אולטרסאונד ממוקד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/12/2015 | 09:07 | מאת: אסתר

שלום פרופ' תדיר, אני בת 41 וסובלת ממיומה יחידה בגודל של 5 ס"מ וקוראת את הפורום כאן ומנסה להבין מה נכון עבורי. הגינקולוג שלי ממליץ על אולטרסאונד ממוקד, כי לטענתו הטיפול עשוי להתאים לי. הייתי רוצה ממך הסבר למה התכוונת שהטיפול "שנוי במחלוקת". אם אני מבינה נכון, העניין הוא שהטיפול מתאים רק ל 25-50% מהמיומות. מדוע לעבור ניתוח פולשני אם כל הסיבוכים הכרוכים בכך כשיש אופציה לא פולשנית? הבנתי מהרופא שלי שיש הרבה מאמרים התומכים ביעילות ובטיחות הטיפול. תודה רבה מראש על התייחסותך!

בחודש האחרון השבתי באריכות רבה על שאלה זו, ודומות לה, וכדרי לקרוא את שנכתב שם. בקצרה רק ייאמר שההבדל בין אולטרהסאונד ממוקד לבין ניתוח הוא בכך שבניתוח השרירן/ים מוצאים מהגוף ובאולטרהסאונד ממוקד הם נשארים בגוף. על מידת ההתאמה או אי ההתרמה לטיפול זה לא אוכל להתייחס, כי לכך נדרשת בדיקת תהודה מגנטית ( MRI ) מקדימה. לא ניתן להשיב על התאמה לטיפול זה או אחר, מאחר והחלטה על טיפול זה או אחר היא פועל יוצא של מגוון נושאים כגון גיל, תכניות ילודה, מיקום וגודל השרירן, (או השרירנים), ריחוקם מרירית הרחם, או מאברים אחרים כגון מעיים, ניתוחים שעברת, אם עברת בעבר, וכיוב. יש עוד טיפולים שמרנים בהם השרירן לא מוצא מהגוף כגון צינתור עורקי השרירן, טיפול תרופתי בגלולות ( Ezmya ) דיקור סיני, וכיוב. שנוי במחלוקת משמעותו מה מתאים יותר לך, או לאישה עם בעיה דומה, מתוך היכרות מגוון הפתרונות המותאמים אישית לכל מקרה, וכיצד יש להבין את התוצאות לאחר הטיפול. פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות