מיומות-ניתוח או לא?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/01/2016 | 01:05 | מאת: Ety

שלום, בת 39 רווקה ללא ילדים. שרירנים: 1.אינטרמולרי קדמי 39*39 מ"מ 2. סבסרוזי אחורי 25*25 מ"מ עובי רירית 6 מ"מ. שחלות ללא ממצאים חריגים. לא סובלת מכאבים, ללא תחושות אי נוחות. אני מרגישה בנוכחות השרירנים אך הם אינם מפריעים לי בתפקוד היום יומי.מחזור סדיר כל חיי ללא הפרעות. ביוץ תקין ולא משתמשת בגלולות. לפני חודש עברתי הליך IVF לצורך הקפאת ביציות. מעוניינת בהריון עתידי בשנים הקרובות. 1. האם המיקומים והגדלים יפריעו לקליטה של הריון ? 2. האם עובר יוכל להתפתח באופן תקין ובריא בנוכחות שרירנים אלו ? 3. האם לאור האמור מומלץ הליך כריתת השרירנים הללו ? תודה מראש על העזרה

צר לי לאכזב אותך, אבל נראה לי שאת מתמודדת עם השאלות הלא נכונות. השרירנים שלך קטנים יחסית ובהעדר סימפטומים כגון דימומים אין צורך לעשות איתם דבר, פרט למעקב בדיקות אולטרהסאונד סדיר, כל 4-6 חדשים, וייעוץ רפואי סביר בהתאם. ולשאלך, אם מיקום השרירנים עלול להפריע לקליטת ההריון?, ו...האם ההריון יוכל להתפתח בצורה תקינה בנוכחותם?, אזי, כאמור, לעניות דעתי לא אלה השאלות הנכונות שעליך לשאול. גם בנוכחות רחם תקין, ללא שרירנים, הסיכוי להרות לאחר הקפאת ביציות שהוצאו מאישה בגיל זה הוא אפסי. על פי תוצאות סקר שהוצג בכנס האחרון של האגודה הישראלית לחקר הפוריות: אין בישראל עדיין אף הריון לאישה שביציותיה הוקפאו בגיל 39. אולי יש הריוןות בודד/ים עליהם לא דווח עדיין בקרב אנשי המקצוע, אבל זה בכל מקרה בגדר הימור. ולכן, אם את רוצה הריון, כדאי להזדרז, בנוכחות שרירנים יחסית קטנים אלה, ו... לעשות את זה בעתיד הקרוב. לסכום: לא השרירנים צריכים להטריד אותך. בהצלחה, פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות