מיומה בהריון תאומים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/06/2015 | 20:36 | מאת: א

שלום אני בשבוע 33 הריון תאומים. מתחילת ההריון מיומה בגודל 6 סמ גדלה ל13 סמ. מיומה סבסרוטית דופן אחורי תחתון יושבת על צוואר הרחם. לשמחתי מלבד שבועיים של כאבים בשבוע 15 שטופלו על ידי משכחים - במהלך ההריון לא חוויתי כאבים ממנה. בשבועייםה אחרונים, בשינויי תנוח הובעיקר בישיבה או שכיבה על הצד - המיומה כואבת, כאב עז ומפלח שמוכר לי ממנה. אני מתמודדת עם זה כי זה נרגע אחרי שינוי תנוחה. במקביל לזה דווקא בשבועייםה אלה יש האטה משמעותית בגדילת העוברים, במקום 150 -200 גרם בשבוע הם גדלו 100 גרם כל אחד בשלושה שבועות סהכ (!).. לצערי רופאי המיון לא מתייחסים למיומה. הרופאה שלי גם מתייחסת אליה רק ביחס לקיסרי שאעבור בגלל חסימת צוואר הרחם. ואני מודאגת שהמיומה חוסמת כלי דם ופוגעת באספקת חמצן או דם לרחם. בא. סאונד אחרון נמצאו זרימות דם תקינות בחבל הטבור, שיליות תקינות. האם זה מספיק או שיש בדיקה נוספתש כדאי לבקש? אין לי ספק שמשהו קורה שם עם המיומה, שלא קרה קודם סוג של נמק או לחץ או משהו, השאלה רק אם זה מפריע לעוברים? בתודה גדולה.

תהליכים של נמק מיומה במהלך הריון הם אכן פועל יוצא מגידול מהיר של המיומה במהלך ההריון, וזאת, כתוצאה מכמויות הורמונים גבוהות בהריון, וזה הבסיס לצמיחה מהירה של המיומה. הטבע נותן בדכ עדיפות לעובר/ים על פני המיומה בכל הקשור לאספקת הדם, ולכן מתרחשת תופעה של נמק. האם במקרה שלך יש לכך השפעה על האטה בקצב גידול העוברים? איני יכול לאמר. מוצדק לקיים מעקב אולטרהסונוגראפי על קצב גידול העוברים ולקחת זאת בחשבון במהלך המעקב וההכנת לקראת הלידה. פרופ יונה תדיר

06/06/2015 | 16:53 | מאת: א

אתה תכוון לא. סאונד הרגיל שבו בודקים גודל עובר וכו'? האם בא. סאונד כזה בודקים את זרימת הדם לעורקי הרחם או את הזרימה בשיליות או שצריך בדיקה מיוחדת? בא. סאונד האחרון אחרי שתיארתי לטכנאית את המיחושים היא אמרה שזרימות הדם בחבל הטבור תקינות - זה מה שאני צריכה להקפיד לוודא שבודקים? שנית - אם חלילה יש הפרעה באזפקת חמצן זה לא פוגע בעוברים בזמן הזה? זה לא משהו שמחייב מעקב יומיומי? תודה רבה!

מדובר בבדיקה הרגילה. בדיקות זרימה אינן רלוונטיות. המערב הוא על קצב גדילת העוברים כדי לאשר או לשלול שיש בעיה מסוג זה שתארת. של עיכוב בקצב הגדילה. תכיפות הבדיקה היא פועל יוצא של תוצאות הבדיקה. פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות