באייטה וג'נואט

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

15/06/2011 | 16:34 | מאת: אורה

הנני בת 58. אובחנתי כחולת סוכרת לפני כשנה, כמו כן הנני בעלת עודף משקל (גובה 1.70 ומשקל 96 ק"ג). בעבר קיבלתי תרופה "גלוקומין" לקחת 2 כדורים ביום. התרופה לא הפחיתה מספיק את הסוכר, וניסו להחליף לי לכדור אחד "ג'נואט" בבוקר, וכדור "גלוקומין" בערב. לאחר שבועיים ביקשתי להפסיק את הג'נואט גם מכיוון שהיו לי תחושות של "אי-נעימות" בבטן וגם בגלל שהרגשתי כאבי ראש וסחרחורות חזקות יותר מאז שהתחלתי לקחת ג'נואט. ניסו לתת לי "נובונורם" יחד עם גלוקומין. הנובונורום לא הצליח להוריד לי טוב את ערכי הסוכר, ובתקופה שלקחתי נובונורם היו לי את ערכי הסוכר הגבוהים ביותר עד כה, בסביבות 250-300. החליפו לי את הנובונורום ב"ג'נוביה" בבוקר וגלוקומין בערב, כיוון שנובונורם יכול גם לגרום להשמנה, בעוד שג'נוביה פחות, וגם עם ג'נוביה יותר טוב לי עם התחושה בבטן. אכן, עם כדור אחד ג'נוביה בבוקר וכדור אחד גלוקומין בערב, התחושה בבטן הרבה יותר טובה. הבעיה שמאז שלקחתי ג'נוביה יש לי עוד פעם כאבי ראש וסחרורות יותר משמעותיות מבדרך כלל, כמו בתקופה שלקחתי ג'נואט. הבנתי שיש רכיב משותף לג'נוביה וג'נואט, משהו עם DPP. שאלותיי הן: 1. האם יכול להיות שהג'נוביה גורמת לי לכך שיש לי כאבי ראש וסחרחורות חזקות יותר, כמו בתקופה שלקחתי ג'נואט? האם יכול להיות שהרכיב המשותף הזה של הג'נואט והג'נוביה משפיע עליי ככה? 2. איך הכדור גלובן? שמעתי עליו המלצה. האם כדאי לי להתייעץ לגביו, כלומר הוא יכול להיות בכלל רלוונטי כלפיי? 3. ושאלה אחרונה: שמעתי על באייטה, האם זה נכון שמדובר בזריקה שלוקחים פעמיים ביום בבוקר ובערב? והאם באייטה (במקום ג'נוביה) יכולה לגרום ליותר או פחות כאבי ראש וסחרחורות? מודה על תשובותיך וזמנך.

16/06/2011 | 14:30 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב-הביאטה אכן ניתנת ב 2זריקות וגורמת לירידת סוכר ומשקל. לגבי סחרחורות אין לדעת לפני שמנסים.ביאטה היא בת דודה של גנוביה. לא ממליצה על גליבן .אם הסוכר גבוה עדיף לקחת אמירל 2 -3 מג . כאשר לוקחים ביאטה יש צורך בגלוקומין ואולי אמריל בנוסף.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה