סכרת לאחר קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

20/05/2011 | 00:02 | מאת: הצפונית

שלום לרופאים הנכבדים, לפני 3.5 חדשים עברתי ניתוח שרוול קיבה וירדתי עד כה 20 ק"ג. נותרו לי לרדת עוד כ-25 ק"ג למשקל תקין. לפני הניתוח טופלתי בשני כדורי גלוקופג' ליום. ערכי הסיכר בצום היו בסביבות 120-130, וההמוגלובין המסוכרר היה 6.7. מאז הניתוח הפסקתי על דעת עצמי את הכדורים והבדיקות הביתיות בבקרים בצום הראו בסביבות 100- 108. כעת 3 ח' אחרי הניתוח בצעתי בדיקות כלליות ותוצאת הסוכר בצום היתה 93, וההמוגלובין המסוכרר 6.2. רציתי לשאול האם אני צריכה לחזור ולקחת כדור בערכים כאלה? מה נחשב לתוצאה תקינה? והאם כאשר אמשיך לרדת עוד במשקל יש סיכוי שהערכים ירדו עוד או שהסכרת היא בלתי הפיכה ולא אפטר ממנה תודה על תשובתך. כלל?

30/05/2011 | 12:13 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-עם ערכים כמו שלך אין צורך בכדורים. אם תמשיכי לרדת במשקל ולא תוכלי סוכר HBAC ירד עוד. סוכר עד 100 בצום הוא תקין. HBAC 6.2 כמעט תקין

מנהלי פורום סוכרת והשמנה