פורום שרירני רחם - מיומות

פורום זה נועד לספק מידע על בעיה שכיחה בתחום בריאות האישה: שרירני רחם, ובלע"ז: מיומות או פיברומות (Myoma, Leiomyoma, Uterine Fibroids). מידע רב נצבר בשנים האחרונות באשר לגורמים המעודדים את התפתחותם של גידולי רחם אלה, ובמקביל, קיים מגוון רחב של שיטות חדשות למעקב וטיפול.

המרכז הישראלי לשרירני רחם ("מי-שר") הוקם ע"י קבוצת רופאים מומחים ומנהלי יחידות בתחומים שונים הנקשרים סביב בעיית שרירני הרחם. בדרך זו ניתן לספק לכל אישה הסובלת משרירני רחם ייעוץ וטיפול רב תחומי ברמה הגבוהה ביותר, על בסיס מצבה, צרכיה ורצונותיה.

פורום שרירני הרחם נותן מענה כללי לשאלות הציבור בתחום שרירני הרחם, ושאלות נלוות בתחום בריאות האשה, על בסיס ניסיון רב וידע קבוצתי נרחב.
1298 הודעות
1128 תשובות מומחה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות

14/05/2014 | 02:12 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 37 וחצי וסובלת משרירן מחוץ לרחם בערך בגודל 6 סמ ומדימום חזק מאוד במחזור. האם לדעתך ניתן להקטין שרירן על ידי טיפול טבעי?

לקריאה נוספת והעמקה

מה זה שרירן מחוץ לרחם? לא ברור לי מה מיקומו? ההחלטה על טיפול, אם טיפול? ואיזה טיפול? היא פועל יוצא של של מידע יותר מפורט, כמ מיקום? גודל? קבץ גידול? סימפטומים? תכניות ילודה? ועוד. פרופ יונה לדיר

12/05/2014 | 10:28 | מאת: רחל

איך לוקחים ביופסיה מהמיומה

לקריאה נוספת והעמקה

אין ביופסיה למיומה. יש ביופסה לצואר רחם, או לרירית רחם, אבל מיומה אינה קשורה לצואר הרחם או לרירית הרחם. ולכן למיומה אין ביופסיה מקדימה אלא רק בדיקה פתולוגית לאחר כריתת המיומה. פרופ יונה תדיר

10/05/2014 | 09:04 | מאת: נטע

האם אחרי צנתור רחם לצורך טיפול במיומות יש כאבים חזקים ואם כן תוך כמה זמן בערך הם נרגעים ואפשר לחזור לשגרה היומית?

לקריאה נוספת והעמקה

כאבים אחרי צנתור הם תופעה שכיחה. למען האמת היא מופיעה בכל המקרים שלאחר צנתור ולכן ניתן מראש מרשם לתכשירים חזקים מאד כנוגדי כאב ודלקת. עליך להיות בקשר עם רופא/ת הנשים והרופא/ה המצנתר/ת כדי לוודא שהמהלך לאחר הפעולה מבוקר. פרופ יונה תדיר

06/05/2014 | 19:59 | מאת: רוזה

שלום ד"ר, אני בת 52, עשיתי בדיקת אולטרה סאונד וגילו חי שרירן ינתר מור צמוד לרירית 31/27 מ"מ עם מעט זרימה. גודל הרחם אורך 87מ"מ עובי 58מ"מ ורוחב 66מ"מ . עובי רירית. הרחם 5.8 מ"מ. רציתי לדעת כיצד ניתן לדעת האם זה שפיר או ממאיר והם חייב להסיר את הגוש.יש לציין שאני סובלת מדימומים חזקים מאוד במחזור. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שרירן הצמוד לרירית גורם לדימומים חזקים וניתן במקרים רבים להסירו בגישה היסטקוסקופיה, כלומר, דרך הנרתיק וצואר הרחם. מה טיבו? שפיר? ניתן לדעת רק לאחר שהוסר ונשלח למעבדה. הגודל שאת מציינת מתאים להסרה בגישה זו ועליל להוועץ ברופא/ה המומחה בתחום זה. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

11/05/2014 | 17:26 | מאת: רוזה

תודה על התשובה, רציתי לשאול מה כוונתך לאחר הסרת השרירן., האם ניתן לדעת לאחר הסרת השירירן האם הוא שפיר, או ניתן לדעת בעת הגעת התשובה של בדיקת הפתלוגיה שנלקה ע"י הגיניקולוג.תודה מראש

28/04/2014 | 19:14 | מאת: קליר

שלום, אני בת 33 בריאה בד"כ. בינואר האחרון עשיתי ניתוח להסרת ציסטה דרמואידית והכל עבר בשלום. הלכתי לביקורת כמעט ארבעה חודשים אחרי, אצל הרופא המנתח והוא אמר לי ששוב יש לי ציסטה, כנראה מאותו הסוג אך היא 2 ס"מ וכרגע אין מה לעשות עם זה אלא רק לתאם ביקורת לעוד 3 חודשים. אני מאוד מוטרדת !!! איך זה חור? למה? האם אוכל לעשות משהו על מנת שלא? מה זה אומר... אין לי עדיין ילדים האם לא אוכל להביא ילדים לעולם? אציין שיש לי כאבים בגב התחתון- עצם הזנב. האם יש קשר? התקשרתי לרופא והוא אמר שבגודל של הציסטה לא סביר שהכאבים בגב קשורים. אשמח למענה :)

לקריאה נוספת והעמקה

העובדה שיש לך ממצא חוזר של ציסטה דרמואידית אינו מפתיע. מדובר בהתפתחות של תאים עובריים אשר עם הזמן עוברים שינוי זה והופכים להיות ציסטה עם הרכב תאים מגון. הרופא המנתח ניסה קרוב לוודאי לשמר את פוריותך ככל שניתן ולכן ממצאים בגודל מיקרוסקופי לא ניתן היה לראות/ או להוציא, ולכן הם מתפתחים עם הזמן בצורה זו. עד כמה ניתוחים אלה , או יותר נכון ציסטות אלה, יפגעו בכושר פוריותך? אין הכרח בכך והדבר תלוי במידה רבה במצב האגן לאחר הניתוח. יחד עם זאת , לא כדאי לדחות את מימוש הפוריות לשנים רבות מידי (כמקובל בישראל המודרנית). פרופ תדיר

26/04/2014 | 17:38 | מאת: שירן

שלום האם ניתן להבחין בפוליפ בצוואר הרחם בבדיקה שגרתית אצל רופא נשים כשהוא עושה רק א.סאונד וגינאלי? (כלומר לא משתמש במכשיר הזה שמרחיב את צוואר הרחם - ספקולום או משהו כזה)

לקריאה נוספת והעמקה

פוליפ בצואר הרחם ניתן לאיבחון בדכ בהסתכלות ישירה לאחר הרחבת הנרתיק עי המכשיר הזה שנקרא ספקולום. זאת, במידה והוא חיצוני מחוץ לצאור וניתן אולי למישוש. אם הוא גבוה בתעלת צואר הרחם הוא אינו ניתן לראה וניתן לעיתים לאיבחון באולטרהסאונד. פרופ תדיר

25/04/2014 | 18:59 | מאת: אנונימי

שלום רב אני בהריון ראשון שבוע 26 ולאחר קיום יחסים הופיעה הפרשה ורודה, ניגשתי למיון ושם אבחנו אקטרופיון לאחר 4 ימים בבדיקת מעקב אצל רופאת נשים היא אינה ראתה אקטרופיון אך ראתה פוליפ והסירה אותו ערכה בדיקת פאפ האם פוליפ זה ממצא שכיח בהריון, הרופאה ציינה שהפוליפ היה מדמם במגע ולכן הסירה ושלחה לביופסיה אני בלחץ היסטרי, מה הסיכוי שזה תהליך טרום ממאיר או ממאיר? וגם איך הרופאה במיון פספסה את הפוליפ והרופאה נשים גם בכלל לא ראתה אקטרופיון? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

איני יודע מי פיספס מה ולמה ואין גם פרטים בשאלתך המסבירים זאת. עליך להמתין לתוצאות הבדיקה וסביר להניח שזה ממצא שפיר. פרופ תדיר

23/04/2014 | 21:50 | מאת: אני

שלום רב פרופ' עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית ומצאו לי פוליפ (היה רשום שהיו 3 פירורים בקור 0.2-2 ס"מ). לאחר הניתוח, הרופאה בדקה אותי והיא ראתה שרירן. חזרתי אליה שוב היום והיא אמרה שהיא חושבת שאולי זה אדנומיוזיס והיא אמרה שזה בגודל של חצי ס"מ ושזה נמצא בשריר הרחם (בניתוח- הרופא לא ראה את זה). האם זה משהו שעלול לגרום להפלות? יש לבצע בדיקה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת להתייחס בצורה רצינית לשאלתך צריך קצת יותר פרטים. כגון מיקום, גודל, האם זה שרירן? או פוליפ? גיל? או אדנומיוזיס? עבר מיילדותי? וכיוב...

24/04/2014 | 00:23 | מאת: אני

תודה על ההתייחסות פרופ'. הרופאה אמרה שלדעתה זה אדנומיוזיס בגודל של חצי ס"מ שנמצא בתוך שריר הרחם. איך אפשר לבדוק בדיוק מה זה ואת המיקום המדויק? היו לי 2 הפלות- אין ילדים. אני בת 30.

17/04/2014 | 22:21 | מאת: אביבית

נמצאה אצלי מיומה באזור הפונדוס כ4 ס"מ לפני 3.5 שנים לא גודלת רק בהריונות -מאז היתה לי הפלה אחת ו2 הריונות תקינים סה"כ 6 ילדים דימומים מאד קשים במחזורים ואחרי לידות צניחת צוואר הרחם+שלפוחית השתן הרופאה הסבירה לי שעוד הריון זה סיכון לאור המיומה והגיל שלי 39 ממליצה על ניתוח להרמת צוואר הרחם+ סגירת חצוצרות אך לא מדברת על הסרת המיומה כלל ניתן להסיר את המיומה לאור המיקום שלה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך טובה, אך לא ניתן להשיב עליה בדרך זו. מדובר במגוון שיקולים, חלקם כירורגיים טכניים, וחלקם מחייבים בדיקה והתייחסות גם למבנה גופך. כוונת הרופאה כנראה שמיומה כזו לא ניתן להוציא בניתוח בגישה נרתיקים לסוג הבעיות שלך (צניחה, הרמת צואר הרחם) אבל מדובר גם ממעיות טכניות המחייבות לעיתים גישה ניתוחית משולבת וזה ממש לא לדיון איטנרנטי בהכללות כגון אלה. פרופ יונה תדיר

16/04/2014 | 22:47 | מאת: שולמית

כמה זמן לאחר כריתת שרירן בפתיחת בטן מותר לקיים יחסי מין, בהנחה שהכל תקין? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין חוקי ברזל בשאלות כגון זו. בהעדר סיבוכים דימומים וכיוב ניתן לקיים יחסי מין לאחר כ 8- 6 שבועות. פרופ תדיר

גורם להפלות?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול גם לגרום להפרעה בהשתרשות העובר ברירית הרחם.

עשיתי היסטרוסקופיה לאחר שני הריונות שנפלו. נכנסתי להריון לפני הבדיקה ונכנסתי להריון בהפריה. הרופא חשב שיש הדבקות אך לאחר הבדיקה היה רשום ש: מאקרו: 3 פירורים בקוטר 0.2-2 ס"מ. מיקרו: רירית גוף הרחם בשלב שגשוג עם אזור מזכיר פוליפ אנדומטריאלי. איך יכול להיות שהריתי עם פוליפ? לפי הנתונים- יש סיכוי שזה מה שגרם להפלות? תודה, חג שמח

08/04/2014 | 19:23 | מאת: את

שלום אני בת 51 אחרי טיפול תרומת ביצית שכשלה באולטרסאונד התגלה לי שרירן אינטרמורהלי 34X37 מ"מ התברר לי שהיסטרוקופיה או אולטרסאונד ממוקד לא מתאים לי עלי לעבור ניתוח מורכב וזה יכול לסכן את הקליטה להריון השאלה שלי - האם ידוע לך על נשים שנקלטו להריון עם שרירן מהסוג הנ"ל ללא התערבות ניתוחית? עשיתי היסטרוקופיה הבחנתית והיא היתה תקינה אני מיואשת ופוחדת שלעולם לא אוכל ללדת. תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שרירן בגודל זה אינו מחייב ניתוח אלא אם כן הוא גורם לדימומים חזקים או לסימפטומים אחרים. אם ההיסטרוסקופיה תקינה היא וודאי אינה דרך לטיפול, ולעניין האולטרהסאונד הממוקד אני מעדיף שלא להתייחס כלל. השאלה לגבי ... האם אני מכיר נשים ש.... ? אין סיבה להסביר, במיוחד לאור גילך ! פרופ תדיר

09/04/2014 | 10:49 | מאת: אתי

תודה שחזרת אלי אשמח להבהרה לגבי "גילך" מדובר בתרומת ביצית ויש עוברים תקינים - האם גם בתרומת ביצית גיל 51 הוא בעייתי? אין לי דימומים ואין לי כאבים - השרירן התגלה בבדיקת אולטרסאונד שביצעתי לצורך הפריה מתרומת ביצית תודה

08/04/2014 | 17:57 | מאת: אני

היי לא יודעת איך רק עכשיו ראו את זה... בכל מקרה, לאחר 2 הפלות- עשיתי היסטרוסקופיה. נמצא פוליפ. עשיתי א.ס אצל רופאת הפוריות שפתאום ראתה מיומה שיושבת על הרחם. היא שאלה האם המנתח ראה- ואמרתי שלא עשו לי א.ס, אלא רק את הניתוח. האם מיומה כזאת עלולה לגרום להפלות? מה הטיפול בזה? מה זמן ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין בשאלתך אפילו קצה חוט כדי לתת מענה ענייני. מה גודלה של המיומה? מה מיקומה? מה הסימפטומים מהם את סובלת? בת כמה את? וכיוב. פרופ יונה תדיר

תודה

כן.

06/04/2014 | 22:40 | מאת: מודאגת

היי לא יודעת איך רק היום ראו את זה... בכל מקרה, לאחר 2 הפלות- עשיתי היסטרוסקופיה. נמצא פוליפ. עשיתי א.ס אצל רופאת הפוריות שפתאום ראתה מיומה שיושבת על הרחם. היא שאלה האם המנתח ראה- ואמרתי שלא עשו לי א.ס, אלא רק את הניתוח. האם מיומה כזאת עלולה לגרום להפלות? מה הטיפול בזה? מה זמן ההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור מה מיקום המיומה. יושבת על הרחם זו לא הגדרת מיקום. באיזה ניתוח לא ראו? שאלתך אינה ברורה. פרופ תדיר

03/04/2014 | 21:55 | מאת: אורית

שלום, אני בת 38, סובלת משרירן בגודל 37X40 מ"מ, מיקום: סב סרוזי, קיר קדמי. סובלת מדימומים חזקים מאוד בזמן הווסת וכן מכאבי מחזור חזקים. ידוע לי שיש טיפול באולטרסאונד ממוקד שמהווה תחליף לפרוצדורות האחרות של ניתוח או טיפולים פולשניים אחרים. רציתי לדעת האם טיפול כזה מתאים לשרירן בגודל ובמיקום כמו שלי? והאם יש לטיפול זה חסרונות ואם כן מה הם?

03/04/2014 | 22:18 | מאת: אורית

אציין שמלבד השרירן שהזכרתי, קיימים שני שרירנים נוספים: בגודל 45X69 מ"מ, תוך דופני, קיר אחורי. ובגודל 37X37 מ"מ, סב סירוזי, קיר אחורי. הסיבה שהזכרתי קודם רק את הראשון היא כי רופא נשים שביקרתי אצלו אתמול אמר לי שלמעשה התופעות שאני סובלת מהן נגרמות רק משרירן אחד ואינני בטוחה איזה מהם הוא השרירן ה"בעייתי". בכל אופן השאלה היא האם מומלץ לי לטפל באותו שרירן בלבד באמצעות אולטרסאונד ממוקד?

בחירת טיפול בשרירני רחם לא יכולה להתבסס על פורום אינטרנט. מדובר במגוון שיקולים רפואיים המחייבים מפגש עם רופא/ה ובהם נשקלים השיקולים, בעד ונגד כל אפשרות טיפולית על בסיס המקרב בו מדובר, כולל עבר רפואי, סימפטומים, קצב גידול השרירנים, עבר מיילדתי, תכניותילודה, וכיוב. פורום אינטרנט נועד להבהרת שאלות כלליות להרחבת היידע בתחום בו את מתלבטת. ולכן ייאמר כי התאמה או אי התאמה לטיפטול באולטרהסאונד ממוקד מחייבת בדיקת תהודה מגנטית ( MRI) . עוד ייאמר כי מדובר בטיפול שנוי במחלוקת בין המומחים בתחום זה בכל הקשור לתוצאותיו, כטיפול חלופי לטיפולים אחרים אשר יעילותם מוכחת. פרופ יונה תדיר

02/04/2014 | 18:54 | מאת: אילנה

בת חמישים ללא ילדים. המחזור הפסיק לפני כ 8 חודשים. יש לי מיומות ברחם כשהגדולה שבהן כ 7.5 ס"מ (אינטראמורלית). היא גדלה בשנתיים וחצי האחרונות בכ 2.5 ס"מ. לא מדמם ולא מפריע כלל. האם לדעתך יש מקום לטפל למרות שלא מפריע? אם כן האם אפשר וכדאי לטפל בתרופות(לא ממש מעוניינת בניתוח)? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לתת מענה חד משמעי לשאלתך. מיומות אמורות לקטון בגיל המעבר ולכן אין מה להזדרז לנתח, מאידך, אם הן גדלו לאחרונה יש לברר האם גדלו גם מאז כניסתך לגיל המעבר. טיפול הורמונלי מבוסס על דיכוי הורמונלי שחלתי וזה ממילא חדל. במקביל, נוכחות השרירנים עלולה לפגום ביכולת לקבל טיפ]ול הורמונלי חליפי כטיפול בתסמיני גיל המעבר , כגון גלי חום, הפרעות שינה, בריחת סידן מהעצמות, וכיוב. לסכום, שאלה מורכבת הראוינ לדיון עם הרופא/ה המטפל/ת. פרופ תדיר

01/04/2014 | 09:43 | מאת: טינה

עברתי כריתת רחם לפרוסקופית לפני כשנתיים, ללא כריתת שחלות וצוואר הרחם. האם הגיוני כי בזמן המחזור החודשי יהיה לי דימום קל, של יום בערך, על אף שאין לי רחם?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ונותר חלק משמעותי מצואר הרחם יתכן דמם קל במועד הווסת. בכל מקרה נכון יהיה לפנות לרופא/ה ולברר מה טיבו של הדימום.

31/03/2014 | 17:40 | מאת: מורן

אני לאחר לידה שקטה + גרידה בשבוע 17 עקב מום בלב העובר, לאחר שלושה שבועות הייתי בבדיקה ונמצא שרירן ברחם בגודל 3 ס"מ, לאורך ההריון נמצאה מחיצה שנעלמה עם הזמן(לפני ההריון לא נאמר כי יש דבר כזה) האם זה קשור אחד לשני האם היתה טעות באבחון ובעצם המחיצה היתה השרירן? האם זה עלול להיעלם עם הזמן? האם ניתן להיכנס שוב להריון עם שרירן? האם יש מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך אינה ברורה. איני יודע מה זו לידה שקטה, מחיצה לא נעלמת לבד, ואין קשר בין שרירן למחיצה ברחם. פרופ תדיר

28/03/2014 | 21:16 | מאת: אלין

שלום, לפני 6 שנים עברתי ניתוח פלסטי של דפנות הנרתיק והיסטרוסקופיה לאלציה של רירית הרחם. לפני חודשיים נמצא אצלי שרירן ברחם- 26*42 מיקום- סב מוקזי נמוך. ושרירן נוסף- 18*21 מיקום- תוך דופני ימני היום השרירן בגודל- 36*50 ומימין זקיקי 18 מ"מ השאלה שלי האם להוציא את השרירן (מיומה) או לא כדי לי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שרירן תת רירי, במידה והוא בולט לחלל הרחם, ניתן להוצאה בקלות יחסית בגישה היסטרוסקופית )דרך הנרתיק). ככל שיגדל כך יקשה הדבר עד כדי חוסר יכולת להוציאו בדרך זו. לשאלה מה לעשות? זה כבר תלוי במגוון שיקולים כגון גיל, סימפטומים, כתניות ילודה, וכיוב. פרופ תדיר

28/03/2014 | 20:00 | מאת: קרן

שלום, רציתי לשאול אם אני מחליטה לא להסיר פוליפ. 1. אפשר להיות בהריון עם פוליפ או שזה יגרום לבעיות בעובר או הפלה טבעית? 2. אם פוליפ גורם לרירית רחם עבה, אז בטח זה מפריע בקליטת הריון? 3. האם פוליפ גורם לנזק בלתי הפיך ברחם? תודה רבה \ הוספת תגובה

26/03/2014 | 14:57 | מאת: רונית

אני בת 49 ואמורה לעבור ניתוח לפרוסקופיה להוצאת שחלה אחת בה נתגלה גידול. יש לי רחם שרירני , אך השרירנים אינם גדלים אך בכל זאת יש הממליצים להוציא בהזדמנות זו גם את הרחם כדי להמנע משינויים שם במיוחד לאור גילי. האם כדאי? האם זה יכול לגרום להסתבכות? הדבקויות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין ספק שניתוח בגיל זה לכריתת שחלה/ות עקב חשב לגידול מצדיק גם כריתת הרחם. זו לא שאלה של כדאי זו שאלה של נכון!

26/03/2014 | 06:07 | מאת: אלה

שלום, האם פוליפ בחלל הרחם גורם לרירית רחם עבה או שאלו שני דברים שונים וכל אחד וסיבותיו?- אשמח אם אפשר לפרט. מהן הסיבות שגורמות לרירית רחם להיות עבה?- הבנתי שזה עודף אסטרוגן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פוליפ בחלל הרחם אכן מלווה לעיתים ברירית רחם עבה. רירית רחם יכולה להיות אכן מעובה בעקבות חשיפת יתר להורמות האטרטוגן, או אולי עודף יחסי כתוצאה מחוסר שווי משקל הורמונלי שמקורו בחסר פרוגסטרון, ולעיתים גם בעקבות סיבות אחרות של עיבוי רירית כתהליך טרום סרטני הנקרא endometrial hyperplasia. גם אם זו הסיבה הפחות שכיחה יש לברר מה הסיבה ולכרות את הפוליפ שזו פעולה יחסית פשוטה. פרופ יונה תדיר

29/03/2014 | 10:53 | מאת: אלה

תודה רבה על המענה המהיר. שאלה על רירית מעובה כתוצאה מ: 1.חוסר שיווי הורמונלי 2.גידול טרום סרטני כיצד אפשר לברר את הסיבות ע"י אילו בדיקות? ומה הטיפול? אם יש חוסר שיווי משקל הורמונלי כפי שציינת מחוסר פוגרסטרון ביחס לאסטרוגן הייתכן שהמחזור ישאר סדיר כל 28 יום בדיוק? תודה שוב

21/03/2014 | 10:54 | מאת: נ

שלום פרופסור בת 40 . רחם שרירני, כחודשיים וחצי לאחר קיסרי.ללא עבר מיילדותי קודם.(הריון עצמוני) בהערכה טרום ניתוחית, נאמר לי שאם ארצה ללדת שוב, ככל הנראה לא אוכל. ווסת אחת מאז. מאחר לי. בעבר מחזורים סדירים כל 26 יום.לא מקיימת יחסים. לא מניקה ולא נוטלת תרופות. האם יש קשר בין הניתוח לאי הופעת הווסת והאם כתוצאה מפעולה כירורגית זו יכולה להפסק הווסת לאלתר ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור מדוע נאמר לך שלא תוכלי ללדת עוד, וגם לא ברור מה לשאלה זו ולפורום שרירני רחם?

לא ברור מדוע נאמר לך שלא תוכלי ללדת עוד, וגם לא ברור מה לשאלה זו ולפורום שרירני רחם?

19/03/2014 | 13:28 | מאת: ירדנה

פרופ' נכבד האם יתכן שהרירית מעובה מאחר ואני לפני ביוץ ? פשוט עשיתי חיפוש בגוגל וקפץ נושא סרטן הרחם ומעט נבהלתי. יש עוד סיבות לעובי הרירית כפי שכתבתי לך בהודעה למטה בנוגע לשרירנים ?

19/03/2014 | 09:01 | מאת: ירדנה

עשרה חודשים לאחר לידה, בת 41. בתאריך 09.10.13 אולטרסאונד: רחם: אורך 72 מ"מ עובי 55 מ"מ רוחב 76 מ"מ מרקם: שרירני הערות: שרירן קיר קדמי 15 מ"מ, שרירן על גבעול שמאלי בגודל 25 מ"מ ידוע. עובי רירית רחם: 15 מ"מ הערות: סדירה שחלות: ימנית 46 מ"מ X 20 מ"מ הערות: בתוכה מבנה נוזלי עכור בעל קירות מעובים, בגודל 18 מ"מ - נצפתה זרימה טבעתית - יכול להתאים לגופיף צהוב. צמוד לשחלה ציסטה צלולה בגבול סדירים בגודל 18X15מ"מ ללא זרימת דם בתוכה. זקיקים קטנים. שמאלית: 33 מ"מ X 13 מ"מ הערות: תקינה. זקיקים קטנים. דוגלס: לא נראה נוזל חופשי באגן. אולטרסאוד מתאריך 14.3.14 רחם: אורך 63 מ"מ עובי 45 מ"מ רוחב 66 מ"מ מרקם: שרירני הערות: שרירן קיר קדמי 21 מ"מ שרירן אחורי על גבעול 24 מ"מ. עובי רירית רחם 16 מ"מ הערות: לא הומגנית. עם ציסטות עד 3 מ"מ. שחלות: ימנית: 32 מ"מ X 22 מ"מ הערות: בתוכה מבנה נוזלי עכור בעל קירות מעובים, בגודל 18 מ"מ - נצפתה זרימה טבעתית - יכול להתאים לגופיף צהוב. זקיקים קטנים. צמוד לשחלה ציסטה צלולה בגבולות סדירים בגודל 21 מ"מ ללא זרימת דם בתוכה דופך שחלה 0.7RI תקין. שמאלית 26 מ"מ X 19 מ"מ הערות: תקינה. זקיקים קטנים. דוגלס: נצפה נוזל חופשי בכמות בינונית. השאלות: האם לאור הממצאים (הבדלי תאריכים, הגיל שלי) יש דחיפות לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית. או ניתן להמתין לעוד חצי שנה ולהיות במעקב אולטרסאוד בלבד. האם במידה ואמתין לא יהיה ניתן לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית כי השרירינים יהיו גדולים ? האם במהלך היסטרוסקופיה ניתן לבצע אמצעי מניעה בטיחותי שלא כולל הורמונים, מה האפשרויות. הרבה תודה על ההכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשרירנים קטנים יחדית ועל בסיס קיומם ספק אם היסטרוסקופיה (אבחנתית או טפולית) כלל מתאימה למצבך. היסטרוסקופיה מיועדת לשרירנים הבולטים לחלל הרחם (תת ריריים) ומיטב הבנתי מתאור הפרטים שלך, לא אלה השרירנים שלך. מאידך, יש לך רירית מעובה (15 ממ, 16 ממ, לא סדירה וכיוב) ויש לברר תחילה מה הסיבה לכך ומה טיבה של הרירית. (בדיקה פתולוגית) דגימת הרירית ניתן לעשות בהיסטרוספוקיה, אך אניתן גם בדרך פשוטה יותר. פרופ יונה תדיר

18/03/2014 | 20:14 | מאת: אור

הי וסליחה על האורך של הפנייה. הייתה לי בעיה של דימום בין וסתי שכעת נפסק. אני בתולה ולכן עברתי רק א.ס בטני. בפעם ראשונה לא מצאו דבר רק רירית עבה. בפעם השנייה מצאו ממצא אקוגני, חשד לפוליפ ואפילו עברתי שוב א.ס שהראה את אותו ממצא. השאלה: איך מטפלים? רופא אחד זה שעשה א.ס שהיה נחמד מאוד אבל עוד לפני שביצע את א.ס אמר שטויות שיעזבו אותך בשקט ביצע א.ס ללא שתיית מים ואמר לי שרק מעקב ושזו פרוצידוריה בעייתית בשבילי לעשות היסטרוסקופיה. הרופא המטפל אמר היסטרוסקופיה אך יש לציין שאצלי האבחנתית יחד עם הניתוחית ובהרדמה כי אחרת יכאב ולמה לבצע פעמיים. אני מבולבלת כי אף אחד לא טרח להסביר לי כלום מה זה אומר פוליפ? מה קורה אם לא מסירים, זה מסוכן? מה הסטטיסטיקה אומרת וכו'? גם ניתוח מפחיד אותי כי זה הרדמה והתעסקות עם הרחם ומי יודע מה יקרה אח"כ ולחפש מומחה מנתח וכו'... מה אתה ממליץ מהידע שיש ברשותך, איך לטפל? האם לפנות לרופא רק אם יחזור הדימום?- אפשר כעת להיות רגועה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בלבול לא יעזור לבעייתך. ראשית, שכחת לציין בת כמה את? ובנוסף, מה גודלו של הפוליפ? אם כן או לא לטפל...??? אין קשר ישיר לעוצמת הדימום. אמת הדבר כי דימומים לא סדירים או חזקים עלולים להפריע לאיכות החיים, ולזרז אותך לקבל החלטה זו או אחרת. הסיבה להמלצה להוציא פוליפ אינה רק כדי לטפל בדימומים אלא כדי לדעת מה טיבו של הפולים (בדיקה פתולוגית). פוךיפ הוא גוש קטן, גודלו בדכ כגודל זית, לעיתים קצת יותר גדול (כתמר) המצוי בחלל הרחם ומורכב מתאי רירית הרחם. ברוב המכריע של המקרים הוא שפיר. חשוב לדעת גם מה עובי רירית הרחם. פרופ יונה תדיר

19/03/2014 | 18:42 | מאת: אור

גיל:29 U.Sראשון: רחם: אורך: 52 מ"מ עובי44 מ"מ רוחב: 55מ"מ מרקם: תקין הערות: צוואר הרחם במראה ומרקם תקינים רירת תעלת הצוואר נראית תקינה עם נוזל בתעלת הצוואר הגובה סה"כ 13 מ"מ. עובי רירית: 17 מ"מ תלת שכבתי וממצא אקוגני 14X13X25 מ"מ א.ס 2: רחם אורך: 50 מ"מ עובי: 36 ממ רוחב: 50 מ"מ. מרקם: תקין הערות: מנח קדמי צוואר רחם במרקם תקין עם נוזל כלוא בתוכו. עובי רירית: 13 ממ הערות: סדירה תלת שכבתית וממצא אקוגני 7X16 ממ כפוליפ אנדומטריאלי.

16/03/2014 | 15:47 | מאת: מישל

אני אישה באמצע החיים ,אך טרם קיימתי יחסי מין. גילו לי מיומה גדולה ו אצטרך לעבור ניתוח או טיפול אחר להסרת או הקטנת המיומה. המיומה גדולה. שאלה :ביצעתי רק us בטן אבל חסרים נתונים בפענוח. אני רוצה לגשת לייעוץ ואין לי מספיק נתונים.למעט גודל המיומה. גם מביך אותי כל פעם לספר על "מצבי". מה לעשות? האם צריך MRI? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

א. הגדרת גיל כ אמצע החיים אינה הגדרה רפואית המאפשרת התייחסות. ב. מיומה גדולה, גם היא אינה הגדרה רפואית. גדול זה יחסי, ובדיקת אולטרהסאונד טובה נותנת מימדים מדויקים (במילימטרים) והגדרת מיקום, ומספר המיומות (שרירנים) וכיוב. ג. בדיקת MRI אינה נדרשת להגדרת מיקום וכיוב שמיומות אלא רק במצבים חריגים, לאחר שנמצא שאולטרהסאונד איכותי לא סיפק. לא נראה לי שמיצית עדיין את יכולות האולטרהסאונד. ד. רק לאחר כל אלה, ומידע על תכניות ילודה, וכיוב, ניתן להתייחס לחלופות הטיפול המעדפות והמתאימות פרופ יונה תדיר

16/03/2014 | 08:31 | מאת: איריס

שלום, בת 45 עם מיומה מאוד גדולה של כ-15 ס"מ (ב 4 שנים האחרונות גדלה בכ- 4.5 ס"מ ) . המחזור סדיר והמיומה אינה גורמת לדימום יתר , כאבים או תופעות חריגות אחרות , הבעיה היחידה מבחינתי קשורה לפן האסטתי - הבטן נפוחה . הרופא המליץ על התערבות עקב הגודל ועקב המיקום - הגיעה עד הטבור . ברצוני לציין שחשוב לי מאוד לשמור על הרחם . 1. בעת חיפושים באינטרנט ראיתי שהתייחסת גם לרפואה הלא קונבנמציונאלית שיכולה לתת מענה לבעיה של מיומות התחלתי בדיקור סיני , המטפל המליץ גם על תוספת צמחים אבל מפחדת לקחת . למרות היותך פרופסור ברפואה הקונבנציאונלית , אנא ממך התייחסותך - האם אתה בכלל ממליץ על טיפול מהסוג הזה ואם יש טיפול ברפואה הטבעית שאתה ממליץ ושהוכח שמקטין את המיומה . 2. מה יכול להתרחש אם אני לא מתערבת בשום צורה ? תודה והרבה בריאות .

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבין שחשוב לך לשמור על הרחם, אך סביר להניח שחשוב לך לשמור גם על בריאותה של מי שהרחם והשרירן נמצאים בגופה. קים אכן מגוון טיפולים לשרירני רחם, אך רובם אינו רלוונטי לגוש כה גדול. העובדה שאינך סובלת מדימומים חזקים, והמחזור סדיר, אינה מפתיעה, מאחר וסביר להניח שהשרירן פונה בעיקר לחלקו החיצוני של גוף הרחם ולא לכוון הרירית. שרירנים אלה גורמים לתופעות אחרות ולא לשטפי דם חזקים. לא הגודל קובע כאן אלא סוג השרירן ומיקומו. אנו ממליצים לעיתים על טיפולים כגון דיקור סיני אשר הוכיחו את יעילותם במקרים המתאימים לפרק זמן קצר, וגם שיקולי תזונה חשובים, או צנתור עורקי הרחם והשרירן, אך נראה לי שכל אלה כבר אינם לרוונטיים לגוש כה גדול. הפגיעה בבריאותך בשימור גוש כזה בגופך ברורה והאם צריך להוציא את הגוש ולשמר את הרחם, או להוציא את השרירן עם הרחם, זו כבר שאלה עליה עליך לדון עם הרופא/ה. פרופ יונה תדיר

אני מבין שחשוב לך לשמור על הרחם, אך סביר להניח שחשוב לך לשמור גם על בריאותה של מי שהרחם והשרירן נמצאים בגופה. קים אכן מגוון טיפולים לשרירני רחם, אך רובם אינו רלוונטי לגוש כה גדול. העובדה שאינך סובלת מדימומים חזקים, והמחזור סדיר, אינה מפתיעה, מאחר וסביר להניח שהשרירן פונה בעיקר לחלקו החיצוני של גוף הרחם ולא לכוון הרירית. שרירנים אלה גורמים לתופעות אחרות ולא לשטפי דם חזקים. לא הגודל קובע כאן אלא סוג השרירן ומיקומו. אנו ממליצים לעיתים על טיפולים כגון דיקור סיני אשר הוכיחו את יעילותם במקרים המתאימים לפרק זמן קצר, וגם שיקולי תזונה חשובים, או צנתור עורקי הרחם והשרירן, אך נראה לי שכל אלה כבר אינם לרוונטיים לגוש כה גדול. הפגיעה בבריאותך בשימור גוש כזה בגופך ברורה והאם צריך להוציא את הגוש ולשמר את הרחם, או להוציא את השרירן עם הרחם, זו כבר שאלה עליה עליך לדון עם הרופא/ה. פרופ יונה תדיר

קונבנצויאלים הקיימים. תודה לך

כדבריך, אכן, אני פרופ לרפואה קונבנציונלית, אבל כפי שציינת, אני גם ממליץ לעיתים על מסמולים משלימים נוספים. אכן, יש מצבים בהם נכון ללכת במסלולים מגוונים המשלימים זה את זה, כולל דיקור סיני, תזונה נכונה, םעילות גופנית, וכיוב. יחד עם זאת חשוב להבין כי החלטות כגון אלה צריכות להתקבל על בסיס מגוון רחב של שיקולים ולא דרך פםורום ציבורי. עליך למצוא רופא/ה העוסק/ת בתחום זה ולהתמודד עם נגוון האפשויות תוך תשומת לב להשלכות הגוש הגדול על כל מערכות הגוף והתפקוד. פרופ תדיר

14/03/2014 | 12:08 | מאת: יעל

שלום, אני בת 38, מאובחנת עם שרירנים ברחם, סובלת מדימומים חזקים מאוד בזמן המחזור וכן כאבי מחזור קשים. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי במאי 2012 נמצאו הממצאים: שרירן 1: בגודל 25X31 מ"מ שרירן 2: בגודל 27X34 מ"מ שרירן 3: בגודל 22X25 מ"מ בבדיקה שבוצעה כשנה וחצי לאחר מכן נמצאו הממצאים: שרירן 1: 37X30 מ"מ שרירן 2: 39X59 מ"מ שאלתי היא לאור הממצאים והתלונות מה יכול להיות הטיפול המומלץ? האם יש הכרח בניתוח/כריתת השרירנים או שאפשר לטפל גם ללא ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

קצב גידול השרירנים שלך תואם למה שניתן היה לצפות, ואין זה סביר להניח שהשרירן השלישי שהיה לפני שנה וחצי נעלם. הוא אולי לא נרדה או לא נמדד. בהיותך בת 38 יש לך עוד כ 12-15 שנה עד הגיעת לגיל המעבר , גיל אשר עד אליו ימשיכו השרירנים לגדול והסבל מהדימומים ימשך. יש אמנם מגוון רחב של טיפולי, חלקם כירורגיים (ניתוחים) וחלקם לא כירורגיים. הטיפול היעיל היחיד שאינו ניתוח הוא צנתור עורקי הרחם או ליתר דיוק עורקי השרירנים. גם המילה ניתוח כוללת מגוון רחב של סוגי ניתוחים, חלקם זעיר פולשניים (כגון לפרוסקופיה או היסטרוסקופיה) וחלקם בצורה פולשנית יותר. יש גם ניתוחים משמרים לכריתת השרירנים בלבד. ההתאמה לסוג הטיפול נעשית על פי מגוון רחב של שיקולים, כולל מיקומם המדוייק של השרירנים בשכבות הרחם, סימפומים נוספים, תכניות ילודה וכיוב. פרופ. יונה תדיר

אחותי עברה כריתת רחם לפני שבועיים והיא עדיין מדממת , האם זה תהליך נורמאלי ואם כן אז כמה זמן לאחר הכריתה הדימום אמור להיפסק?

לקריאה נוספת והעמקה

בתופעול לואי שלאחר ניתוח יש ליצור קשר עם הרופא/ה המנתח/ת או המחלקה בה בוצע הניתוח. שהרי אין את מתעניינת בסטטיסטיקה (באיזה אחוז זה קורה ומה הסיבות יכולות להיות, אלא במה קורה אצל אחותך. כל ניתוח שונה מניתוח אחר, החל מהסיבות וכלה בתוצאות או בסיבוכים. פרופ תדיר

בתופעול לואי שלאחר ניתוח יש ליצור קשר עם הרופא/ה המנתח/ת או המחלקה בה בוצע הניתוח. שהרי אין את מתעניינת בסטטיסטיקה (באיזה אחוז זה קורה ומה הסיבות יכולות להיות, אלא במה קורה אצל אחותך. כל ניתוח שונה מניתוח אחר, החל מהסיבות וכלה בתוצאות או בסיבוכים. פרופ תדיר

11/03/2014 | 23:11 | מאת: דנה

שלום, בת 45 לא נשואה, ללא ילדים עם מיומה בגודל של 15 ס"מ שלא גורמת לבעיות מיוחדות למעט בטן נפוחה. לאחר שהרופא הבחין שהמיומה מגיעה עד לכיוון הבטן מעלה ציין שלא ניתן להשאיר מיומה בגודל כזה שגם גודלת יחסית במהירות. המליץ על אמבוליסציה של ה מיומה. אני מותרדת מאוד עקב חשש מהתהליך עצמו וחשש לממיראות. אנא התייחסותך: 1.האם מומלץ על תהליך כלשהו אם המיומה לא גורמת לבעיות מיוחדות. 2.האם זו הפרוצדורה המומלצת? אולי נשמע מצחיק אבל חשוב לי לשמור על הרחם ועל הפוריות. 3.האם ייתכן ממהירות? 4.האם על פי הניסיון שלך אפשר להשיג תוצאות בעזרת דיקור סיני או טיפול אחר לא קונבנציונלי? *סליחה על השאלות הרבות ותודה מראש!

11/05/2014 | 23:50 | מאת: מיכל

יש לי אותה בעיה , האם ניתוח בפתיחת בטן אפשר לעשות ללא הוצאת הרחם. ? אני בת 49 רווקה ורוצה אולי לנסות להביא ילד .

צר לי, אך איני יודע איך עונים על שאלה זו. לא ברור ממה הפחדים ועל בסיס מה החשש. אולי מנזק לרחם מהניתוח, אבל נראה שהניתוח תוכנן כדי למנוע נזק מהשרירן הגדל ברחם וגורם לו נזק. הלא כן? לא ידוע היכן השרירנים? בת כמה את? מה המצב הנוכחי אשר אולי יורע? אי נוחות קיימת שתגדל? או תקטן? כמה זמן יארך ... ההליך? איזה הליך? שהרי ההלחיך הוא פועל יותא של מה שיש לך וזה לא ידוע משאלתך. ולסיכום, נראה כי שאלותיך וחששותיך צריכים להידון עם הרופא/ה המנתח/ת. הלא כן? פרופ' תדיר

בגודל של כ6 סמ. (במסגרת הליכי פוריות) מאוד חוששת. גם מההרדמה עם ההנשמה וגם מנזקים אפשריים לאיברים סמוכים. הייתי רוצה לקבל אינפורמציה - האם יתכן שהמצב יורע - כלומר אי נוחות שכעת היא בגלל המיומות אחר כך תיהיה בגלל הניתוח. כמה זמן אורך ההליך? כלומר מה אורך ההרדמה. תודה

17/04/2014 | 17:35 | מאת: אביגיל שושה

אני אוצה לישאול יש לי רחם מיומה בגודל של 8סמ"וגם שרירנים קטנים וגם נוזל בחצוצרותוגם צניחת רחם הרופא היצעה לי לעסות פרסקופיה ולהוציא את החצוצרות ואת הרחם האים היה לי אחרכך מחזור או שיעלם לי ואני פוחדת האים יש טיפול אחר

02/03/2014 | 17:52 | מאת: אליה

אני כחודש ושבוע לאחר כריתת רחם . לאחר כחודש החלו לי לחצים בבטן התחתונה ותכיפות במתן שתן ( כל שעה) ודליפה קלה לא רצונית לא במאמץ. אציין שמעולם לא סבלתי מהתופעה גם במאמץ ואני ממש מדוכאת מהמצב האם זו תופעה מוכרת לאחר ניתוח כזה? האם יתכן שזו עדיין תקופת החלמה והמצב יחזור לקדמותו? אציין שגם בפורום וגם ביועץ לא דיברו איתי על הסיכון הזה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין זה מתפקידו של פורום ציבורי באינטרנט ליידע נשים מה מגוון הסיבוכים האפשרי, הסביר, השכיח או הנדיר, לניתוח זה או אחר. זה צריך להיות חלק מהדיון הטרום ניתוחי. כמוכן, לא ציינת אם מדובר בניתוח כריתת רחם בגישה בטנית או נרתיקית? בגישה לפרוסקופית? כריתה עם צואר הרחם? או בלי? וכל אחד מאותם ניתוחים מלווה בתופעות שונות לאחר הניתוח, חלקן שכיחות יותר וחלקן פחות. חלקן מצבים נורמליים וחלקם לא. ומאחר וסביר להניח שאת רוצה לדעת רק מה שקשור לבעייתך, במצב לאחר ניתוח יש להוועץ ברופא/ה המנתח/ת. פרופ' יונה תדיר

02/03/2014 | 18:22 | מאת: אליה

תודה רבה אני מאוד מעריכה את תשובתך ואת יועצם ניתוח בחתך בטני כולל צוואר רחם רק אם תוכל לומר לי האם מה שתיארתי שכיח נדיר או סביר אמרו לי שאני צריכה סבלנות האם סבלנות תעזור?

02/03/2014 | 16:05 | מאת: אורית

שלום, מקריאה בפורום הבנתי שגלולות אינן טיפול יעיל למיומות ברחם. שאלתי היא האם גלולות עשויות להחמיר את המיומות, במידה ונוטלים אותן כשיש מיומות ברחם?

לקריאה נוספת והעמקה

שרירני רחם גדלים בעקבות השפעה הורמונלית (אסטרוגן ופרוגסטרון) וזה גם הרכב הגלולות. גלולות ודאי אינן טיפול לשרירני רחם. גלולות יכולות לגרור לשינוי בדימום לפרק זמן קצר, לעיתים יש בכך כדי לדחות החלטה על טיפול של ממש, ולעיתים גם לגרור עקב כך לנזק לרחם ו/או צמצום מגוון הטיפולים האפשריים עקב הדחייה. מה הטיפול הנכון? זה כבר תלוי בגודל במיקום ובקצב גידול השרירנים. פרופ. יונה. תדיר

02/03/2014 | 23:04 | מאת: אורית

אם כך, אם אני מתחילה טיפול בעוד כשבועיים, והתחלתי עכשיו חפיסה חדשה של גלולות, האם כדאי להפסיק את הגלולות כבר עכשיו או לגמור את החבילה? אני פוחדת שאם אפסיק עכשיו המחזור יקדים וגם ככה, בעקבות הדימומים הכבדים אני סובלת ממחסור בברזל ותחושות של סחרחורות בעיקר בזמן המחזור (לוקחת תוסף ברזל באופן קבוע). כאמור השאלה היא האם בכל זאת להפסיק עכשיו או לסיים את החבילה?

מחפשת המלצה לרופא נשים מומחה לשרירני רחם/מיומות, רצוי שעובד עם קופ"ח מכבי אך אפשרי גם פרטי, באיזור המרכז. ניתן לשלוח לי למייל: nettagaiger@gmail.com

26/02/2014 | 15:03 | מאת: נעמה

שלום רב האם בניתוח כריתת רחם במידה ואין בעיה בצוואר הרחם, כדאי להשאיר את הצוואר או כדאי להורידו כדי למנוע בעיות האם ישנן השלכות להורדת צוואר הרחם? והאם במהלך ניתוח יכול להיות שחייבים להוריד את הצוואר גם אם החליטו שהכריתה תיהיה תת שלמה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה אם לכרות או להשאיר את צואר הרחם אינה שאלה של מצבו, אם הוא תקין או לא. מדובר במרבית המקרים בהחלטה המתקבלת לפני הניתוח תוך הסבר היתרונות והחסרונות עם הרופא או המחלקה בה יתבצע הניתוח. כללית ייאמר שלצואר הרחם אין תפקיד של ממש, אינו משפיע על קיום יחסי מין או בכל צורה אחרת, והשארתו מותירה אזור החשוף לצורך בהמשך מעקב גינקולוגי. כאמור, יש הגורסים לכאן או לכאן ויש לדון על כך עם המנתח. פרופ' תדיר

ההחלטה אם לכרות או להשאיר את צואר הרחם אינה שאלה של מצבו, אם הוא תקין או לא. מדובר במרבית המקרים בהחלטה המתקבלת לפני הניתוח תוך הסבר היתרונות והחסרונות עם הרופא או המחלקה בה יתבצע הניתוח. כללית ייאמר שלצואר הרחם אין תפקיד של ממש, אינו משפיע על קיום יחסי מין או בכל צורה אחרת, והשארתו מותירה אזור החשוף לצורך בהמשך מעקב גינקולוגי. כאמור, יש הגורסים לכאן או לכאן ויש לדון על כך עם המנתח. פרופ' תדיר

19/02/2014 | 23:46 | מאת: יעל

שלום, האם דימום בין וסתי נחשב גם רק הופעת מעין כתמי דם=הפרשות ממש מועטות ורדרדות? -שלא מצריכות שימוש בתחבושות. היש צורך לפנות לרופא? - התופעה החלה בשני המחזורים האחרונים. "הדימום" החל כשבוע- שבוע וחצי מתום הווסת. אני לא נוטלת גלולות.

לקריאה נוספת והעמקה

מיובי. נחשב בהגדרה. מה לעשות עם זנ? זה כבר יותר מורכב. בת כמה את?

19/02/2014 | 14:40 | מאת: נטע

שלום, אני בת 38, לפני כמעט שנתיים אובחנתי עם מיומות ברחם, בדיקה שהתבצעה בעקבות כאבי מחזור חזקים שסבלתי מהם. יש לציין שכבר לפני אותה בדיקה התחלתי ליטול גלולות על מנת לטפל בבעיה. לאחר שנה של נטילת גלולות עשיתי הפסקה של חצי שנה, ניסיתי לטפל בדרך אלטרנטיבית שלא עזרה ולאחר מכן חזרתי לגלולות, אותן אני לוקחת חצי שנה. בזמן האחרון מרגישה לפעמים מעין דקירות בצד הימני של הבטן התחתונה, הדבר לא קורה בזמן ווסת אלא בזמן שאני לוקחת את הגלולות. האם יש קשר למיומות או לגלולות? אציין גם שלמרות הגלולות, עדיין הווסת האחרונה שלי הייתה חזקה, עם דימום מוגבר.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור משאלתך איזה גלולות נטלת ומה הייתה הציפיה שיקרה בעקבות טיפול זה. גלולות אינן טיפול של ממש במיומות. הן משנות לעיתים את עוצמת הדימום אך אין מטפלות במיומות. לצערי לא ניתן להשיב לשאלתך מאחר ואין שום פרטים על גודלן (בעבר או כיום?) מיקומן? קצב גידולן? וכיוב'. פרופ' יונה תדיר

19/02/2014 | 22:37 | מאת: נטע

מעתיקה לכאן את תוצאות בדיקת האולטרסאונד האחרונה, שבוצעה לפני כחודשיים: רח : קדמי  מנח הרח 105 X 62 X 80:( (מ"מ  גודל הרח :  רקמת רח שרירני :  רירית הרח בעובי: 5 מ"מ, תיאור הרירית:סדירה דוגלס: ללא נוזל  שרירני : מספר 1  לשריר  ממצא היכול להתאי 37 מ"מ X 30 X:( בגודל (מ"מ דופני ,קיר קדמי :תו  מיקו : מספר 2  לשריר  ממצא היכול להתאי 59 מ"מ X 39 X:( בגודל (מ"מ דופני ,קיר אחורי :תו  מיקו שחלה ימנית הודגמה 23 מ"מ X 20 X( בגודל:(מ"מ  מבנה:מבנה וגודל תקיני שחלה שמאלית הודגמה 20 מ"מ X 13 X( בגודל:(מ"מ  מבנה:מבנה וגודל תקיני לגבי הגלולות, תחילה נטלתי במשך שנה גלולות מסוג דיאנה/אסטל, וכיום, לאחר הפסקה נוטלת גלולות מינולט. אציין כי הסיבה שחזרתי לגלולות אחרי ההפסקה הייתה כי היו דימומים חזקים מאוד בזמן המחזור ולעיתים כאבים חזקים ובנוסף המחזור גם לא היה סדיר. הסיבה שהתחלתי עם הגלולות מלכתחילה הייתה כדי להקל על כאבי מחזור חזקים. מה אם כן הטיפול המומלץ למיומות והאם יש דרך למנוע את הסמפטומים (כאמור, כאבים עזים ודימומים מוגברים) ללא גלולות? אני מאוד הייתי רוצה להפסיק עם הגלולות אבל גם חוששת שאם אפסיק המצב יחמיר. השאלה כאמור האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה ואם כן איזו?

19/02/2014 | 13:32 | מאת: ליאורה

בת 49 עברתי כריתת רחם בגלל מיומה גדולה לפני כחודש וחצי. אני עדין מטילה שתו הרבה ,פעמים בלילה.בדקתי ואין לי זיהום בדרכי השתן.כמו כן אני יכולה להתאפק.שאלתי האם זה ישתפר או שזה לתמיד?

לקריאה נוספת והעמקה

בכל שאלה של מצב אחרי ניתוח יש להיות בקשר עם הרופא/ה המנתח/ת. הדבר תלוי בסוג הניתוח, במה שהיה לפני הניתוח, וכיוב'. לא לכך נועד פורום אינטרנט.

18/02/2014 | 10:40 | מאת: סיגל

שלום, אני בת 44 ויש לי מיומה ברחם בגודל 7 על 8 מ"מ. ללא לידות וללא הפלות. ביעוץ לפני ניתוח הומלץ לי להסיר את הרחם, באם אינני מתכננת היריון עתידי, וטיפול אחר באם כן. מדוע אם כן אי אפשר לעשות את הטיפול האחר בכל מצב? שאלה נוספת - באתי לבדיקה בעצם בעקבות עצירות מאוד קשה (עד כדי היעזרות באצבעות כדי להתרוקן) -ואין אחידות דעים בין הרופאים באם יש קשר למיומה או לא. (עשיתי קולנוסקופיה והיא בסדר.מנומטריה ודפקורפיה). יש רעיון למה זה יכול להיות קשור?

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח שכוונתך ל 7*8 ס"מ ולא מ"מ. המענה לשאלתך תלוי במידה רבה במיקומו המדוייק של השרירן בשכבות הרחם, מקצב גידול השרירן, מהסימפטומים מהם את סובלת, וכיוב'. אכן, ניתן להבין מדוע אין ברצונך לוותר על הרחם בגיל זה, והחלטה זו צריכה להתקבל בדיון עם הרופא/ה המנתח/ת כחלק מהדיון על בסיס הנתונים הנ"ל כמו גם סוג הניתוח (בטן פתוחה? לפרוסקופיה?) ועברך הרפואי, צלקות או ניתוחים בעבר, וכיוב'. פרופ' יונה תדיר

20/02/2014 | 11:56 | מאת: סיגל

אין מדד לגבי קצב גידול השרירן, כי לא טרחתי לפני הבדיקה הנוכחית לעשות בדיקות. עשיתי לפני 3 שנים ניתוח למתיחת בטן (שבו שוחזר גם הטבור), כך שיש לי צלקת יפה מתחת לבן התחתונה. הסיפטומים כעת: הרגשת נפיחות ובטן נפוחה, עצירות קשה עד כדי שימוש באצבעות כדי להתרוקן כאילו יש לי מן בלון ברקטום, וסת סדירה אם כי עוצמת הדימומים גברה.

מתי מבצעים כל אחת מהבדיקות ובעצם מה ההבדל ביניהן? זה נכון שהידרוסונוגרפיה הינה בדיקה קלה יותר לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשתי בדיקות שונות אם מידה של חפיפה במידע המתרבל מהן ואשר הן משלימות לעיתים זו את זו. במקרים רבים מדובר בהעדפה אישית של רופא מסויים ובמיומנות שונה. ההיסטרוסקופיה קצת יותר מדוייקת במידה והכוונה לברר אם מדובר בפוליפ, או במידה ורוצים לקחת דגימת רירית לבדיקה, וההידרוסונוגרפיה מותנת מידע על מראה חלל הרחם, מידע המתקבל גם בהיסרוסקופיה האבחנתית. פרופ. יונה תדיר

15/02/2014 | 22:57 | מאת: שאלה

שלום יש לי שרירן שכנראה גורם לכאב חד באזור שחלה שמאל ובטן/אגןתחתונים (כנראה, כי אין ודאות וייתכן שזה מהגב או מבקע שנבדק כרגע). האם שרירן שנמצא צמוד לשחלה בדופן אחורי שמלאיתחתון סבסרוטי קרוב לצואר הרחם בקוטר 5 סמ עלול לפגוע בזרימת דם לשחלה ועקב כך לפגוע בפעילות השחל ה- כלורמ לפגוע ברזרבה השחליתית? והאם הסרה של השרירן מנטרלת את המשך הפגיעה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

נוכחות שרירן אינה פוגעת בד"כ באספקת הדם לשחלה. לשרירן יש אספקת דם גדולה מכלי דם המתפתחים יחד איתו ומקורותיו בד"כ מעורק הרחם. שרירן הקרוב לצואר הרחם אינו קרוב לשחלה (במחינה אנטומית) שהרי כל שרירן הוא חלק מהרחם, אך באזורי רחם שונים, וגם אם היה קרוב יותר לשחלה עדיין, אספקת הדם כאמור שונה. הסרת השרירן ודאי לא תשפר את אספקת הדם לשחלה ולא זו הסיבה אשר בגללה מנתחים (כאשר יש הצדקה או צורך לנתח). פרופ' תדיר

14/02/2014 | 18:47 | מאת: one

שלום רב, אשמח שתעזרו לי להבין מה כתוב פה: Negative for Intra. Epith Lesion Or Malignancy. Severe_Inflammatory אשמח שתסבירו לי כל שורה במפורט ואם יש לי ממה להיות בלחץ

17/02/2014 | 18:11 | מאת: one

לאחר פגישה עם הרופאת נשים, נמסר שיש לי פטריה בנרתיק וניתנו לי הכדור פלוקנול 150MG וכדור אגיסטן טבליה ואגינלית clotrimazole 0.5MG האם האבחנה הגיונית? בדלקת בצוואר לפטריה בנרתיק? יכול להיות שכאשר אקח את התרופות הנל גופי ייפגע יותר?

... ונראה כי מרוב לחץ בלתי מוצדק העלית את השאלה לפורום שאינו קשור לבעיה אשר בגללה פנית לרופא. הלא כן?

08/02/2014 | 21:29 | מאת: יעל

שלום פרופ',- בקשת שאחזור עם שאלתי: למה הפרוטוקול אומר לכם הרופאים אם יש פוליפ, להסיר כשבעצם כולכם כותבים בפורומים שהסיכוי שזה ממאיר מאוד מאוד קטן בגיל הפריון. האם אפשר להתחיל רק במעקב? הרופא בינתיים אחרי הממצא בא.ס נתן הפניה לניתוח היסטר' אבחנתית+ ניתוחית בבי"ח אמר שיעשו הכל בו זמנית ושזה עם הרדמה. לא נתן לי שום אופציה אחרת כמו למשל ליטול כדורי הקסקפרון... למה? הדימום הבין וסתי לא רב ושמתי לב שהמחזור התקצר מ-5 ימים ל-2 זה כבר פעם שנייה. הפוליפ גורם לזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כמו בכל פעולה רפואית ההמלצה היא של הרופא/ה וההחלטה של החולה. כך צריך להיות כל עוד מדובר בהחלטה מושכלת ולכן צריך לדעת את הפרטים. לפי אוסף גדול של מאמרים רפואיים מידת הסיכון לגלות בבדיקה פוליפ טרום ממאיר או ממאיר באישה בגיל המעבר הוא 5.4% ובנשים בגיל הפוריות הוא 1.7%. כמוכן יש הבדל קטן בין נשים עם או בלי דימום. מה המחיר שמוכנה אישה לשלם (לא במונחי כסף אלא במונחי שקט נפשי) זה עניין אישי כמובן. בכל מקרה צודק/ת הרופא/ה אשר אינו ממליץ על טיפול בהקסקפרון. טיפול זה מפחית דימום ועלול לטשטש את התמונה הקלינית. חשוב לדעת מה הרחם מנסה לשדר בדימום ולא לטשטש מידע זה. פרופ יונה תדיר

10/02/2014 | 12:10 | מאת: יעל

האם פוליפ אחראי על כך שהמחזור התקצר מ-5 ימים ל-2 ימים? בתום הדימום שבוע הפסקה ואז הפרשות דמיות עד המחזור הבא?

05/02/2014 | 19:31 | מאת: מעיין

רחם שרירני עם שלושה מיומות. ההמלצה לניתוח כריתת שרירן פתיחת בטן. האם יש טעם לנסות לפרוסקופיה ואם לא יצליח לעבור לפתיחת בטן?או ללכת ישר על ניתוח פתיחת בטן?

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל אפשרות למתן מענה על שאלה זו בהעדר פרטים על גודל המיומות, מיקומן, ועברה הכירורגי של האישה (ניתוחי בטן וכיוב'). פרופ, יונה תדיר

04/02/2014 | 21:28 | מאת: אישה

שלום דוקטור בת 37, ללא ילדים, רוצה להביא בקרוב, רווקה. ביצעתי פרופיל הורמונלי, כל הבדיקות תקינות מלבד FSH 20.20. לפני שנתיים עמד על 6.60 והופתעתי מאוד מהתוצאה. עוד לא הייתי אצל מומחה פוריות, קבעתי תור לעוד שבוע. אני לחוצה מאוד מהתוצאה ואודה על רגישות בהתייחסות לזה :) בנוסף מיומה סבסרוזית בקוטר 6 סמ בדופן אחורי תחתון, (בתוך הרחם). גורמת לי לכאבים כרובים. ה- FSH האחרון שנמדד לפני הנ"ל נמדד לפני שנתיים וחצי ועמד על 6.60 אני הולכת למרפאת פוריות, מתחילה לקחת חומצה פולית ומבינה שחייבת להתחיל כבר מחר בנסיון להרות. שאלותיי הן: 1. האם לידיעתך ייתכן והמיומה משפיעה גם מצב הFSH? 2. ההאם חזרה על בדיקת דם במחזור הבא תוכל להצביע על תשובה אחרת? 3. בעבר שקלתי ניתוח להסרת מיומה בשל הכאבים, מאחר והזמן דוחק, האם כדאי לי להניח לזה מאחר וגם צריך זמן התאוששות מהניתוח - ולנסות להיכנס להריון מיידית וזהו? 4. תהליך שאיבת ביציות וכו' - אפשרי בנוכחות מיומה כזו? (אין לי בן זוג כך שזו גם פרוצדורה). תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

המבוכה בה את נמצאת באה לידי ביטוי בהצגת הדברים. מגוון שאלותיך אינו יכול להוביל לקבלת החלטות . לא לשם כך נועד פורום סרי טרנט. רגישות אכן נדרשת, אבל לצד רגישות עליך להתמודד עם המצב באופן בוגר. לגבי ההריון, את מציינת בקרוב ולא ברור מה זה בקרוב. עקרונית יובהר כי אין קשר בין השרירן לרמות ה FSH ,בכוון זה או אחר. אבל יש קשר בין הורמון זה לרזרבה השחלתית, לפוריותך, ועליך לבדוק זאת עם מומחה הפוריות. לא ניתן להתייחס לשאלה על הקשר בין השרירן לפוריות. חסרים פרטים על מיקומו, ולכן לא ניתן גם לאמר עד כמה עלול השרירן להפריע לשאיבת הביציות. פרופ יונה תדיר

04/02/2014 | 09:29 | מאת: דרורה

אני בשבוע ה15 להריון וגילו לי שרירן אחורי הבולט לחלל בגודל 28*32 ממ . רציתי לדעת עד כמה השרירן יכול לגדול והאם זה מסוכן להריון ?

לקריאה נוספת והעמקה

שרירן גדל בהריון וסביר לניח שגם השרירן שלך יגדל. עד כמה? לא ניתן לחזות. גם לא ניתן לחזור מה תהיינה ההשלכות על מהלך ההריון. לא מדובר בתקינות העובר אלא במהלך ההריון.

01/02/2014 | 08:03 | מאת: ירדן

שלום, אני בת 38, לפני כמה שנים עברתי ניתוח כריתת מיומות ענקיות בגישה בטנית,מאז כריתת חצוצרות בלפרוסקופיה, שתי לידות בקיסרי כשהשניה שהייתה לפני שנתיים היו מיומות חדשות, שבינתיים גדלו ןכיום מימדיהן:32*42, 54*63, 32*42. מידות הרחם: 99*89*106תכניות הילודה שלי הסתיימו וכל אזור הבטן התחתונה מציק, כואב ומפריע לי באופן יומיומי. באם בהתחשב בנתונים האמורים יש להוציא את הרחם? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח שנתוח עשוי לפתור את הבעיה, אבל עליך להוועץ עם מומחה/ית כדי להתמודד עם השאלה באופן מקצועי.