בעיות פוריות אצל נשים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בדיקת HyFoSy: יש תחליף לצילום רחם

צילום רחם מרתיע אותך? יש אפשרות אחרת: בדיקת HyFoSy, הנעשית תחת הדמיית אולטרסאונד, תאפשר לך לבדוק את מצב הרחם והחצוצרות ללא קרינה, ללא חומרים מסוכנים ועם הרבה פחות כאבים. ויש גם "בונוס" מפתיע: הגדלת הסיכוי להיכנס להריון! במקרים שבהם לאחר שנה של ניסיונות, זוג אינו מצליח להיכנס להריון באופן טבעי, הדבר מוגדר כאי פוריות. במקרים אלה, נעשות בדיקות שונות לבירור הפוריות של הגבר ושל האשה. בדרך כלל, אחת הבדיקות שעוברת האשה היא צילום רחם. בדיקת צילום רחם נעשית באמצעות שיקוף רנטגן ובעזרת חומר ניגוד, לשם בירור תקינות חלל הרחם, החצוצרות והמעבר בחצוצרות. לבדיקה יש מספר חסרונות: הראשון הוא קרינת הרנטגן. מידת החשיפה לקרינת רנטגן בבדיקה אמנם אינה גבוהה, אך גם במינונים נמוכים, מדובר בחשיפה שמוטב להימנע ממנה. חיסרון נוסף של צילום רחם נובע מכך שחומר הניגוד המשמש לבדיקה מבוסס על יוד. מדובר בחומר שנשים רבות מתגלות כרגישות אליו. בנוסף, צילום רחם ידוע כבדיקה המלווה באי נוחות משמעותית ואף בכאבים ממשיים.   בדיקת HyFoSy...
ללמוד עוד על בעיות פוריות אצל נשים
פוריות בגיל 40 פלוס: סיכויים קלושים מיום ליום-תמונה

כלי התקשורת מלאים בסיפורים על נשים שהצליחו להרות אחרי גיל...

מאת: ד"ר רויבורט...
20/05/2019
סובלת מאנדומטריוזיס ועוברת טיפולי פוריות? חשוב שתקראי את זה     -תמונה

גורמים שונים יכולים להשפיע על פוריות האישה. אחד הפחות...

מאת: ד"ר אליצור שי
05/12/2018
תסמונת השחלות הפוליציסטיות: כן, ניתן להיכנס להריון-תמונה

נשים רבות סובלות מתסמונת השחלות הפוליציסטיות, הגורמת בין...

מאת: פרופ' בלום...
25/08/2019
בעיות פריון: תהיה גבר, לך להיבדק!-תמונה

מתמודדים עם בעיות פוריות? חושבים על הקפאת ביציות, בעיות...

מאת: ד"ר רויבורט...
08/08/2017
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבעיות פוריות אצל נשים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בעיות פוריות אצל נשים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בינואר עברתי גרידה.אחריה ראו שארית בהיסטרוסקופיה אבחנתית. עשיתי ניתוחית. אחריה לא שלחו לשום מקום אני בטיפולי פוריות. לא היה נראה שיש בעיה כלשהי אחרי הגרעדה לא מבחינת רירית לא מחזור קצר ..רגיל. מצד שני מעח חצי שנה לא נכנסת להריון...אציין שאני בטיפול בגלל הפלות חא בגלל להיכנס להריון. האופא אמר שהסיכוי שיש הדבקויות קטן מאוד...ולא בטוח אם צריך עוד הבחנתית.. דעתך??

אם אין שינוי בכמות הוסת החשד להידבקויות קטן, מאידך לפני התקדמות לטיפולים כדאי בכ"ז לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית

האם אפשר לעשות בדיקת אבחנתית תוך טיפול של החזרת עוברים על בסיס טבעי? כלומר בלי הורמון בלי כלום. הרי את האבחנתית עושים ביום 7 והחזרה זה ביום 14+3 בערך

שלום רב, אני 3.5 חודשים לאחר לידה ועברתי כבר מחזורים סדירים אך כואבים עם דימום רב. לפני הכניסה להיריון הייתי משתמשת קבוע בגלולות מרסילון ומחברת כל פעם 3 חפיסות כי אני סובלת ממחזור כואב ושיעור יתר. האם ניתן להמשיך זאת? האם הדבר עלול לגרום לנזק או קושי להיכנס להיריון כשאפסיק שוב עם הגלולות? תודה רבה!

שלום לך התחילי בגלולות אלו לאחר בדיקתך על ידי רופא

כמובן שאני לאחר בדיקת רופא ואישורו לקחת גלולות למניעת הריון. האם ניתן לחבר 3 חבילות מרסילון כפי שעשיתי תמיד? תודה רבה

כמובן שאני לאחר בדיקת רופא ואישורו לקחת גלולות למניעת הריון. האם ניתן לחבר 3 חבילות מרסילון כפי שעשיתי תמיד? תודה רבה תגובה

אני בת 33 יש לי צניחת רחם מאובחנת דרגה שנייה אני מסתדרת בחיי היום יום אחרי מחזור תמיד משתמשת בתרופות לדלקת כמו אגיסתין פעם אחת או פעמיים בחודש לפעמים אני מרגישה בכובד באזור הנרתיק אחרי קיום יחס מין אני רואה חלק משלפוחית קצת בחוץ כאשר אני לוחצת בשירותים אני לא נכנסת להריון בכלל למרות שאני לא משתמשת באמצעי מניעה ויש לי מחזור סדיר מ6 שנים מה שאני רוצה לדעת בבקשה עכשיו אני יש לי שתי בנות ולא רוצה ללדת עוד מאה אחוז ולא הצלחתי כל השנים האלא לכנס להריון מה אני יכולה לעשות אני חושבת להסיר את הרחם ולא לתקן ולהחזיר את זה למקומו מה אפשר לעשות אני לא רוצה להרים ועוד כמה שנים זה יחזור אני רוצה לשמור על היחס שלי עם בעלי אני בטוחה שאני לא רוצה ללדת עוד ואני רוצה לדעת למי לפנות והאם אם אני פונה לרופאת נשים היא יכולה לעזור לי לקבוע ניתוח להסרת רחם

מעאלי שלום, תיקון כירורגי של צניחת אברי האגן יכול אך לא חייב לכלול כריתת הרחם. גם אם מבצעים כריתת הרחם זה לכשעצמו מהווה רק חלק מתיקון הצניחה ונוסף לכריתת הרחם הליך כירורגי שמטרתו לתמוך בצורה טובה יותר באברי האגן האחרים ובנרתיק. ממליץ לך לפנות לייעוץ ע"י רופא אורוגינקולוג אשר יבדוק אותך ובהתאם למצבך ידון איתך באפשרויות השונות לטיפול בצניחה בהתאם להעדפתך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה רבה שענית לי אז אני מבינה שתיקון יותר טוב מכרתהאני רק רוצה שתגיד לי אם אני מסתדרת בחיי היום אני יכולה לוותר על רעיון הניתוח בכלל או שיש סיכוי שהמצב שלי ידרדר עם השנים

לא התכוונתי שעדיף. אלא שהתיקון יכול לכלול גם כריתת הרחם אבל לא מחייב. כל מקרה לגופו, בפרט כשמדובר בגיל צעיר. עבור לא מעט נשים כריתת הרחם מהווה קושי רגשי גם אם אין בכוונתן ללדת עוד ילדים. מעבר לכך אם הצניחה מורגשת וגורמת לאי נוחות - מומלץ לטפל. הטיפול לא חייב להיות ניתוחי, ניתן למשל להעזר בתומכן ('פסרי') נרתיקי שזו מעין טבעת מסיליקון שאת לומדת להחדיר לנרתיק ומאפשרת לחיות לצד הצניחה מבלי לחוש את הבלט הנרתיקי. לכן חוזר וממליץ לעבור הערכה אורוגינקולוגית מלאה ולדון באפשרויות השונות. ככלל צניחת אברי האגן נוטה להחמיר לאורך השנים

לאחר בדיקת זרע שממצאיה הם: ריכוז- 8.6 (נורמה- 15), תנועה- %13 (נורמה 40%), סוגי תנועה- 3% פרוגרסיבי, 10% מקומי, 87% ללא תנועה., ללא אגלוטינציה. בדיקת מבנה לפי WHO תאים תקינים- 1%, פתולוגית ראש- 89%, פתולוגית זנב- 10% ובדיקת US אשכים: משמאל אשך בגודל ומבנה תקינים . ראש האפידידימיס לא מוגדל, ללא ממצא פוקלי . שק האשכים – הודגמו כלי דם מסולסלים בקוטר עד 26.0 מ"מ. בסריקת דופלר הודגם היפוך זרימת דם . לקורלציה קלינית. מימין ראש האפידידימיס ואשך בגודל ומבנה תקינים. שק האשכים ללא ממצא . בסריקת דופלר אין לראות כלי דם פתולוגיים. האם הממצאים של הUS מסבירים את הבעיה שהציגה הבדיקת זרע? יש פתרון? מה הסיכויים להרות לאור ממצאים אלו?

בנוכחות קושי להיכנס להריון, בדיקת זרע שמעידה על OTA וממצא דימותי שמעיד על וריקוצל מומלץ לנתח את הוריקוצל