המשך טיפול בקספו אחרי 10 ימים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/08/2017 | 00:52 | מאת: קספו

היי אני סובלת מבלט דיסק בגב התחתון אחרי חודש ארוך עם כאבים קיבלתי קספו מהרופאה לטיפול 10 ימים כדור 1 ביום. כבר אחרי 4 ימים הייתה הקלה משמעותית בכאב. סיימתי לקחת את כל עשרת הכדורים לפני יומיים והכאבים החזקים חזרו. השאלה אם יש אופציה להמשיך לקחת קספו לעוד תקופה? כמובן שאתייעץ עם הרופאה אבל לא יודעת אם מומלץ... תודה.

התרופות Xefo, אשר החומר הפעיל בה הינו Lornoxicam, שייכת למשפחת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים (ה-NSAIDs). ככלל, יש לתת תרופות ממשפחה זו במינון הנמוך ביותר למשך הזמן הקצר ביותר ההכרחי לשליטה בכאב, וזאת על מנת להימנע מתופעות לוואי הנובעות משימוש ממושך בתרופות ממשפחה זו (כגון ת"ל במערכת העיכול ובמערכת הקרדיווסקולרית). בנוסף, יש לציין כי פרמטרים כגון גיל, מצבי מחלה ברקע ותרופות נוספות יכולים להיות גורמי סיכון לתופעות הלוואי ולכן נלקחים בחשבון כאשר מחליטים על משך הטיפול, על המינון ועל תדירות הניטור. מומלצת התייעצות עם רופא/ה המכיר את ההיסטוריה הרפואית לגבי המשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי