שאלה לגבי תופעת לוואי חיים גימפל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/07/2017 | 10:45 | מאת: חיים

אני בן 80 יש ?לי דלקת בדרקי נשימה קיבלתי רוליד 150 פעמיים ביום,אבל הלחץ דם שלי יורד פחות מ80 האם זה יתכן? מה לעשות? תודה

Rulid, אשר החומר הפעיל בו הינו Roxithromycin, הינו אנטיביוטיקה המיועדת לטיפול במספר סוגי זיהומים- כגון זיהומים בדרכי הנשימה וזיהומי עור. שינויי לחץ דם אינם תופעת לוואי ידועה של התרופה. לא ציינת בפנייתך את הרקע הרפואי ותרופות נוספות שאת לוקח, מהם ערכי לחץ דם השגרתיים שלך וכו'. הסיבות לירידה בלחץ דם הן מגוונות ויכולות להיות קשורות להתייבשות, מצבים קרדיווסקולרים שונים, דימום, הזיהום עצמו , תקלה במכשיר ועוד רבות. יש לגשת לרופא בהקדם לבירור לחץ הדם הנמוך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי