סוכר בשתן בדיקת אקראיתי

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

17/08/2011 | 14:44 | מאת: מקס

אני בן 17,לאחר שאכלתי ושתיתי מיץ ענבים התבקשתי לעשות בדיקת שתן בלישכת הגיוס,תוצאוה-1000 מלג של גלוקוצוריה ולאחר בדיקת דם מיאצבע-סוכר בדם-144 ישר מלישכת גיוס שלחו אותי למיון של תל-השומר במיון עשו בדיקות שתן ודם (זה היה באותו יום,במרווח כמה שעות) בדיקת שתן היתה תקינה,בבדיקת דם-סוכר-107 למחרת בבוקר דרך ק"ח עשו לי שוב בדיקות שתן ודם לאחר צום-12 שעות התוצאות:בדיקת שתן-תקינה בדיקת דם: גלוקוזה-95 מ"ג HemoglobinA1c-5.7% האם אפשר לדעת-מה זה היה לי??? תודה מראש עבור תגובה מקס

17/08/2011 | 16:01 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-אין לך סוכרת אלא בריחת סוכר כליתית. סוכר 144 לאחר מיץ ענבים זה בסדר ושום מדדים לא מצביעים על סוכרת. אלא שיש לך סף כליתי נמוך יותר לבריחת סוכר בשתן. גש ליעוץ לנפרולוג-רופא כליות

מנהלי פורום סוכרת והשמנה