שרירן עם התנזלות נמקית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/06/2015 | 00:25 | מאת: noya

שלום רב, אני בת 29, רווקה, ללא ילדים (מקווה בעתיד). נוטלת גלולות אמילי כשנה לאור מחזור ארוך וחזק, כעת מחזור קל יחסית כ5 ימים. מגיל 23 גיליתי שרירן אז בגודל 2X3 ס"מ וכיום בבדיקה אחרונה הוא בגודל 4.6X3.1 ס"מ רחוק 3.7 מ"מ מרירית הרחם, רחם בגודל 7-8 שבועות. הייתי אצל הגניקולוג והוא אמר לי שלפי האולטרסאונד אולי השרירן עובר תהליך של התנזלות נמקית. רציתי לדעת 1. אם זה מסוכן ועלול לסכן חיים? 2. האם זה יכול לגרום לקריש דם ולתסחיף ריאתי/לבבי וכדומה? או שאין לי מה לדאוג יותר מידי? 3. מאיזה סימני אזהרה לחשוש? אשמח לתשובתך! נויה.

אתחיל מהסוף: משאלתך עולה בברור שאת חוששת, ושאלה מס 3 (מאיזה סימני אזהרה יש לחשוש?) נראה שבטוח צריך לחשוש, השאלה אם כך היא רק ממה לחשוש? ובכן, אין לה ממה לחשוש אלא רק להבין, וטוב שאת שואלת. ועכשיו להתחלת שאלתך. תהליכי התנזלות בשרירן מתרחשים בעיקר בהריון. לפעמים גם ללא הריון אבל זה די נדיר, ובכל מקרה, אין מה לחשוש מזה. לא השרירן ולא ההתנזלות. שום דבר אינו מסוכן ואינו מסכן חיים. לא קרוש דם, ולא תסחיף, ולא שום דבר כזה. אז נא להרגע בבקשה. אבל מה כן עליך לדעת ולעשות. שרירן גדל בקצב כמו שלך זה די שכיח. במידות בו נמצא השרירן כיום אין עדיין מה לעשות, אבל הוא מתקרב למידות בהן צריך לטפול כי למנוע פגיעה ברחם ובפוריות העתידית. ולכן, כדאי שתבקשי הפניה למכון אולטרהסאונד של קופת החולים בה את מבוטחת כדי שיהיה לך ביד מסמך ברור והו תאור השרירן, גודלו ומיקומו המדוייק. לפי זה ניתן יהיה להנחות אותך על שינויים למיניהם, קצב גידול, ומגוון הטיפולים האפשריים לשימור מיטבי של פרויותך. בהצלחה, וללא חששות. פרופ יונה תדיר

14/06/2015 | 00:30 | מאת: noya

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות