פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
950 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

05/01/2011 | 16:09 | מאת: מירב

שלום אני בשבוע 12 להריון כנראה עם סכרת הריונית מודדת סוכר ומקפידה על דיאטה. קורה לי לפעמים ששעתיים לאחר ארוחה ערכי הסוכר שלי מגיעים ל75.האם זה תקין? זה נראה לי נמוך מאד וכשאני רואה ערך נמוך כזה אני מיד ולכת לאכול משהו אבל ככה יוצא שכל שעתיים אני חייבת לאכול משהו..וזה מתסכל מאד. האם זה תקין ומה עלייל עשות? תודה מירב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב! מדוע את חושבת שיש לך סוכרת הריונית? האם קיבלת הדרכה מתאימה מדיאטנית? אולי את אוכלת פחות מדי בארוחות. כאשר סוכר 75 לאחר אוכל רצוי לאכול פרי .כל 3 שעות אוכלים קצת בסוכרת בהריון-3 ארוחות. עיקריות ו 3 א. ביניים. סיכום -קבלי תפריט מתאימה מדיאטנית מוסמכת

06/01/2011 | 08:15 | מאת: מירב

תודה על התשובה בבדיקת דם שגרתית בהריון הסוכר היה 102 ולכן הופניתי להעמסת סוכר שם היה לי ערך אחד לא תקין ולכן הופניתי לדיאטנית ואני עושה דיאטה לפי ההוראות שלה. הבעיה שלי עם הסוכר היא רק בבוקר - לאחר צום של הלילה.לפעמים הדיאטה מצליחה לסדר את הערכים ולפעמים יש לי בבוקר עדיין ערכים לא תקינים כגון 99. ובמשך היום לעיתים אני מגיעה לערכים נמוכים מדיי למרות שאני מקפידה לאכול כל שעתיים שלוש... אשמח לחוות דעתך תודה מירב

05/01/2011 | 12:57 | מאת: Tamar

(Sorry but my hebrew writing skills are not that good so I'm wrinting in English, I can read Hebrew very well so if you reply in Hebrew that's ok, thank you!) Dear Dr's, I am currently in my 32nd week of my 4th pregnancy. As all my children were born "big" (3900 - 4040) I always do the OGTT (100mg) test which was ok in ever6y pregnancy also the current. 2 weeks ago I did a urine test (in the morning after ~6 hrs fasting - labtest not stick) and was urine glucose was 1000mg/ml (with ketones +++). I was told to check again and next morning did a blood glucose and glycosylated Hb test, after fasting for 12 hours. I had 58 glucose (which was under normal level, and HBA1C was 4.5. So I thought, I am ok. Now my gyn wanted me to check again, so I did a post prandial, 2 hours after breakfast and blood glucose was 87 (which is great) and urine was 500mg/ml with the statement it should be re-checked. I also had again ketones, but only 1 +. Can you tell me what is going on? Is the latest test OK? does the urine glucose mean anything? Thank you for your reply!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך תמר! לפי הבדיקות של הדם אין לך סוכרת הריונית. לפי בדיקות השתן קיימת בעיה בשתן.אולי דלקת בשתן[צריך לעשות שתן תרבית].הסוכר בורח דרך השתן מבלישיהיה לך סוכרת. רצוי שתבקשי הפניה לנפרולוג-רופא כליות

04/01/2011 | 12:30 | מאת: גיורא מעוז

אנו מתכבדים להזמינכם לבדיקות כף רגל . בדיקות כף רגל ייערכו בסניף מדי חודש, הבדיקה הקרובה תתקיים ביום ראשון י"א שבט תש"ע . 16 ינואר 2011. בין השעות 1600 - 1800 בסניף האגודה, בבית הבריאות רחוב אבן גבירול 49 הרצלייה הבדיקות ייערכו ע"י דוד דנן פדיקור, פודולוג, כירופודיסט ורפלקסולוג. הבדיקה חינם לחברי האגודה. לבירורים ותיאום תורים נא לפנות לגב' קלוד בטלפון 0544-738449 ניתן לשלם במקום עבור חברות באגודה. פעילות הסניף בסיוע יחידת הבריאות בעיריית הרצליה . בברכה. צוות המתנדבים.

31/12/2010 | 22:46 | מאת: שלמה

אני לוקח מזה חודשיים את כדור הג'נואט 50*1000 פעמיים ביום בבוקר ובערב. אני מצליח לאזן את עצמי במידה ואני אוכל לפי הסטנדרט המקובל (2 פרוסות לחם , או מנת פחמימות כפי שמומלץ לסוכרתים). הבעיה היא במידה ואני אוכל טיפה יותר או תוספת של פרי למשל או קינוח, שעתיים אחרי הארוחה ,הערכים יכולים להגיע למעל 200 ויותר. השאלה היא האם ניתן לשלב את הג'נואט עם כדור נוסף, שאינו ממריץ לבלב כמו אמריל,גלוקורייט נובנורום. אודה ליעוצץ. תור לרופא סכרת יש לי רק בעוד חדשיים. תודה

28/12/2010 | 13:04 | מאת: יוסי

לאחרונה התחלתי שינוי באורח חיי,עברתי לתזונה דלה בפחמימות ושומנים, התחלתי להזריק אינסולין לנטוס שלא השפיע אצלי על המשקל, אני רוצה להמשיך את השינוי ולהתחיל לעשות פעילות גופנית רצינית ולא הליכה פעם בשבוע מה הפעילות המומלצת כדי להוריד במשקל וגם להוריד סוכר

25/12/2010 | 05:03 | מאת: מאיר

כשגילתי את המצאות הסוכרת בי היו כל התופעות לסוכרת עיפות כרונית צמא גירוד ןירידה במשקל ביום הגילוי עברתי למודעות ושמירה משקלי היום יציב אני מרבה בפעילות גופנית לוקח תרופות לפי הוראות הרופא ולמרות זאת הסור לא יציב ולמרות זאת אין לי שום תופעה מאליו שמניתי קודם למה ?

23/12/2010 | 23:06 | מאת: מ

שלום רב, לקחו לי היום ספירת דם במסגרת טיפול פלסמה פרזיס(בעקבות מיאסטניה גרביס). הספירת דם הייתה לאחר שאכלתי ארוחה מלאה וגדולה ויצא לי גלוקוז 190.האם זה בסדר?אכלתי ארוחה גדולה כשעתיים קודם ושוקולד כחצי שעה קודם

17/12/2010 | 09:34 | מאת: יוס

היי יש לי סוכר ושאלתי היא אם אני עושה 700 כפיפות בטן ביום זה טוב לסוכר כמו למשל שעה של הליכה? אשמח לתשובה ממישהו שמבין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

700 כפיפות בטן ליום זה המון!!! ושורף לדעתי יותר אנרגיה משעה הליכה.אך הייתי מציעה להוריד חלק מ700 הכפיפות ולגוון את הפעילות כדי להפעיל גם לב ראות ואיברים נוספים מלבד שרירי בטן. אפשר למשל לדלג על דלגית 10 דקות במקום הליכה -זה שורף הרבה קלוריות.

18/12/2010 | 19:05 | מאת: יוס

ראשית כל סחטיין על השם ותודה על התגובה!רציתי לציין שאני גם צועד 3 פעמים בשבוע למשך שעה ואני עושה את זה בעיקר בגלל שגילו לי עכשיו סוכר בגיל 34 ולא למטרות דיאטה,אז פשוט רציתי לדעת אם כפיפות בטן עושה לי את אותה פעולה של ההליכה כי ידוע שהליכה עוזרת להורדה של סוכר

12/12/2010 | 22:16 | מאת: ירמי

מיזה 25 שנה אני סובל מסכרת סוג2 כל הזמן קיבלתי כדורים ולא היה עוזר לי A1C שלי לפני 6 חודשים היה 10.7 ומישקלי היה 103 ק"ג לאחר שלושה חודשים שאני מזריק בייטה משקלי ירד 82 ק"ג וA1C שלי או 6.4 והסוכר שלי מאוזן עומד בין 125 95 ואני ממליץ על בייטה.

13/12/2010 | 15:42 | מאת: שגיב

מעניין, כי אצל אנשים שניסו בייטה אם לא הפיסקו בגלל תופעות לוואי לא ראו ירידה גדולה שהיא מעל 2-4 ק'ג

05/12/2010 | 17:12 | מאת: שושי זהבי

אני נוטלת כדור לנטון 30 מ"ג 1 ליום לנטרול חומצות בקיבה לאורך זמן. מצויין בהתוויות הנלוות כי התרופה מכילה 200 מ"ג סוכר. האם יש בתרופה כדי להעלות את רמת הסוכר בדם? להתיחסותכם אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כמות הסוכר המוצהרת 200 מ"ג היא אפסית ואינה מעלה את רמת הסוכר בדם. בברכה דר. לאה לבין.

שלום, כמות הסוכר המוצהרת 200 מ"ג היא אפסית ואינה מעלה את רמת הסוכר בדם. בברכה דר. לאה לבין.

02/12/2010 | 11:34 | מאת: איילת

שלום רב, לחבר שלי (בן 26) יש HDL נמוך מזה מספר שנים והרופאים אומרים לו בכל שנה להתחיל לבצע פ"ג. תחילה היו לו רמות של 36 ובבדיקה אחרונה 26. בבדיקות דם הסוכר עומד על 98-100 (פעם יצא תקין ופעם לא) למרות שהוא שומר על צום לפני הבדיקה. קראתי שלסכרתיים יש נטייה ל-HDL נמוך. יחד עם זאת הוא לא עוסק בפעילות גופנית והוא אינו שומר על תזונה נכונה. האם שילוב הדברים יכול להוות חשד לסכרת? כדאי במקרה כזה לעשות בדיקת העמסת סוכר? בתודה, איילת.

לקריאה נוספת והעמקה
07/12/2010 | 16:06 | מאת: איילת

סוכר 100 בצום אכן דורש העמסת סוכר כדי לאבחן סוכרת סמויה. אכן חברך בסיכון לסוכרת . סוכר 100 הוא מצב פרה סוכרתי. HDL נמוך מחייב פעילות גופנית קבועה כדי לעלות אותו.חשוב לדעת מהוא פרופיל השומנים כולו-LDL כולסטרול וטריגליצרידים -יש לגשת לרופא המטפל ולטפל לפי הצורך.

01/12/2010 | 12:20 | מאת: רינה

שלום, אני בת 51, חולת סוכרת מסוג 2 ומטופלת בגלוקופאג' וגלבוס. אני בחודשים האחרונים פצחתי בדיאטה (אוכלת בריא, ירקות ובשר דל) אבל משום מה אני לא מצליחה לרזות. זה מאוד מתסכל אותי. יש אולי דברים מיוחדים שאני צריכה להמנע מהם (חוץ מהמובן מאליו- שומנים ומתוקים)..אני ממש אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת לרדת במשקל אנחנו צריכים לשרוף יותר קלוריות (פעילות )ממה שאנו מכניסים בתזונה שלנו . לצורך כך יש לבצע פעילות גופנית ,להתייעץ עם הרופא המטפל והדיאטנית

21/11/2010 | 19:25 | מאת: מ

אני בת 54 חולת סכרת מ"ס שנים ומטופלת בכדורים (גלוקומין) ומאוזנת. ברצוני לשאול האם דבש רגיל מזיק לחולי סכרת ? (האם שילוב של דבש וקינמון יעיל ? או בכלל מותר.) תודה

15/12/2010 | 10:51 | מאת: anonymous

את חולת סכרת ושואלת אם מותר לך דבש? את רצינית?

