סוכרת תזונה ותרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

16/05/2011 | 14:33 | מאת: מ.מ

שלום אני חולה בסוכרת כבר 8 שנים ולאחרונה התחלתי לסבול מעליות חדות בסוכר אחרי האוכל. אני מקפידה לאכול תזונה נכונה ומאוזנת ואני מלווה בדיאטנית אבל זה חוזר על עצמו כבר יותר מידי זמן. כמובן שאני ממתינה לתור לרופאה שלי אבל רציתי לשאול האם ייתכן שהתרופה שאני לוקחת יכולה להוביל לכך? אני לוקחת מטאפורמין, קראתי באינטרנט על תרופה לסוכרת שמתחילה לעבוד כאשר הערכים של הסוכר עולים אני חושבת שקוראים לה גאלבוס, האם היא ידועה בטיפול במקרים כאלו בהם הסוכר עולה אחרי האוכל? איך אוכל לדעת שהעליות נגרמות מאי התאמה של התרופה ולא מהתזונה? תודה רבה

17/05/2011 | 13:46 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום. גלוקופג לא מעלה סוכר אך גם אינו מוריד סוכר לאחר אוכל. עובד בצום בעיקר. יש משפחה של תרופות -גלבוס, גנוביה, אונגליזה שאינן בסל הבריאות והן מורידות סוכר אחרי אוכל ומומלצות מאד.לוקחים אותן בנוסף לגלוקופג- כמובן אחת מהן!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה