הריון אחרי לפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/06/2015 | 18:17 | מאת: גילי

שלום פרופסור, לפני חצי שנה עברתי ניתוח לפרוסקופי להסרת מיומה אינטרמוראלית בדופן אחורית בגודל 5 סמ. המיומה היתה מאוד קרובה לרירית הרחם אך הוצאה בשלמותה ללא פגיעה ברירית. התבקשתי להמתין שלושה חודשים לפני כניסה להריון ואכן כך עשיתי. לאחר שלושה וחצי חודשים הריתי וכעת נמצאת בשבוע 12-13. בשבוע 6, 9, 11 והיום אני חווה הפרשות במגוון צבעים. החל מורודות, חומות, כתומות. אחרי כל הכתמה שכזו מבצעת א.ס והכל נמצא תקין ולא נראה מקור לדימום. שאלתי היא - האם יתכן כי מקור הדימום הוא בצלקת הניתוח? האם הניתוח מהווה סיכון בהריון ואם כן, מה עשויים להיות הסיכונים?

לא סביר שההפרשות מקורן בצלקת הניתוחית. יכולות להיות מספר סיבות להפרשות במהלך הריון. יש להיות במעקב רפואי אשר יבחן מה יכולות להיות הסיבות, מה משמעותן, מה מצב הרחם והעובר, האם יש שרירן חדש? פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות