ממצא צלול

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

29/07/2015 | 17:45 | מאת: ענת

עשיתי אולטראסונד מעקב למיומות שיש לי בת 52 . משהו חדש ממצא צלול בקוטר של חמש מילימטר מה זה אומר ?תוני_בדיקה הבדיקה בוצעה בגישה: וגינלית נתוני_רחם :מנח : אחורי גבולות 67 מ"מX 52X 73 :מירקם: שרירני מידות הרחם עובי אנדומטריום:7.3 מ"מ הערות:נצפה נוזל בחלל הרחם גובה עמודת הנוזל 5.5 מ"מ : נצפו 2 שרירנים 1. שמאלי בגודל 47*46 מ"מ 2. ימני בגודל 29*30 מ"מ _נתוני_שחלה_ימנית מ"מ x 11x 20 :מידות השחלה מרקם השחלה : תקין נתוני_שחלה_שמאלית מ"מ x 12x 15 :מידות השחלה הערות:בתוכה ממצא צלול בקוטר 5 מ"מ דוגלס: חופשי מנוזל מופנית לרופא/ת נשים מטפל/ת *** תודה על הפנית האישה

29/07/2015 | 17:47 | מאת: ענת

רק לציין שמיומות לא עושה בעיות אין דימומים ואין יותר מחזור כבר שנתיים

אין זה נכון לקבל החלטות רפואיות על פי מידע אינטרנטי בדרך זו, אשר נועדה להבנת תהליכים ומחלות ולא לקבלת החלטות. אין גם מידע על בדיקה קודמת, או מעקב עתידי. כללית ניתן לאמר שהשרירנים אינם גדולים אף כי לא ידוע מה היה גודלם וקצב גידולם, וזה חשוב . הממצא הציסטי הצלול הוא כנראה בשחלה וגם הוא לא נראה כמדאיג. צלול = משמעותו ללא חשד לרקמה פתולוגית בתוכו אלא רק נוזל. חשוב לדעת גם אם יש סימפטומים כדון דימומים, וכיוב. יש לעקוב ולראות מה יהיה כוון ספיגתו או גדילתו. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות