אמצעי מניעה ברחם שרירני

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/06/2015 | 10:18 | מאת: רונית לוי

שלום , אני בחורה בת 26 כחודש וחצי לאחר לידה שנייה. עברתי 2 לידות רגילות. אחרי הלידה הראשונה שמרתי בעזרת גלולות יסמין. בהריון השני ראו כי יש לי רחם שרירני ( בהריון הקודם לא היה דבר) עם 5 שרירנים ועל מנת להחליט על איזה אמצעי מניעה מתאימים לי הרופאה הפנתה אותי ל us אגן קטן . להלן התוצאות גודל רחם 78X71X80 רקמת רחם שרירני רירית רחם עובי 13 ממ -אקוגנית לא הומוגנית דוגלס נוזל בכמות מועטה שרירנים נצפו שרירנים קטנים בהיקף הרחם ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 1 בגודל 33X44 מ"מ תוך דפני , קיר קדמי מיקום אחר מורכב משני קשרים ממצא היכול להתאים לשרירן מס' 2 15X16.5 ממ תור דפני קיר אחורי ממצא היכול להתאים לשרירן מס' 3 36X41 ממ תוך דפני קיר אחורי פונדוס ממצא היכול להתאים לשרירן מס' 4 17X17 ממ תוך דפני פונדוס חשוב לציין שאני כן אתכנן הריון בעזרת השם בעוד כשנתיים . הרופאה המליצה לי לנטול גלולות מיאלין עם מינון נמוך של הורמונלים ולחזור אליה בעוד כ שלושה חודשים עמ לראות איך השפיעו עלי ועל השרירנים . במידה ולא יתאים לדעתה רצוי לשקול התקן מירנה שלדעתה אני יצתרך לעשות זאת בהרדמה כי השרירנים מקשים על ההחדרה . אני פחות מתחברת להתקן . מהי חוות דעתך ? מה אתה ממליץ שיתאים לי לאור מצבי ? והאם קיימים חלופות אחרות לאמצעי מניעה .. ?

השפעת גלולות על שרירני רחם שנויה במחלוקת אף כי מדובר בטיפול שכיח, והשימוש בו כאמצעי מניעה במינון נמוך ולפרק זמן קצר תוך מעקב אולטרהסאונד קפדני לאחר כ 3 חדשים הוא פתרון הולם, כשלב ראשון. חשוב שמעקב האולטרהסאונד יהיה איכותי ושיהיו בידייך תוצאות מפורטות של גודל ומיקום השרירנים בדוח (ולא בתמונות, אשר אין בהן כל חשיבות). לא הייתי ממליץ על מירנה ממספר סיבות אשר לא זה המקום לפרטן, והבעיה לא כיצד להכניס את ההתקן (בהרדמה או ללא הרדמה) אלא עצם הרעיון. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות