פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
810 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

11/06/2010 | 10:26 | מאת: דני

3223155מכוביי,בפורטל המידע ב"דוקטורס" מופיע מידע/המלצה על שימוש בכדור בשם-"ג'נואט" או ג'נוביה" לאיזון יעיל של רמות הסוכר [הכדורים אינם בסל התרופות].שאלותי אליכם, 1.מה המלצתכם? 2.מה ההבדל ביעילות בין התרופות הנ'ל לבין ה"מטפורמין"? 3.האם נדרש מרשם רפואי? אודה על עזרתכם בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה
14/06/2010 | 16:38 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

ג'נואט זה ג'נוביה + מטפורמין יש צורך במרשם רפואי מומלץ לפנות לרופא המטפל לגבי ותר פרטים

06/06/2010 | 16:49 | מאת: ברגר

12 שעות אחרי הזרקת הויקטוזה מתפתח כתם אדום עם נפיחות באזור ההזרקה. לפעמים יש גרוד קל במקום. לוקח לכתם כ- 10 ימים ומעלה עד שהוא עלם. האם התופעה מוכרת? ממה זה נובע?

לקריאה נוספת והעמקה
07/06/2010 | 17:13 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

מדובר בתגובה מקומית בעור בכל מקרה ממליץ שתפנה לרופא המטפל בזמן הופעת הכתם

06/06/2010 | 10:15 | מאת: מאיה

שלום, בעלי חלה לפני כ10 חודשים במחלת הנשיקה. בחודשים האחרונים הוא עשה מספר פעמים בדיקות דם כדי לבדוק אם כל תפקודי הגוף חזרו לנורמה. בכל הבדיקות שהוא עשה (כולל האחרונה לפני שבוע) רמת הסוכר שלו בדם היתה מעל 130 (ומתחת ל200)והתוצאות של החלבון הסוכרי5.5 (ממוצע של 3 חודשים) . בפעם האחרונה רופאת המשפחה שלו אבחנה אצלו סוכרת והחליטה לתת לו כדורים שנקראים גלוקמין. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של מומחה לפני שהוא מתחיל לקחת כדורים. נראה לי שהערכים האלה עדיין יכולים להיות תוצאה של מחלת הנשיקה, למרות הזמן שעבר. בעלי חבר במכבי. האם יש איזה רופא מומחה מומלץ שאפשר לפנות אליו דרך הקופה?

לקריאה נוספת והעמקה
06/06/2010 | 21:43 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

אם אכן בבדיקות דם בצום של 12 שעות ערכי הסוכר מעל 130 כפי שציינת אזי ברור שמדובר בסוכרת ויש לטפל תרופתית עם גלוקמין .

29/05/2010 | 20:40 | מאת: קרן

עד כמה באייטה עוזרת בירידה במשקל ? אני חולת סוכרת ובפעם האחרונה שבדקתי אני שוקלת 95 קילוגרם , הגובה שלי 1.70 , האם הבאייטה יכולה לעזור לי ?

30/05/2010 | 15:01 | מאת: דקלה

אני שמעתי שהיא יכולה לעשות מהפכה במשקל אבל כשזה הגיע לזה הוריד לי רק 2 וחצי ק"ג לדעתי אם זה הסיבה שאת שוקלת להתחיל בתרופה אני הייתי ממליצה על התעמלות קבועה (לאו דווקא להתיש את עצמך במכון) ותזונה נכונה יחד עם טיפול תרופתי אולי אינסולין שיותר מנוסה בשטח

02/06/2010 | 23:15 | מאת: לימור

לי דווקא הבאייטה עזרה לרדת במשקל - אבל צריך להיות הגיוניים אין תרופות פלא צריך גם להקפיד על תזונה ועל כושר גופני יחד עם באייטה . אני הצלחתי לרדת 15 קילוגרם בתוך 4 חודשים ! !

28/05/2010 | 09:54 | מאת: גליה

במשפחה מצד אמי יש נטיה לסוכרת ואמי בעצמה חולה במחלה. אני בת 45.5 , תמיד היו לי ערכי סוכר בין 80-90 ולאחרונה התוצאה היתה 95 בצום. עלי לציין שהכולבטרול הכללי אצלי הוא 239, מבנה גופי רזה ואני עוסקת בספורט ומשתדלת לאכול נכון. שאלתי היא האם התוצאות האחרונות מצביעות על נטיה עתידית לפתח סכרת? בבדיקת HBA1C אוכל לדעת זאת?

לקריאה נוספת והעמקה
30/05/2010 | 22:00 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

ערכי הסוכר שלך תקינים למרות עליה קלה. אין צורך לבצע בדיקת HBA1C היות והיא מציגה את רמת האיזון 3 חודשים טרם הלקיחה והיא לא מנבא מה יקרה בעתיד

27/05/2010 | 15:43 | מאת: נעמה

לפני כשנתיים אובחנתי כחולת סוכרת מסוג 2. יש לציין כי סבלתי מהשמנת יתר חמורה- bmi היה בסביבות ה-40. ההשמנה היתה בעיקר באיזור הבטן. רמת הגלוקוז בדם בצום היתה 107 ולאחר העמסת סוכר 75 מ"ל היא היתה 208. כמו כן אני סובלת משחלות פוליציסטיות. לפני 7 חודשים התחלתי טיפול בגלוקופז, כדור אחד ליום בערב. במקביל התחלתי בשינוי אורח חיים -דיאטה דלת פחמימות בבקרה של דיאטנית, וכן פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע למשך שעה בכל פעם. במהלך חודשים אלו הפחתתי ממשקלי כ-35 ק"ג וכיום ה-bmi נע סביב ה-30.כיום רמת הגלוקוז שלי בדם בזמן צום נעה בין 82 ל-90 שאלתי היא כזו: 1. במידה שאמשיך בניהול אורח חיים בריא, האם ניתן להירפא ממחלת הסוכרת? האם המצב הוא הפיך? 2. האם אני נמצאת בסכנה מבחינת סיכוני המחלה (גפיים, עיניים וכו')? 3. למרות הירידה הדרסטית במשקל, הבטן אמנם קטנה, אך עדיין נותרה שמנה ולא רזתה כפי שרזו שאר איברי הגוף. האם זה מצב נורמלי? מה ניתן לעשות כדי לטפל בכך? 3. במידה ואני מגיעה למשקל נורמלי ותקין, האם עלי להמשיך לקחת גלוקופאז'? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 17:47 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

בתחילה ברצוני לברך אותך על השיפור היוצא מהכלל -כל הכבוד .אני מקווה שתמשיכי באורח חיים בריא ואזי תמשיכי להיות מאוזנת . המצב הוא הפיך כלומר אם תעלי במשקל אזי ערכי הסוכר יעלו גם . ככל שאיזון הסוכר טוב יותר אזי שכיחות הסיבוכים קטן יותר . מומלץ להשמיך טיפול בגלוקופאג' ללא קשר למשקל

18/05/2010 | 19:29 | מאת: רחלי

אני לוקחת ויקטוזה מזה כ שלושה חודשים יחד עם תרופות להורדת לחץ דפ בשם וסקס פלוס ו לופרוסור 100 מ"ג.בזמן האחרון הדופק שלי במנוחה גבוה מעל 90. האם יכול להיות שיש השפעה של הויקטוזה על הדופק המהיר?

20/05/2010 | 15:48 | מאת: נילי

בגלל שהתרופה חדשה ולא נוסתה מספיק שנים לבטיחותה אז יתכן לויקטוזה יש השפעה שלילית על דופק

27/05/2010 | 17:38 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

לא ידוע על השפעה שלילית על הדופק בגלל ויקטוזה

18/05/2010 | 08:58 | מאת: ליאתי

הנדון: בקשה לקבלת מערכת לניטור רציף של גלוקוז מסוג NAVIGATOR אני חולת סכרת מסוג 1 מאז היותי בת 14, כיום אני בת 56 ומטופלת מזה שנים רבות ב- 4 זריקות אינסולין ליום עם נטייה רבה מאוד לירידות חדות ברמות הסוכר בדם ,היפוגלוקמיות קשות המגיעות לערכים של כ- mg/dl20 ,אירועים המוגדרים כמסכני חיים . בשנים האחרונות אני סובלת מאירועי היפוגליקמיה רבים כאשר בפועל אני מגיעה לאירועים אליו ללא כל תחושה וללא סימני התרעה במערכות גופי –הדבר נובע מפגיעה של המחלה במערכת העצבים שלי –נוירופטיה המאובחנת מזה מספר שנים ומתבטאת בירידה ברמת הזכרון ,באירועי כעס ועצבנות ובאובדן תחושה בכפות הידיים והרגליים. מספר שנים אני מנסה לאזן את מחלתי בהדיקות גדולה יותר ומבצעת 8 דקירות ומעלה ליום לבדיקת רמת הסוכר בדם תוך הכוונה ומעקב מתמידים בקופת חולים ע"י רופאת המשפחה ,דר' שלומית סביר וביחידת הסכרת בביה"ח רמב"ם אחת לרבעון . אולם , מחלתי נעשית מתקופה לתקופה קשה יותר לאיזון ואף ניכרת פגיעתה במערכות נוספות בגופי- פגיעה כלייתית ( נפרופטיה סוכרתית ) ופגיעה בעיניים ( רטינופטיה קלה ). בעייתי המרכזית הינה אותם אירועים אשר מופיעים בתדירות הולכת וגוברת של היפוגליקמיות אשר מופיעים ללא סימנים מוקדמים וללא כל תחושה בגופי ומתבטאים בבלבול ,חוסר ריכוז , אובדן זיכרון ועד להתמוטטות ולאובדן ההכרה , במספר אירועים אשר הסתיימו באשפוזים בביה"ח נהריה . בנוסף ,עקב שהייתי במשך רוב שעות היום לבדי, לאירועים אלה פוטנציאל קטלני גבוה הרבה יותר ,כפי שאירע באירוע בו איבדתי את ההכרה במרפסת ביתי ולמרבה מזלי הגעת בעלי תוך מספר דקות הובילה להזמנת אמבולנס אשר הצילו את חיי . אני מאמינה כי מלבד השיפור באיכות חיי שיאפשר מכשיר זה, הוא גם ימנע את אותם אירועים מסכני חיים המדירים שינה מעיניי באופן יומיומי . ועל-כן פונה אני אליכם בכל לשון של בקשה לאפשר לי לקבל באופן חריג אמצעי מעקב והתראה זה . בברכה ובתודה מראש ,

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 17:39 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

ראי תשובה קודמת

אני חולת סכרת מסוג 1 מאז היותי בת 14, כיום אני בת 56 ומטופלת מזה שנים רבות ב- 4 זריקות אינסולין ליום עם נטייה רבה מאוד לירידות חדות ברמות הסוכר בדם ,היפוגלוקמיות קשות המגיעות לערכים של כ- mg/dl20 ,אירועים המוגדרים כמסכני חיים . נמסר לי שניתן לקבל את המכשיר ללא עלות כספית דרך ארגון איל. אנא עזרתכם. אמייל שלי : eranha24@walla.co.il

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 17:35 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

סנסור לניטור רציף של גלוקוז מותווה למקרים כמו שלך .יש לפנות לרופא סוכרת שלך דרך קופת חולים

ד"ר יצחק בר אור שלום רב ביצעתי פניה לוועדת חריגים בקופ"ח כללית ולמרות מצבי הבריאותי לא אושרה בקשתי.מה עוד עליי לעשות ?

17/05/2010 | 15:16 | מאת: גל

האם ניתן לקחת גלוקופג' למטרות הרזיה בלבד? מה הסיכונים אם ישנן בנטילת התרופה אם אין סוכרת?

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 17:32 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

גלוקופאג' מותווה בארץ אך ורק לחולי סוכרת והוא בכלל לא גורם להרזיה

וירדתי בחודש 14 ק' ללא שום דיאטה!!! היום זה כבר יותר נפוץ.

15/05/2010 | 13:19 | מאת: יצחק

סכרת 2 מגיל 48. באפריל 2009 הפסקה בגלובן. רמת סוכר עלתה בצום מ 150 ל 270. המשכתי עם ג'נוביה + 2 גלוקופאז'.ירידה לא משמעותית. כמו כן המוגלובין עלה ל 10.9.בפברואר אחרון הוסיפו גלוקופאז' שלישי + פרנדז.נכון לתחילת מאי סוכר ירד בצום ל 180. המוגלובין נשאר 10.9. ב 12/5 התחלתי בנוסף לכל הנ"ל הזרקת אינסולין6 יחידות בלילה לפני השנה.התוצאה היא עליה בסוכר בבדיקה הראשונה בבוקר ל 240. הסוכר נשאר ברמה זו לאורך כל היום. כך שלמעשה האינסולין העלה את ערכי הסוכר. הרופא המטפל בשבוע חופש. האם להמשיך עם האינסולין ומה דעתך על כל האמור לעיל?

15/05/2010 | 16:52 | מאת: בועז

יצחק שלום, שמי בועז ומצבי היה חמור ממצבך. (בן 55, 18 שנה סוכרתי). התחלתי לאכול על פי תכנית תזונה מותאמת אישית (בכמות הקלוריות, אינדקס גליקמי נמוך וכדומה) ולבצע פעילות גופנית מתונה - הליכה פשוטה. לא רק שמצבי השתפר פלאים, הרופאים הורידו לי עד כה 90 גלולות מ"המנה" החודשית שלי והם "מאיימים" להמשיך ולהוריד את המינון ככל שאני משתפר. אם אתה זקוק להכוונה ומידע נוסף - צור קשר ואשמח לסייע לך. בברכת בריאות טובה, בועז

10/05/2010 | 03:10 | מאת: אפרים

אני עם באייטה 10 , מינון 2 פעמים ביום, יש לפעמים שלא בא לי לאכול ארוחה, (כנראה בהשפעת התרופה) האם כדאי לדלג על מנה באייטה? אם כן, האם יש מצב ליטול את התרופה מעבר לחודש? פג תוקף? אם לא, מה המינימום אוכל הנדרש יחד עם נטילת התרופה? כמו כן איזה סוג אוכל מומלץ עם/לאחר נטילת התרופה? בתודה ובברכה.

13/05/2010 | 14:16 | מאת: נמרוד

אתה מסוגל לחשוב על אוכל? אני עם בייטה חודשיים והבחילות פשוט לא עוברות ככה שקשה לי לחשוב אפילו על אוכל וזה הורס לי את האיזון

שלום רב, שבוע הבא מיתעתדת לעבור ניתוח קיצור קיבה- טבעת, אני עם BMI- 40 ורקע מישפחתי של סוכרת ובעיות לב. אני פוחדת מהשלכות הניתוח לטווח הרחוק- מה הם? האם קיימים? אתמול בדוקו היה סיפור כזה שהגברת סבלה עתידית מתת פעילות של בלוטת התקיס, ואחרים- אשמח לשמוע את דעתך.יפעת

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 17:29 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

יפעת שלום אני מקווה שעברת בינתיים את הניתוח ואת חשה בטוב . ניתוח בריאטרי מותווה לאנשים הסובלים מהשמנת יתר קשה. ע'מ לקבל הסבר לגבי ההשלכות יש תמיד להתיעץ עם הרופא המטפל והרופא המנתח

03/05/2010 | 17:57 | מאת: חני ברק

עם זריקת ויקטוזה לא הצטרכתי להזריק אינסולין והסוכר שלי היה מאוזן ביוםר. האם עם בייטה יש צורך באינסולין או שאעזר בו בלבד להורדת הסוכר?

06/05/2010 | 16:38 | מאת: לחני

ויקטוזה ובייטה משפיעות על רמות הסוכר שמיד אחרי הארוחה ולא לרמה הבזלית לעומת אינסולינים שיש כאלו שמשפיעים על רמה קבועה של סוכר ביום

02/05/2010 | 15:40 | מאת: יוסף

שלום ד"ר חוליו, האם זה נכון שבגלל הפעילות הקבועה של אינסולין בזאלי (שפועל למשך יום שלם) יש פחות תחושת רעב ולכן גם פחות משמינים עם סוג אינסולין זה?

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 17:04 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

האינסולינים בכלל כולל הבזאליים אינה מפחיתים את תחושת הרעב

28/04/2010 | 23:16 | מאת: נוגה

בס"ד, שלום, אני בת 31 שוקלת קרוב ל100 ק"ג, נמצאת בדיאטות מעל 10 שנים, וקשה לי עם זה מאוד מאוד, היו תקופות ששקלתי בסביבות ה-85, ומאוד מאוד קשה לי לרזות, המניעה מהאוכל ובמיוחד מהמתוק מאוד קשה לי, רכשתי ידע רב בנושא ההשמנה ובין היתר קראתי כי ההורמן האחראי להשמנה הוא הורמון האינסולין, שאצל השמנים מופרש בכמויות גבוהות, רציתי לשאול האם קי'ימת איזו שהיא תרופה קונבנציונאלית או טבעית המצמצת את הפרשת האינסולין בגוף עד למינימום ההכרחי למניעת תאבון ולמניעת היווצרות השומן, בתודה מראש, אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.

27/05/2010 | 17:02 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

להשמנה גורמים רבים ומורכבים הן גנטיים והן סביבתיים .האינסולין הגבוה אינו אחראי להשמנה אלא שהוא תוצאה של השמנת יתר .

25/04/2010 | 22:02 | מאת: חני ברק

קוח לא מאשרת לי ויקטוזה, שמאד עזרה לי הורדתי 10 קג הסוכר שלי מאוזן. קניתי באופן פרטי. יקר מאוד 1500 שקל לחודש. מכבי ממליצה לי לקבל בייטה. מה הבדל בין התרופות? האם כדי לי לעבור לבייטה? יש לציין שה A1C של לא ניתן למדידה היות ואני עם G6PD משקלי כיום 70 קג. תודה.

27/04/2010 | 15:34 | מאת: ניצן א

עם ויקטוזה ירדתי רק 2 ק"ג עם בייטה בכלל לא ירדתי הדבר היחיד שהיה משותף בטיפול עם שתי התרופות זה הבחילות הקשות

אני סובל מסכרת בהופיעה אחרי שהתחלתי לקבל טיפול בגלל הלם קרב. כרגע עם 2 כדורי קלוקופג' ואחד גלובן יש לי סוכר של 65 ואני חושב שזה נמוך מידי אבל הרופא טוען שזה טוב. האם חוסר סור יכול להביא נזק? אגב אני סובל עכשיו מבצקות ברגלים ולא יודעם הרופאים ממה זה בא.

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 17:07 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

רמות נמוכות מאוד של סוכר בהחלט עלולות לגרום לנזק . בכל מקרה יש להתיעץ עם הרופא המטפל

21/04/2010 | 10:02 | מאת: ענת

שלום גילו לי סכרייתת לפני 4 שנים. הייתי מאוזנת עד לבדיקות האחרונות שביצעתי בתחילת מרס 10, אני מבצעת כל שלושה חודשים. ביקשתי להחליף הכדורים לג'נוביה גם עקב תוצאת שהיו סוכר בבדיקה בצום 130.4 alc7.4 ו-ldl קולסטרול 122.משקלי היה 91 ק"ג .היום אחרי שימוש של חודש וחצי אני שוקלת כמעט שני קילו יותר הסוכר בבדיקות שלי שנעשות בעיקר בבוקר בצום הינו גבוה בדר"כ יותר מ-200. אימי חולת סכרת קטועת רגל בבית אבות וגם לאביז"ל גילו סכרת כשיצא לפנסיה אני אמא לשני ילדים נכים וחיי לא שיגרתיים ואיני יודעת מה לעשות אני מתעמלת והולכת ולאחרונה מקבלת טיפול סיני ולאורך תקופה רפלקסולוגיה. ד"ר חוליו אודה להנחייתך. ענת

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 16:53 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

יש לפנות לרופא מטל מומחה להתאמת הטיפול האישי המתאים לך

16/04/2010 | 16:22 | מאת: חוה

שלום ד"ר, רמת סוכר 107 בצום. מה הטיפול המונע והנכון שצריך לעשות כדי להוריד את רמת הסוכר? ללא כדורים. תודה, חוה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חווה,התשובה היא כמובן להקפיד על תזונה נכונה וביצוע פ. גופנית, לפחות 20 דקות הליכה יום יום. אבל השאלה שלך צריכה להיות מה לעשות על מנת לא להיפגע מסוכרת והתחלואה הנילוות אליה.לא רק הורדת רמת הסוכר בדם היא הגורם המכריע. רופאים רבים ימליצו לך, בצדק, לבצע בדיקות נוספות כגון HBA1C, העמסת סוכר, שומני הדם, לברר את היקף המתניים שלך, לחץ הדם ו BMI. בנוסף, מה התחלואה בקרב בני משפחתך ובהתאם לתוצאות יחליטו האם להוסיף טיפול תרופתי למניעת הידרדרות בריאותך.

07/07/2010 | 13:36 | מאת: סלעים

בבדיקה התגלה ערך של 6.1 (נורמלי זה מתחת ל-5.8 ),הערכים לא השתנו משנת 2005 ,אני בן 53 פעיל גופנית (170 ס"מ,67 ק"ג האם לקחת כדורים,במשפחה יש סכרת מבוגרים,אבל זה לא די נפוץ בקרב המשפחה, ואם לא איזה סוג תזונה מתאימה אני שומר בקביעות על תזונה נטולת סוכר ופחמימות פשוטות,למעט חריגים(חגים וכן,)

14/04/2010 | 13:29 | מאת: ענת

בבדיקת דם התגלה אצלי רמת אינסולין גבוהה 43 אך בדיקת סוכר תקינה 98 בדיקת המוגלובין A1C תקינה 5.2 האם זה מסוכן , האם יש לזה קשר לקצב ירידה במשקל ברצוני לציין כי אני בעודף משקל של 20 ק"ג גם בהעמסת סוכר 100 גרם רמות סוכר תקינות בצום 98 לאחר שעה 151 לאחר שעתיים 121 לאחר 3 שעות 95 גם בשתן אין סוכר. אודה עם תוכלו לעזור לי ולמי לפנות לאנדוקרינולוג או לרופא סכרת

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 16:51 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

ע'פ הנתונים אין לך סוכרת אך את בסכנה לחלות בכך עתיד. הטיפול המומלץ ביותר הוא שינוי אורח חיים כולל דיאטה +הפחתת משקל + פעילות גופנית

13/04/2010 | 11:56 | מאת: אור

הבנתי שיש סוגים של אינסולין שלא גורמים להשמנה לדוגמה הארוך מה דעתכם?

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 13:40 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

האינסולינים החדשים ארוכי הטווח גורמים לפחות השמנה מהאינסולינים הישנים

07/04/2010 | 16:29 | מאת: רוני

לפני כשנה גילו לי סוכרת AC 10.2 הרופאה נתנה לי 3 גלוקומין לאחר 3 חודשים בדקתי שוב ויצא 8.4 ולפני כמה ימים שוב לאחר 3 חודשים בדקתי ושוב עלה ל - 9.4. אני רוצה לציין שאומנם אני לא אוכלת הרבה מתוק אבל בעודף משקל שאני לא מצליחה להוריד. הרופאה ניסתה לתת לי פרנדזז של יכולתי לסבול והפסקתי. ואמרה שאין לה פתרון בשבילי כי כל התרופות (עוקפות לבלב, והיא לא מוכנה כרגע לתת לי משהו אחר עולות הרבה כסף) ובאמת שאני לא יכולה לשלם סכום של 180 ש"ח בחודש. היא לא מוכנה לשלוח אותי לרופא מומחה אני במצב שאני לא יודעת מה לעשות. להישאר עם 9.4 זה בסדר ? או שצריך בכל מקרה טיפול נוסף כתוספת לגלוקמין. מאיזה גבול של AC1 הסוכרת נחשבת כהורסת ?? (אני מנסה לרדת במשקל אבל בינתיים לא הולך) ויש לי כאבים די רצינים ברגלים. לתשובתך אודה .

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 13:37 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

מדובר בסוכרת לא מאוזנת ומומלץ טיפול נוסף מעבר לגלוקומין.ישנם טיפולים חדשים שגם מורידים את רמת הסוכר וגם את משקל הגוף .

04/04/2010 | 10:45 | מאת: שרון בר

לאחר ארוחת ליל הסדר הוציא אחד המשתתפים את מזרק האינסולין לאחר חמש דקות כולם כבר היו לאחר בדיקת סוכר רוב המשתתפים נעו סביב 98 ל104 חוץ מאשר אישתי 185 כמובן שנבהלנו משקל 72 גובה 160 בת 40 יש לציין כי היא שותה אנטיביוטיקה מסוג אוגמונטין 875 בגלל סינוסיטים א.האם סוג זה יכול לשנות את הערכים לרמה זו ב.האם היא סוכרתית ג.לאחר כמה זמן מסוף נטילת האנטיביטיקה ניתן לבצע בדיקה אמינה יותר תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לשרון בר שלום רב,לא האנטיביוטיקה כי אם הסינוסיטיס, יכולה להוות סיבה לעלייה ברמת הסוכר בדם חולפת, ללא סוכרת. מציע לבדוק סוכר בצום של 8 שעות לפחות שבועיים לאחר סיום המחלה וכן HBA1C, אשר אם יהיה מעל 6.5%, יאבחן סוכרת על פי הקריטריונים האמריקאים החדשים.

30/03/2010 | 19:17 | מאת: אורלי

תרופות לחולה סוכרת ,גלוקומין אחד וגנואט 1000\50--מתי יש ליטול [בוקר,צהריים או ערב] תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 13:38 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

גלוקומין וג'נואט יש לקחת אחרי האוכל

24/03/2010 | 19:42 | מאת: רונית

אמי מזריקה ויקטוזה מזה חודש וחצי, מאז תחילת הטיפול, הסוכר מאוזן, אך היא חשה עייפות גבוהה, וחוסר תאבון, היא ירדה במשקל 8 קילו בשלושה שבועות. כמו כן נראה כי יש שינוי בתפקוד בלוטת התריס. אמי מטופלת באלקטרוסין. האם ידוע על קשר כלשהו בין הטיפול בויקטוזה לבין עליה בפעילות בלוטת התריס?

יכול להיות שהירידה קשורה למשהו אחר

02/04/2010 | 10:55 | מאת: אורנה

אני מסכימה עם התגובה מעלי וממליצה להתיעץ לגבי המשך הטיפול

23/03/2010 | 15:00 | מאת: ריבה

האם חולה שמזריק אינסולין ונוטל גלוקופז' יכול ליטול גם ג'נוביה או ביאטה, לצערי מאז שאני מזריקה אינסולין, אני משמינה והסוכרת לא מאוזנת, והסוכר בבוקר בשמים

24/03/2010 | 13:38 | מאת: בקי

כדאי לנסות אינסולין ארוך טווח שלא משמין ובכלל לא משפיע על המשקל

16/03/2010 | 12:39 | מאת: חיה

אני מעוניינת לדעת אם אינסולין ארוך נחשב לאופציה טובה לחולים בסוכרת מבוגרים?

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 11:41 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

אינסולין ארוך טווח זו בהחלט אופציה טובה

16/03/2010 | 10:12 | מאת: ציפי

ערכי הסוכר שלי נעו סביב 100-120 אחרי צום לילה לאחרונה עלה ערך הסוכר130-135 אחרי צום לילה {כ7 שעות} אני נוטלת אלטרוקסין 150מ"ג ליום אני אחרי ניתוח בתאירואיד. במהלך היום ערכים תקינים . עיליתי 10 ק"ג מאז שנותחתי וערכי הסוכר עלו. האם אוכל להוריד את ערכי הסוכר עם ירידה במשקל ללא טיפול תרופאתי? ואם אצטרך ליטול טיפול איזה טיפול היית ממליץ שיעזור להוריד ערכי סוכר וגם הורדת משקל?

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 11:39 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

ירידה במשקל יכולה לגרום לירידה בערכי סוכר לגבי טיפול תרופתי יש לפנות לרופא

15/03/2010 | 08:54 | מאת: ניצה

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 11:34 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

ג'נואט זה ג'נוביה בתוספת מטפורמין

אני שמן,לפני כחדש עברתי בדיקות מעבדה שהצביעו על 124,לאחר יומיים מדדתי במכשיר ביתי של חבר 116. לפני כשבועיים וחצי החילותי במשטר שכולל שינויים חדים בהרגלי התזונה שלי, ללא מתוקים לחלוטין והחלותי בפעילות גופנית(הליכה) 2-3 פעמים בשבוע, ירדתי 3.5 ק"ג במשקלי, ואני מרגיש מצוין. לפני יומיים ערכתי שוב בדיקה במכשיר ביתי (3 ש' לאחר ארוחת בקר צנועה וקבלתי 136, והבקר אחרי צום קבלתי 128. איני מבין מה קורה ?)

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 11:19 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

אין להסתמך על בדיקה אחת בלבד ואין להתייאש -אורח חיים בריא כולל דיאטה ירידה במשקל + פעילות גופנית מביאה תוצאות טובות ומשפרת איזון של סוכר יתר לחץ דם + שומנים בדם לטווח ארוך .

12/03/2010 | 16:22 | מאת: Lihi

אני עם עודף משקל הורי חולי סוכרת סוג 2 מגיל 45-50 היום כבר בני 60-70 שיהיו בריאים אני אמא לשני ילדים ללא בעיות בכניסה להריון שאלתי אם אני גבולית סוכרתית ובהריונות הייתי תחת מעקב של סוכרת הריון מפאת עודף משקלי האם זה יכול ליצור בעיות אם אני רוצה להיכנס להריון עכשיו? בבדיקות של קופח יוצא לי סכרת בין 100-120 בערך הסוכר אודה לכם מאוד ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 10:56 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

השמנה וסוכרת עלולה לגרום לעיתים להרות .אני מקווה שבמקרה שלך היות והרית בעבר הצלחת גם הפעם להרות .

11/03/2010 | 14:24 | מאת: דלילה

0506261505לאחר שנים של תחושת בריאות, אתמול התבשרתי שיש לי סוכרת מסוג 2: 120 גלוקוז בצום, 6.7 a1c ובשתן אלבומין 38.67. bmi:28.9 בת 52. לח"ד 125/80 קבלתי תרופה להורדת לח"ד והפניה לדיאטנית. אם אמלא אחר ההוראות של הדיאטנית בקפדנות, האם אהיה עדין סכרתית?

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 11:37 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

אין ספק ששמירה כל אורח חיים בריא כולל דיאטה יכול לגרום לאיזון סוכר יל'ד ושומנים עם זאת יש לבדוק לאורך זמן ולהיות במעקב וטיפול רפואי

09/03/2010 | 22:35 | מאת: רומי

שלום אני בת 33, שוקלת 114 קג עם רמת סוכר של 110 האם התרופה BYETTA יכולה לסייע להורדה במשקל.? במידה וכן מה תופעות הלוואי האפשריות?

10/03/2010 | 10:24 | מאת: ויקי

אני לא יודעת עד כמה באייטה היא תרופה יעילה, אני גם לקחתי אותה בשביל להוריד במשקל אבל ירדתי 3 ק"ג ושם זה נעצר הבנתי שגם אצל אנשים שיורדים בקצת יותר משקל, הק"ג חוזרים בדרך כלל התופעות לוואי שלי היו עם באייטה זה הקאות מרובות ותחושה מאד קשה של בחילות כל הזמן

09/03/2010 | 17:45 | מאת: מלי

ם00 8645345מסוכררמקבלת גינובט האם יש תרופה דומה לזו בסל הבריאות כי היא מחוץ לסל ויקרה לי , מהי התרופה החדשה שמציעים באתר ,והאם היא בסל הבריאות? הסוכר שלי בצום 125 והמסוכרר 6.4 מה יכול להתאים לי שנמצא בסל הבריאות של הכללית .

27/05/2010 | 11:33 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

הסוכרת שלך מאוזנת היטב עם הטיפול . התרופות ממשפחת DPP4 כולל ג'נואט לא נכנסו לסל אך ניתן לרכוש בהנחה דרך הביטוחים המשלימים

08/03/2010 | 19:53 | מאת: שמעוני

אני בן 67 שוקל 116 ק"ג גובה 178 ס"מ סובל מתת פעילות בלוטת התריס מטופל באלטרוקסין ומאוזן וכן יתר לחץ דם מטופל באוקסר ווזודיפ ומאוזן יש לי מכשיר בדיקה בבית ולכן אני בודק עצמי אחת למס' חודשים שמתי לב שבשנתיים האחרונות רמת הסוכר בדם בצום עלתה מ90 ל120 וזה כבר מס' פעמים אותה תוצאה. אודה לכב' על עצה בענין זה תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 11:28 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

מדובר בערכי סוכר גבוהים יש לבצע בדיקת העמסת סוכר חצורך איבחון סוכרת

08/03/2010 | 15:26 | מאת: מנירה שלמה

ליפנה שלוש שנים הייתה לוקימייה ואחריי שהיבראתי קיבלתי סוכרת2 וכולסטרול גבה היום אני לוקח כדורים לסוכרת 2 ביום גלוכופז אבל זה לא עוזר וגם אני לא מצליח לרדת במישקל אבקש להדריך אותי מה לעשות בנידון תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 11:26 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

יש לפנות לרופא מטפל להקבל טיפול נוסף לגלוכופאג'

06/03/2010 | 13:40 | מאת: ערן

שלום ד"ר קראתי שגרעיני צ'יה מאזנים את רמת הסוכר בדם וטובים ועוזרים לחולי סכרת האם ידוע לך על כך ? תודה

28/02/2011 | 06:36 | מאת: המתוקה

לערן אני ניסיתי ואני חולת סוכרת נעורים,כבר המון שנים ואכן הדבר נכון מוריד את ערכי הסוכר וכבר שבוע אני משתמשת בזה בהצלחה

06/03/2010 | 08:41 | מאת: לירון

האם הכרומיום שנמכר בבתי טבע להורדת סוכר ולמניעת סכרת סוג 2 עוזר?

ללירון, במשך שנים רבות התלבטה הקהילה הרפואית בשאלת יעילות תוספת של כרומים בחולי סוכרת, עד אשר מחקר רפואי שלל זאת לחלוטין. בבתי מרקחת או טבע ממשיכים למכור חומר זה למטרה זו. הם עוד לא שמעו, או נוח להם לא לשמוע, שזה לא עוזר.

05/03/2010 | 23:04 | מאת: גילי

שלום דר' לאחר שילשולים וכאבי בטן לאחר לקיחת מטפורמין החליף לי הרופא לג'נוביה בבוקר ונובורונם 0.5 מ"ג 3 פעמים ביום . לאחר חודש של לקיחת הכדורים עליתי במשקל מה עושים? אני ממש מיואשת. יש לציין שאני מתעמלת ובדיאטה . האם יש משהו שאפשר לקחת מרפואה צימחונית , או כדורי דיאטה שמתפרסמים בעיתונים וגם אינטרנט. מה עושים אני לא רוצה להשמין, האם להפסיק עם הכדורים? תודה על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 11:24 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

בשום פנים לא להפסיק כדורים ולא להתייאש יש לפנות לרופא מטפל או רופא סוכרת ולשקול טיפולים נוספים חדשים שיכולים לגרום לירידה במשקל (GLP1 AGONIST ) אין להסתמך על פרסומות באינטרנט או בעיתונות ולהסתמך רק על המלצות של רופאים

04/03/2010 | 19:18 | מאת: אסתי

מזה זמן רב ערכי הסוכר בצום הם 120-130 , לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקה והיה122 A1C היה 6.8 , השבוע שוב עשיתי בדיקות ולאחר דיאטה בה רזיתי מעט ( אני לא מאד שמנה בערך 10 קג עודף) ירד הסוכר בצום ל107 וA1C ל6.6 הרופא טוען שעלי לקחת קלוקופז ואני חולת סכרת, האם הדבר נכון או שכדאי לחכות ולהמשיך בדיאטה והסוכר ירד גם הוא, אני גם סובלת מכולססרול גבוה ומלחץ דם גבוה מאוזנת לגמרי בעזרת תרופות במינון נמוך כלומר סימוסטאיטן 20 מ"ג וטריטאס 2.5 מג אחד ליום.

27/05/2010 | 11:16 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

הרופא צודק בהחלט -ע'פ ההגדרות את חולת סוכרת ומומלץ טיפול בגלוקופאג'

ראשית תודה על תשומת הלב שלך. בבדיקה אצלי עלה ערך של 6.1 זה די יציב בשנים האחרונות אני שואף לטפל בתופעה של הסוכר ולהימנע מתרופות גילי(53,1.70,67 ק"ג,פעיל גופנית. ושוב תודה על עזרתך

03/03/2010 | 20:28 | מאת: סיוון

שלום דוקטור, איזה תרופות קיימות לחולים אשר יש להם סוכרת ולחץ דם בן דודי נפגש עם רופא שציין כי קיים טיפול חדש יחסית בשם ראסילז ? עד כמה הוא יעיל ומה החלופות שלו ? תודה, סיוון

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 10:53 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

יש מגוון רחב ביותר של טיפולים לסוכרת ויתר לחץ דם כולל ראסילז. יש לפנות לרופא מטפל ע'מ לקבל הטיפול התאים אישית לדוד

02/03/2010 | 12:33 | מאת: אורית

יש לי שאלה חשובה האם אינסולין עצמו משמין

27/05/2010 | 10:46 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

אינסולין יכול לגרום לעליה במשקל ככל שהמינון יותר גבוה. בכל מקרה מדובר בטיפול חיוני יעיל ביותר והכרחי לחולי סוכרת רבים שלא מאוזנים.

01/03/2010 | 13:24 | מאת: דבורה

האם לחולה סוג 2 הסובל מתנגודת קשה לאינסולין ולא מאוזן עם זריקות איסולין (לבמיר ונובורפיד) מומלץ לקחת ג'ינואט או מטפורמין וג'נוביה בנפרד, קימת בעיה של עודף משקל בבטן

לקריאה נוספת והעמקה

לדבורה, חד-משמעית כדאי לו מאד ליטול גם מטפורמין.

28/02/2010 | 08:41 | מאת: נעמה

שלום דוקטור, מה ההבדך בין ג'נוביה לג'נואט ?

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 10:42 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

ג'נואט זה ג'נוביה בתוספת מטפורמין

25/02/2010 | 13:45 | מאת: ענת

דר' יקר שלום, אמי בת 62 סובלת מהשמנת יתר ותמהיל מחלות. בעיות בבלוטת התריס, כולסטרול גבוה, בעיות נשימה בגלל ההשמנה (יש לה ביפ-אפ) וסכרת. לסכרת היא מקבלת גלוקמין 3 פעמים ביום וגלובן 5 מ"ג פעמיים ביום. בשבוע שעבר היא עשתה בדיקה והיו לה רמות גבוהות מאוד של סוכר 300. הרופאה שלה הציעה להתחיל לתת לה זריקות אינסולין , פעם ביום. היא הייתה רוצה לדעת אם הזריקות של האינסולין עלולות לגרום להשמנה? והאם אם מתחילים עם זריקות אינסולין זה כבר לכל החיים או יכול להיות זמני? איך אפשר לטפל בסכרת, בעיקר על רקע בעיות ההשמנה והקושי שלה לעשות פעילות גופנית בגלל דורבן ברגל. לתשובתך אודה. ענת

לקריאה נוספת והעמקה

לענת שלום, נשמע שהפתרונות האפשריים עבור אימך הם או ניתוח בריאטרי ("שרוול" למשל), או בייאטה/ויקטוזה. הייתי מנסה קודם את האופצייה השנייה.

26/02/2010 | 11:37 | מאת: יוליה

על איזה אינסולין מדובר? בד"כ האינסולינים החדשים יותר לא יגרמו להשמנה

18/02/2010 | 11:34 | מאת: מזל

לבעלי סוכרת מסוג 2, טופל בכדורים והתחיל דיאטה מסודרת רק לאחרונה. בבדיקות האחרונות למרות הדיאטה הערכים גבוהים, הרופא המטפל שוקל לנסות מעבר לאינסולין לנטוס - מה היתרונות של מעבר כזה למה דווקא אינסולין?

לקריאה נוספת והעמקה

מזל שלום, מהנתונים שמסרת אני מתרשם שהטיפול בכדורים לא הצליח לאזן את רמות הסוכר בדם של בעלך ועל כן הרופא רשם לו אינסולין.סביר להניח שטיפול זה כן יצליח להביאו לרמות טובות יותר. ההמלצה של הרופא נשמעת הגיונית. יחד עם זאת, אם כבר להזריק,כדאי לך לדעת ולהתעניין בטיפולים החדישים: בייאטה וויקטוזה, אשר הן עשויות גם להוריד את רמת הסוכר בדם וגם להשפיע לטובה על משקל הגוף.

23/02/2010 | 08:42 | מאת: מזל

תודה לך אבל לי ולבעלי יש מספר חברים שניסו וויקטוזה ובייטה ולא הייתי ירידה משמעותית במשקל וחלקם סבלו מתופעות לוואי ככה שאני ובעלי מעדיפים אינסולין. לגבי השאלה המקורית האם זו תופעה נפוצה שכדורים מפסיקים לאזן?

15/02/2010 | 08:08 | מאת: אריה

דר שלום רב.בבדיקת דם בצום סוכר 110 A1 5.4 אני נוטל גלוקומין אחד בבוקר מיזה כשנתיים אז הסוכר היה 140 הבעייה היא ששעתיים אחרי האוכל בבדיקה ביתית הסוכר 260 וארבע שעות אחרי האוכל 150. האים זה תקין? האים דרוש שנוי במינון הגלוקומין? תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2010 | 20:17 | מאת: j

לארייה שלום רב,הנתונים שמסרת הם בעייתיים ואינם מתיישבים האחד עם השני. קשה לקבל שמצד אחד ה A1C=5.4%, ערך מצוין לכל הדיעות, המצביע על כך שרמת הסוכר הממוצעת שלך נעה סביב 100מג%, ומנגד ערכים ש.א. א. סביב 250 מג%. אחד מהם, ככל הנראה, אינו נכון או אינו משקף את המציאות. בדוק את הגלוקומטר שלך, ובעיקר את הסטיקים. חזור על בדיקת הA1C במידת הצורך.

10/02/2010 | 10:13 | מאת: אני

שלום ד"ר לפני כ-3 שנים גילו אצלי רמת סכרת גבוהה -365 ו-c1a -12 הרופא שלח אותי לדיאטנית בקופ"ח , אצלה רק עליתי שוב במשקל ,לא יודעת אייך אבל כך קרה , לקחתי את עצמי בידיים ועשיתי דיאטה לבד עם הנחיות קלות מהרופא המטפל שלי אז - ד"ר חוליו וינשטיין ובהחלט הורדתי 25 ק"ג תוך כמה חודשים , ברור שנשארו לי עוד כמה ק"ג טובים להורדה , ואז המשקל נעצר בהורדה והתחיל לטפס בחזרה שוב , לצערי עליתי כ-15 ק"ג חזרה ולא מצליחה להפטר מהם ,הסכרת שלי יציבה עומדת על 120 בערת ו-c1a עומד על 5.7 פחות או יותר , מה אפשר לעשות במצבי זה כדי להוריד את המשקל שוב , דרך אגב לאחרונה אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה ואני מאמינה שגם למחלה זו יש השפעה לא קטנה על העליה שלי בחזרה במשקל ,אז מה עושים דוקטור ? עזרה ועיצה בבקשה אני

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 10:50 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

מבחינת סוכרת אני מבין שלאחרונה את מאוזנת .לגבי המשקל יש לפנות לרופא המטפל בהשמנת יתר לקבלת יעוץ לטיפול בשינוי אורחה חיים וטיפול תרופתי לפי הצורך .

10/02/2010 | 08:55 | מאת: ש.

האם מצב שבו ארוחה עתירת פחמימות גורמת לרמת סוכר גבוהה עד גבוהה מאד בעוד תזונה נטולת פחמימות מביאה לערכים תקינים ואפילו נמוכים מהנורמה מעיד על טרום-סכרת? בהנחה ומקפיד על תזונה ואורח חיים נאות - האם כדאי להתחיל טיפול בגלוקופאג' כדי למנוע הופעת סכרת או שלאור תופעות הלוואי עדיף להימנע בינתיים כל עוד מצליח לשמור על ערכים תקינים/נמוכים?

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2010 | 10:42 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

משאלתך אני מבין שיש ערכי סוכר גבוהים ויש אבחנה של סוכרת ע'כ אין ספק שיש מקום לטיפול בגלוקופאג'