15/12/2010 | 20:09 | מאת: מ

בהמשך לתשובתך לי זה היה די ברור אבל קיבלתי המלצה "מפוקפקת לשלב דבש וקינמון " דבר אשר אמור לעזור ?! לפי תגבתך הצפויה עכת הכל ברור לחלוטין ואין ניסים.! תודה וערב טוב.

07/01/2011 | 23:59 | מאת: חנה דקל

קנמון מוריד סוכר בכמות של כמה גרם ליום. אך דבש הוא סוכר פשוט שמעלה סוכר.עדיף לצרוך ממנו כמה שפחות לסוכרתיים

24/12/2014 | 12:05 | מאת: haim

האם שמעת על צמח הג'ימנמה? האם ניסית את דבש הג'ימנמה?

21/11/2010 | 08:26 | מאת: פיסטוק

רציתי לדעת מה קורה אם הזרקתי יותר מידי אינסולין ומתי מזריקים אינסולין ארוך ומתי קצר הרופא נתן לי ולא הסביר מתי צריך להזריק כל דבר הוא אמר לי שאני צריך להזריק כל פעם עוד מנות עד שהסוכר מאוזן כמה זמן מרגע ההזרקה אני יכול לבדוק את הסוכר ולמה כל הזמן יש לי בחילות שיהיה לך יום טוב ונפלא

לקריאה נוספת והעמקה

אתה חייב לחזור לרופא המטפל ולקבל את כל התשובות לשאלות החשובות מאוד שלך .

21/11/2010 | 00:11 | מאת: כיפה אדומה

שבוע טוב איך אני יכולה לקבל בכתב מה הMBI שלי.... כאילו האם אני שמנה או שמנה מאוד ( מצטערת לא יודעת אם כתבתי נכון ) האם מספיק שרופא הסכרת שלי כותב לי את זה בדף שלו..... אני צריכה לביטוח לאומי ..... תודה מראש

BMI- אינדקס מסת הגוף : כל אחד יכול לחשב ולרשום וגם הרופאים בביטוח לאומי יודעים לעשות זאת

20/11/2010 | 19:24 | מאת: אפי

האם רצוי וכדאי לשתות תה גלוקודן להורדת רמות סוכרים בדם, בבדיקה האחרונה בערב ללא צום רמת הסוכר היתה 132 אודה להתייחסות.

אנחנו מכירים רק את הרפואה הקונבנציאנלית

18/11/2010 | 11:56 | מאת: סנדרה

שלום, אני סובלת מסוכרת והרופא שלי המליץ לי לשלב את התרופה שאני לוקחת עכשיו (מטפורמין) עם תרופה אחרת גאלבוס. רציתי לדעת מה התופעות לוואי של התרופה הזו, והאם היא גורמת להשמנה? תודה.

גאלבוס אינה גורמת להשמנה . אין לה תופעות לוואי אך יש צורך לבדוק תפקודי כבד אחת ל 3 חודשים .

15/11/2010 | 14:54 | מאת: הפיה הטובה

שלום כל חיי סבלתי מסכרת שבאה ונעלמה בהתאם לאורח החיים באותה התקופה...... לאחרונה הסוכר הגיע ל250 שעתיים לאחר האוכל אבל בבדיקות שעשיתי הסוכר לא מופיע השתן ...האם תוכל להסביר לי איך זה יתכן...?

זה שהסוכר בדם 250 לא אומר שאין סוכרת בשתן . בכל מקרה מדידות הסוכר מבוצעות בדם ולא בשתן . בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל

14/11/2010 | 12:48 | מאת: שרונה

אני חולה בלופוס, פסוראיזיס וסוכרת ורגישות לצליאק.. קיבלתי מהרופא להזריק ויקטוזה , אך שכחתי לשאול אותו אם יש ניגוד בין התרופות ...בין סלזופרין לבין ויקטוזה? ובין פלקווניל לבין ויקטוזה? תודה על תובתך

14/11/2010 | 13:40 | מאת: שני

היי שרונה, אני לא עונה לך בקשר לשאלתך אלא בקשר למשהו שחשבתי שתתענייני, אני בעצמי חולה בסרטן בלוטת התריס ובקרוהן מזה שנתיים. נכנסתי לכאן במקרה וראיתי את ההודעה שלך וחשבתי שאולי זה יעניין אותך.. לפני כמה ימים הלכתי לחברה שנקראת מדי-קל שעוסקת במימוש זכויות רפואיות. (הייתי בכמה חברות אבל אליהם הכי התחברתי). החברה הזאת פתחה לי תיק רפואי שבעצם מקביל לתביעה מול ביטוח לאומי והם עושים הכל! אני רק צריכה ללכת לועדה רפואית (הם גם "מכשירים" אותך ומלמדים אותך מה להגיד והכל). בסופו של הסיפור מגיע לי לקבל קצבה חודשית ממש גבוהה (סרטן זה 100% נכות כללית) וגם רטרו על שנה. בגלל שראיתי שאת סובלת ממספר בעיות (ואני מאחלת לך רק בריאות ורפואה שלמה) חשבתי שיעניין אותך לפחות לקבל את מה שמגיע לך מהמדינה, וזה הרבה מאוד כסף. זה האתר שלהם: www.medi-cal.co.il אני ממש ממליצה לך ולכל מי שסובל מסכרת/פסוריאזיס/סרטן או כל מחלה שגורמת לו סבל לפחות לדרוש את הכסף שמגיע לו, תיכנסו או תשאירו פרטים, זה לא עולה לכם כסף והייעוץ הוא חינם. נ.ב- אמי הייתה חולה בלופוס לפני כ20 שנה והיא יצאה מזה. היא פנתה לרפואה אלטרנטיבית והיום היא גם עוסקת בזה. אני מאחלת לך שוב רק בריאות ואת יכולה תמיד לפנות אליי במייל. שוב, רק בריאות!!! ממני, שני

14/11/2010 | 16:13 | מאת: צהרים טובים לך שני

אני מקבלת קצבת נכות לצערי .... וסובלת מאוד מהלופוס ושאר מחלותיי. מקווה שיהיה טוב לכולם.. מאחלת לך הבראה והחלמה מהירה ...רק בריאות לך שני...

16/11/2010 | 12:24 | מאת: לשרונה

שלום שרונה, אאחל לך רפואה שלמה קודם כל והכי חשוב דבר שני, לויקטוזה יש סיכון לסרטן התירואיד וכמו כן ישנו סיכון של דלקת הלבלב. כדאי לחשוב אם זה לא יכול להיות בעיה נוספת

16/11/2010 | 18:26 | מאת: שרונה

כן אני מודעת לתופעות לוואי , אך לפעצים אין ברירה שצריך, לגביי דלקת בלבלב זה 1 ל10000 בקירוב.. ולגביי סרטן זה הוכח בקרב חולדות , אף על פי שמטען הגנטי לבני אדם די דומה , זוהי תרופה חדשה שלא יודעים הרבה.. את צודקת מקום למחשבה .. המשך ערב טוב

14/11/2010 | 12:12 | מאת: צפרירה

הנני בת 59 ישנה במשפחתי קיבלתי ירושה מתוקה קירבה ראשונה. לא מצליחה להימנע ממתוקים ופחמימות למרות הידע שיש לי והוא דיי הרבה. נמצאת בעודף משקל של 15 קג. שאלתי איך אפשר להימנע ולא ליפול בנושא המתוקים והפחמימות לגמרי. צועדת מספר פעמים בשבוע שעה. הייתי בסדנת סכרת אבל לא מספיק לי.

חפשי בגוגל גמילה ממתוקים - תגיעי לכמה מכונים שעוסקים בזה. יש להם מספר הצלחות יפות מאד.

11/11/2010 | 08:41 | מאת: בפתא

האם רמה של 200 מ"ג לאשה שאובחנה בהיותה בת 75 לערך מוגדרת כסוכרת. הגב' טופלה עקב כך בגלוקומין 850 מ"ג 0.5 כדור פעמיים ביום. הגברת ממשיכה לקבל מינון זה ומאוזנת עד היום והיא בת 85 , , יש לציין שה"סוכרת" לא פגעה בשום איבר חיוני.אני טוענת שזה גבולי. ואפשר היה לטפל בזה ע"י דיאטה אודה לתשובתכם

15/11/2010 | 00:41 | מאת: בועז

שלום רב 200 אינה תוצאה גבולית. המינון הוא מזערי וכנראה מוצדק. העיקר שהגברת מאוזנת. במבחן התוצאה: הטיפול מצליח ! וזה מה שחשוב... בברכת בריאות טובה, בועז

09/11/2010 | 22:02 | מאת: מנחם

בבדיקת גלוקוזה נתגלה אצלי סוכר במידה 174. רופא המשפחה חייב אותי להשתמש בגלוקומין. לפני כשנה וחצי בעת שרמת הסוכר בדמי הגיע ל-164, פתחתי בדיאטה בשילוב פעילות ספורטיבית ובתוך חודש וחצי ירד הסוכר בדם ל- 124, אולם לא המשכתי במגמה זו. שאלתי היא: האם אני יכול על ידי פעילות ספורטיבית ובשילוב דיאטה לאורך תקופה לבצע כתחליף לשימוש בכדור, או להתחיל מיד בשימוש בתרופה? רופא המשפחה שלי ממש הפחיד אותי ואמר כי עלי ליטול את הכדור מידית למשך כל ימי חיי.

15/11/2010 | 00:32 | מאת: בועז

מנחם, לא צריך לפחד - צריך להבין. הגלוקומין מפחית ייצור גלוקוז מהכבד (באופן כללי - ההסבר המדויק מורכב מעט יותר). הוא משמש כיום טיפול ראשוני בסוכרת וזה טיפול יחסית בטוח וטוב. כדאי לך ליטול את התרופה על פי המינון שקבע לך הרופא מייד ובמקביל לבצע פעילות גופנית ומעבר לתזונה נכונה ובריאה. במידה ורמות הסוכר שלך ירדו - הרופא יפחית לך את מינון התרופות. פעילות גופנית, תזונה נכונה ומינון מסוים של תרופות כנראה ילווה אותך מעתה. החלופות של סיבוכים בריאותיים איומים - אופציה גרועה בהרבה. מסוכרתי כמוך בדיוק, בועז

06/11/2010 | 09:27 | מאת: אפי

האם היא גורמת להשמנה?

06/11/2010 | 12:54 | מאת: בועז

אפי שלום, ג'נוביה אינה גורמת להשמנה. למעשה ההיפך הוא הנכון שכן אחת מתופעות הלוואי של נטילת ג'נוביה היא דיכוי התאבון. דבר זה מסייע בירידה במשקל - שלעיתים קרובות חיונית כל כך לסוכרתיים. הג'נוביה מדכאת פירוק חומר חיוני בגוף שמחקרים העלו כי רמתו אצל סוכרתיים נמוכה מהממוצע. יש לג'נוביה תופעות לוואי שבד"כ נסבלות אבל משתנות מאדם לאדם ולעיתים חולפות אחרי תקופת הסתגלות. התרופה חדשה יחסית ומחוץ לסל ולא נחקרה באופן נרחב. לא בטוח שהיא יכולה לסייע בכל מצב שכן לעיתים נגרמו נזקים ללבלב ואחרים שנטילת הג'נוביה לא תפתור. הבדיקות לגילוי רמת האינסולין בגוף גם הן לא בסל ולכן אפשר שלעיתים נותנים ג'נוביה לסוכרתיים שמצבם כזה שהג'נוביה לא תעזור. מומלץ לקיים את הבדיקות המקדימות גם אם צריך לממן אותן כי בסך הכל הג'נוביה היא מהתרופות היותר טובות לסוכרת (בוודאי בהשוואה לתרופות שתפקידן לסחוט את הלבלב...). בברכה, בועז

06/11/2010 | 09:26 | מאת: אפי

מה אפשר לדעת על הג'נוביה? האם יש לה השפעה גם עם האינסולין? מה תופעות הלוואי? מה תפקידה בגוף"?

ג'נוביה היא תרופה שמעכבת אנזים (זרז כימי ) שתפקידו לגרום להורמונים שנקראים אינקרטינים להפוך ללא פעילים . ע'י כך רמות האינקרטינים עולות ואז יש שיפור באיזון הסוכרת .נכון להיום אין מספיק נתונים על יעילות הטיפול המשולב יחד עם אינסולין. אין למעשה תופעות לוואי משמעותיות לתרופה

05/11/2010 | 13:28 | מאת: יונית

האם תוכלו להאיר את עיני.אניבת 50 פלוס עם עודף משקל,מתאמנת במכון במרכז רפואי (פעמיים בשבוע )לא נוגעת בסוכרים וגלוטן. בבדיקות דם שערכתי השומנים(77) והקולסטרול(185) שהיו בנורמה ירדו יפה..אך מה שמוזר לי ומאכזב -הסוכר בצום הגיע ל-98 וa1c הגיע ל-6.1 הכי גבוה מאי פעם.לפני כ3 ו6 חודשים היה 5.9-5.8.מה ההסבר לכך שלמרות השינוי בתזונה +פעילות גופנית הסוכר נמצא בצד הגבוה של הנורמה.האם לדעתכם זהו מצב של טרום סוכרת?תודה מראש על התיחסותכם.בכל מקום שאני קוראת כל מומחה מתיחס אחרת לקדם סוכרת יש האומרים 5.7 מסמן, יש האומרים מעל 7 ...

06/11/2010 | 12:43 | מאת: בועז

יונית שלום, ההתמחות שלי היא בתחום מניעת הסוכרת. הגדרת טרום סוכרת פחות צריכה להדאיג אותך. לפי הנתונים שאת מוסרת את בתהליך שעלול להוביל אותך לסוכרת, בקצב כזה או אחר. נוסחת המפתח היא לבצע הפחתה במשקל עד לרמת BMI תקין, לקיים תזונה בריאה ומותאמת אישית ע"י דיאטנית מקצועית עם התמחות בסוכרת ולקיים פעילות גופנית יומיומית פשוטה כמו הליכה של שעה כל יום. הנוסחה הזו עובדת הרבה יותר טוב מכל התרופות הקיימות כיום בעולם לסוכרת והיא תייצב אותך על מדדים רפואיים מצוינים שימנעו סיבוכים בריאותיים בעתיד. בברכה, בועז

06/11/2010 | 13:34 | מאת: יונית

תודה על תשובתך אך דרושה הבהרה-העצות שכתבת הן מה שאני עושה :פעילות גופנית ותזונה בריאה ולכן לא ברור לי מדוע עלה "הסוכר" וערכים אחרים(כולסטרול ושומנים בדם) שהיו אמנם בנורמה ירדו לכיוון "האמצע" רציתי הסבר לתהליך שקורה בגוף..בכל מקרה אנסה להגדיל הפעילות הגופנית.

03/11/2010 | 12:40 | מאת: אילנה

עברתי ניתוח באריאטרי - שרוול והסוכר הלך וירד עוד לפני שנצפתה ירידה במשקל. כיום חדשיים אחרי הפסקתי לגמרי עם האינסולין (קודם הזרקתי 3 פעמים ביום וגם לקחתי כדורים) ואני רק עם כדור גלוקופז אחד או 2 ביום לפני הצורך. הסוכר כמעט מאוזן ואני עדין מודדת לפחות פעמים ביום. שאלתי: מה קורה בגוף? איך הניתוח משפיע על הלבלב (זו תופעה ידועה. קראתי ש 76% מהמנותחים נפטרים מהסוכרת גם אם עולים שוב במשקל...) איך הסוכר יורד כל כך מהר? מקוה שיש תשובות. תודה.

06/11/2010 | 12:36 | מאת: בועז

אילנה שלום, התופעה שאת מתארת אופיינית לניתוחים אלה אך מדע הרפואה עדיין לא מבין בדיוק איך זה קורה. מה שחשוב זה לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה ולבצע פעילות גופנית קבועה כמו הליכה יומיומית. אם תעשי כן, יש לך סיכויים גבוהים לסיים את חייך מזקנה לא מסיבוכי סוכרת. תשמרי על אופטימיות וחשיבה חיובית - והכל יהיה בסדר בברכה, בועז

06/11/2010 | 18:20 | מאת: אילנה

תודה רבה על התשובה הכנה והאמיצה. אני עדין מאד סקרנית ומקוה שיום אחד יחקרו את התופעה שכן אולי יצליחו ליצור את אותו מצב גם אצל אנשים שלא עברו ניתוח....:)

03/11/2010 | 02:46 | מאת: שאול

לאחר כחודש נטילה של זריקות הויקטוזה התחלתי לשלשל.(אני משלשל כ- חודשים עם הפוגה לפעמים של כמה ימים. הזריקה אמנם גורמת לי לחוסר תיאבון. אולם השלשולים מטרידים אותי. אינ ייכול ללכת לעבודה, לא לצאת בערב לארועים. מה לעשות. אני חלש מאד. אילו בדיקות עלי לעבור כדי לבדוק אם לא חסר לי משהו. אולי ברזל או בי 12? אודה לתשובה מהירה

03/11/2010 | 02:47 | מאת: שאול

חסר מס החדשים. אני משלשל כ-3 חדשים.

06/11/2010 | 12:31 | מאת: בועז

שאול שלום, ויקטוזה מוסיף לגוף חומר שנמצא כי אצל הסוכרתיים כמותו קטנה. חוסר הנוחות הקיצוני שהוא גורם לך צריך להוביל לניסיון למצוא פתרון שישמר רמת איכות חיים גבוהה בהרבה. אינסולין לנטוס דומה בהשפעה החיובית שלו, מוזרק גם הוא פעם אחת ביום ותופעות הלוואי שאתה מתאר אינן נמנות על תופעות הלוואי המוכרות שלו. אני מציע לחזור ולהתייעץ עם רופא סוכרת בהקדם לבחינת הטיפול המועדף במקרה שלך. בברכה, בועז

07/11/2010 | 13:51 | מאת: עדן

לויקטוזה יש השפעה על מע' העיכול וחשוב לשים ללכת לרופא ולבדוק את המצב ולא להשאיר את זה כה

16/11/2010 | 12:28 | מאת: .

בהחלט מסכים עם הנאמר פה בתשובות. דבר נוסף, במצב של שלושולים כאלו כמו שאתה מתאר, אתה מאבד הרבה נוזלים, ויטמינים ומינרלים הייתי מציע אפילו לפנות לרפואה דחופה לבדוק שלא איבדת יותר מדי

01/11/2010 | 09:54 | מאת: נירה

אני אמורה להתחיל טיפול בגאלבוס בהמלצתה של רופאת המשפחה שלי, רציתי לשאול כמה שאלות לפני שאני מתחילה לקחת אותה: האם מותר לשתות קפה יחד התרופה? הבנתי שיש תרופות שאסור לשתות איתם קפה. האם היא משמינה? יש תופעות לוואי נוספות שאני צריכה לדעת עליהן?

התרופה לא משמינה לא ידוע על בעיה לקחת יחד עם קפה

31/10/2010 | 11:44 | מאת: רחל

שלום אני צריכה ייעוץ לגבי אינסולין שאפשר להזריק אחרי שהלבלב אינו משפיע על המשקל ואוכל להמשיך בדיאטה ולא אעלה כמה קילו פתאום הבנתי שאינסולין מסוג בזלי לא גורם לעליה האם זה אינסולין שמתאים לסוכרת 2?

אינסולין בזלי מתאים לטיפולים לחולים עם סוגרת מסוג 2

31/10/2010 | 10:00 | מאת: תמר

אני בת 46. בסביבות גיל 40 שקלתי כ 120 ק"ג וחליתי בסכרת. מאז ירדתי כ 30 ק"ג ואיזנתי את הסכרת (A1c<6) בעזרת אינסולין נובומיקס. לאחרונה, חלה עליה לא מוסברת בערכים היומיומיים שלי והתנהגות לא עקבית של הסוכר. למשל, אחרי רכיבה על אופניים במשך שעה אתמול בערב, התעוררתי הבוקר עם 115. אני יודעת שזה לא הרבה בשביל סוכרתיים, אבל אני רגילה להתעורר אחרי פעילות גופנית עם סביבות 90, כך שזו עליה של 20%. אחרי 4 שעות צום אני מודדת ויש לי 190, מספר שאני לא רגילה לראות כבר כמה שנים, גם לא אחרי אוכל. עכשיו לשאלה. אני עדיין שוקלת כ 90 ק"ג, שזה לא מעט. האם ירידה נוספת במשקל תשפר את מצבי, או שאחרי 5 שנות הזרקה כבר אין לכך חשיבות? אני מזריקה היום כ 20 יחידות יומיות, ושואפת להגיע למצב שלא דורש הזרקה בכלל. תודה רבה על תשובתכם!

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה שלך אכן חשובה ומורכבת ולכן ממליץ שתפני לרופא סוכרת . בכל מקרה תמיד ובכל שלב יש יתרונות בירידה מבוקרת במשקל

30/10/2010 | 11:32 | מאת: איציק

הנני חולה חדש בן 56 אושפזתי אם 740 סוכר ושוחררתי יציב אך נתבקשתי לענוד צמיד או שרשת על הצוואר -היכן נמצאים המוצריים האלו????????????????

ממליץ שתפנה לאגודה ישראלית לסוכרת או לקופ'ח

27/10/2010 | 11:24 | מאת: חנה דקל

אני סוכרתית, ונוהגת לשתות נסטי דיאט באופן קבוע. לאחרונה, שינו את נוסחת ההרכב של המשקה, והוא אכן טעים יותר ופחות טעם לוואי. בדקתי את המרכיבים שלו ומצאתי שאכן הוסיפו למשקה פרוקטוזה! עכשיו מתחת לחותמת של איל, הופיעה הגבלה של 600 מ"ל ליום, מה שלא היה קודם. גם הערך הקלורי עלה בהתאם מ 1 קק"ל ל 6 קק"ל ל 100 מ"ל זה חשוב ביותר, ולא מצוין בשום מקום אחר. אנא הפיצו בין סוכרתיים.

27/10/2010 | 09:14 | מאת: רוני

שלום דר רציתי לשאול מה ערך HBA1C התקין באוכלוסיה הבריאה, ומאיזה ערך המצב מלמד על קדם סוכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

ערכים תקינים עד A1C של 6.1 מעל זה יכול מאוד להיות מצב טרום סוכרתי

26/10/2010 | 16:45 | מאת: מאיר

היי בן 46, אבי ואחי חלו בסוכרת, לפני שנה סוכר בצום 101 השנה 88, A1C ב אוגוסט 2004 5.63 ב ספטמבר 2004 5.53 ב יוני 2006 5.52 בנובמבר 2010 5.80 colesterol 193 trigycerides 55 hdl75 ldl 107 מתנצל מראש על אורך השאלה אשמך להתייחסותך המהירה האם שינויים אילו מצביעים על קדם סוכרת? בנוסף האם במצב זה ניתן לבצע ספורט בעצימות גבוה? והאם במצב זה ניתן לשוב למצב של בריא?

לקריאה נוספת והעמקה

אבחנה של סוכרת נקבעת על סמך בדיקות סוכר בצום וכן לאחר העמסת 75 ג'ר גלוקוז . נכון להיום יש כאלו שחולקים על קביעת סוכרת ע'פ HBA1C . בכל מקרה ע'פ בדיקות A1C שלך נראה כי אין לך סוכרת אך בהחלט יכול להיות מצב טרום סורתי . לגבי טיפול מומלץ שתפנה לרופא המטפל מומלץ בכל מקרה דיאטה +פעילות גופנית

24/10/2010 | 14:06 | מאת: יפית

שלום רב! אני סובלת מרמת סוכר גבוהה בבוקר לפעמים מעל 120 למרות שבמשך היום הסוכר תקין במידה ואני לא משתוללת. בהריון סבלתי מסכרת הריון מה שהביא להשלכות בלידה (לפי הסבר הרופאה). כיום אני שוקלת קרוב ל 120 קילו וה BMI שלי הוא 41 - אני שוקלת לעשות קיצור קיבה. האם כדאי לי לעשות??? זה יעזור לרמת הסוכר לרדת??? (מה שמפחיד אותי בניתוח זה הדימומים והזיהומים שעלולים להיות ואחוזון התמותה-אפילו שהוא לא כזה גבוה..

24/10/2010 | 14:58 | מאת: בועז

ניתוח קיצור קיבה מעביר את הסוכרת מן העולם בתוך זמן קצר מאד (ימים עד שבועות בודדים). הרופאים לא יודעים בדיוק איך זה עובד. יש כמה רופאים טובים עם שיעורי הצלחה מאד גבוהים שעובדים בשיטה מוצלחת. לפי הנתונים שלך קופת החלים תסכים לממן את הניתוח. לא כדאי לנסות שינוי אורחות חיים והשגת היעד באמצעים פחות פולשניים ? בברכה, בועז

23/10/2010 | 09:38 | מאת: יעל

בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת. מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי? האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוח שזה קשור לפריצת דיסק בכל מקרה עליך לפנות לאורטוםד ולרופא משפחה

21/10/2010 | 20:32 | מאת: יעל

אני סובלת מתסמונת הזללנות ובחצי שנה האחרונה סובלת מהתקפי זלילה, בעיקר מאכלים עשירים בסוכר ושומן (ממתקים, דברי מאפה וכדומה). אחרי מחקר שעשיתי, גיליתי שאני כנראה מכורה לסוכר (ואיך לא אתמכר?!) ובנוסף גם מקנדידה. אני נחושה בדעתי להיגמל ולהירפא! מתכוונת לוותר לגמרי על כל המאכלים הכוללים סוכר, קמח לבן ומלח וכמובן כל המאכלים התועשים. להיצמד לתזונה הבנויה מירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, דגים, עוף, ביצים, חלב דל וריוויון בלבד. האם אני בדרך הנכונה? מה מומלץ להוריד או להוסיף לתפריט? תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

את צריכה לפנות לרופא מטפל ולייעוץ של דיאטנית

19/10/2010 | 20:54 | מאת: חני

שלום, בעלי בן 42 הוא התחיל לעלות במשקל כ20 קילו האם זה נובע מסוג האינסולין?

השמנה יכולה לנבוע מהרבה סיבות גם טיפול באינסולין ,בעיקר במינונים גבוהים , עלול לגרום להשמנה

18/10/2010 | 19:34 | מאת: צביקה

האם במהלך דיאטה והורדה במשקל (עקב סוכרת) ניתן בכל זאת ומדי פעם ל"חטוא" ומדי פעם (פעם בשבוע)ולאכול לדוגמא פאלפל או כל מזון אחר בסיגנון

מה שחשוב הוא שלאורך זמן יש ירידה מתונה ומתמדת במשקל וכן ערכי הסוכר מתאזנים

16/10/2010 | 20:00 | מאת: אריה

ד"ר שלום רב. סוכר בצום 115 A1 5.4 בימים שאני מדלג על ארוחת צהריים סוכר בערב לפני הארוחה 95, שעתיים אחרי ארוחת הערב 175 ארבע שעות אחרי הארוחה 135.הערכים אחרי האוכל דומים גם ללא דילוג על ארוחת הצהריים.נוטל גלוקומין אחד אחרי ארוחת הבוקר.האים הערכים אחרי האוכל הם בגדר הנורמה?ומתי נכון ליטול את הגלוקומין?אני בן 58 מטופל בגלוקומין שלוש שנים.תודה ויום טוב.

הערכים אחרי האוכל די סבירים . A1C 5.4 מצויין את הגלוקומין יש לקחת לאחר האוכל

15/10/2010 | 08:05 | מאת: אריק

האם ויקטוזה מתאימה למושתל כליה מזה 3 שנים,עם סוכרת של 3 שנים

תלוי מה תוצאות תפקודי הכליות

25/10/2010 | 19:47 | מאת: מור

כדאי לשקול אופציות טיפוליות אחרות ולא לקחת סיכונים

10/10/2010 | 11:19 | מאת: אבי

שלום וברכה, בבדיקת ppg-0 (בצום) - התוצאה היתה 107.6 לאחר ארוחת בוקר רגילה (לחם, גבינה, ביצה, קפה וכו') ללא העמסת סוכר) התוצאה היתה זהה (ppg-120 - 107.6) האם זה הגיוני? האם זה תקין? להשלמת התמונה - טריגליצרידים 199. עד כה לא היו לי כל בעיות של סכרת או אחרות.

בדיקות הצום מעט גבוהות ( עד 100 תקין ) בדיקות PPG סבירות

08/10/2010 | 17:54 | מאת: יורם

רציתי לדעת אם למישהו יש מושג מתי תכנס לסל הבריאות המערכת המהפכנית לבדיקת סוכר רציפה: http://www.geffenmedical.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D%D7%95%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%93%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%A3/%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA.aspx

לקריאה נוספת והעמקה

המערכת הנ"ל בסל רק לחולי סוכרת מסוג 1 עד גיל 18 הסובלים מהיפוגליקמיות ( צניחות ברמות הסוכר )

08/10/2010 | 07:36 | מאת: שרי

התחלתי לפני 4 חודשים להשתמש בבייאטה.ההמוגלובין A1 זה זקשור בסוכר ירד מ-9 ל-7 ועוד ידי נטויה. אני הולכת לחדר כושרכמעט כל יום 5-6 פעמים בשבוע וצועדת 5-8 ק"מ. ומקווה לנצח את הסוכרת ולהאריך ימים עד גיל 85 כלומר עוד 34 שנים לפחות. הבייאטה שיפרה את הבריאות שלי מאד.

14/10/2010 | 13:53 | מאת: גיל

גם ללא התרופה אם היית שומרת על סגנון חיים ואכילה מסודרת, מכון כושר סביר להניח שהיית מורידה את הסוכר יפה וגם את המשקל

03/10/2010 | 17:44 | מאת: ניסו יצרן נעליים

הבנתי שבארה?ב חולי סכרת נועלים נעליים המיוחדות לחולי סכרת הבנויות בצורה שלא פוגעת בכפות הרגליים ומחומרים צמחיים (עורות ללא עיבוד כימיקלי) האם יש צורך לנעליים כאלה גם בארץ?

צריך להתייעץ עם הרופא סוכרת וכף רגל

02/10/2010 | 22:12 | מאת: ציפי

קראתי לאחרונה כי נמצא הורמון אנגיוטנסין המטפל בתסמונת המטבולית ובסכרת האם הוא נמצא כבר בטיםול באנשים הסובלים מהתסמונת,או לחילופין האם יש טיפול המטפל בתסמונת השמנה בטנית,כי בדיאטה רגילה אנני מצליחה לרדת במשקל בגלל סכרת התחלתית{130 בבוקר בצום}בה אני סובלת.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן את צודקת, השמנה בטנית הוא מרכיב מרכזי בתסמונת מטבולית ויש חשיבות רפואית גדולה בהורדה בהשמנה הזו . הטיפול העיקרי הוא התמדה בדיאטה + פעילות גופנית קבועה .

15/12/2010 | 10:50 | מאת: anonymous

אין דבר כזה - לא מצליחה בדיאטה עליך לבצע דיאטה שמתאימה לפרופיל המטבולי שלך שעיקרו- לאכול את סוג המזון שמתאים לך ולהימנע ממזון שמזיק לך בריאותך בידיים שלך בלבד

27/09/2010 | 23:20 | מאת: האחות הדואגת.

שלום רב, יש לי אח בן 52, מוגבל בתיפקודו, מוכר כסכיזופרן {במל"ל}, מעולם לא קיבל תרופות פסכיאטריות, עובד יום יום כגנן. סובל מ - עודף של 50 ק'ג. בראותי אותו, שותה המון, התעורר חשד, שהוא סובל מסכרת. העניין הוא, ש - 30 שנה, לא ראה רופא ולא מסכים לבדיקת דם הכי פשוטה ! היום, אסטרולוגית, אימתה את החשד שלי, ואמרה שאכן סובל מסכרת, מזה 3 שנים. אני נואשת ... אני היחידה האחראית עליו. מה עושים ? אשמח ואודה לעיצה חכמה.

אני בהחלט מבין את דאגתך לאחיך . אני מציע שתפני לאדם שאחיך מכיר וסומך עליו (רופא מטפל , אחות קופ'ח , קרוב משפחה וכ'ו ) וזה ינסה להסביר לו חשיבות ביצוע בדיקות דם

27/09/2010 | 12:28 | מאת: galya

בעלי בעל משקל עודף, הכדורים שהוא לקח הפסיקו להשפיע ולכן הוא התחיל להזריק אינסולין ארוך לנטוס, הוא לא עלה במשקל ובעזרת כל המשפחה האוכל הופך להיות בריא יותר בבית, הוא לוקח את הכלב לטיולים ארוכים ונראה שהוא יורד (למרות שהוא לא משתף אותי במספרים מדויקים) לאט לאט הגיע הירידה ברמות סוכר ואני באמת מקווה שמפה אנחנו בעליה. רציתי לדעת כי איני מבינה בדיוק- במידה ויגיע למשקל התקין עבורו- האם יתכן הסוכרת תיעלם?

סוכרת היא מחלה כרונית . ירידה במשקל בכלל והגעה למשקל הרצוי ע'פ גובה הוא טיפול מצויין לסוכרת ובמקרים רבים ניתן להפחית מינון תרופות פומיות וכן אינסולין . בכל מקרה יש להתמיד עם דיאטה + פעילות גופנית

26/09/2010 | 07:59 | מאת: מיואשת

קראתי את הכתבה על הנ"ל. ניסיתי את הכדור, אבל גודלו המפלצתי פשוט גרם לי להקאות. הגלוקופג' מספיק גדול, אבל הצרוף הזה ממש ... כיצד ניתן לבלוע אותו ? במקום לברך, פשוט באו לקלל.

אכן הכדור גדול וקשה לבלוע אותו אך יש שיטות שונות לבליעה שניתן לברר אצל הרוקח / רופא מטפל

20/09/2010 | 19:11 | מאת: מנחם

נמצא אצל אישתי רמת סוכר גבוהה בדם. אציין כי היא חולת סוכרת מסוג 2 וכי היא נמצאת בשלבים מוקדמים יחסית של המחלה. נוטלת מטפורמין אך עדיין לא מאוזנת. המלצתך לתרופה. חשוב שהתרופה איננה גורמת לעליה במשקל. תודה ושנה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לרופא מטפל להמלצות טיפוליות בכל מקרה ישנם כיום מספר אופציות טיפוליןת חדשות כתוספת למםפורמין (קו שני ) שלא גורמים להשמנה