחת רבע כדור ניאובלוק (הפרעות בקצב הלב) תודה עבור התשובות עדנה

התכשיר Arthryl מכיל glucosamine sulfate ו- sodium chloride ומותווה לטיפול בסימפטומים של אוסטאוארטריטיס- אשר מהווה את אחת מהגורמים השכיחים לכאבי פרקים ופגיעה בתנועה. אוסטאוארטריטיס מופיעה לרוב במפרקים הנושאים את משקל הגוף- כגון הברך או הירך, אך עלולה להתבטא גם במפרקי באצבעות. לא ברור מפנייתך האם הכאבים בפרקי האצבעות נובעים מהעקימות המולדת התורשתית או מאבחנה של אוסטאוארטיריטיס באיזור- אך התכשיר מותווה לכאבים שמקורם משחיקת סחוס בלבד. יש לציין כי ההשפעה המיטיבה של התכשיר מורגשת לאחר כמה שבועות של שימוש, והשימוש אינו מיועד להתוויה של כאב אקוטי. כמו בכל תכשיר, השימוש ב Arthryl כרוך בתופעות לוואי, כשהנפוצות שבהן הן כאב ראש, עייפות ותופעות לוואי במערכת העיכול. לרשימה המלאה את מוזמנת להיכנס לעלון התכשיר במשרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_2_285903516.pdf אל תיבהלי למקרא כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תחושי באף אחת מהן. בכל אופן, מומלץ להתייעץ עם רופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית לפני תחילת השימוש בתכשיר. אוסטאוארטריטיס אינה מאופיינת בתופעה של "קפיצות רגליים" לילות. מומלץ לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי