תסמונת השחר

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

17/05/2011 | 11:56 | מאת: יואב

אני סוכרתי שמטופל בגנוביה אחת ליום גלוקופאז אחרי כל ארוחה וגלבן לפני ארוחת בקר וערב. שומר דיאטה קפדנית, ועושה ספורט, גיל 59 בשבועות האחרונים אני קם בבקר עם סוכר ב סביבות 145 מה שהיה פעם עד 120, שמתאזן לקראת הצהרים. אני לוקח את הגנוביה בבקר. שמתי לב שעד שעה 3:00 לפנות בקר אני די מאוזן בסביבות 110 ואז לפנות בקר מתחיל טיפוס רמת הסוכרתוך כדי שינה, ללא אכילה כמובן. תופעת תסמונת השחר? מה לדעתך צריך לעשות, יש סברה לאכול פחמימה סיבית לפני השינה ? או האם ניתו לשנות מינון של אחת התרופות או שינוי זמני הלקיחה ? האם מותר להוסיף מהגנוביה גם בלילה ? ל2 כדורים ליממה ? תודה מראש יואב

19/05/2011 | 12:25 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום יואב. אסור לקבל יותר מ 100 מ"ג גנוביה ליום.אני מציעה לך במקום הגליבן לקחת אמריל 2-3 מג כי הוא עובד יותר שעות מגליבן ויותר טוב ממנו באופן כללי.לא ציינת מה משקלך וגובה.כ"כ רצוי לבדוק HBAC ורמת אינוסלין ו C PEPTIDE בצום.

19/05/2011 | 17:04 | מאת: יואב

אני בן 59 , וגובהי כ 176 עןשה ספורט כמעט כל יום ושומר דייאטה ממוצע HBC1 -6.9- 7.0 מה הסימול המיקצועי של הבדיקות שביקשת לברר ? האם להחליף לאמריל פעמיים ביום או פעם אחת ומתי ? תודה יואב

02/06/2012 | 15:26 | מאת: לוי דורון

אני חולה סכרת 2, סבלתי מתסמונת בשחר (הייתי קם ען 150-200), על פי עצה של נטורופאט ביצעתי בדיקות של: B12, ויטמין D, מגנזיום, לאחר יומיים של לקיחת השלמות בהתאמה: 1 למציצה בבוקר, 2000, 900, התופעה נעלמה לחלוטין. דרך אגב החוסר בנ"ל נובע מתרופות הסכרת.

03/06/2012 | 12:49 | מאת: ד"ר לאה לבין

מצוין שהויטמינים עזרו לך. חשוב מאד להשלים חסרים לגוף. נכון ש B12 יכול לרדת עקב טיפול בגלוקופג לעיתים.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה