מיומה על הרחם.

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

16/08/2015 | 11:43 | מאת: חוה פישר

שלום רב דר תדיר. נימצאה אצלי מיומה בגודל 3 סמ' על הרחם מבחוץ. המיומה אובחנה ע"י סי טי בטן ואולטרא סאונד בטן. לאחר כאבים בבטן התחתונה צד ימין מלווה בבחילןת, בטן נפוחה חולשה... היה מעט דם בשתן. האיבחון מעשה ב - 7/15. ילדתי לאחר שנים רבות של עקרות בלתי מוסברת תאומי הפריית מבחנה מהקפאה - הראשונים בעולם בשנת 89 בבילנסון ואתה דר תדיר טיפלתי בי. כבר אז היתה מיומה בתוך רחם והצלחתי להרות ולהיות בהריון 38 שבועות וללדת תאומים בן ובת מוצלחים ובריאים היום בני כמעט 26. פורסמתי אז בכל אמצעי התיקשורת בעיניין זה. שאלתי - האם כדאי להוציא את המיומה שנימצאה לאחרונה. רופאת הנשים בנתניה ממליצה לא להוציא אם אני לא סובלת כעת כי אמרה שזה ניתוח קשה בו מוציאים הרחם השחלות והחצוצרות. בדיקת פאפס וגן למחלת סרטן השחלות יצאו שליליות. מה דעתך???

שמח לשמוע על הצלחתך/הצלחתנו לפני 26 שנים. הממונה שאת מתארת אונה גדולה ואינה מחייבת טיפול. לא ברור מה הסימפטומים ובת כמה את היום? לפי זה צריכה להתקבל ההחלטה אם לטפל ואיך לטפל. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות