דימום בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/08/2015 | 12:48 | מאת: מאיה

ני בת 44 ,שנתיים בדיוק מהמחזור האחרון. בדיקות הורמונליות ב1/2015 שהצביעו על גיל המעבר. פרולקטין 90.0 mIU/l LH - Luteinizing Hormone 28.6 IU/l FSH 75.4 IU/l Estradiol (E2) 100 pmol/L - קטן מ Progesterone 2.2 nmol/L Testosterone Total 1.7 יש לי רחם שרירני. היום בבוקר ראיתי מעין הפרשה חומה. ולאחר מכן הפרשה רגילה. יש לי מעט כאב בגב התחתון ובבטן. השרירנים קיימים 4 שנים- אולטרה סאונד מדצמבר 2014 מ שרירן בגודל 44* 39מ"מ מיקום פונדוס סב סרוזי. שרירן בגודל 15*15 מ"מ תוך דופני קיר אחרי מרקם מסוייד. שחלות תקינות רירית רחם סדירה. האם יכול להיות שזו התחלה של מחזור גם אחרי שנתיים הפסקה? אני מאוד לחוצה. האם זה יכול להיות מהשרירנים ברחם?

עם תוצאות בדיקות הורמנליות כמתואר לא מדובר בהופעה מחודשת של מחזור הווסת. הדמם יגול להיות קשור למספר סיבות, גם רירית הרחם וגם שרירני הרחם וזאת יש לברר לפני כל מחשבה על סיבה או טיפול. פרופ. מה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות