לחץ דם התופעות לוואי.

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/07/2017 | 16:23 | מאת: קובי

שלום, שאלה חוזרת עקב שגיאות כתיב. לפני כשנתיים התחלתי עם טריטייס עקב לחץ דם,כעבור שנה התחיל שיעול יבש מלווה בצמיגיות לתחושת אי נוחות בגרון. לפני כשלושה וחצי חודשים התרופה הוחלפה לוקטור אך התופעות לא חלפו למרות שפור קטן. יכול להיות שצריך לחכות עוד זמן או שגם הוקטור בעייתית? תודה.

Tritace (אשר החומר הפעיל בו הינו Ramipril) , הינו תכשיר השייך למשפחת ה ACE inhibitor (מעכבי האנזים המהפך). שיעול יבש ואי נוחות בגרון הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות לקבוצת תרופות זו. לרוב, תופעות הלוואי לרב חולפות תוך ימים עד חודש מהפסקת הטיפול , אך לעיתים אף לאחר 3 חודשים. Vector (אשר החומר הפעיל בו הינו Valsartan), שייך למשפחת ה ARB's (תרופות ממשפחת מעכבי הקולטן אנגיוטנסין 2). הסבירות להופעת שיעול תחת טיפול בתרופה ממשפחת זו נמוך יותר, ולכן ניתנים גם למטופלים עם היסטוריה של שיעול תחת הטיפול במעכבי האנזים המהפך. עם זאת תופעת לוואי זו יכולה לקרות עם כל התרופות מקבוצה זו. ככלל, תרופה ניתנת כאשר התועלת מלקיחתה עולה על הסיכונים והחסרונות. במידה והשיעול מציק ומפריע לתפקוד היומיומי, ולאור העובדה כי הוא לא חלף גם לאחר מספר חודשים מההחלפה, מומלץ לפנות לרופא להתאמת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי