טיפול בשרירנים ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

09/10/2015 | 14:41 | מאת: ספי

ראשית אומר שההתייעצות כאן אינה במקום פנייה לרופאה - חיכיתי 3 חודשים לאולטרסאונד ונקבע לי תור עוד חודשיים לרופאת הנשים- אז אני מעוניינת בשיקוף לתוצאות שהתגלו-בת 50. רירית עובי 12 NN דחוקה מעט בשל שרירן קדמי גודל - 80*74. בנסוף שרירן שמאלי בגודל 50*48 ען אזור התנזלות צמוד אליו. לתוך השרירנים וסקולריה עשירה עם תנגודת נמוכה 0.38 RI השרירנים גדלו משמעותית לעומת סונר ב2011. הומלץ לי להיפגש החודש עם הרופאה אבל הצלחתי לקבוע תור רק בעוד חודשיים האם זה קריטי ודחוף . מה משמעות הנתונים? אני מקבלת הקסאקפרון להפחתת דימומים קשים. מעולם לא חוויתי גיל מעבר כי תמיד דיממתי - האם זה יכול להיות שעם הכדור אני חווה תחושה של חום שנובע מתסמיני גיל המעבר? האם לקיחת הכדור מקדמת את תסמיני גיל המעבר והפסקתו ועצם הדימום מרחיק אותו? שאלה אחרונה- - בחודש הקודם חיכיתי ליום אחד של דימום ואז כשלקחתי היה מאוחר מדי והדימום היה אותו ללא שינוי מהרגיל. לקחתי עם הכדור עם הופעת הדימום הראשון 4 כדורים במשך כל יום 3 ימים. ועכשיו עם תום הלקיחה יש לי דימום טרי קטן. כיצד צריך לקחת כדור זה על פי אלו תסמינים? ומה עלי לצפות במהלך לקיחת הכדור ואחריו. תודה רבה

אתייחס לנושא האדמיניסטרטיבי תחילה: איני יודע לאיזו קופת חולים את משתייכת, ובאיזה אזור בארץ את מתגוררת. כל שאוכל לאמר הוא שבישראל של שנת 2015 אין שום הצדקה להמתנה בת 3 חדשים לבדיקת אולטרהסאונד, והמתנה של חדשיים נוספים לבדיקת רופא/ה לאחר מכן. עצתי לך לפנות עם תשובתי זו למרפאתך ולבקש תור קרוב יותר לרופא/ה. במידה ולא תקבלי, אנא, הודיעי בפורום זה באיזה קופה מדובר ותינתן לכך חשיפה, לטובת כלל הציבור. ולנושא הרפואי: דימומים כפי שאת מתארת חייבים להיות מטופלים, ולא עי טבליות הקסקאפרון. פרופה זו אינה מיועדת לטיפול ממושך (כפי שאת מתארת) ואינה טיפול לבעייתך. הפחתת הדימום היא טיפול חרום ואת זקוקה לטיפול למניעת הגורם לדימום. בשלב זה עליך לבצע בדיקות דם נוספות כגון: המוגלובין, המטוקריט, ברזל/פריטין. ובדיקות הורמונליות FSH - LH כדי לברר את תפקוד השחלות ומידת הקירבה לגיל המעבר. כל אלה עשויים לתת לרופא/ה כוון בטיפול נכון, כלומר טיפול של ממש לפתרון הבעיה. פרופ יונה תדיר

10/10/2015 | 12:05 | מאת: ספי

תודה על התשובה המהירה בסוף השבוע!!! עשיתי בדיקות דם המוגלובין - ברזל וכו נמוכים אני כבר מקבלת תוספת ברזל מרופא המשפה. ונתוני הבדיקות ההורמונליות כולן בנורמה. אפעל לקידום התור. מהן אפשרויות הטיפול השונות? האם תוכל לענות שלאלתי בנוגע לסימפטומים שאני מרגישה בעת לקיחת הכדורים?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות