חלופות לניתוח להוצאת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/07/2015 | 15:11 | מאת: שיר

שלום אני בת 47, יש לי מיומה בגודל של בין 11 ל 13 ס"מ. בארבעת החודשים האחרונים היא גדלה בשני סנטימטר. שרירן בדופן אחורי נוטה לימין. הרחם בגודל שבוע 22. יש בריחת שתן בעת שיעול ודליפת שתן לאחר ביקור בשירותים. מחזורים היו כבדים לתקופה מסויימת ועכשיו אפילו חלשים ולעיתי דימום קליל מאוד באמצע החודש לאיזה יומיים. יש לי תור לביצוע כריתת רחם בעוד כשבוע . כך שהדברים ממש דוחקים ויש לי כמה שאלות: 1. האם הגיוני בגלל גילי לחכות עד למנאפאוזה ובינתיים לנסות ולהוריד את נפח השרירן באמצעים אחרים כגון דיקור ותזונה?, אמבוליזציה? 2. האם זה הגיוני לבצע פעולה כגון צנטור עורקי השרירן ולהניח שהוא יקטן במידת מה ואז במנאפאוזה ימשיך לקטון? 3. האם ניתן לבצע את הטיפול באולטראסאונד בלי לשלם מחיר ניתוחי? האם יש כבר מספיק מידע על סיכוני והצלחות של החלופות? 4. הבנתי שלהוצאת הרחם והשחלות יש השלכות על איברי האגן, על הזדקנות טובה בהמשך וגם ייתכן שעל דמנציה בגיל המבוגר יותר? האם יש מחקרים עדכניים שבודקים את הססיכונים של הוצאת רחם לטווח הארוך? האם תוכל לעזור לי להבין את משמעות ההחלטה להשאיר את השחלות והחצוצרות או להסירן- במקרה שאבחר באופציה הניתוחית? תודה רבה שירה

יש מידע על כל חלופות הטיפול, ויש רק תשובה אחת רלוונטית כדי להתמודד עם בעייתך. הגודל כליו את מדברת מצדיק, לדעתי, רק טיפול אחד. כריתת הרחם ללא השחלות (אלא אם כן יש סיפור משפחתי של סרטן שחלות או גורם זיכום אחר להשארתן. בגודל ובמיקום זה שאת מתארת הדימום אינו סימן המסייע בהחלטה והחלשת הדימום צפויה במידות שרירן אלה. כל חלופות הטיפול האחרות רק יעכבו את הטיפול הנכון והוא הטיפול הניתוחי. הפגיעה בבריאותך ובאיכות החיים במצב הנוכחי, עם השרירן שאת מתארת, גובר על כל שיקול אחר. הסירי התלבטות ובצעי את הטיפול שהרופא/ה המליצ/ה לך. זה הטיפול הנכון. פרופ, יונה תדיר

11/07/2015 | 23:35 | מאת: שירה

תודה על תשובתך המהירה. מקבלת. שאלה נוספת יש לי לגבי הוצאת צוואר הרחם- האם יש עדות לכך שהשארתו מסייעת במניעת צניחת אברי אגן לאחר הניתוח? האם בדיקת הפאפ כל שנה (עד עכשיו תמיד תקינה) - היא מספיק אמינה ומאפשרת השארת צוואר הרחם בלב שקט? באילו אחוזים הוצאת החצוצרות עלולה לפגוע בתפקוד השחלות? הרדמה: המנתח מציע הרדמה ספינאלית עם טשטוש או בלי. מה דעתך על ההשוואה של הרדמה ספינאלית ומלאה בניתוח מסוג זה? תודה שירה

אין עדות לכך שכריתת צואר רחם משפיעה על צניחת רחם. בדיקת פרופ נותנת תשובה אמינה ולעניין ההרדמה עליך להיוועץ במנתח והמרדים. לכל צמד יש הרגלים משלהם.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות