אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/01/2016 | 12:56 | מאת: אסתר

אני בת 55 במרץ היה לי מחזור. הפסקה עד חודש יוני בחודש נובמבר ודצמבר שוב קיבלתי מחזור . יש לי מיומה בגודל 5 ס''מ עח ארבע ס''מ. עשיתי בדיקת דם הורמונלית ונימצא שישנם שינויים הורמונליים . אני סובלת מדיכאון נדודי שינה עם התעוררויות עם דופק מהיר חום וזיעה . ישנה כשלוש עד ארבע שעות בלילה . הרופאה לא נתנה לי כדורים הורמונלים בגלל המיומה . שאלתי היא 1. האם זה מסוכן עדיין לקבל מחזור בגילי 2. האם הימצאותה של המיומה לא מסוכנת או שברגע שהמחזור ייפסק אז המיומה תיקטן 3. אשמח לחוות דעתך תודה אסתר

02/01/2016 | 13:23 | מאת: אסתר

המי8מה קיימת כבר 7 שנים היא היתה יותר גדולה 12 ס''מ .ועם השנים היא הצתמקה . בזמנו הציעו לי לחכות כי אני לפני גיל הבלות ואוליי לא אצתרך ניתוח .שאהיה במעקב .הוצע לי שאם היא תישאר גדולה ויהיה דימום חזק אז לא תהיה ברירה ואעבור קריטה של הרחם . שאלתי היא האם אתה חושב שאני בכל זאת אעבור ניתוח או שאוכל לחיות איתה האם היא יכולה להיות מסוכנת ?. רציתי לציין שהמחזור עדיין מדממת וכאבים .

במידה והשינויים ההורמונלים אותם את מתארת הם בכוון ירידה בפעילות השחלות לכוון כניסה לגיל המעבר (לא גיל הבלות - זה שם לא מתאים - נשים רבות פורחות בגיל זה, וודאי לא בלות) הרי שסביר להניח שהמיומה תמשיך להתכווץ. סביר להניח שאין לך מה לדאות ואם הדימום ממשיך יש לפנות לרופא/ה ולבצע דגימה של רירית הרחם כדי לוודא שאכן, אין מה לדאוג. זו פעולה פשוטה שאינה כאבת. ולשאלתך בעניין גיל 55 והמשך המחזור, זה סביר. הממוצע של כניסה לגיל המעבר בישראל הוא גיל 53 וגיל 55 זה בהחלט סביר. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות