טיפולים לסוכרת: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

"אין לנו למה להתבכיין על העבר, כי אין לנו שליטה עליו"

צביקה זליג, בן 81, חולה בסוכרת כבר 35 שנה. בטור אישי הוא משתף על ההתמודדות עם המחלה, על קטיעת הרגל שעבר ועל המערכת לניטור סוכר שיכולה לשנות את חייו צביקה זליג, ניצול שואה, בן 81, חולה סוכרת מגיל 46, מספר על ההתמודדות שלו עם המחלה. "לפני 35 שנה, לאחר שביצעתי את בדיקת סקר שגרתית, התקשר אלי הרופא ואמר: ברוך הבא למועדון הסוכרת!" "הייתי די בהלם", הוא מספר, "אני אדם שעסק בספורט - שחיתי, עשיתי הליכות והקפדתי להתעמל על בסיס שבועי. לא הייתי 'שמן' כך שלא הרגשתי שאני נתון לסיכון. לא הרגשתי תסמינים מיוחדים. יחד עם זאת, ברגע שקיבלתי את הבשורה התחלתי להיזהר, הלכתי לדיאטנית שנתנה לי תפריט מיוחד ונמנעתי מסוכרים עד כמה שיכולתי. אבל עמוק בלב, לא הבנתי איך זה קרה לי כי לא הרגשתי שום דבר לפני כן."   צביקה זליג. צילום: באדיבות המשפחה   עוד בנושא סל התרופות 2020   כיצד התמודדת עם הסוכרת? "בהתחלה, התמודדתי עם הסוכרת בצורה טובה. הלכתי לרופא...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטיפולים לסוכרת

אנדוקרינולוגיה וסוכרת - תמונת המחשה
אנדוקרינולוגיה וסוכרת האם מחלת הסוכרת מגבירה את הסיכון לתמותה משנית כתוצאה מצריכת אלכוהול, תאונות דרכים או מע...
ללמוד עוד על טיפולים לסוכרת
תסמונת מטבולית וסוכרת מסוג 2-תמונה

תסמונת מטבולית מתייחסת לרמות סוכר גבוהות, השמנה, יתר לחץ...

מאת: ד"ר הרשקוביץ...
17/07/2016
השמנה, סוכרת וילדים: מיתוסים ומציאות-תמונה

ילד מתוק - אבל לא יותר מדי: מחלת הסוכרת הפכה למגיפה קשה...

מאת: פרופ' משה קרפ
02/10/2018
סוכרת הריון: תינוק מתוק מדי-תמונה

מה ההבדל בין סוכרת הריון לסוכרת "רגילה"? מה כולל המעקב...

מאת: פרופ' ערן הדר
10/01/2017
פענוח בדיקות דם ומעבדה-תמונה

קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה...

מאת: ד"ר יעל הס
13/03/2003
אולי יענין אותך לדעת...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטיפולים לסוכרת?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טיפולים לסוכרת: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב. אני מוגדר כטרום סוכרתי. האם שימוש קבוע בציפרלקס 10 מעלה את רמת הסוכר בדם?

שלום, לפי העלון לצרכן, הטיפול בציפרלקס עלול להשפיע על איזון רמות הסוכר, ויתכן ותידרש התאמת מינון של טיפול לסוכרת בעת שימוש בתרופה. בנוסף לכך, ולפי הספרות המקצועית מציינים שיש דיווחים על כך שחלק מהמטופלים בתרופה פתחו סוכרת. ולכן יש לעקוב אחרי רמות הסוכר בדם (כולל ניטור ובדיקות דם תקופתיות) תחת טיפול כרוני בתרופה. כל טוב,

תודה על תשובתך מחמוד אבל חייב להבין, האם רמות הסוכר עולות בגלל אפקט ההשמנה או כיוון שהכדור עצמו גורם לכך? היכן אפשר למצוא חומר מקצועי בנושא כדי לשקול כדאיות של המשך הטיפול? לא מתאים לי לטפל בהפרעת חרדה ולקבל סוכרת לחיים... על איזה אחוז מדובר של עלייה ברמות סוכר ומדוע הרופאים ברובם שוללים קשר?

שלום, לפי העלון לצרכן, הטיפול בציפרלקס עלול להשפיע על איזון רמות הסוכר, ויתכן ותידרש התאמת מינון של טיפול לסוכרת בעת שימוש בתרופה. בנוסף לכך, ולפי הספרות המקצועית מציינים שיש דיווחים על כך שחלק מהמטופלים בתרופה פתחו סוכרת. ולכן יש לעקוב אחרי רמות הסוכר בדם (כולל ניטור ובדיקות דם תקופתיות) תחת טיפול כרוני בתרופה. כל טוב,

ד"ר שלום וברכה אני סכרתית בת 48 התחלתי אינסולין לפני כחצי שנה, הרופאה אמרה שיש לי חלבון בשתן... ולא הסבירהמה עליי לעשות עם זה, בדקתי במדיהNEPHROPATHY DIABETIC הערכים של מיקרואלבומין היו כ-700 והבנתי שזה יכול להחמיר, למי לפנות, מה עליי לעשות על מנת למנוע הידרדרות? פוחדת מהמחר.... תודה מראש

סבירות גבוה כי מדובר בנפרופטיה סוכרתית אם יש סוכרת ארוכת שנים, נוכחות של פגיעה עינית של סוכרת. נהוג לאזן מיטבית גורמי הידועים כמאיצים את הידרדרות התיפקוד הכליתי באם אינם מאוזנים . מכאן יש צורך באיזון לחץ דם, איזון סוכרת קפדני, הפסקת עישון , טיפול בדיסליפידמיה. כמו כן נהוג לתת טיפול תרופתי (במעכבי ציר מערכת הרנין אנגיוטנסין ) , להמליץ על דיאטה דלת מלח, הורדת משקל ל BMI שפחות מ 25 ופעילות גופנית. יש מקום למעקב מרפאת סוכרת ונפרולוג.

שלום אני בהריון האם מותר לקחת בהריון גלוקופז לסוכרת האם יזיק ?לוקחת אחד שתיים ביום.תודה.

איזון סכרת אופטימלי חיוני להצלחת ההריון וגם למניעת מומים בעובר. גלוקופג' הוא טיפול מקובל בסכרת הריונית גם בשלבי ההריון הראשונים.

שלום בת 65 מזה מספר שנים מטופלת בתרופות ללח"ד כמו כן ב - GLUCOMIN 850MG פעמיים ביום בגלל רמות סוכר גבוהות בדם. אינני יודעת אם יש אבחנה של סכרת, כי רמות HB A1C אצלי לא עלו אף פעם מעל 6.10 אף שרמות הסוכר בשנים האחרונות עלו ובשנה האחרונה הגיע לקרוב ל - 200 בדיקת דם עדכנית: GLUCOSE 194.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.........)* HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70) (.........)* HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00) (.........)* TRIGLYCERIDES 229.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)* 1. האם רמות סוכר קרוב ל 200 כאשר HB A1C 6.10 זו עדיין אבחנה של סכרת? 2. מה ההסבר לפער בין הגלוקוז הגבוה ל-HB A1C שיחסית אינו גבוה? 3. האם לדעתך נדרש טיפול נוסף/אחר בסוכר לאור כך שעדיין רמות גלוקוז גבוהות? הסיכון הוא ברמות סוכר גבוהות או רק כאשר זה בא ביחיד עם HB A1C גבוה? 4. הכולסטרול תקין, אך הטריגלצרידים גבוהים, מה ההסבר לזה? והאם זה קשור איכשהו לסוכר? ומה ניתן לעשות בכדי להוריד את זה ספציפית? תודה רבה

שלום רחל ישנם מס' קריטריונים לאבחנת סוכרת שהם בקצרה: 1. בדיקת סוכר אקראית מעל ל 200 עם תסמינים כגון צמא מוגבר, השתנה מוגברת, רעב וירידה במשקל הינם מספיקים לאבחנת סוכרת 2. בדיקת סוכר בצום מעל ל 126 בשתי בדיקות חוזרות 3.HBA1C מעל ל 6.5% בשתי בדיקות חוזרות שהינו מציין את רמת הסוכר בדם בשלושת החודשים האחרונים. 4. תוצאה חיובית בבדיקת העמסת סוכר שהינה מעל ל 200 לאחר שעתיים. את נוטלת גלוקומין או גלוקופאג' שנותנים לטיפול בסוכרת מסוג 2 אני מניחה שאת בדיקות הדם עברת לאחר צום של מעל ל 12 שעות, כך שרמת הסוכר שלך עדיין גבוהה, עם HBA1C מתחת ל 6.5, כך שנראה שאת צריכה להמשיך טיפול לסוכרת. שתי נקודות חשוב לציין: הראשונה היא שהבדיקה האבחנתית ביותר לאבחנת סוכרת הינה העמסת סוכר במידה ותוצאות הבדיקה אינן חד משמעיות או כאשר קיים חשד מוגבר לסוכרת והשנייה היא שכיום ישנם מומחים טובים לסוכרת, כך שהמלצתי הינה לפנות אל מומחה אנדוקרינולוג שמומחה בעיקר בסוכרת והוא ינחה אותך ויחליט לגבי המשך הטיפול. כיום ישנם תרופות רבות וחדשות לטיפול בסוכרת מסוג 2. לגבי טריגליצרידים- קיים קשר בין רמות סוכר גבוהות לבין טריגליצרידים מאחר וטיפול לקוי בסוכרת סוג 2 גורם לעליה בטריגליצרידים. מאחר ואני גם פנימאית במקצועי חשוב לי מאד להדגיש את החשיבות בטיפול בסוכרת ושומנים מאחר שיכולים להיגרם סיבוכים רבים בעתיד כגון מאורע מוחי, לבבי, בעיות עיניים, כליות ובכלי הדם הפריפרים. אני הייתי ממשיכה את הטיפול לסוכרת ובמקביל פונה אל רופא מומחה לצורך מעקב והנחיה לגבי המשך הטיפול בהצלחה

אין מילים על התשובה מאירת העיניים והמפורטת