מטפורמין?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

03/07/2011 | 02:36 | מאת: אני

שלום רב, לפני שבועיים איבחנו אצלי סוכרת סוג 2 - בעקבות בדיקת דם שיגרתית היה לי סוכר 219 בצום עשיתי A1C 8.9 הרופאה רשמה לי מטפורמין 1 ביום למעקב ולעלות את המינון בהתאם, אני מליחה די טוב לאזן את הסוכר במשך היום (שעתיים אחרי אוכל 103 ) מה שאני לא מצליחה לעשות כלום איתו זה הסוכר בבוקר - זה ירד מ200 אבל עדיין נע בסביבות ה180 גם כשאני אוכלת פחמימה מורכבת לפני השינה השאלה שלי היא אם לקחת כדור נוסף לפני השינה או שאת הכדור של הבוקר להעביר לערב - אני לא יודעת למה אני עדיין חוששת להעלות את המינון הכל כ"כ חדש לי ומוזר, יש לציים שב3 חודשים האחרונים ירדתי 14 קילו בצורה מבוקרת של פעילות גופנית ותזונה נכונה (אני עדיין בעודף משקל קל אך מקפידה לשמור). תודה רבה

05/07/2011 | 14:30 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב- המינון של מטפורמין הוא 2-3 ליום. בהחלט צריך להוסיף כדור בערב ואם לא יעזר 2 כדורים בערב. זאת בתנאי שתפקוד כבד וכליות תקין אצלך. חשוב מאד ללכת ברגל כמה שיותר ולהיות במעקב של דיאטנית

מנהלי פורום סוכרת והשמנה