נגישות
נגישות

ערכי סוכר אחרי ניתוח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

19/08/2011 | 12:37 | מאת: יעל

שלום רב, אני עברתי ניתוח שרוול קיבה לפני חצי שנה וירדתי במשקל 26 ק"ג. נשארו לי לרדת עוד 15 ק"ג למשקל תקין. לפני הניתוח טופלתי בשני כדורי גלוקופג' בשל ערכי סוכר גבוהים. הייתי יחסית מאוזנת. הסוכר בצום היה בסביבות 120-130 וההמוגלובין a1c היה 6.7. אחרי הניתוח הפסקתי עם הכדורים. בבדיקה לפני 3 חדשים: סוכר בצום 93 וההמוגלובין a1c 6.3. רופאת המשפחה המליצה לי לחזור לכדור פעם ביום, אבל אני החלטתי לא לקחת ולבדוק שוב אחרי 3 חדשים נוספים. נכון להיום התוצאות הן: סוכר בצום 95 והמוגלובין a1c ירד אבל רק ל 6.2. ממש לא בא לי לחזור לקחת כדורים. מהי המלצתך לאור התוצאות? האם מסוכן להשאר ללא טיפול בערכים שכאלה? כמו כן אני עדין בתהליך של ירידה במשקל. מהן התוצאות התקינות שימנעו ממני לחלוטין את הטיפול התרופתי, או שאין לי סכוי להפטר מהסכרת ? אודה על תשובתך ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש-לדעתי כעת את יכולה לא ליטול גלוקופג לפי התוצאות שהצגת. אם תרדי עוד בשמקל ותעשי פעילות גופנית, את יכולה "להפטר מסוכרת" אך יש להמשיך לעקוב כי לעיתים לאחר כמה שנים הסוכר שוב עולה.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה