מיומה - ניתוח ??

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/06/2015 | 13:27 | מאת: ליאת

קצת מבולבלת ?? בת 48 עם עודף משקל. בסיטי שעשיתי במקרה נראה גוש איזוטוני גודל 8 ס"מ. בבדיקה באולטרסאונד הרופאה רשמה שזה מיומה 8 ס"מ. בבית חולים אחד אמרו ישר ניתוח אמרו שמוצאים את הרחם ולא דיברו איתי על לפרסקופיה. בבית חולים אחר בבדיקה היא אמרה שכנראה שמדובר בשתי מיומות אחד סמוכה לשניים ביחד 9 ס"מ . ואמרו לי שלפני שמחליטים על ניתוח לבדוק את שלושת בדיקות הסיטי שעשיתי לפני שנה וחצי ארבעה חודשים ועכשיו בנוגע לרחם ולגודל ולפי זה להחליט אם יש גדילה מהירה של המיומה. רופא נשים אמר לי שאי אפשר לבדוק את מהירות הגדילה של המיומה לפי סיטי שעשיתי אלא רק לפי אולטרסאונד (העינין שלא עשיתי אולטרסאונד בשנתיים האחרונות) שאלתי היא דבר ראשון זה משנה אם המיומה היא אחת בגודל 9 ס"מ או מחולקת ל 2 חלקים צמודים אחד לשני ?? השאלה האם אפשר לפי סיטי של אברי אגן שעשיתי לבדוק אם הייתה גדילה מהירה של המיומה . גם הרחם מוגדל.

במידה ויש בבדיקות סיטי קודמות התייחסות לגודל ניתן לקבוע את קצב גידול המיומה לאור ציר הזמן. מבחינה טכנית יכול להיות הבדל אם זו מיומה אחת או שתיים. יש חשיבות רבה גם להגדרת המיקום של המיומה/ות בדופן הרחם. לשאלה אם לפרוסקופיה או בטן פתוחה, כמו גם כריתת המיומה או כריתת הרחם (שזה פעמים רבות ניתוח קל יותר) זו החלטה מורכבת יותר אשר תלויה, בין היתר, במיומנות הצוות המנתח. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות